mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 08.04.2025 : 00:27:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 217 218 219 220 221 [222] 223 224 225 226 227 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 577828 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
Lynn
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504

« Odgovor #3315 : petek, 19.11.2010 : 22:30:25 »

Samješveš, hvala za tvojo skrb in ker držiš pesti za mojega Bonija.

A žal moram povedati, da je včeraj okoli polnoči Boni doživel še en napad Cry, tako kot prejšnji večer je spal poleg mene na svoji blazinici in zelo glasno smrčal, zato sem ga malo pobožala in se je zbudil ter pogledal okoli sebe. Potem je na videz mirno ležal na svoji blazinici in jaz sem ga opazovala ker sem imela kar nekak čuden občutek da bo tudi danes doživel napad.
Čez par minut pa je Boni vstal, vendar se je kar zvrnil na tla in spet je tiho zacvilil in začel zavijati z očmi ker je imel napad. Jaz sem takoj se sklonila k njemu in mu po nasvetu njegove kardiologinje odprla gobček da dobi več kisika in mu začela prigovarjati da je vse v redu, Boniju je potem res odleglo in nekaj časa je še nepremično ležal jaz pa sem ga božala tako da je potem bil danes čez dan spet v redu.

Glede na to da se mu napadi zdaj zelo ponavljajo ga bom peljala k njegovi veterinarki čeprav vem da v bistvu mu ne more pomagati, lahko mu zgolj poveča odmerek zdravil kar pa ne more preprečiti neizbežnega. Cry

Je pa zanimivo da ima Boni v glavnem vedno napade zvečer oz. pozno ponoči takrat ko spi.
Morda sem se ravno zato navadila bedeti pozno v noč, ker imam občutek da pazim nanj in da ga bo moja pomoč in to da sem ob njemu rešila.

Me je pa kar strah kako bo danes sram, upam da bo ta noč mirna, pazim tudi da nima naporov, po stopnicah ga nosim in hodimo le na kratke sprehode, tako da pač delam največ kar lahko zanj, ker Boni je res čudovit kuža Kiss in dokler bo živel bom ob njem pri vsakem napadu, pripravljena tudi da ga odpeljem na kliniko, čeprav upam da bodo ti napadi čim manj pogosti in da bo Bonči še čim dlje z mano...
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #3316 : petek, 19.11.2010 : 22:49:06 »

Moram pa povedati da vedno kadar pogledam kakšno temo V spomin, mi privrejo solze v oči Cry Cry, ker se sprašujem kdaj bo prišel čas ko bom jaz tista ki bo odprla to temo... Včasih ko gledam Bonija, kako je ves siv, ves bogi, pa še vedno tako poln volje do življenja, še vedno bi se rad igral, rad bi tekal po travnikih skupaj s Poppyjem, si želim da bi se čas ustavil takrat ko je bil še mlad, da bi bila vedno skupaj, želim si da se nikdar nebi postaral, želim si da ne bi zbolel Cry Cry, pa vem da vse kar živi enkrat umre, ampak vedno sem imela ta varljiv občutek, da moj Boni pa ne bo zbolel, saj vendar tako lepo skrbim zanj... Nočem se slepiti da bo živel še dolgo, ko pa ima vendar kar naprej te napade, ampak v srcu vem da dokler bo lahko bo z mano in da se bo pogumen kot je bil že od kar sem ga pri dveh mesecih dobila, se bo boril do zadnjega in jaz z njim.... Kiss Kiss Cry Cry
Logiran
Sreda
odvisnež
Sporočil: 627

« Odgovor #3317 : petek, 19.11.2010 : 23:06:41 »

Držim pesti, da bo noč mirna, ker vem kako je, če ima pes napade in ne moreš spati, ker čakaš na najhuje  Kiss
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #3318 : petek, 19.11.2010 : 23:09:18 »

Hvala Sreda. Smiley

Logiran
pudelj
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.451

« Odgovor #3319 : sobota, 20.11.2010 : 08:35:44 »

Bonči, mislimo nate.
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #3320 : nedelja, 21.11.2010 : 01:02:39 »

Pudelj, hvala. Smiley

Včeraj je bilo z Bonijem vse v redu Smiley, upam da bo tako tudi danes, sicer na sprehodu je bil živahen, vse v redu in držim pesti da bo tudi danes lepo prespančkal celo noč... Kiss
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #3321 : torek, 23.11.2010 : 23:23:03 »

Moram povedati, da je z Bonijem spet vse v redu Smiley, je vesel in živahen, ter pomaga Poppyju da se bo poredil Grin, tako da tudi sam skuša pojesti čim večjo količino hrane Cool, pravi pasji prijatelj, res!

Vesela sem da se je moj mali drobni Poppy z veliko mojega truda že malo poredil in je sedaj veliko lepši, prišla sva na 7.1 kg Cheesy bravo, Boni pa ki že prej ni bil suh, pa ima sedaj 9.1 kg, je pa res da ima Boni tudi sicer bolj močno konstitucijo kot Poppy. Upam da se bo Poppy še naprej lepo redil, ker mu veliko lepše paše kot da je tak drobni suhec. Tongue
Toliko od nas! Smiley Wink

Me zanima koliko imajo pa vaši kavalirčki kil? Nekje sem brala da naj bi imeli kavalirji med 6 in 8 kil (tako piše tu na forumu pri pasmah), ampak imam občutek da imajo vsi tam okoli 8, 9 kil ali še več...
Logiran
Lissa
rad pišem
Sporočil: 311

« Odgovor #3322 : sreda, 24.11.2010 : 00:52:57 »

Hja, pri nas so večinoma preveliki in pretežki. Se mi zdi da pasma sčasoma postaja nekoliko večja, ker  vzrejajo večje in močnejše primerke (no, kakor kje, ampak v sloveniji imamo pretežno kar velike primerke pasme).  Nekje do 9 kil še gre, 10 kil se zdi pa meni  preveč. Kavalir naj bi bil majhen, agilen pes ne pa debel bumbar ki komaj hodi. Naš je predroben ima samo 5.5kil. Nekje idealna teža je okoli 7 kil, je pa seveda odvisno od psa do psa. Eni imajo 9 kil pa so suhci, drugi pa so pri šestih kilah kar malo preveč nabiti. Je pa težko zrediti psa, ki nima takšne konstitucije. Nekateri psi so zelo neješči, pa so še vedno močni. Eni so pa bolj drobčkani in če take preveč futraš se zredijo samo v trebuh - ratajo debeli. Telesna zgradba pa ostane ista. Če imaš široke boke in si debel se ti po hujšanju konstitucija nič ne spremeni, samo trebuh se zmanjša.. Meni je ravno ena gospa danes rekla naj dam Chillyja na dieto, amppak bo to bolj težko izvedljivo ker že tako nič ne je in če bo na dieti mi bo skorpnel, že tako ga nikjer nič ni Tongue.
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #3323 : sreda, 24.11.2010 : 01:24:40 »

A res, ampak ne bi si res nikoli mislila da ima Chilly samo 5,5 kil... Huh Huh No, moj Poppy je drobne konstitucije, ampak sem kar vesela da je prilezel do 7 kil, mu bolj paše res. Smiley

No, jaz poznam enega kavalirja ki je pa res ogromen, močne konstitucije, večji od Bonija in ima 11 kil, ampak meni taki kavalirji niso preveč lepi, najlepše je nekaj vmes, da ni droben, da pa ni tudi ogromen za to pasmo, vem da je bil tudi tam nekje do 15 mesecev tudi Boni bolj suh in droben, potem pa je tam do dveh let postal bolj 'konkreten', ampak Poppyja so pa sama dolga ušesa, tak hecen mi deluje, je pa podoben očetu, ki je šampion in po obarvanosti in po dolgih ušesih, samo da oče ni droben, ampak ima normalno konstitucijo. Ampak noben od staršev pa nima tisti močan gobček ki ga imajo nekateri kavalirji, oba sta čisto povprečne konstitucije. Od Poppyja oče mi je res čudovit in po pravici povedano sem upala da mu bo podoben in malo mu je res (normalno saj je njegov očka Grin Wink)

No moj Poppy bi rekla se kar lepo redi, seveda ima še vedno drobno konstitucijo, ampak vsaj suh ni, ampak zgleda prav srčkan... Kiss Smiley
Logiran
Lissa
rad pišem

« Odgovor #3324 : sreda, 24.11.2010 : 12:11:02 »

Lynn se popolnoma strinjam s tabo. Je pa meni Poppy sicer tak lušten kuža Smiley Mora biti pa to cel projekt zrediti kavelirja glede na njihovo neješčnost. A je Poppy tudi tako neješč? Chilly nič ne je, ej prav prosit ga moram da poje pol sklede briketkov na dan. Pa smo mu jih že 100x menjali, pa je skos isto. Zdaj je na Fish for dogs, ker ma ful rad ribe, ampak se jih je že naveličal očitno...
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem
Sporočil: 151

« Odgovor #3325 : sreda, 24.11.2010 : 17:57:53 »

Kavalir naj bi bil majhen, agilen pes ne pa debel bumbar ki komaj hodi.

Hm, no tole je pa po mojem mnenju kar malce zaljivo.
Vsaj zame.
Jaz sem po Elly sla v Nemcijo ravno zato, da bom imela super kuziko. Pa se ni tako izkazalo. Sicer je cudovita, a je prevelika in imam z njo tudi veliko drugih problemov. Ima 12kg in NI DEBELA BUMBARKA, KI KOMAJ HODI. Tudi vzrediteljica mi je napisala v mailu, da bi morala imeti 8 ali 9 kg, ampak ne vem kako si to ona predstavlja. Elly ima zaradi svoje velikosti veliko kg, speha in trebuha sploh nima. Ko je bila cist shirana po mladickih je imela 10kg.
Sicer se bova zdaj spet malo trudili dati kile na 10kg zaradi zdravstvenih razlogov, ampak bo to zelo tezko, ker ze tako je manj, kot pa je predpisano.

No, samo to sem hotla napisat, ker vem, da niso vsi kavalircki, ki tehtajo nad 10kg debeli bumbarji...
Eni pac nimajo take srece, da bi bili majhni in luskani.. pa se tisti, ki to so, imajo lastnike, ki se ves cas pritozujejo na ves glas, da kako so bogi revcki suhceni... :/
Logiran
Iza in Lego
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76

« Odgovor #3326 : sreda, 24.11.2010 : 19:27:17 »

Lego ima nekje 7-7,5kg, poznam pa tudi kavalirja ki je veliko močenjši in večji od Legota in ima prav gotovo nekje 12kg. Sicer pa jaz smatram, da mora pes, ki se ukvarja z agilityjem itak minimalno težo kar je možno, že zaradi sklepov.
Pa da ne bo kdo mislil da ga stradam. Tongue Wink
Logiran
Lissa
rad pišem

« Odgovor #3327 : sreda, 24.11.2010 : 22:35:48 »

Zlatolasska, se opravičujem, nikakor nisem mislila nikogar užaliti. Ko kužka kupiš seveda ne moraš vedeti kakšen bo in meni se zdi Elly prav fajn kužika. Nisem vedela koliko tehta tvoja Elly poznam in niti pomislila nisem da bi lahko to tako izpadlo kot je. Hotela sem samo reči da se sama bolj nagibam k vzreji manjših kavalirjev. Chilly je sicer malo premajhen, ampak nekaj vmes je pa ravno ok. Itak ste pa vi vašo Elly parili z precej manjšim samčkom kajne? Kar pomeni da so mladički verjtno ravno pravšnji Smiley  Še enkrat se opravičujem, če je izpadlo kot žalitev. Verjemi da ni bilo tako mišljeno Wink
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #3328 : četrtek, 25.11.2010 : 00:25:16 »

Lynn se popolnoma strinjam s tabo. Je pa meni Poppy sicer tak lušten kuža Smiley Mora biti pa to cel projekt zrediti kavelirja glede na njihovo neješčnost. A je Poppy tudi tako neješč? Chilly nič ne je, ej prav prosit ga moram da poje pol sklede briketkov na dan. Pa smo mu jih že 100x menjali, pa je skos isto. Zdaj je na Fish for dogs, ker ma ful rad ribe, ampak se jih je že naveličal očitno...

No, meni po pravici povedano so všeč kavalirji, ki so nekje vmes, je pa res pravi projekt kavalirčka zredit. Roll Eyes Grin Jaz mislim da prav vsak kavalir je lep na svoj način, jaz kavalirja ki bi mi bil grd še nisem videla. Ima pa ta vzrediteljica iz Nemčije pri kateri sem jaz kupila in kar drago plačala Poppyja vse kavalirčke bolj majhne. Ima eno 2 leti staro psičko, ki je ful košata, pa ima tudi na primer droben gobček tako kot moj Poppy pa je šampionka, čeprav ene ful moti od Poppyja gobček, meni osebno je Poppy predroben, zato bi ga rada malo zredila ker je res ful suh, ampak res je da nikoli ne veš v kaj bo mladiček zrasel in vsak pač dela po svojih najboljših močeh. Meni recimo so tisti kavalirji iz Slovaške ki so ful veliki in imajo po 12 kil, osebno preveliki, mi je pa moj Poppy pa premajhen in predroben, samo vsake oči imajo svojega malarja in nekaterim so všeč močni in veliki kavalirji, drugim pa manjši in bolj agilni. Smiley Wink

Jaz glede Poppyja sem pač zadovoljna kolikor toliko, ni grd, ni pa tudi najbolj standardu ustrezen, ampak dopuščam da malo se bo še razvil, pa kakršen bo, pač bo. Zame je ljubek Kiss, ima čudovit karakter, kako ga bodo pa videli sodniki, bomo pa videli, ampak konec koncev psa kupiš zase ne zato da se boš z njim postavljal. Wink
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #3329 : četrtek, 25.11.2010 : 00:46:22 »

Takole sva midva s Poppyjem Kiss danes vadila za Vrtojbo.... Smiley

..... upam da bodo naslednji dnevi lepi, da bova lahko še vadila, ker nama gre bolj tako-tako... Roll Eyes Grin Wink

Logiran
Strani: 1 ... 217 218 219 220 221 [222] 223 224 225 226 227 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.