mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 03.12.2024 : 01:33:32

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 181 182 183 184 185 [186] 187 188 189 190 191 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 553369 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
branka
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174

« Odgovor #2775 : četrtek, 03.06.2010 : 09:25:26 »

Lynn, čestitke, in sem prepričana, da bo Poppy-ju uspelo  Smiley Kiss Ima še veliko, veliko časa... Wink Smiley Kako pa je kaj z Bonijem ?  Smiley
Logiran
Lynn
živim tukaj
Sporočil: 7.504

« Odgovor #2776 : četrtek, 03.06.2010 : 12:45:10 »

Luvi7777 in branka hvala obema za čestitke! Smiley

Luvi7777, imam slikice, ampak so bolj slabe. Drugače sem na tečaj razstavljanja hodila že z Bonijem Kiss (njega sem tudi razstavljala pred šestimi leti, ko je bil še mlad in sva bila kar uspešna), sedaj pa hodim na handling, upam no da nama bo s Poppyjem uspelo in se bo naučil lepe razstavne hoje. Hvala tudi za nasvet, bova vadila tako kot si napisala! Smiley

še dve slikici (datum je napačen, na razstavi sva bila 29.05.2010)

Branka, z Bonijem je v redu, kašlja sicer ves čas, drugače napadov nima, je kar živahen, skratka še vedno najčudovitejši kuža na svetu! Kiss
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #2777 : četrtek, 03.06.2010 : 12:46:33 »

Lynn, čestitam za uspešno prebit led, le tako naprej!   Kiss
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #2778 : četrtek, 03.06.2010 : 12:50:52 »

Hvala varja! Smiley
Logiran
pudelj
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.450

« Odgovor #2779 : četrtek, 03.06.2010 : 21:21:21 »

Čestitke Lynn. Sem tudi ful vesela, da je Boni živahen in da nima napadov.
Logiran
Quido
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 95

« Odgovor #2780 : četrtek, 03.06.2010 : 21:26:15 »

Lynn BIS pomeni Best in Show Wink
čestitke za razstavo in super fotki Wink Wink
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #2781 : četrtek, 03.06.2010 : 21:53:57 »

Hvala obema za čestitke! Smiley

Ja, tudi jaz sem zelo vesela za mojega Bončka, da se dobro drži. Kiss
Logiran
luvi7777
odvisnež
Sporočil: 642

« Odgovor #2782 : četrtek, 03.06.2010 : 23:00:49 »

Lijepe slikice  Kiss  veselje
Mislimo na Bončka  Kiss
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #2783 : četrtek, 03.06.2010 : 23:07:21 »

Hvala luvi! Smiley Smiley
Logiran
Lissa
rad pišem
Sporočil: 311

« Odgovor #2784 : sobota, 05.06.2010 : 11:52:24 »

Živjo, kavalirčki  Smiley

Kako ste kaj? Naš Chilly je prav bogi, zadnje dni  Undecided . Prejšno nedeljo ga je namreč napadel nek mešanec v velikosti labradorca.
Do torka je potem zgledalo kakor da ni nič, v torek sva šla še celo na agility in je čisto normalno odtekel parkur.

Seveda smo ga pregledali, pa nismo videli niti najmanjše ranice. V torek zvečer je začel cviliti, če si ga dvignil in tako smo mislili, da je nekaj na trebuščku. Ker pa ni bilo nič videti, smo šli v sredo potem k veterinarju. Veterinar ga je pretipal, in natančno pregledal, a tudi on ni opazil nobene rane.  Ko ga je prijel kjerkoli v zadnjem delu telesa, je Chilly začel cviliti in renčati, zato je predvideval da gre za podplutbo in mu predpisal analgetike Rimadyl. V četrtek smo bili na kontroli in veterinar ga je spet pregledal, rane pa še vedno ni bilo videti nobene. Zato nas je zopet naročil na kontrolo v ponedeljek. Od srede je bolj zaspan in večinoma počiva v boxu, ker ne želi da se ga dotikamo.

No, danes ponoči pa je bila panika. Ob petih je začel cviliti in ko sem prižgala luč, sem videla da mu iz rane teče kri. Rana se je torej končno le pokazala, ker si jo je zlizal. Rano ima tik nad korenom repa. Ker ga je očitno bolela, sem mu dala analgetik. Potem je zaspal do pol osmih. Ob osmih je nekaj malega pojedel, krvavel ni več. Naročili smo se k veterinarju in na srečo je bil tam, tisti, ki ga je pregledal tudi prejšnič. Ko mu je pobril dlako okoli rane, se je ulilo za celo posodico kri pomešane z gnojem. Kakor v kakšni grozljivki  Shocked  Veterinar je rano še malo razširil, da je ven steklo čim več gnoja in jo očistil z jodom. Medtem pa je Chilly tako strašansko cvilil in jokal, da je z njim trpela cela klinika. Nato mu je veterinar vbrizgal še antibiotik, ter ga oblekel v mrežico, ter mu rano prekril z blazinico gaze. Dobil je še tablete antibiotika, ki jih mora dobiti 2x na dan, še vedno pa mora jemati tudi analgetike. No, tako da upam, da bo kmalu bolje.
Zdaj se pa doma crkljamo in čakamo, da bomo šli lahko spet ven na malo daljši sprehod Smiley

Lp,
Ana
Logiran
Speedy
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.334

« Odgovor #2785 : sobota, 05.06.2010 : 13:50:12 »

Uh, kako napeto se tole bere! Še sreča, da ste uspeli odkriti rano in bo šlo zdaj spet na bolje. Smiley Čim hitrejše okrevanje želim pogumnemu Chillyju! Kiss
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem
Sporočil: 151

« Odgovor #2786 : sobota, 05.06.2010 : 14:38:37 »

Bogi Chilly.. Sad
A ima zdaj ovratnik in se cist smili samemu sebi? Tako je bilo namrec vsakic z nasim Linotom, ko ga je dobil (tudi on je enkrat nekaj staknil nad repom).

Upam, da bosta cimprej okrevala.

Nasi malcki pa rastejo kot trava.
Veselo norijo, se ravsajo, lulajo in kakajo po celem stanovanju.. :S Je ze kazalo, da so se lepo naucili delat oboje na papir, pa ni nic od tega. Tako da vsak dan veselo pomivam tla, brisem pa za njimi kot nora... Tongue V sredo se prvic cepimo in imamo pregled, potem pa bodo pocasi zaceli odhajati v nove domove. Najprej Areh, potem Arci in nazadnje Ari. Aspen pa itak ostane.. Smiley Zaenkrat kaze ok, zobki so ok, obarvana je tudi kar super, hodi lepo, zivahna je kot mali hudicek, pa najbolj mala in suhcena je (fantje so pravi bajseki). Tako da upam, da bo tipitopi bejba.. Smiley

Arci zveci vejo

Aspen

Areh

Ari

Trije crnuhi
Logiran
Lissa
rad pišem
Sporočil: 311

« Odgovor #2787 : sobota, 05.06.2010 : 15:35:14 »

Ijooj, cukri mali  Kiss Pa so res zrastli!  Shocked Jaz bi jih prišla enkrat pogledat, dokler je še cela ekipa na kupu, če smem  Tongue

Sicer, pa Chilly ni dobil ovratnika, tako da ga moram skos gledat, da si ne cufa blazinice stran  Roll Eyes
Zdaj ko mu je gnoj ven odtekel, lahko vsaj normalno hodi, prej je hodil kot en starček.
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem
Sporočil: 231

« Odgovor #2788 : sobota, 05.06.2010 : 20:42:49 »

Joj, žalostno slišat tole, Lissa.  Undecided Upam, da bo kmalu bolje in da ne bo odnesel kakšnih večjih posledic, moja je namreč prava strahopetka, ko vidi kje kakšnega ovčarja...

Sabina, tamali res pridno rastejo in se debelijo Tongue Kiss

Sicer pa, rezervirajte si 12.6., ker se nas bo probalo zbrati čimveč lastnikov in naših kavalirčkov na kupu Cheesy zaenkrat je lokacija v okolici Ljubljane (v bližini KD Grosuplje)..
Logiran
Quido
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 95

« Odgovor #2789 : nedelja, 06.06.2010 : 15:58:51 »

Lissa, nam se dogaja podobno...
V soboto smo šli k prijateljem na vikend. Tam sta bili 2 špringer španjelki (mamica in hčerkica). Nato pa je prišel še bratec, in se je takoj zagnal v Quidota Undecided hvala bogu ga ni dobro prijel in ni bilo rane, tudi nič ga ne boli. Je bil pa v šoku še skoraj pol ure. Ko sem ga po 20. minutah odložila na tla je takoj nazaj skočil k meni v naročje. Špringerja pa je lastnik pripel za ograjo tako da ni mogel priti do nas.
Nato pa še včeraj zvečer, ko je bila mami na sprehodu z njim, ga je pa napadel pekinčan (strup je v majhnih flaškah Smiley ). Tudi nobene rane in nič. Strah me pa je, da bo sedaj imel strah pred kužki Undecided

Sabina, srčkani so Kiss še bolj kot so bili takrat ko sem jih prišla pogledat  Kiss Kiss
Logiran
Strani: 1 ... 181 182 183 184 185 [186] 187 188 189 190 191 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.