o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 04:53:52
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani:
1
...
67
68
69
70
71
[
72
]
73
74
75
76
77
...
305
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek (Prebrano 548430 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Nelli
novinec
Sporočil: 14
Re: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
«
Odgovor #1065 :
torek, 24.04.2007 : 21:51:43 »
Draga Varja
nisem mislila, da se boš ti našla med tistimi, na katere sem mislila jaz, zato se ne razburjaj in pihaj od jeze.
Kar pa se tiče bolezni, sem bila pred nakupom prvega kavalirja tudi sama precej skeptična,ko sem slišala za težave s srcem. Pojavljati so se začele, ker so kavalirje parili v sorodstvu in od tu težave. Tudi sama sem se posvetovala z mnogimi rejci, ki so zatrjevali, da pojav ni tako pogost, kot navaja literatura, zato je pomembo - ne glede na dlako, ampak na prednike iz rodovnika izbrati partnerja za samičko.
Če pogledamo po internetu, sama sem se osredotočila predvsem na rejce prednikov naših psov, od zelo znanih vzrediteljev in sem ugotovila, da je starost, kar dvanajst let in več, pa kako fit izgledajo. Vsi pa vemo, da tudi najslavnejši rodovnik ni garancija za dolgo in zdravo življenje psa, pa naj bo kavalir ali pa ne. Tako mi, kot tudi tudi znani hrvaški vzreditelji imamo še " mlajše" kavalirje, tako da do kakih preranih smrtih ni prišlo. Kolikor mi je znano, pa se težave lahko začnejo pojavljati po petem letu starosti psa. Tudi v Sloveniji pa vem za vsaj dva kavalirja, ki sta dočakala starost preko 12 let, a najbrž jih v tem času pri nas tudi še ni bilo veliko.
Dodobra smo obvladali njihovo prebavo in prehranjevalne potrebe, da ni nepotrebnih težav, pa tudi to, da so zelo občutljivi na ušesno maslo, ki jih takoj moti. Drugih težav ni.
Kar se tiče prebivališča pa me zanima pri koliko vzrejcih si bila in kaj si opazila (ne vem , jaz sem dobila občutek, da tudi doma svoje samičke nisi videla ali se motim?) Včasih je tudi hiša lahko veliko hujša od hleva - če ni lastnik tako prebrisan, da bi to pred vašimi očmi uspešno skril.
Kar pa se tiče mladičev, so kvalitetni in zdravi mladiči najboljša reklama .
LP
Z....
Logiran
Nelli
novinec
«
Odgovor #1066 :
torek, 24.04.2007 : 22:33:48 »
Pa še to, ravno včeraj sem si uspela pogledati oddajo RTS Maribor Živa, ki je bila marca in v kateri je bila kot predstavnica te pasme predstavljena Nessie iz našega legla. Izvedela sem, da se je tudi Black Jack (prav tako vzrejen pri nas) v Celju na razstavi odlično odrezal. Morda ste ga videli.
Torej se lahko najde kvaliteten mladič tudi v Sloveniji.
Vsekakor pa ga je moral videti Tomaž, ki je pri njegovih lastnikih kupil mladiča in ima toliko za povedati čez nas - o tem, da se lahko na nas obrne za kakršne koli nasvete glede vzgoje in nege mladiča, to me je prosil takoj po nakupu - pa sedaj molči kot grob. In ja Tomaž imamo več samičk
ki imajo vzrejno dovoljenje. Te to moti? Je foušija ali kaj drugega? (pa ni nobene potrebe, da mi na vprašanje odgovoriš)
Mislim, da sem povedala vse, kar sem imela . Ne tratite več časa z oprezanjem za našimi oglasi.Vsak imate svojega kavalirja, raje se posvetite njim, tudi jaz se bom našim.
Veliko užitkov v pasji družbi, ne delajte škode drugim ljudem, saj tudi mi vam nič nočemo. Vsak si bo izbral kužka tam, kjer se bo to njemu zdelo primerno, kdor je pravi ljubitelj, pa psa ne bo kupoval preko interneta, temveč se bo na lastne oči prepričal kako in kaj.
LP
Z........
Logiran
Aitana
novinec
Sporočil: 27
«
Odgovor #1067 :
torek, 24.04.2007 : 22:55:32 »
Lep pozdrav,
torej se kreganje nadaljuje, kot vidim... Škoda!!!!! Vseeno mislim, da se da uvesti neko konstruktivno debato.
Mislim, da mora vsak, ki se začne ukvarjati z vzrejo, dodobra prevprašati najprej svojo vest, glede na to, da kakorkoli obrnemo, gre za neke vrste "trgovino" z živimi, čut ečimi bitji. na voljo sta dve možnosti-skrbeti za in imeti rad denar ali pa skrbeti za in imeti rad pse. Prvi so potem šteperji, drugi pa vzreditelji. In verjamem, da je z vzrejo povezanih cel kup stroškov, večinoma dosti več, kot navrže sama prodaja mladičev. Po drugi strani zagovarjam to, da morajo biti ljudje, ki delajo, za svoje delo plačani, in če vzreja ni delo, potem tudi ne vem. Pozor, resna vzreja, o kakršni govori Kalsang. In če je kak EUR dobička, hvala Bogu. Hkrati, pa naj bo še tako žalostno, je cena vseeno vsaj minimalna garancija, da bodoči lastnik misli resno, sicer ne vedno. Ampak večina pač ne spravi skupaj kar tako, čez noč, npr.1000 Eur, kar pomeni, da jim ostane čas, da dobro razmislijo o tem, ali res želijo psa, medtem ko hraniji denar, ali pa obveza vračanja, če si ga izposodijo. Čeprav še vedno mislim, da je denar najmanj relevanten, da je najbolj pomembna osebnost in odgovornost vzreditelja in bodočega lastnika. Ne razumite me narobe, v nekem smislu gre tudi za denar (NI ISTO kot dobiček in zaslužkarstvo), v povezavi, kot sem že rekla, z živimi, čutečimi bitji. In tu bodo pač vedno debate, na žalost.
Gospa Zvonka, če smo vas užalili ali pa širili dezinformacije, mi je iskreno žal. Vendar mislim, da sem lani klicala prav vas v povezavi z zelo mlado psičko, ki ste jo prodajali, ker se ni hotela pariti.... In s tem se absolutno ne strinjam in se mi zdi narobe, neodgovorno in brezčutno. če sem se zmotila, se globoko opravičujem za obtožbo. Klicala pa sem v psarno v Krškem, moj sogovornik pa je bil moški.
Na žalost sem o vaši vzreji slišala še marsikaj slabega, vendar ne morem govoriti v tujem imenu, niti nimam namena blatiti vašega dobrega imena, če sama nisem bila priča dogodkom, govorice pa se širijo zelo hitro, sploh slabonamerne. Mislim, da dva psa nista dovolj velik referenčni okvir, da bi se lahko govorilo o dolgoživosti kavalirjev v Sloveniji. Srčna obolenja se na žalost lahko začnejo že pred petim letom starosti, kolikor sem prebrala, ima 50% kavalirjev pri petih letih že znamenja bolezni. Vsi, ki imamo kavalirje, vemo, da je NEDOPUSTNO, da bi kavalir živel v hlevu (enako velja za ostale pasme), ker je pač hišni kavč pes, ki je najbolj srečen, če lahko spi v lastnikovi postelji. Razen tega vsi kavalirji, ki jih poznam, zelo težko prenašajo samoto in nujno potrebujejo bližino človeka. Glede vzrejnega pregleda: prejšnji teden sem klicala klub za pritlikave pasme, da bi povprašala o vzrejnem pregledu, med drugim tudi o izvidih, ki jih potrebujejo psi. Odgovorili so mi, da posebnih pregledov ne potrebujejo. In to se mi pač ne zdi prav, od tod predlog, da bi nekoč ustanovili klub.
Ne vem, kako vzrejate, nisem bila pri vas, a poznam enega vaših mladičev, ki živi v naši soseski, in je zelo ljubek in igriv, to pa je tudi vse, kar lahko rečem. Vem tudi, da imate spet leglo, s čimer ni absolutno nič narobe, če to počnete po svojih najboljših močeh in po tem, ko ste izprašali svojo vest in če ste res ljubiteljica pasme. Mislim pa, da je najboljša reklama dolgoletna uspešna vzreja, zdravi starejši psi in na koncu koncev tudi razstavni uspehi. In seveda, ob vsem tem, tudi kvalitetni in zdravi mladiči.
Lepo bi bilo, če bi lahko mirno in kultivirano razrešili debato, vsekakor pa je super, poznati mnenja izkušenega vzreditelja in poznavalca pasme. Upam, da gre za velik nesporazum.
Lep večer,
Ana
Logiran
bauci
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.435
«
Odgovor #1068 :
sreda, 25.04.2007 : 08:35:46 »
draga Zvonka,
hvala za odgovor in razlago.
da odgovorim na tvoja vprašanja:
Citat
nisem mislila, da se boš ti našla med tistimi, na katere sem mislila jaz, zato se ne razburjaj in pihaj od jeze.
to je forum in na vaše pihanje in razburjanje sem se pač še jaz oglasila s pihanjem.
povedala pa sem le svoje mnenje o vzrediteljih, s katerimi sem sama kontaktirala ali pa sem jih obiskala.
Citat
Kar se tiče prebivališča pa me zanima pri koliko vzrejcih si bila in kaj si opazila (ne vem , jaz sem dobila občutek, da tudi doma svoje samičke nisi videla ali se motim?) Včasih je tudi hiša lahko veliko hujša od hleva - če ni lastnik tako prebrisan, da bi to pred vašimi očmi uspešno skril.
omenjala sem sicer samo enega, ki ima svoje pse zunaj v hlevu, morda pa je to medtem spremenil. zato ne vem, kako bi naj bilo relevantno, kje in kako sem dobila svojo psičko. ampak da odgovorim, ne, nisem videla, kje in kako je živela. dogovorjeni smo bili, da pridemo do njih, ampak se je moj "prevoznik" poškodoval malo pred potjo in sem morala prositi drugega prijatelja, njemu pa ni bilo tako daleč za voziti, zato smo se dobili v Bratislavi. ampak kot si sama ugotovila, lastnik je lahko hudo prebrisan in prikaže sliko, ki pa ni odsev resničnega stanja.
meni se pač še vedno zdi to, kar sem videla, grozno. psi v hlevu brez svetlobe, brez vode... ne vem no, pač moje mnenje. je pa sigurno lahko še slabše.
drugače pa poznam kar nekaj vzrediteljev in to ne samo kavalirjev, tako da vem, kako lahko izgleda, če se za mladiče poskrbi "kot se šika".
upam, da ti odgovori ne zvenijo kot pihanje. težko je namreč na papir prenesti mimiko in intonacijo glasu. zato zagotavljam, da ni mišljeno kot pihanje, ampak imam celo prijazen nasmešek na obrazu.
pa nekaj čisto drugega: tudi mene je zanimala ta oddaja Živa. kolikor vem, je bila predstavljena punca iz Maribora( ali gospodična ali gospa, dandanes res več ne veš), ki ima dva kavalirčka. enega na žalosot od kolega iz Celja, pa to vašo psičko. ali se to oddajo morda da dobiti kje na internetu, ali ste si jo vi posneli?
Logiran
cavalier_moris
novinec
Spol:
Sporočil: 30
«
Odgovor #1069 :
sreda, 25.04.2007 : 08:56:48 »
Pozdrav
Najprej se opravičujem g. Zvonki, če sem o njej govoril kaj slabega. Mislim, da ne.. napisal sem le dejstva.. Nisem vedel, da ima dve samički.. sploh pa nisem "fauš". Jacka nisem videl, ker ga takrat ni bilo doma.. prav tako do zdaj nisem vedel od kod prihaja.. možno, da je lastnica "mojega" Morisa to omenila.. ne vem.. Je bilo takrat preveč drugih informacij. Res sem prosil g. Zvonko (preko emaila), če jo lahko kaj vprašam glede vzgoje itd.. tudi za to se opravičujem.. ampak zaenkrat nimam vprašanj! Kar sem imel sem vprašal svojo "gospo", prebral v knjigah, na tem forumu ali vprašal veterinarja.. Ker pa imam ravno danes eno vprašanje.. ga pošljem po emailu.. Upam, da še lahko in da ni prepozno?!
Ana.. moj kužek je kupljen blizu Domžal.. Mama psička je sestrica od psičke g. Zvonke.. Vzrejci so ljubitelji pasme.. in v bistvu ne vzrejajo.. imeli so eno leglo.. poleg imajo še Jacka (kot ste lahko razbrali že zgoraj).. to je na kratko to.. Na sliki je Moris..
Ideja o klubu se mi zdi dobra, saj so kriteriji za vzrejo itd, ki jih pišete ostali preohlapni. Tukaj se v celoti strinjam z Ano in Varjo.. in ker zaenkrat nisem dovolj izkušen nočem napisati nič drugega. In da ne bo pomote.. jaz sem za to, da je v SLO veliko cavalierjev.. ampak zdravih! Tega pa bodoči lastniki, ki berejo opise na tej in podobnih straneh ne vedo. Na žalost. In ni mi jasno, kaj ima ljubezen do psov skupnega z vedno novimi legli? Že en sam pes vzame veliko časa, če se mu posvetiš tako, kot je treba.. In kot je bilo že napisano.. cavalierji rabijo veliko ljubezni in celega človeka.. Pri tako pogostih leglih pa to ni mogoče! Zato vprašanje.. Je to res ljubezen do psov?
LP, Tomaž
Logiran
bauci
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #1070 :
sreda, 25.04.2007 : 10:18:46 »
znova se oglašam.
sicer moj namen ni bil prepir, niti se mi ne zdi ok javno blatenje po forumu in se dosti raje pogovorim osebno s človekom. zato sem tudi poskušala odogovoriti kolikor se da nevtralno in neprepirljivo in nenapadalno.
nisem se opravičevala za svoje mnenje. ker stojim za njim in se ga ne sramujem. zanimivo je, če se kdo s kom ne strinja, je prepirljiv, če pa je slučajno prijazen, pa je takoj "slinav". nekako težko ustrežeš vsem , a ne?
moj način je pač, da sem prijazna do ljudi, kljub temu, da se z njimi ne strinjam. ne vem, kaj dosežemo z javnimi napadi in pljuvanji po ljudeh. niti mi niso povšeči zahrbtni napadi, kar pa slovenčki radi počnemo. zato je moj način npr. da bi napisala ga. Zvonki mail, kar sem tudi nameravala, in bi jji tam povedala svoje mnenje oziroma bi ponovila to, kar sem že povedala po telefonu pred dobrim letom.
s tem pa ne mislim, da je to, kar počnejo drugi, kakorkoli narobe. vsak ima svoj način.
da pa bodo vsi srečni:
gospa Zvonka, ravno z vami sem telefonirala o tisti 12 mesečni psički in tudi z vami sem govorila o tisti, ki ste jo prodajali, ker vam ni služila, kot bi vam naj. poznam tudi dve psički, ki sta bili kupljeni pri vas. kaj pa sta oni povedali, pa seveda ne bom govorila, ker je to že podatek iz druge roke.
če se komu zdi zdaj bolje, da sem to napisala, tudi prav...
Logiran
flora
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 69
«
Odgovor #1071 :
sreda, 25.04.2007 : 11:02:20 »
Lep pozdrav vsem novim pa malo manj novim lastnikom cavalierjev ter vsem ostalim, ki sledite temi!
Kot lastnica z najdaljšim stažem na tem forumu moram povedati, da sem resnično razžaloščena nad vašimi "kregarijami" tu na forumu.
Namesto da bi objavljali slike in si med seboj delili radosti, ki ste jih vsak dan deležni od svojih kosmatih kepic, se zadnje čase greste kdo je "bolj pameten". Žal.
Upam, da boste v prihodnje 2x pomislili preden boste koga obtožili, užalili ali posredovali informacije za katere niste prepričani da so prave,...
Uživajte vsak trenutek v družbi svojega CKCS!!!
Lp,
Janja
Logiran
bauci
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #1072 :
sreda, 25.04.2007 : 11:38:30 »
janja, potem pa kar ti začni, pa po dolgem času "pripopaj" kakšno slikico Flore.
Že dolgo se nisi nič javila (razen s kakimi verižnimi maili
).
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.406
«
Odgovor #1073 :
sreda, 25.04.2007 : 11:51:26 »
Zakaj pa preprosto pasemskemu klubu ne predlagate, da se uvede obvezen pregled srca kot pogoj za pridobitev vzrejnega dovoljenja? Brez kregarije... Zberite se, napišite predlog, se pod njega podpišite...
lp
Logiran
Aitana
novinec
Sporočil: 27
«
Odgovor #1074 :
sreda, 25.04.2007 : 12:14:47 »
Super predlog, sploh nisem pomislila na kaj takega.
Eno vprašanje: a se sem lahko prilepi tekst, ki sem ga našla na drugem forumu, samo nimam več linka? En tak res luškan tekst o kavalirjih, ob katerem se lahko ful nasmejiš, samo ne vem, če lahko, zaradi avtorskih pravic.
Lp
Logiran
Nelli
novinec
«
Odgovor #1075 :
sreda, 25.04.2007 : 13:29:52 »
Najprej odgovor Varji
Oddajo mi je posnela Eva, prinesla pa sta mi jo skupaj z g. Borisom,ki je bil tudi v oddaji .Res je, da ima še eno psičko in to king charles spanielko. To pa bi morali videti dragi moji, kakšen je kuža, če se ga kupi pri M....... za razjokat....
Če pa poznaš kakšnega, ki z našim kavalirjem ni zadovoljen- mi z njimi kontaktiramo in so vsi ful navdušeni ali pa niso iskreni . naj se javi in pove v čem je problem.
Kar se tiče prodaje odraslih psov, jih tudi drugi prodajajo. Samo ve vem, če o tem razpravljajo na forumu. A res mislite, da vzreditelji na razstavo s sabo pripeljejo najkvalitetnejšega mladiča iz svojega legla.? Po svetu je praksa, da vzreditelji kupujejo tudi odrasle pse, ki imajo za sabo vrzejno in rastave - samo potem visoki ceni zadaj dodaš če 0. Tudi mlajše si puščajo doma, a če ni vse tako, kot oni pričakujejo psa pač prodajo za hišnega ljubjenčka. Ko boste na razstavi vprašajte. Prvo vam dobo povedali,da se kuža prodaja izklučno za hišnega ljubljenčka. Takšne so moje izkušnje, ko pa ga je pogledal strokovnjak, je rekel. Roke proč. Ta je res samo za ta namen, ki sem ga omenila prej.
Dodala bom še nekaj svojim misli, potem pa bo prav, da to debato zaključimo, vsaj kar se mene tiče. Če ima še kdo kaj za povedat, moj mail je pri oglasih in ga nekateri že dobro poznate.
Najbrž ste vsi kupovali samo enega psa, pa ne veste na kaj vse človek naleti, pa ne da bi hotela o komer koli kaj slabega. Vsak ve zase, kupec pa se sam odloči. Prav tako, kot smo vsi skupaj z nakupom kavalirja ZAVESTNO tvegali, da bo morda njegovo življenje krajše in zato nimamo pravice za prerano smrt kriviti kogar koli. Prav gotovo ne vzreditelja. Tudi ljudje umirajo mladi iz znanih in neznanih vzrokov. A so po vašem mišljenju potem krivi starši, ki so gene svojih prednikov prenesli na svoje potomce. Tako mišljenje je milo rečeno, grozno…..
Kot sem že zapisala, sem po rodovnikih ugotavljala starost prednikov naših psov in tudi njihovi izvidi so v večini na voljo, a tudi jaz sem to ugotavljala šele, ko je bil kuža doma. K sreči so predniki prave »korenine«. Kako bo z mladiči ni garancije
Kar pa se tiče tistega namigovanja o slabem glasu, morate vedeti, da so med novimi lastniki na žalost taki, ki so neodgovorni in jim je za naše nasvete kako z mladičem prav malo mar. Pes, kljub temu, da je človekov najboljši prijatelj le ni človek in za to se ga ne hrani s človeškimi priboljški – kar pa je nekaterim zelo težko pojasniti. Tekajo od veterinarja do veterinarja ( za katerega nasvete se tudi ne zmenijo dosti in če jim preveč » zateži« gredo k drugemu, pa tretjemu) in krivijo vzreditelja. Razumem, se zgodi napaka, ki pa se zelo hitro pokaže kot driska pri psu. To ni nič posebnega in se da hitro pozdraviti s čisto naravnimi zdravili , ki jih dobite v vsaki lekarni. Da te napake ponavljajo kar naprej in s tem mučijo predvsem ubogo žival, pa je nedopustno. Tudi mi se o novem lastniku lahko zmotimo, ne glede na to, da njihovi obiski pri nas, ko pridejo gledat kužke ponavadi trajajo več ur . Torej smo mi krivi samo toliko, da smo pač kužka zaupali napačnim ljudem, ne pa, da je s psom nekaj narobe.
Nimamo namena komur koli polagati računov kako in zakaj in po čem psa prodamo. Prodajamo izključno svoje pse in vso odgovornost, s tem prevzemamo nase.
Kar pa se kupcev tiče, so nekateri poglavje zase. Primer: Nekaj dni po nakupu psa jim je prijatelj dejal, da so zanj dali preveč. Pokličejo in vprašajo, če bi jim lahko vrnili del kupnine in v isti sapi povedo, da so mladiča (po nasvetu prijatelja) peljali k veterinarju, ki ga je temeljito pregledal tudi, srček in se ni mogel načuditi kvaliteti mladiča (ne samo lepoti !!!). Naš odgovor: cena je bila dogovorjena ob rezervaciji mladiča, lahko pa nam ga pripeljete nazaj. Povrnili vam bomo kupnino v celoti in pokrili tudi stroške veterinarja in prevoz – hrano za več kot en teden pa dobi vsak mladič s seboj.. Najprej molk na to pa : to pa ne , mladiča pa ne damo nazaj. Saj je z njim vse v redu , nismo tako mislili ,tako je prisrčen igriv itd…..
Od nas gre vsak mladič z zagotovilom, da ga lahko vrnejo, če je z njim karkoli narobe in se to pri pregledu veterinarja pri nas ni pokazalo – pa ne glede na to, da se po pravilu kuža kupi videno – kupljeno, za napake, ki jih dela lastnik pa nismo krivi. Vsakemu smo na voljo za
Pomoč in nasvete 24 ur. Kaj bi lahko storili še več?
Dragi moji, ni vse tako enostavno, kot se vam zdi. Poskusite z vzrejo , pa da vidimo, koliko legel boste imeli in kakšne bodo vaše izkušnje s kupci in forumskimi detektivi
Veliko vreče vam želim.
Pozdrav
Nelli in njen trop
Logiran
Ikaro2005
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 83
«
Odgovor #1076 :
sreda, 25.04.2007 : 13:56:17 »
Pozdravljeni,
se čisto strinjam s Floro.
Moje mnenje, seveda si vsi želimo zdravega mladička in kasneje zdravega psa. Če se odločimo za psa (ali katero drugo žival) je treba vzet v zakup tudi da bo mogoče bolan, skoraj vse pasme imajo take ali drugačne dedne bolezni. Če je dovolj da ima pes potrdilo za srček - OK, kaj pa druge bolezni? Lahko imajo starši psa potrdilo da je s srčkom vse OK, potem pa se ugotovi, da je pa narobe kaj drugega - ledvice, kolki, alergije, notranja vnetja in še in še.
Ali pa tako kot v mojem primeru, ko sem imela zdravega kavalirčka pa mi ga je ubil sosedov nemški ovčar in ni dočakal niti enega leta.
100% garancije ni, da boste z vašim pasjim prijateljem preživeli naslednjih 14 let, zato pa -
uživajte čas, ki ga imate.
Naj vam bo lepo
Lp
Logiran
cavalier_moris
novinec
Spol:
Sporočil: 30
«
Odgovor #1077 :
sreda, 25.04.2007 : 14:44:52 »
Pozdrav
Res je, nehajmo se zbadat med sabo in naredimo raje kaj produktivnega.. Bolje bi bilo vso to energijo uporabiti za boj proti osebi, ki jo omenja g. Zvonka..
Imam eno vprašanje.. Mogoče je delno za drugi forum, pa me vseeno zanima.. katero hrano (znamko) jedo vaši kavalirji? Zakaj to sprašujem? Ker sem pred dobrim mesecem razmišljal katero naj ponudim Morisu.. pa sem se (ker muc, ki živi spodaj pri mojih starših že osem let je Hillsa) odločil za isto znamko.. Saj sem iskal na tem forumu, pa je tega preveč.. Zdaj sem sicer našel neki link, ki ga je "pripopala" tadeja_n.. Pohvala! pa so rezultati za "mojo" hrano porazni.. Zato.. kaj jedo vaši kužki?
LP, Tomaž
Logiran
vesna
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.500
«
Odgovor #1078 :
sreda, 25.04.2007 : 15:24:29 »
Nelli mislim da v veliki meri gre za problem ki se tiče kluba - da se za vzrejno dovoljenje ne zahteva kaj dosti...
Torej želja večine je - pregledi srčka.
Dober rodovnik, dobri razstavni psi še niso pogoj da bo tud pes ki ga kupiš dober.
Koliko dobrih rodovnikov je možnost videti psi pa rečimo povprečni.
Kar se pa tiče vašega zadnjega posta o veterinarski izjavi se pa jaz nebi hvalila.
Mi je žal ampak zelo redko naletiš na veterinarja ki bi pasmo poznal, kaj šele vedel kako se sploh imenuje... v večini rečejo joj kako je lep pa zdrav...
Kako pa on utovi da je zdrav - pogleda oči, ušesa in da je živahen...zato nebi ravno rekla da je veterinar pravi naslov za dajanje takšnih informacij, še najmanj o kvaliteti psa.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.406
«
Odgovor #1079 :
sreda, 25.04.2007 : 15:35:51 »
Z Lobsang sva članici pasemskega kluba, kjer je treba za vzrejno dovoljenje narediti marsikateri zdravstveni pregled. Nihče v klubu se ne pritožuje zaradi tega, vsi se strinjamo, da je to koristno. Gre za specialne preglede, ki jih veterinarji pri običajnem pregledu psa ne naredijo. Kot člani kluba predlagajte vzrejni komisiji, da se ti pregledi uvedejo. Med sabo se kregat in si dokazovat nima smisla. S temi pregledi marsikaj postane bolj čisto. In še nekaj: te preglede v našem klubu že dolgo opravljamo čeprav je pozitivnih izvidov zelo, zelo malo. Vsaj vemo, da je populacija naših pasem zdrava in da se lahko vzreji s prenašalci teh bolezni in prizadetimi psi v prihodnosti lahko izognemo. Poleg tega se izognemo zlobnemu podtikanju in namigovanju. Kljub večinoma pozitivnim izvidom ni še noben član na klubskem sestanku rekel, da so pregledi nesmiselni.
Zdi se mi, da je to dobra rešitev za marsikateri pasemski klub.
lp
Logiran
Strani:
1
...
67
68
69
70
71
[
72