mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 07.04.2025 : 17:51:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 269 270 271 272 273 [274] 275 276 277 278 279 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 577544 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
rottikingdom
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 78

« Odgovor #4095 : torek, 30.08.2011 : 07:25:23 »

Iscem varusko za 2 razvajeni kavalirki
in sicer za ta vikend (sobota zgodaj zjutraj do nedelje pozno zvecer),
ce je morda kaksen prostovoljec  Smiley
Logiran
yaris
midi
Sporočil: 133

« Odgovor #4096 : torek, 30.08.2011 : 09:44:52 »

Tiste, ko vozite kužke na pregled srčka, kam jih peljete,? Ali ste zadovoljni, kakšne izkušnje? Če bomo našo pupo parili moramo tudi to naredit, no bi verjetno vseeno.
Logiran
rottikingdom
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 78

« Odgovor #4097 : torek, 30.08.2011 : 10:21:12 »

Jaz k Domanjkovi na fakulteto v Mestnem logu.
Mislim da je v SLO ona najboljsa.
Jaz sem bila pri njej ze leta 2004, ker je bila edino ona sposobna postavit diagnozo
in je prisla kljub temu, da je bila na porodniskem dopustu.
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504

« Odgovor #4098 : torek, 30.08.2011 : 23:29:41 »

Ja, dr. Domanjkova je res zelo dobra, zna postavit diagnozo in tudi zdravit ter predpisat pravilna zdravila če je potrebno, jaz sem z njo zelo zelo zadovoljna. Smiley
Logiran
ayda
novinec
*
Sporočil: 6

« Odgovor #4099 : petek, 02.09.2011 : 10:43:18 »

Hej rottikingdom, če še rabiš varstvo za dve razvajeni kavalirki ti jih lahko jaz čuvam.... doma sem iz Ljubjana-Sneberje in imam sama eno razvajeno kavalirko Linn, ki se ful dobro razume z vsemi kužki... S fantom sama živiva v hiši, tako da imamo dosti prostora in prav z veseljem imam vedno še kakega kužka za pazit.... Če še rabiš mi lahko pišeš na ***
lp
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #4100 : ponedeljek, 05.09.2011 : 00:53:16 »

ayda, daj nalepi še kako slikco od svoje kavalirke. Smiley In dobrodošla med ljubitelji kavalirjev! Smiley
Logiran
ayda
novinec
*

« Odgovor #4101 : ponedeljek, 05.09.2011 : 12:08:47 »

http://C:\Slike\Faylinn\Kužki junij 2011\CRTS0301
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.459

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #4102 : ponedeljek, 05.09.2011 : 12:51:59 »

ayda, s ponudbo za varstvo se obrni na rottikingdom. Njene podatke najdes TUKAJ. Tukaj so lahko objavljeni kontaktni podatki vzrediteljev-članov, drugih pa ne, ne glede na to, čemu podatke objavljajo. Pravila ...

Za slike najdeš navodila TUKAJ. Direktno z računalnika ne bo šlo, ker je ta možnost rezervirana za člane mojpes.neta. Uporabi katerega od javnih albumov in objavi tukaj link na sliko.
Logiran

Lynn
živim tukaj

« Odgovor #4103 : ponedeljek, 05.09.2011 : 21:02:23 »

Jaz imam NUJNO eno vprašanje: Boniju se je nad zobkom naredila oteklina in zgleda tudi malo krvavo Undecided, tako da jutri ga peljem veterinarju, me pa zanima ker on ne sme biti pod narkozo, če ima kdorkoli kake izkušnje ali se da psu tudi brez narkoze zob spulit če je potrebno, ali se uporablja pri psih lokalna narkoza? Za kakršno koli pomoč bom zelo hvaležna.
Logiran
ayda
novinec
*

« Odgovor #4104 : ponedeljek, 05.09.2011 : 21:26:46 »

Uf, saj se mi je zdelo da bom takoj nekaj mimo pravil napisala, zato pa že dalj časa samo malo berem ta forum, pišem pa res prvič... hja pravila so pravila in prav je, da se jih spoštuje:) Sori Jana:)...
Lynn glede zobka se pa jaz sicer bolj zastopim na zobe pri ljudeh ampak vseeno... To kar je nad zobkom tvojega Bonija je najverjetneje absces-to je taka vrečka gnoja nad zobkom, ki ga je povzročila infekcija tega zobka-se  pravi da je vsega kriv zob in verjetno ga bo prej ali slej treba odstraniti. Kot vem gre pri kužkih to samo pod splošno narkozo, saj je že pri nekaterih ljudeh to precej težko izvesti z lokalno anestezijo:) Drugače bo pa po enotedenski ali 10dnvni kuri antibiotikov verjetno mir za nekaj časa... Čim prej pojdi do veterinarja da se vnetje ne razširi... veliko sreče...
lp
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #4105 : ponedeljek, 05.09.2011 : 21:31:24 »

Aha, hvala za odgovor ayda Smiley, ja, jaz se ne spoznam res ne na zobe in ne na veterino, jutri ga peljem k veterinarju in upam da mu ne bo treba pulit ker baje narkoze nebi preživel.
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #4106 : torek, 06.09.2011 : 12:32:40 »

Moram pa povedat da sem Bončiju včeraj ta zobek namazala s kremo Stomodine in da mu je malo pomagalo in je danes videti dosti bolje Smiley, ga pa zdaj vseeno peljem še do veterinarja.

Me zanima kako pogosto drugi perete zobke svojim kavalirčkom? Jaz se trudim vsaj vsak drugi dan, mi je pa veterinarka povedala da je najbolje kar vsak dan, žal Boniju nisem in ima sedaj take težave.
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168

« Odgovor #4107 : torek, 06.09.2011 : 19:36:02 »

Moram pa povedat da sem Bončiju včeraj ta zobek namazala s kremo Stomodine in da mu je malo pomagalo in je danes videti dosti bolje Smiley, ga pa zdaj vseeno peljem še do veterinarja.

Me zanima kako pogosto drugi perete zobke svojim kavalirčkom? Jaz se trudim vsaj vsak drugi dan, mi je pa veterinarka povedala da je najbolje kar vsak dan, žal Boniju nisem in ima sedaj take težave.
Jaz svoji pucam zobe na tri dni, plus tega, da vsak dan dobi nekaj za žvečit in konzerv praktično ne jemo. Večinoma res samo briketke, ki pomagajo pri preprečevanju nastajanja zobnega kamna. Smiley
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #4108 : torek, 06.09.2011 : 22:56:41 »

No, midva z Bončijem sva bila danes pri veterinarju, bom kar po pravici povedala, da kakor so nekateri na tej kliniki v redu, prav vsi pa niso, dobil za ta zobek vnet (oziroma dlesen) ni nič, razen to kremo ki je antiseptična in jo že ima in rekli so mi naj mu vseeno čeprav ima toliko zobnega kamna (ki je bil sicer čiščen pred 3 leti) zobke perem, tako da zdaj mu dajem to kremo v gobček in narahlo mu probam še ščetkat, so pa tako nesramni tle veterinarji, ker se z mami nisva odločili za čiščenje zobnega kamna ker je pač izredno rizično in je verjetnost da na operaciji umre, nam je prav grdo rekel, češ da smo obupali nad njim Shocked Shocked in da se ne trudimo več zanj, res zelo nesramno glede na to da ga kar naprej sem vodimo na kliniko da si upa kaj takega reči, pa da ga boli in ne vem kaj, no sem potem vprašala še njegovo kardiologinjo in je rekla da tudi ona ne more zagotoviti da bi poseg preživel, da pa če bi bilo res zelo zelo nujno se pač tvega, če bi ga bolelo, da pa se njej ne zdi tako nujno da bi tvegali, samo tako vidim kako je veterinarjem samo do zaslužka, ni jim pa mar če bo moj Bonči pri operaciji umrl, ko bi pa lahko še kako leto živel pač z zobnim kamnom...

Potem sem ga peljala še na jezero da se je malo sprostil, so se pa revčku zdaj pa še učke vnele sram, ne vem sicer od česa, na srečo imam ene kapljice zanj in sem mu jih dala ker mislim da mu bo potem v redu. Bogi je res, starost ni lepa. sram

Me pa zanima, če ima kdo take izkušnje, kaj bi vi naredili če bi bila velika verjetnost da pes narkoze nebi preživel, mu je pa potrebno izpuliti zob ali več zob? Bi tvegali da kuža pri operaciji umre? Undecided

Logiran
ayda
novinec
*

« Odgovor #4109 : sreda, 07.09.2011 : 01:14:50 »

Če ni res nujno, jaz ne bi tvegala. Spremljaj stanje, pregleduj zobke, če bo nastalo večje vnetje bo pa takrat še vedno čas, da se kaj naredi... Če ima kuža dobro kvaliteto življenja je vsak dan zlata vreden, ane? Jst vedno pomislim kaj bi sebi naredila... Sigurno ne bi šla v splošno anestezijo zaradi vnetja enega zoba ali zobnega kamna...
Lp
Logiran
Strani: 1 ... 269 270 271 272 273 [274] 275 276 277 278 279 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.