mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 24.11.2024 : 23:35:58

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 61 62 63 64 65 [66] 67 68 69 70 71 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 548388 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Kalsang
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406

« Odgovor #975 : nedelja, 11.03.2007 : 16:05:17 »

Do 10 kil v kabino psa sprejmejo pri Mersk Air (danska letalska družba - letijo na Benetke), pa še brezplačno je, če je pes tvoja edina ročna prtljaga...

Je pa tale vaša torba nekam težka, če vaga skoraj dve kili! Tista, ki jo imam jaz, je zelo lahka, mogoče pol kile. Je modra, namenjena prav za letalske prevoze psov.

lp
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem
Sporočil: 244

« Odgovor #976 : nedelja, 11.03.2007 : 21:01:05 »

No taksno torbo iscem jaz. Nasa je res tezka, poleg tega je postala premala. Mi lahko poves kje si jo kupila..Benetke so nam malo odrocne, ampak dobro no.. Vcasih tudi to pride prav. Ampak ce pravis da mas torbo ki je tezka pol kg, bi se nam glih izslo. Pri Lufthasi se placa 10 eurov na kg. Tak da ta zastonjska varjanta se slisi super.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #977 : nedelja, 11.03.2007 : 21:10:43 »

Jaz sem torbo kupila pri veterinarju (LJ, Zaninovič), sem jo pa videla tudi že v kakšnih dobro založenih štacunah za živali. Je pa res, da je nizka. Moja se s 26 cm plečne ravno še spravi vanjo...
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.500

« Odgovor #978 : nedelja, 11.03.2007 : 22:08:07 »

HEHEH Kalsang tud nam je tvoja torba več kot super služila. V tole velikost pa Ulpi tvoj kuža ne bo šel - če sklepam seveda po Varjini Annie Smiley
Sam večje pa ne vem če sem vidla. Videla sem da so jih v Zooticu imeli - probaj pogledati tam.
In morda če si nakonc koncev preračunaš prevoz do benetk, ti tale zastonjska varianta ne pomaga kaj dost, ker se na koncu pokrije z stroški kilaže psa.
Sem slišala da kako so kje prijazni na šalterjih, enim pustijo dat samo psa gor na vago, drugi (med njimi tudi jaz) smo mogli dat še torbo.
Seveda jaz bedak imela noter še vso odobje dekic, ki je naneslo še več, pa potem kuža in bilo je nekaj čez 3200 g, a se je gospodična kljub moji jezi odločila zaukrožiti na 4 kile....
Je pa res tole z kužki problem - bi bilo zelo super če bi dali vsepovsod na 10 kg... do zdaj sem le do 8 zasledila.
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem

« Odgovor #979 : nedelja, 11.03.2007 : 23:48:06 »

Sej se ne gre tolko zato da je zastonjska karta ampak pride prav to da sprejmejo 10 kg. Za Lufthanso vem da sprejme 8 kg. Sem ze 2 krat klicala in mi se vedno ni jasno ce velja teza psa al psa z kufrom.  Vsakic so mi rekli drugace.
Ko sva mi2 letela so se meni predalcki tudi zdeli strasno fajn:-) Zelo prakticni za nalozit not, razne bedarije ki jih niti ne rabis, da lahko pol vsak gram drago placas:-)
Najvecji abusrd pa sem dozivela na nemskih zeleznicah. Gospodicna mi je lepo razlozila, da ce je pes velik kot hisna macka, se pelje brezplacno. Ce je vecji od hisne macke, placas pol cene. Mi imamo doma 2 muci. Ena je skoraj vecja od Raya, druga pa je ful mala. Pa sta obe hisni macki:-)
Sicer pa je moja najvecja neizpolnjena zelja da bi Ryanair sprejemal pse!!!!
Lobsang, Ray je manjsi od Annie! :-) Zal pri hisi ne premoremo metra da bi ga zmerila.

Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.500

« Odgovor #980 : ponedeljek, 12.03.2007 : 09:19:01 »

Ja vem tole z 8 kilogrami tud men ni všeč - bi raje 10 če je le možno - upam da spremenijo kdaj.
Tole z Ryanair bi bilo pa nadvse super poteza  Smiley
Tisto o velikosti Anie in tvojga pa nisem vedla Smiley
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #981 : ponedeljek, 12.03.2007 : 09:22:10 »

O, potem pa je ray še mali pikec.  Kiss  pa že annie se mi zdi mala, ko ima nekje med 30 pa 31 cm. je vedno najmanjši kavalir. no, edino od Popi pa je večja.  Grin

Pa saj je tako vseeno, standarda tako nikjer ne gledajo, sploh ne vem, zakaj ga imamo.  Roll Eyes
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem

« Odgovor #982 : ponedeljek, 12.03.2007 : 11:04:03 »

Ja Ray je drobizek mali. On bolj z glasom pokaze da je velik karakter:-) Sicer pa ga moram zmerit pa vam takrat povem. Zadnje case se mi zdi da se vsi psi okoli nas manjsajo. Bo verjetno fora v tem, da Ray raste:-) Se vedno pa je baje presuhi:-(
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #983 : torek, 13.03.2007 : 09:56:06 »

Meni so tako všeč manjši. ti potem ravno fino pašejo v naročje ali pod odejo!  Grin
Logiran
nusap
novinec
*
Sporočil: 30

« Odgovor #984 : četrtek, 15.03.2007 : 23:41:50 »

8 kg ali 10 kg... se bo pa našel nekdo, ki ima 10,5 kg težkega psa in bo ves nesrečen. Nekje pa mora biti meja. Sploh so pa vaši kavalirji visoki okrog 30cm (z izjemo enega 38cm) in 8 kg je že tako preveč. Ga pa vsaj pred letom malo shujšaš, pa je stvar rešena. Pa še veliko bolj zdravo je za psa. Potem mu pa na stara leta srce peša, pa težko hodi...  Shocked
Moja druga psica (ni kavalirka) ima 41 cm in 8,2 kg in ima še zmeraj precej "zaloge". Še nikoli nisem razstavljala, vendar vidim razstavne kavalirje, ki so precej močni, kar je verjetno zaželjeno, ne pa debelost Undecided.

Zdaj pa na dieto Wink

lp, polona
Logiran
Metika
novinec
*
Sporočil: 3

« Odgovor #985 : nedelja, 25.03.2007 : 15:40:34 »

Pozdravljeni Smiley
Zanima me, če mogoče veste, če Cavalier King Charles Španjel postane z leti napadeln, grize,.. Zelo imam slabe izkušnje glede tega in ne bi rada tudi ob naslednjem nakupu psa imela takšne smole. Prejšnjega psa smo zelo vzljubili in smo ga imeli resnično zelo radi tako, da je bilo res zelo hudo, ko je bil tako zelo napadalen in agresiven, da se ni dalo z njim živet. Cry Bil je rodovniški in mislili smo, da se potem to ne more pripetiti. Vendar se je. 
Logiran
Metika
novinec
*
Sporočil: 3

« Odgovor #986 : nedelja, 25.03.2007 : 15:43:32 »

Prejšnji pes, ki je bil napadalen in agresiven je bil koker španjel. To sem prej pozabila dodat.

Lep pozdrav,
Metika
Logiran
ka ty a
živim tukaj
Sporočil: 3.919

« Odgovor #987 : nedelja, 25.03.2007 : 16:08:09 »

Agresivnost pa res ni odvisna od rodovnika! Kriva je napačna vzgoja.
Če boste psa pravilno vzgajali ne bo napadalen.
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.750

« Odgovor #988 : nedelja, 25.03.2007 : 16:33:28 »

Citat
Agresivnost pa res ni odvisna od rodovnika! Kriva je napačna vzgoja.
Če boste psa pravilno vzgajali ne bo napadalen.
Ni vse tako enostavno kot izgleda.  Wink Zal ni samo vzgoja tista, ki determinira pasje vedenje. Vedno je nekaj tudi genetike in tudi 2 psa v isti druzini ne bosta nikoli enaka. Smo imeli tudi mi eno tako agresivko, ki je imela popolnoma enako vzgojo kot vsi nasi ostali psi, pa je bilo popolnoma nevzdrzno. Hodila v malo solo, na Agility, neprestano ukvarjanje, se celo k behavioristu je hodila pol leta, pa se ni popolnoma nic spremenilo, postalo je se hujse.
Rodovnik k temu pripomore v toliko, da ves da imata oba starsa stabilen temperament, ker drugace ne bi dobila vzrejnega. Se pravi, da je manj moznosti, da bi mladici podedovali agresivno vedenje. Za Cavalierje ne vem, ampak pri Cockrih pa obstaja bolezen, kimse imenjuje "Rage Syndrome" http://www.cockerspanielrage.org.uk/.
Logiran
latica
novinec
*
Sporočil: 22

« Odgovor #989 : ponedeljek, 26.03.2007 : 08:57:41 »

Pozdravcek!
Ze kar nekaj casa se odlocam za nakup psicka. Do sedaj sem se omejevala na nekaj pasem, vceraj pa sem po pregledu knjige o psih nasla Kavalirje. *ljubezen na prvi pogled* :-)
Sem se odlocila, da se kar prikljucim sem, v vaso debato, ker ste tu na kupu lastniki kavalirckov, najvec informacij pa seveda lahko dobim prav od vas.
Sem ze nekaj malega prebrala o njih, bom se veliko, ampak najprej bi samo vprasala, kje vse lahko kupim kavalircke. Nekaj ste (se mi zdi) omenjali, da ste jih kupovali na sejmih, vem za psarno na Hrvaskem, to je pa tudi vse. So ze kaksne psarne v Sloveniji?
Drugo pa je cena. Zdi se mi vrtoglavo visoka. Pred dvema letoma je bila nizka, zdaj je se enkrat toliko... uf... No, vceraj sem mojemu rekla, da sem se pac odlocila, in da hocem samo kavalircka... potem pa sem izvedela ceno... sicer sem se vedno za kavalircka, ceprav mi je kar malo kriza dati toliko... Mogoce veste koliksna je cena na Ceskem ali drugje severno od nas - sem prebrala, da je dosti vec psarn v drzavah nad nami?

Upam, da ne bo kaksne zamere glede mojega povprasevanja...
Logiran
Strani: 1 ... 61 62 63 64 65 [66] 67 68 69 70 71 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.