mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 12:26:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 547801 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Olly
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 273

« Odgovor #150 : torek, 26.07.2005 : 20:48:21 »

Jaz pa imam eno vprašanje, sicer nimam kavalirja ampak so mi zelo luštni...me pa zanima katerih barv obstajajo...poznam samo tricolor-ja, druge pa ne! Me zanima, če obstajajo še kakšne druge obarvanosti in kako se imenujejo?
Logiran
Joni
odvisnež
Sporočil: 799

« Odgovor #151 : četrtek, 28.07.2005 : 17:29:07 »

Ker ti ni noben od lastnikov kavalirjev odgovoril, ti bom kar jaz:

Kavalirji obstajajo v 4 barvnih različicah:

- TRICOLOUR (osnovna barva bela z črnimi in svetlorjavimi ožigi)
- BLEINHEIM (osnovna barva bela z rdečkastorjavimi ožigi)
- BLACK & TAN (osnovna barva črna s svetlorjavimi ožigi)
- RUBY (enotna rdečerjava barva po celem telesu)

Meni osebno so najbolj všeč black & tan. Moja družina pa ima v lasti 3.5 mesečnega tricolourja, njegove slike skupaj z mojim papillonom pa lahko vidiš na http://jonathan.moj-album.com

Lp, Tinkara
Logiran
cavalier
novinec
*
Sporočil: 2

« Odgovor #152 : torek, 02.08.2005 : 17:29:26 »

Imamo psa pasme cavalier king charles spaniel.  Smo novinci. Nikoli ga še nismo parili in nas zanima kdo običajno koga išče (lastniki psov ali psičk). Ali je to vedno stvar dogovora.   Kdo dejansko določi, da je paritev med njima možna.                         

LP
                                                                               JOŽE
Logiran
LIZA
midi
*
Sporočil: 1.939

« Odgovor #153 : torek, 02.08.2005 : 17:35:03 »

Tale pasma pa ne spada ravno sem Wink
Tule je že odprta tema o kavalirjih: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,4166.150.html
Nahitro odgovor: Večkrat lastniki psičk iščejo samčke za parjenje. Najpogosteje jim v vzrejne knjižice napišejo samčke, ki so primerni za njih in potem lastniki kličejo naokrog. Nekateri pa si ogledajo svoje samčke in parijo z njimi, spet tretji pogledajo za kakšne oglase samčkov, ki so na voljo za parjenje. Paritev pa ponavadi potrdi vzrejna komisija...
Logiran
Ikaro2005
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83

« Odgovor #154 : torek, 16.08.2005 : 23:10:48 »

Pozdrav!
Prvič, sem se prijavila na to stran preko "Jonija", zdaj pa imava tudi midva z kavalirčkom
Ajkijem svojo prijavo in tudi nekaj slikic.
Ajki pridno raste in se razvija v pravega postavnega tricolor kavalirčka in vsi smo zelo ponosni na njega in veseli da ga imamo.

Logiran
Olly
rad pišem

« Odgovor #155 : sobota, 27.08.2005 : 19:31:06 »

Ker ti ni noben od lastnikov kavalirjev odgovoril, ti bom kar jaz:

Kavalirji obstajajo v 4 barvnih različicah:

- TRICOLOUR (osnovna barva bela z črnimi in svetlorjavimi ožigi)
- BLEINHEIM (osnovna barva bela z rdečkastorjavimi ožigi)
- BLACK & TAN (osnovna barva črna s svetlorjavimi ožigi)
- RUBY (enotna rdečerjava barva po celem telesu)

Meni osebno so najbolj všeč black & tan. Moja družina pa ima v lasti 3.5 mesečnega tricolourja, njegove slike skupaj z mojim papillonom pa lahko vidiš na http://jonathan.moj-album.com

Lp, Tinkara

Hvala za odgovor...
Nekaj sem našla....o prijateljih...pa nastopajo notri kavalirčki....no saj je pes človekov najboljši prijatelj...Wink
Tukaj je link, ki ga kopirajte (meni noče odpreti s klikom) in prilepite v naslov...tam kjer vpisujete na katero spletno stran bi radi šli...in si oglejte power point predstavitev...
Logiran
Olly
rad pišem

« Odgovor #156 : sobota, 27.08.2005 : 19:38:30 »

Hvala za odgovor...
Nekaj sem našla....o prijateljih...pa nastopajo notri kavalirčki....no saj je pes človekov najboljši prijatelj...Wink
Tukaj je link, ki ga kopirajte (meni noče odpreti s klikom) in prilepite v naslov...tam kjer vpisujete na katero spletno stran bi radi šli...in si oglejte power point predstavitev...
Link za kopiranje:
file:///C:/Documents%20and%20Settings/Owner/Local%20Settings/Temporary%20Internet%20Files/Content.IE5/WHM5OPAF/friends%5B2%5D.pps#256,1,Slide 1

Am...nekaj sem čarala s tem linkom....tole kliknite...ni treba nič kopirat...
http://users.volja.net/jkodri3/Zanimive_slikice/PPS/friends.pps
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #157 : sobota, 27.08.2005 : 19:40:12 »

jojojoj, to bi se pa človek kar stopil, kake lušne fotke!!!!!  Grin
Logiran
Olly
rad pišem

« Odgovor #158 : sobota, 27.08.2005 : 19:55:00 »

Ful so cortkani....sploh unedva k si dajeta lupčka...
Logiran
Marjetka
odvisnež
Sporočil: 540

« Odgovor #159 : sobota, 27.08.2005 : 20:21:15 »

Res je.  Wink
Logiran
Ikaro2005
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83

« Odgovor #160 : sobota, 27.08.2005 : 22:54:53 »

Pozdrav,

še od naju z Ajkijem.

Slikice so krasne, tako da sem jih kar sprintala in je prav luštna zgodbica z luštnimi
nastopajočimi in besedilo je - čisto resnično.   Smiley

Smiley Smiley Smiley
Logiran
tadeja_n
odvisnež
Sporočil: 506

« Odgovor #161 : sobota, 10.09.2005 : 19:49:20 »

Marjetka zelo lep je tale Lumpi... :)Kje pa ste ga kupili? lp
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #162 : petek, 30.09.2005 : 09:48:07 »

halo!

ne vem, če bo kdo vedel, samo ne vem, koa bi vprašala...

torej, če je oče Bt in mama TR, pa ima mladiček morda kak beli flekec ( druače pa je BT ali RU), to vem, da za razstave ni ravno fino. lahko tak pes dobi vzrejno dovoljenje?
sploh ne vem, kam bi vprašala, je pa kar pomembno!  Wink

varja
Logiran
Joni
odvisnež
Sporočil: 799

« Odgovor #163 : sobota, 01.10.2005 : 18:18:36 »

V standardu je navedeno za BT in RU pri barvi naslednje:

- •
Citat
   Black and Tan : Rich glossy black, with bright mahogany-tan markings on muzzle, legs, chest, linings of ears, under tail and spots over eyes.  White patch on chest undesirable.

Citat
•   Ruby : Whole coloured, rich chestnut red.  White patch on chest highly undesirable.

Iz tega razloga vsi vzreditelji parijo samo ti dve barvni kombinaciji - BT in RU ravno da se izognejo belim madežem, BH in TC pa zato, da se pridobi čimveč bele, napaka je namreč tudi če je TC preveč črn oz. drugače povedano prevladujoča barva mora biti bela (enako je za BH).

Mislim da bel madež na BT ali RU ni tako resna napaka (kot piše standard, resnejša pri RU), da bi se zato vpisala vzrejna prepoved, vendar zagotovo vpliva na vzrejno oceno. Npr. napačen ugriz se verjetno tretira kot resnejša napaka kot napačna obarvanost.

Citat
FAULTS : Any departure from the foregoing points should be considered a fault and the seriousness with which the fault should be regarded should be in exact proportion to its degree and its effect upon the health and welfare of the dog.

Me pa čudi, da so vzreditelji parili skupaj BT in TR iz zgoraj omenjenih razlogov. Ne vem, če bi sama vzela psa pri psarni, saj lahko potem daje ta kuža nepravilno obarvane potomce. Če je pa samo pet quality in ni za razstave, pes pa se sterilizira/kastrira, ni panike. Vzrejala s takim psom pa ne bi.

Lp, Tinkara

P.S. Vir za citate http://www.fci.be/nomenclatures_detail.asp?lang=en&file=group9
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #164 : nedelja, 02.10.2005 : 16:55:17 »

hvala.
saj te stvari so mi bile znane ( ravno od tebe ), pa mi ni bilo čisto jasno, zakaj so to naredili...
so pa super predniki  ( Finska ). sem tudi govorila z eno finsko vzrediteljico, ki mi je povedala, da to ni taka katastrofa, da je potrebno le potem znati samca ustrezno izbrati, in da lahko tudi čisti enobarvni kavalir da potomce z belimi oznakami. barva pa ne vpliva na zdravje.... in to se mi pri tej pasmi zdi najpomembnejše!

tinkara, nam ne deluje CD na računalniku, v knjižnici pa ne obvladam zadeve. zato ti še nisem poslala tistih slikic od Jonija  sram
Logiran
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.