mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 02.12.2024 : 20:36:32

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 125 126 127 128 129 [130] 131 132 133 134 135 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 553105 krat)
0 članov in 14 gostov pregleduje to temo.
Kalsang
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406

« Odgovor #1935 : petek, 11.09.2009 : 13:54:19 »

Že od vsega začetka spremljam tole debato in seveda podpiram varjo, colepepper, rottikingdom in vse, ki si prizadevajo za uvedbo novih pravil in veterinarskih pregledov ter s tem kvalitetnejšo vzrejo.

Še veliko bolj pa sem vesela zadnjih postov, v katerih ste se oglasili potencialni kupci kavalirjev. Namreč, kupci so tisti, ki lahko s svojimi zahtevami in visokimi kriteriji še kako pripomorejo k boljši vzreji in zdravju vsake pasme. Tega se pri nas malokdo zaveda, saj se večina odloča za nakup horuk prek prvega oglasa in se norčuje iz prizadevanj vestnih vzrediteljev rodovniških psov.

Več ko bo ozaveščenih kupcev, ki bodo od vzrediteljev zahtevali potrdila o opravljenih pregledih staršev, hitreje se bo premaknilo na bolje. Smiley
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #1936 : petek, 11.09.2009 : 14:53:57 »

Vse kar lahko rečem, je en velik HVALA vsem.  Kiss

Ker sem bolj sentimentalne sorte, so se mi celo malce oči orosile.  Grin

Točno tako, o teh stvareh je potrebno govoriti, bolezni niso nek grozen baubau, ki ga moramo zapreti nekam globoko in se ne pogovarjati o njih. Vesela sem, da se vedno več ljudi zaveda problemov v pasmi in je tudi vedno več takih kupcev, ki jim ni vseeno. Kot je rekla Kalsang  Kiss, večina je odvisna od kupcev, dokler bo njim vseeno in bodo kupili zdaj in to takoj in pri priči, se ne bodo stvari premikale tako hitro, kot bi nekateri to radi.

Vesela sem, da se je v zadnjih letih toliko spremenilo na tem področju in da niso tu  več le posamezniki, ki bi se borili z mlini na veter, ampak so se stvari začele premikati na bolje!   Cheesy

ALG, večkrat se spomnim še tistega obdobja, ko je bilo vse to aktualno.  Kiss In prav si se odločila in upam, da se jih bo vedno več tako (heh, na koncu pa se bodo tako morali, če bodo hoteli vzrejati rodovniške mladičke )

Garancije tako ni za nič v življenju, ampak občutek je dober, če veš, da si naredil največ, kar si lahko.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #1937 : petek, 11.09.2009 : 15:08:50 »

Garancije tako ni za nič v življenju, ampak občutek je dober, če veš, da si naredil največ, kar si lahko.

Kiss Wink
Logiran
colepepper
midi
Sporočil: 106

« Odgovor #1938 : petek, 11.09.2009 : 15:10:19 »

Ksena, Yaris,

najlepša HVALA vama!  Kiss Kiss Tudi mene je kar malo ganilo vajino pisanje in sploh vsa podpora... Cry
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem
Sporočil: 231

« Odgovor #1939 : petek, 11.09.2009 : 17:07:32 »

ALG, večkrat se spomnim še tistega obdobja, ko je bilo vse to aktualno.  Kiss In prav si se odločila in upam, da se jih bo vedno več tako (heh, na koncu pa se bodo tako morali, če bodo hoteli vzrejati rodovniške mladičke )

I ja, seveda hvala tebi, da si mi s svojimi nasveti in izkušnjami takrat stala ob strani. Res cenim to, da si mi pomagala pri izbiri samčka, kontaktiranju vzrediteljice, raznoraznih vprašanjih..  Kiss

Smo bili pa danes trije kavalirčki pri veterinarju Roll Eyes moja in Backovi dve Tongue
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #1940 : petek, 11.09.2009 : 17:28:21 »

Ni zakaj, veš, da sem rada pomagala, škoda le, da nismo šli potem na "roadtrip", morda pa kdaj drugič nanese.  Kiss

Hihi, ja, Backovi, kako mi to vedno lušno zveni. Predvsem, ker je moja hrčica bila Bacika. ( jaja, originalno, muca pa sta Buco in Baco  Cheesy )
Logiran
Bacek
nekaj malega že vem
Sporočil: 101

« Odgovor #1941 : petek, 11.09.2009 : 17:30:10 »

Tudi jaz sem vesela, da se oglašajo bodoči kupci. Sama sem pri svojem nakupu delala v tej smeri, a danes vidim, da bi moja merila morala biti še višja. A kaj ko je bil to prvi nakup psa, nisem imela pojma, težit pa takrat še nisem upala  preveč ... No, vsaj srce je blo preverjeno, če ne drugega.

Ja, bile smo pri vetu - obe moji dami sem dala sterilizirat.  Cry Cry Cry Priznam, hudo mi je, toda parila ne bom, ker ugriz ni OK. Pa sem v tem času kar nekajkrat slišala ko so mi rekli "eh papir, pa daj brez"  Sad Sad In kar direkt povem, da nerodovniških legel ne podpiram in zakaj ne. Tako vsakemu, ki ima 5 minut časa, razlagam kaj se v SLO dogaja s to čudovito pasmo. Če se koga dotakne, sem vesela, sicer pa ... človek se na koncu vseeno sam odloča.  

In še en razlog za neparjenje moje dame: osebno vem da bi mi bilo čisto preveč hudo oddati male kavalirčke. Moje srce tega enostavno ne bi preneslo.  Cry Kiss

Vsem, ki vam ni vseeno za zdravje naših kavalirčkov  Kiss  Kiss
Logiran
Quido
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 95

« Odgovor #1942 : petek, 11.09.2009 : 18:02:06 »

Hm...še jaz se moram malo oglasiti...
in ja seveda sem na strani varje, colepepper, ALG, in ostalih!
Mi našega še nismo peljali na pregled srca.. čakamo da bo star približno 3 leta. Nevem zakaj ampak če bo takrat možno (kar bo) ga bomo peljali. Ne hodiva na razstave, ne trenirava agilityja, nebom vzrejala,...nič. Ampak ker mi pomeni vse na tem svetu ga bom peljala. Vseeno mi je za denar. Bomo že doma zbrali to veliko vsoto (sicer nevem koliko stane in kako vse to poteka, priznam, nisem si še vzela časa in kaj prebrala Roll Eyes)...

Glede nerodovniških legel...ja..tudi mene motijo, ni mi všeč kaj se dogaja s pasmo (mislim da je čedalje manj takih, ki imajo mešančke) in tudi z ostalimi pasmami.
še to...če je slučajno to mišljeno, kot si jaz predstavljam...Quido ima ful velik nagona, pa ma tudi super prednike, vzrejnega nisva šla delat ker ga ne mislim parit.

Bacek=pravilno si naredila da si ju sterilizirala. Wink

varja=čestitaj Annie še od naju Kiss

Sem pa zelo vesela da so se oglasili tudi bodoči kupci Smiley 

Ksena=se pa poznamo ane?  Grin   upam da boš dobila super(lepega, predvsem pa zdravega) mladička Wink

ALG=grozni posnetki..spet me je strah..že pri syringomyeliji me je strah... Undecided

lp vsem kavaličkom Kiss
Logiran
Bacek
nekaj malega že vem
Sporočil: 101

« Odgovor #1943 : petek, 11.09.2009 : 18:22:26 »

Quido, sploh ni tako strašno visoka cifra. Priznam, da sem že pozabla kok sem dala, vem pa da je precej manj, kolikor sem danes plačala pri vetu.  Cheesy Wink  Wink Sej sam še za kredite in pesjanarki delam.  Tongue
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem

« Odgovor #1944 : petek, 11.09.2009 : 20:35:56 »

Pregled pride okrog 80 evrov Wink
Logiran
papillon
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 52

« Odgovor #1945 : sobota, 12.09.2009 : 19:42:18 »

p.s. ksena zelo dobr si napisala
Logiran
Shilu
rad pišem
Sporočil: 479

« Odgovor #1946 : sobota, 12.09.2009 : 21:27:17 »

Jaz se strinjam z vsemi ostalimi, ki so napisale, kar tudi sama mislim in se podpisujem pod vaše poste. Tudi sama sem se preveč hitro zaletela v nakup psa-zdaj pa sprejemam posledice.
Ni mi pa točno jasen tale stavek:

Sploh pa mi ni jasno zakaj bi  z zdravimi psi hodili okoli veterinarja, saj ta tako vidi vse ob rednih letnih cepljenjih pa tudi , ko pride cepiti mladičke iz legel.

A lahko obrazložite, kako naj bi se videlo kaj je narobe s srčkom, pri rednih cepljenjih? Sploh pri takih mladih mladičih, se ponavadi ne vidi (ker če že ima 6-7 tedenski mladič okvaro srca (in se to ''slučajno vidi pri cepljenju'') pa:  Lips Sealed).

Ne vem, zakaj je nekaterim težko dati 80evrov za pasmo in za vašo dobro vest? Če pravite, da so psi zdravi pa dokažite, pregledi z dopplerjom sploh niso tako velik strošek, v bistvu eden manjših pred/med leglom.

LP, Špela  Smiley
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem

« Odgovor #1947 : torek, 15.09.2009 : 15:15:10 »

A mislite, da bi Hills (klik) ali Royal Canin (klik) hrana kaj pomagala pri upočasnjevanju napredovanja bolezni srčnih zaklopk?
Logiran
colepepper
midi
Sporočil: 106

« Odgovor #1948 : torek, 15.09.2009 : 15:39:34 »

Hmm, dobro vprašanje.
Verjetno bo Maja bolje znala odgovoriti nanj.

Po "človeški" logiki mislim, da je za obolele pse gotovo koristna neka dieta (enako kot za ljudi s srčnimi težavami). Za pse, ki pa še nimajo znakov bolezni, pa nima smisla - dobra je vsaka uravnotežena prehrana, ki ne povzroča nabiranja odvečnih kilogramov.

My humble opinion  Smiley Upam, da kaj pomaga.

Lp,

Katja
Logiran
Lynn
živim tukaj
Sporočil: 7.504

« Odgovor #1949 : torek, 15.09.2009 : 18:26:03 »

Ja, jaz sem tudi Boniju kupila to hrano od Royal Canin, pa jo kar rad je.Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 125 126 127 128 129 [130] 131 132 133 134 135 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.