o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
ponedeljek, 02.12.2024 : 16:30:08
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani:
1
...
142
143
144
145
146
[
147
]
148
149
150
151
152
...
305
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek (Prebrano 552584 krat)
0 članov in 15 gostov pregleduje to temo.
colepepper
midi
Sporočil: 106
Re: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
«
Odgovor #2190 :
torek, 15.12.2009 : 14:01:54 »
Hvala za komplimente, jih bom prenesla naši bajsi Roziki
Sicer pa šele enkrat, ko imaš leglo, vidiš, kakšni pacienti vse iščejo kavalirje. Moji najljubši so tisti: "imam samčka kavalirja, sedaj pa iščem še kužico za vzrejo". Taki mi totalno dvignejo pritisk!!!
Grem stavit, da bo naslednje leto poplava nerodovniških/backyard rodovniških legel...
Me pa veseli, da je na drugi strani ogromno takih, ki vam ni vseeno
Logiran
Quido
še malo sramežljiv
Sporočil: 95
«
Odgovor #2191 :
torek, 15.12.2009 : 14:37:27 »
iiiiiiiiiii Roziiii
kok je srčkanaaaa
daj ji koš poljubčkov od naju s Quidom
Lynn, Bonči resnično uživa na snegu
Cavalier Klara: vidim da se te res ne da premakniti iz tvojega napačnega mišljenja. Ko smo mi dobili našega, sem bila stara 15let, pa sem imela trezno glavo oz. pametno razmišljanje glede nakupa psa, ker sem prebrala toliko resnično groznih stvari o boleznih, ki jih imajo kavalirji, da preprosto nisem mogla pustiti, da bi kupili mešanca (oz. nerodovniškega).
Pa verjemi da bi bilo mamici in očiju takrat vseeno ali dobimo mešanca ali pa rodovniškega, midve s sestro pa smo se zanimale za rodovniškega, prav zaradi zdravja.
In še nekaj, če si zares želite zdravega psa, ga kupite pri vzrediteljih, ki so naredili preglede srca itd. In verjemi mi, rodovniški kavalirji tudi niso tako dragi veš, le pogledat moraš malo naokrog, lahko tudi ven iz Slovenije.
lp, Kaja & Quido
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem
Sporočil: 231
«
Odgovor #2192 :
torek, 15.12.2009 : 16:14:17 »
Glede denarja:
Rodovniško psičko+vso opremo, ki spada zraven sem si sama kupila pri 12 letih, s tem da sem 2 leti hranila denar in pripravljala razne show-e za obiskovalce s prostovoljnimi prispevki
Poleg tega sem v vežo postavila škatlico z opisom za kaj gre (torej prostovoljni prispevki za psička kavalirja), priložila album z natisnjenimi fotkami z interneta in veš kaj? Denar se je kar nabiral! Vsak, ki je prišel na obisk je vrgel kaj notri, vsak od družinskih članov je prispeval malenkost, babice, dedki, tete, strici, na obiske sem hodila z omenjenim albumom in jim predstavljala svoj projekt.
Tako da denar zame ni pravi izgovor za nakup nerodovniškega psa..
Logiran
Lissa
rad pišem
Sporočil: 311
«
Odgovor #2193 :
torek, 15.12.2009 : 16:15:53 »
Colepeppers
ijooj kakšen mali knedelček je Roziika. Lubica mala
Lynn
lepe slikce, naš Chilly je bil tudi popolnoma navdušen nad snegom
Klara
Verjamem da se ob slikicah male Lole kar stopiš, res je cukerček, ampak ne veš kako hudo je ko ti zboli ljubljena žival. In zagotovo je grozno, če si potem še očitaš, da bi to lahko preprečil pa nisi. Nevem, dvomim da boste spremenili mišlenje, ampak res... premislite. Nekaj možnosti sicer je, da je zdrava. A kavalirji niso tako zelo zdrava pasma, srce jim dela velike probleme. Celo kavalirji z rodovnikom in pregledanimi starši lahko zbolijo, čeprav je pri njih veliko manj možnosti, a lahko nekaj udari ven iz tretjega kolena... To je dedna bolezen in usaj jaz si ne bi upala tako tvegati. Kakor so ti že ostali povedali so cene veterinarja zelo visoke in psa pač ne moraš pustiti da kar pogine v bolečinah. Da pa u pomagaš te pošteno udari po žepu, zagotovo pa to prinaša tudi ogromno stresa, žalosti, trplenja. Preberi si poste od Lynn za nekaj strani nazaj in se zamisli. Grozno mora biti, da imaš tako bolanega kužka in ga imaš tako rad
Pa čeprav je njen rodovniški. Ampak zagotovo je veliko manj možnosti pri slednjih. Nerodovniška vzreja pa tudi kvari pasmo kot samo in ji škodi.
Odločitev je vaša, čas še imate...
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 7.504
«
Odgovor #2194 :
torek, 15.12.2009 : 16:32:52 »
To, kar mene najbolj žalosti je da bo en psiček ali psička več brez rodovnika trpel, ker bo imel morda že pri 2 letih šum na srcu in bo zato še prej umrl.
Takšen neodgovoren nakup psa je zelo ironičen, ker ne delaš škode samo psici in tem mladičkom, ampak tudi sebi, kajti ti boš tisti, ki boš najbolj trpel posledice nepremišljenega nakupa. Poleg tega, veterinarske storitve niso ravno poceni in kdor nima denarja za nakup rodovniškega psa, kako bo potem mesečno dal tudi po več sto evrov za zdravljenje. In to lahko povem, ko je kuža enkrat bolan in star je vedno kaj. Z Bonijem sva bila v pol leta tolikokrat pri veterinarju, da zdaj že noče več v avto, ker misli da gre spet na kliniko.
Moje mnenje je, bolje šparati pol leta dlje in kupiti psa z rodovnikom, kot pa zaleteti se v nespameten nakup.
Lissa
, hvala.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.418
Sijejo zvezdice na nebu ...
«
Odgovor #2195 :
torek, 15.12.2009 : 16:47:27 »
Jaz bi pa rekla, da je treba za zacetek razcistiti sam s seboj, ali zelis kavalirja, ali ti je vseeno, samo da je pes. Ce zelis kavalirja, razgovor o cem drugem, kakor o nakupu rodovniskega psa pri odgovornem vzreditelju sploh ni mogoc. Ce ti je vseeno, je vsepovsod polno majhnih mladih psickov, ki iscejo skrbnike, vendar v tem primeru ni mogoc razgovor o nakupu, temvec le o posvojitvi.
Torej, ce govorimo o nakupu, je to le odgovoren nakup rodovniskega psa, pred katerim preverimo po dolgem in pocez prednike in ostale sorodnike mladica, ki ga kupujemo, preverimo vzreditelje, zdravje ... skratka, opravimo osnovno domaco nalogo ob nakupu kateregakoli pasemskega (beri: rodovniskega) psa. V nobenem drugem primeru ni mogoce govoriti o nakupu, ker je vsako kupovanje mesancev podpiranje steparstva, izkoriscanja psic in zasluzkarstvo.
AgilityLovingGirl, izvrstne ideje in upam, da se bo se kdo med mladimi lotil zadeve tako kot ti in ne bodo samo cepetali pred starsi, ko si bodo zazeleli psa.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
Lissa
rad pišem
«
Odgovor #2196 :
torek, 15.12.2009 : 17:53:45 »
Sicer pa se strinjam z AGL (odlična ideja!). Vse se da če se hoče. Jaz sem nekaj denarja zaslužila tako, da sem delala lastno revijo od živali in jo potem prodajala sorodnikom (vsak je dal prostovoljni prispevek, pač po želji). Iz tistega denarja sem potem psu kupila opremo, za psa pa so sicer dali starši, ker je pes tako ali tako družinski (čeprav se največ z njim ukvarjam jaz
)
Logiran
colepepper
midi
Sporočil: 106
«
Odgovor #2197 :
torek, 15.12.2009 : 19:50:29 »
Jana se strinjam in z Lisso in ALG. Itak vzreditelji štekamo in znamo ceniti, če si kdo res želi kužka in ima manj denarja. Sama bi dala takemu tudi npr na obroke, če le vidim, da si je
pripravljen
odrekati na račun psa. Ker mi to pove, da bo tudi poskrbel in naredil vse, da mu bo nudil ustrezno oskrbo - pa če je tudi sam lačen zaradi tega. Na živce mi grejo tisti, ki a priori rečejo, da nimajo denarja za rodovniškega psa in potem iščejo neke by passe.
Še bolj mi grejo pa na živce ljudje, ki so navohali, da se kavalirji dobro prodajajo in bi si v času gospodarske krize radi finančno opomogli z "vzrejo". Take začutim že na 100 km in jim potem malo popridigam, kaj pomeni resna vzreja in dam jasno vedeti, da če ne bodo izpolnili pogojev, ki jih sama izpolnjujem kot vzrediteljica, od mene mladiča nimajo šans dobiti. Eni pacienti - žal ne morem uporabiti bolj prijazne besede - že pristopijo do mene, kot da se grem neko tržno dejavnost, kot da sem neka "prodajalka", ki prodaja krompir in moram biti vsa vesela, da imam nekoga, ki "daje povpraševanje" in hoče od mene "ponudbo" in pričakujejo da jim bom ad nauseam lezla v rit. Ej, jaz takih kupcev NE RABIM. Raje imam vse mladiče doma, kot da jih prodam nekam, kjer na njih gledajo kot na tržno blago. In ne boste verjeli - nekateri imajo, ko jim nastavim ogledalo in jim napišem kar jim gre, potem še jajca zmerjati in žaliti.
Torej sem jaz nora, ker mi ni vseeno, kam bo mladič šel?! To je možno pa RES samo v Sloveniji!!
Sorry, da sem tako pop...., ampak ravno danes, ko sem dobila že JUBILEJNI tovrstni mail, mi je prebilo plafon. In ker vem, da ste tukaj res izjemni ljudje in pravi ljubitelji pasme, sem si dovolila sposoditi vašo ramo za tale izbruh
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.418
Sijejo zvezdice na nebu ...
«
Odgovor #2198 :
torek, 15.12.2009 : 20:12:40 »
colepepper, se kako te razumem in prav je, da delis tudi taksne izkusnje z nami. Morda bo kateri od obiskovalcev tega foruma le pomislil ob prebranem, da nekateri gledamo na pse tako, kot jim gre - na ziva bitja. Kot vzrediteljica si se v toliko zahtevnejsi vlogi, saj odlocitev za leglo potegne za seboj vse odgovornosti pri izbiri novih domov in pogosto ne morem razumeti, kako se to ne da dopovedati kupcem. Hudica, res vcasih dobim obcutek, da nekateri mislijo, da se svet vrti okrog njih in okrog denarja. Pa se na sreco kljub cudnim casom se ne in se tudi nikoli ne bo.
To, da ljudje radi posiljajo vprasanja in ko jim po svoji vesti in cim bolj natancno, korektno in po resnici odgovoris, te nazijajo in ozmerjajo za zasluzkarje in vsakrsne cudake. Klasika. Na sreco ze leta na maile ne odgovarjam vec skoraj nikomur, pa sem se s tem znebila email frustracij. Zelim ti vzdrzljive zivce v komunikaciji z nesramnimi anonimci.
Kdor zeli kupit mesanca, naj ga zaradi mene kupi, kjerkoli in karsnegakoli zeli, ne zelim pa o tem nicesar brati. Ne tukaj, ne na mailu in ne kje drugje.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
bauci
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.435
«
Odgovor #2199 :
torek, 15.12.2009 : 20:31:38 »
Uh ja, tudi jaz te razumem. Dobivam emaile in "sumljive" ponudbe na ulici, pa sem še vsaj 1 leto oddaljena od prvega legla, če bo vse po sreči ( beri zdravje in ostale okoliščine, ki se mi zdijo nujne za vzreditelja). In to kakšne emaile. Ko pa jim odgovoriš, večinoma zelo prijazno, pa niti odgovora nisi vreden. Toliko o bontonu v Sloveniji. Včasih, če želijo, jim predlagam druge vzreditelje, pa jim je vedno vse predaleč, najbolje bi bilo v prvi vasi za vogalom.
No, včasih me pa tudi kakšen zelo fajn in resen vpraša za mnenje, takšni mi potem vlijejo upanje, da pa ste ( smo) le na pravi poti.
In tudi na forumu vidim, da je vedno več takih, ki jim ni vseeno!
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #2200 :
torek, 15.12.2009 : 21:15:14 »
Ena božična slikica Bončija..
On je pa res tak srček kamorkoli ga postaviš.
Logiran
bauci
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.435
«
Odgovor #2201 :
torek, 15.12.2009 : 21:28:12 »
En
Bončiju.
Pa po dolgem času slikce moje male Jeanie ( ki bo čez 2 dni stara že 5 mesecev ):
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #2202 :
torek, 15.12.2009 : 21:33:10 »
Zelo srčkana je in še lepo ime ima!!
Logiran
Lissa
rad pišem
«
Odgovor #2203 :
torek, 15.12.2009 : 21:35:13 »
Hihi, Lynn mi tudi ravno smrekico postavljamo in Chilly kar naprej skače naokoli (in odnaša okraske
)
Varja, kako je že velika Jeanie!
Se mi zdi, da se je je nekoliko spremenil obrazek.
Ježešna, kakšne cukre lepite sem gor, mi sploh ne bo treba čaja sladkat
Poljubčke obema
Logiran
Bacek
nekaj malega že vem
Sporočil: 101
«
Odgovor #2204 :
sreda, 16.12.2009 : 10:23:25 »
Jaz sem rekla, da moji naslednji nakup kavalirke bo ali pri Varji (ki to že ve) al pa pri Colepeppers (ki ve zdaj).
Čez par let, ko bom imela hiško pa vrt.
Mogoče se bo do takrat tudi moj omehčal.
Ko smo pa že ravno pri slikcah, pa še nekaj naših:
Kavč je zakon
Logiran
Strani:
1
...
142
143
144
145
146
[