mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 24.11.2024 : 14:24:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 44 45 46 47 48 [49] 50 51 52 53 54 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 548268 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
Bridget
novinec
*
Sporočil: 15

« Odgovor #720 : petek, 10.11.2006 : 08:34:45 »

Res hvala za vso vašo pomoč.
Sem bila včeraj ponovno pri veterinarju in dobila dietno prehrano. So pa že "prijele" tudi borovnice. Včeraj (po navodilu veterinarja) sem ji med vsak obrok zmešala žličko razkuhanih suhih borovnic in je delovalo. Včeraj trdo, ponoči nič  jeeeeeeeeee Cheesy  Grin  Cheesy (je pa res da je spala pri meni v postelji, mogoče tudi to vpliva) in danes zjutraj po zajtrku prvič sploh kaj naredila. Upam da bo sedaj v redu.

V. je rekla, da je črevesje že razdraženo, ker je kar nekaj časa trajala driska in imava za 4 dni antibiotike, da se res pozdravi, ker je potem na vrsti že cepljenje.

Tako, upam, da smo to stvar uredili.

Glede namakanja briketov pa je V. rekla, da pri malih psih ni potrebno, se pa namakajo če jih ne želijo jesti, (kot Ikarini).

Še imam vprašanja  Cheesy  -  dlakice na tačkah (med blazinicami) - jih strižete ali pustite  in kako pogoste režete krempeljčke (delate to same?).

hvala in lp
Logiran
Bridget
novinec
*
Sporočil: 15

« Odgovor #721 : petek, 10.11.2006 : 08:36:28 »

No, še nekaj ....... Ikaro .... glede markiranja...... spet "sem slišala", da če jih steriliziraš, tega ne počnejo več, pa tudi ko je njihov čas ne uhajajo itd.

Kakšno je vaše mnenje o tem, oziroma ali ste to naredile?

lp
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.435

« Odgovor #722 : petek, 10.11.2006 : 09:20:00 »

Glede sterilizacije in kastracije: če jih operiraš pravočasno, preden se lastnosti razvijejo, je ok. Če pa kasneje, ko so se jim določeni vzorci že ustalili, pa lahko traja dlje časa, preden pes opusti te lastnosti, ali pa jih sploh ne.
Jaz imam muca sterilizirana/kastrirana. Njiju sem precej hitro, preden so se sploh pokazali znaki "pubertete" in sta ostala enaka, kot sta bila-torej otročja in cartljiva. Annie je tudi sterilizirana, samo pri njej pa ne opazim neke razlike, raezn, da je bila skoraj plešasta, ko so se ji hormoni uravnavali. zdaj pa je ok. Sterilizirana je bila po prvi gonitvi, ker je imela pyometro.

Aha, če steriliziraš starejšega samca lahko traja kakega pol leta, da se hormonsko ravnovesje vspostavi. Do takrat je možno, da sploh ne bo kake razlike.

Glede hrane: Anie je imela prhljaj pri drugih hranah, pa tudi zelo mehko blato, žleza se ji je zelo polila. Zdaj, ko sva na Nutru ( ampak le Lamb and Rice, ostalo ji tudi ni bilo ok), pa je dosti boljše. Žleza se ji sicer še poln občsno, ampak jo kar sama spraznim.

Krempeljčke ji strižem kar sama, ko se spomnim.  sram ampak 1x na mesec sigurno. Dlako na "podplatih" bi morali striči, samo meni to nikakor ne uspe.  Undecided Annie ni ravno navdušena.  Grin
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem
Sporočil: 244

« Odgovor #723 : petek, 10.11.2006 : 09:31:52 »

Oj, dobro jutro..
Bridget fajn, da ste imeli mirno noc. Bos vidla da se bo pocasi stabiliziralo. Malo tezko pisem, ker mi lump lezi na roki:-)
Glede dlakic med blazinicami je meni Ikaro svetovala da jih porezem, samo sem jih do zdaj samo enkrat. Zdaj jih nocem zato, ker je zima in si mislim, da ga bo mogoce manj zeblo v tacke. Ne vem ce je to prav al ne. Mu pa perem tacke po vsakem sprehodu, tak da svinjarije not ni.
Kremplje ima pa nas cist pobrusene. Verjetno od tega ker smo dosti zunaj in se sami zbrusijo. Ce jim bos rezala moras baje pazit da mu ne porezes prevec.
Jaz glede kastracije nisem se razmisljala. Ce bodo pa kaksni problemi bomo pa premislili. Se mi zdi misel na to, da bi moral bit pod narkozo ful grozna. Sicer sem pa jaz tezki panicar, tak da se ne cudite.
Malo me zadnje case muci hrana. Nisem prepricana da mu Hills ustreza. Prhljaja sicer nima, blato je tudi trdo, se pa vsake tolko sanka po riti. Kljub temu da nima parazitov in da smo analno vrecko stisnili. Veterinarka pravi da je verjetno preobcutljivost na hrano in da naj probam eucanubo al rk.
Malo bom se pocakala pa bom vidla.
Bridget, ce je tvoj dolgo casa imel mehko blato, je tudi mozno da se mu je analna vrecka zamasila. Ampak ce si bila vceraj pri veterinarki je verjetno preverila.. Sicer je cist preprosto stisnit, smrdi pa ko kuga.
lp
Logiran
roknik
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 99

« Odgovor #724 : petek, 10.11.2006 : 15:21:43 »

pozdravljene punce

naša lady je od vzrediteljev dobila eucanubo in jo je veselo jedla. ko jo je zmanjkalo sem jaz pametna malo drezala prodajalce in so me lepo prepričali, da je Hills bolj ješč. seveda sem vzela to in jo je celo jedla dokler ji niso začeli izpadati zobje, ko tudi po 2 dni ni nič jedla. takrat sem jih začela namakala v mleku, kar je zelo dobro sprejela (nič driske ali bruhanja edino blato je bilo nekoliko mehkejše ne pa tekoče), sama sem ji kuhala zelenjavo pa meso in ostale reči in se je frajla navadila na to hrano tako, da briketov ni hotela niti probati več tudi ko so ji vsi zobje zrasli. mešala sem jih z mesnimi konzervami pa z kuhanim mesom ampak je vse ven pobrala (celo riž) brikete pa pustila. po enem mesecu sem spet kupila eucanubo in je kot zmešana. še vedno pa ji vsaj 2x naredim rižolino ali pa medolino (z mlekom) in vse poje, obliže in hoče še. včasih ji dam še vedno mleko za popiti.
jaz ji še nikoli (sedaj bo eno leto stara) nisem strigla kremplje niti dlake med prsti. po vsakem sprehodu ji temeljito operem blazinice in vmes, da ja ne ostane umazano in zaenkrat nisva imeli nobenih problemov.
edini ¨problem¨ ki ga imava je, da mora glavo dati v vsak grm, pod vsak kup lesa, zavleče se v še tako majhne luknje. in ven pride z vsemi sadovi narave in nenarave, ki se upletejo v dlako za ušesi. dvakrat sem ji ježke vlekla ven ampak so bili eni že tako zapleteni, da sem ji morala enostavno odstriči dlako, ker ni šlo drugače ven. tako da sploh nima tistih košatih ušes. ko je bila še manjša se mi je zavlekla pod en star avto in je prišla ven vsa od olja. groza. tisto svinjarijo kar nekaj časa nisem mogla spraviti ven. bile sva že tudi vse od drevesne smole, pa moj najmanjši tako rad riše s flomastri po njej ona se mu pa veselo nastavlja, da ko z možem opaziva to, je že kot mavrica. na vrh glave ima rjavo piko on pa se je odločil, da ji bo naredil še eno zraven ampak definitivno mora biti vijolična. pol se pa ti pejd. enkrat jo moram slikati tako samo da me ne bosta prijavile na zavod proti mučenju živali.
ma skratka življenje z našo lady je ena sama lepa pravljica.
aj pozabila sem povedati, da je tudi zelo koristna žival. moj mali vedno delujoči sesalec. ko mulcema kaj pade iz rok je ona že tam. potem pa povejte, da živali niso človekov najboljši prijatelj.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #725 : petek, 10.11.2006 : 15:39:29 »

Tudi pozimi je treba predolgo dlako med blazinicami striči, sploh takrat, ko bo sneg, ker se na dlaki med blazinicami naredijo snežne grude in led, to pa potem boli in žuli.
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem

« Odgovor #726 : petek, 10.11.2006 : 16:39:21 »

Kalsang na to pa niti pomislila nisem. No bomo pa strigli:-)
Zivljenje z nasim lumpom je tudi nadvse pestro. Najbolj me jezi ko na cesti pobere vse mozno. Ampak sem zadnjic v pasji soli vidla da se jih da naucit, da niti priboljskov ne vzamejo iz tal, tak da upanje nekak ostaja:-)
Smo pa pred dobrim tednom bli strizeni vsi. In sicer je moj fant nad posteljo odlozil prezveceno zvecilno. Seveda jo je Ray nasel, jo prinesel v posteljo in jo je medtem ko sem spala, zalimal meni v lase, on jo je pa mel tudi vsepovsod. Ostalo si lahko predstavljate:-)
Jaz za Hills ne morem rect da ga je z uzitkom. Vse drugo kar mu jaz pripravim je boljse. Tak da jaz resno razmisljam da bomo menjali hrano. Verjetno na Nutro:-/
Roknik, nekje na forumu je enkrat bila huda debata o tem kak so medolino in poodobni skodljivi za psa. Jaz sicer ne vem dosti o tem, se pa spomnim da so se nekaj kregali v tej smeri.
Sicer pa meni vec ni najbolj jasno kak pa kaj naj mu za jest dajem. Sama za sebe vem, da v zelji po cimboljsi hrani in da ja ne bi bil kaj bolan, rahlo pretiravam. Nas Ulpi (od starsev pes) je vse mozno pa je zdrav kot riba:-)

Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #727 : petek, 10.11.2006 : 16:56:11 »

Hm, jaz mislim, da je tu kot pri ljudeh. Eni se vso življenje zdravo prehranjujejo/mo, pa zbolijo/mo, eni pa papacajo svinjarijo, pa jim nič ni. Marsikdo zboli, pa ga potem panika, pa začne zdravo jest, nekaterim se na stara leta pokaže...

Jaz raje Annie in sebi futram zdravo hrano, da si ne bom imela potem kaj za očitati. Pa ker pač delam v trgovini z zdravo hrano,pa moram tako govorit.  Grin Ne, saj tudi mislim tako.

Moja muca npr takoj dobita kako alergijo, čim se malo s hrano pohecam, od kolega mačka pa poje vsako svinjarijo, ki jo dobi, pa ji nič ne manjka....
Logiran
roknik
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 99

« Odgovor #728 : petek, 10.11.2006 : 18:09:24 »

jaz sem pa prav na tem forumu prebrala, ko je bila lady šele 3 mesece stara, da se lahko da frutolino, ne pa čokolino. ne vem pa točno kje. bom pa šla še enkrat pregledat malo kasneje. celo veterinar mi je rekel, da ni nič narobe če ga dam.
ko je sneg pa je dlake definitivno treba striči. mi smo bili lani še tako majhni,da dlak niti ni imela v takšni količini pa tudi snega ni preveč marala. letos bomo pa videli (upam da čim kasneje). zima tudi meni nič ne diši.
kdaj bo poletjeeeeeee?
Logiran
Ikaro2005
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83

« Odgovor #729 : sobota, 11.11.2006 : 01:31:31 »

Jaz mojima dvema dlake med blazinicami strižem. Je pa od vsakega psa odvisno kako to prenaša in tudi kako dolgo dlako ima. Recimo Ajša ima kar zelo dolgo dlako med blazinicami je pa prav potrpežljiva in ni nobenega problema pri striženju. Ali ima na srečo malo manj dlake si jo pa tudi ne pusti kaj preveč rad postričt.
Moje mnenje je, da je odvečno dlako med blazinicami treba stričt, tako misli tudi večina veterinarjev (recimo dr. Senčar pri oddaji o živalih na TV). Blazinice morajo bit čiste in ne prekrite z dlako, da pes lažje hodi. Hkrati se pa mu tudi ne nabira tam umazanija od katere lahko dobi tudi kakšno npr. vnetje. Pozimi je pa to še posebej pomembno, ko so med blazinicami tudi led in sneg in ponavadi zraven že sol. In to lahko poškoduje tačke ali pa lahko pride do kakega vnetja ali bolečine ali pa je že to dovolj, da psu pač ni nič všeč če ima to na nogicah.
Je pa seveda treba pazit, da se ga ne vreže, ker ponavadi odmikajo tačke in kožica je tudi čisto blizu, tako da - pozor.
Sama še jima nisem strigla nohtov. Bi pa morala. Pri psih ki dosti hodijo na sprehode po asfaltu to ponavadi ni tako nujno, ker se jim nohti sami brusijo. Moja dva sta bolj na travi in to ni dovolj in ko hodita notri po parketu slišim vedno njune krempeljčke ki udarjajo po tleh. Pa čeu dan še to ne slišiš tako, ponoči pa ko naš Ali paradira sem in tja po spalnici bi ga včasih najrajši obula v copate Smiley.
Bom zbrala dovolj poguma in poskusla, drugače pa to nardi tudi vsak veterinar. In oni  so tega bolj vešči kot mi, so pa sigurno tudi bolj rutinski, kar včasih v očeh nas-pasjih ljubiteljev ni najboljše ampak včasih je najboljše.
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #730 : nedelja, 12.11.2006 : 13:49:01 »

Ne morem verjeti, danes sem (skoraj) brez problemov postrigla Annie dlakico med blazinami na sprednjih tačkah. O, zadnji 2 pa sta druga pesem. tam pa sva hitro zaključili.  Grin
Logiran
Ikaro2005
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83

« Odgovor #731 : nedelja, 12.11.2006 : 21:48:16 »

Bridget-sem zadnjič pozabila. Za markiranje sem vprašala veterinarja, gre enostavno za označevanje prostora. Pravi da ne more 100% garantirat da recimo po kastraciji (ker gre za psa) ne bi bilo več markiranja, da to ni povezano eno z drugim. Lahko bi se nehalo, lahko pa tudi ne.

Ja, so pa prave face. Vsi imajo isto foro kar se tačk tiče. Razlika je samo v tem, da so eni bolj občutljivi na sprednje eni pa na zadnje tačke. Ajša tudi s prvimi ni problema, z zadnjimi pa se kar hitro vse konča tako kot pri Annie. Medtem ko pa princ Ali ne bi dal nobene, če bi blo po njegovem.
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem

« Odgovor #732 : ponedeljek, 13.11.2006 : 11:11:34 »

Hey dekline:-)
Mi smo pri rezanju dlakic hitro odnehali, ker sem ugotovila, da nimamo dovolj ostrih skarjic pri hisi, tak da bo treba prvo to nabavit.
No Ray je dobil svoj prvi plascek. Nasli smo enga ful fajnega. Pa se Ray se ni nic bunil, ko sem mu ga oblekla. Zdi se mi, kot da ga prav rad nosi. Ne vem kdo je bolj vazen, on al jaz:-)
Pozdravcek vsem!
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #733 : ponedeljek, 13.11.2006 : 11:16:39 »

Slikico s plaščkom, prosim!!!  Grin
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem

« Odgovor #734 : ponedeljek, 13.11.2006 : 11:26:56 »

hahaha Varja sem vedla kaj bos napisala. Sej sem ze razmisljala da bi vam poslala, pa je to prevec zakomplicirano za mene. Evo posljem na tvoj mail, pa ti dodaj.
ok?
Logiran
Strani: 1 ... 44 45 46 47 48 [49] 50 51 52 53 54 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.