mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 17.02.2025 : 09:45:09

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 563767 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
nusa
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 24

« Odgovor #90 : petek, 10.12.2004 : 14:21:25 »

Nisem te razumela dobro, ali želiš kavalirja slovenskih vzrediteljev, ali lahko tudi iz tujine. Pri nas predvidevam, da se bo število legel kmalu povečalo, saj se je v zadnjih letih pojavilo kar nekaj kavalirjev. Mogoče bo celo parila naša forumovka Flora (Janja)... Slovenci pa so pravtako ugotovili, da je mogoče kavalir veliko boljša izbira hišnega ljubljenčka kot trenutno množično zastopan koker španjel.  Kar se pa tujine tiče, lahko skoraj vsak trenutek najdeš kakšno leglo, ki je še prosto. Verjetno nisi brala enega mojih starejših sporočil, kjer piše, da se v določenih državah dobijo veliko bolj poceni kavalirji, nič slabše "kvalitete". Kavalirja s kakšno napako (vizualno, za rastave), ali celo brez rodovnika, pa dobiš skoraj zastonj.
Če imaš še kakšno vprašanje, kar vpašaj, da te nebom preveč zasipala z nepomembnimi podatki.

Lp, polona
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.361

« Odgovor #91 : petek, 10.12.2004 : 21:36:02 »

Jaz bi imela   psičko  cavalirčka,  zdaj kakšne vzreje,..... samo da je ok.  Verjetno je pa ne bi raztavljala.  To z napakami " kao" napakami za razstavo ,  sem pa že slišala..... to so baje tisti iz madžarske  ali pa srbije......   potem se  pa baje ta napaka  izkaže za bolezen .
Bi rodovniško, zdravo psičko, to bi bil drugi pes.
Logiran
missy
gost
« Odgovor #92 : petek, 10.12.2004 : 22:30:56 »

olla
moja prijateljica išče leglo španjela kavalirja king charlesa dobre vzreje do 140.000.00 tolarjev po možnosti če je lahko mlada samička!!!!
lp,Ana
Logiran
nusa
novinec
*

« Odgovor #93 : sobota, 11.12.2004 : 15:59:06 »

Za takšno ceno bo dobila kavalirja samo v tujini. Vključno s potnimi stroški je ne bo prišlo več, razen če ga bo šla prej večkrat pogledat. Mogoče pa se najde kdo v SLO, ki ji ga proda za takšno ceno...

Lp, Polona
Logiran
nusa
novinec
*

« Odgovor #94 : sobota, 11.12.2004 : 16:34:12 »

Ksenija; Če si pripravljena iti v tujino po psa, imam kar nakaj naslovov vzrediteljev (pred kratkim sem tudi jaz iskala mojo psičko). Najbližje, cenovno ugodne države, kjer najdeš kvalitetne pse sta češka in slovaška. Glede napak sem pa mislila n.pr. nepravilna obarvanost, zaradi katere ne bi mogala tekmovati na rastavah. To so psi, ki imajo rodovnik (ker ga imajo starši in so dobili vzrejno dovoljenje), vendar se pojavi napaka, zaradi katere ti ne bi dobila vzrejnega dovoljenja. To vidijo že vzreditelji, zato se takšen pes proda kot hišni ljubljenček (in ne kot rastavni pes) in ima zato nižjo ceno. Za pse, ki pa so brez rodovnika bi pa se morala pozanimati, zakaj niso dobili vzrajnega dovoljenja. Vendar ti tudi jaz ne bi priporočala takšnega psa, kajti cena psa z rodovnikom ni tako visoka, rizik, da je kaj narobe pa je manjši. Na Češkem je običajna cena 400 EU, na slovaškem pa 250 EU. Večina slovenskih kavalirjev je prišla ravno iz Češke. To, da bo tvoja psička zdrava, pa ti ne more nihče 100% garantirati, pa naj bodo še tako dobri vzreditelji. Primer moje pričke (4,5 m., iz slovaške), ki je zdrava, pa je imala kilo na popkovini in že operacija pri štirih mesecih. Kljub zdravim, lepim, živahnim...staršem se pač zgodi, kriv ni nihče.

Kot si omenila imaš že enega psa. Če je vsaj malo igriv, bo kavalir prava družba.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*

« Odgovor #95 : sobota, 11.12.2004 : 19:56:17 »

Kdaj ste dali kilo operirat?  Naš Dami  ima tudi kilo, čist majhno od poroda  , samo meni so v Belgiji , tako kot pri nas rekli , da se to operira šele po enem letu starosti, sedaj imam setra,  Kavalirča če bi imela , na rastave   verjetno ne bi  hodila, bi jo pa dala v lovsko šolo tako kot   bi šla delat vzrejno in vse ostalo isto kot za setra  samo ta je samec in  bo šel skozi razstave, ker   smo tako zmenjeni z vzrediteljem  psičko pa ne vem . Verjetno pa ne. V tujino če bi šla, vzhodnja  evropa ne vem,  imam pa sama možnost iti, Nemčija, Belgija Nizozemska, Anglija ,Francija, samo    rajši ne  sem enkrat že šla skozi to.... za setra.  Če bi bilo kaj pri nas
Logiran
nusa
novinec
*

« Odgovor #96 : sobota, 11.12.2004 : 23:20:55 »

Opazila sem nekje po treh mesecih, operirana pa je bila pri štirih. Operacija je bila lažja in je trajala približno 15 min. Operirala pa sem jo v Mariboru, kjer so mi svetovali naj to opravim čimprej, razen, če bi jo imela namen sterilizirati bi še malo počakali in bi obe operaciji opravili hkrati. In zakaj tako hitro, ker je imela sedaj zelo malo kilo, kar bi se lahko še povečalo in še okrog črevesja se tam začne nabirati maščoba...skratka v najhjši obliki bi lahko prišlo do nekih zasukov in nebi mogla opravljati potrebe itd... pa saj nevem več točno, kaj vse so mi povedali. Pomembno je, da je sedaj vse vredu in da se je vse lepo zarastlo.

Za legla pri nas pa mislim, da boš morala še malo počakati. Lahko pa malo pobrskam in ti sporočim, kdo je imel legla v tem letu, pa njih povprašaš, če kmalu spet kaj načrtujejo. Še boljše bi bilo, če bi se javil kdo tukaj na forumu, ki je vzel kakšnega od slovenskih mladičev in kaj pokomentiral. Ko se bom v kratkem spet srečala s "pasjimi prijatelji" jih bom malo povprašala o tem, mogoče pa dobim kakšno koristo informacijo.

Za tujino pa sem takrat, ko sem jaz iskala, "naštudirala" samo Avstrijo, Nemčijo, Hrvaško, Slovaško in Češko. Zato ti o drugih državah ne znam svetovati. Iskala sem pač čim bližje, ker sem jo šla enkrat prej pogledat, tako da se nisem predaleč vozila. Lahko si pa pogledaš oglase na češki kavalir strani, kjer najdeš pod inzerce (oglasi), dnevno nove oglase kavalirjev in si pogledaš njihove spletne strani.

Kaj so tvoje izkušnje s tujino negativne? In zakaj?

Lp, Polona
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*

« Odgovor #97 : sobota, 11.12.2004 : 23:51:43 »

Našega smo  uvažali  en mesec predno smo šli v EU.... ne bom komentirala, kakšne komplikacije, in koliko enih brezveznih papirjev je bilo treba delat,  in vse plačat, kamor koli si se ubrnil, "colaj!" Zdaj je mogoče malo lažje , Češka- ja , samo  če je dober  ampak res dober potem je ista cena kot Nemčija, drugače , če je pa ceneje...... ampak to tusto res ceneje, pa ne hvala, ker potem  tisto tavisoko ceno preplačaš 3x ( pri veterinarjih)pa še  živčno vojno imaš.

No malo povprašaj prosim.
Hvala   K
Logiran
flora
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 69

« Odgovor #98 : nedelja, 12.12.2004 : 14:11:47 »

Ojla punce!

Sem imela nekaj težav s prijavo. Vidim, da smo dobile novo "članico"  Wink Sem prav vesela.
Ksenija: kot ti je že Nuša povedala načrtujem imeti mladičke ob naslednji gonitvi-če bomo dobili fanta...
Kakšne barva kavalirčka pa si si želela?
Moja psička je tribarvna, znajo pa se pojaviti tudi BH mladički, ker je njena mami takšna. Če želiš videti Floro lahko pogledaš v galerijo je tam nekaj slikic.

Nuša: kako kaj napreduje mala navihanka?Si limala še kakšne slikce?

pozdravčke,
Janja,Flora
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*

« Odgovor #99 : nedelja, 12.12.2004 : 18:58:04 »

Ohoho  Grin  hvala za članstvo Cheesy.

No takole, da vam  malo bolj podrobno objasnim,  kaj bi in kaj ne.....  Imam  že enega psa,   imela  bi pa še enega,  zato ker bo tako   bolj pestro  Grin( predvsem za  Damija in zame).....  Sicer vsi me prepričujejo naj vzamen samico GS, pa bosta dva iste pasme itd.  ampak meni ni za vzrejo.  Druga stvar je to, da  dva velika psa zahtevata tudi fizično moč pri sprehodih........( se ne morem ravno hvalit z močjo)..... pa še notri bi bila oba,   tako , da jaz osebno sem za enega velikega  , pa še enega malo  manj velikega Grin
Všeč so mi  pa  cavalirčki.....  imela bi psičko,  kakršno koli...  (  če bo  črno-rjava- me bodo hecali, da  Damsterja nisem  dovolj futrala in se je skrčil Grin Grin)  
Janja,  ko boste imeli v planu  mi povej....  
Za enkrat res hvala lepa, za vse informacije.
Lp K.
Logiran
nusa
novinec
*

« Odgovor #100 : ponedeljek, 13.12.2004 : 15:28:41 »

Ja, Janja, sem se že spraševala, zakaj se nič ne javiš. Mi je znano to s prijavami. Jaz sem takrat ugotovila, da imam pod svojo prijavo kar en drug e.mail naslov (zato tudi nisem bila obveščena o odgovorih), potem mi geslo sploh ni delalo, sedaj sem pa pustila kar tistega, ki mi je bil izbran (kar neka dolga kombinacija številk in črk Grin).

Moj "Popek" je kot živo srebro.. in STRAŠNO radovedna in navdušena nad vsem kar je živo. Tudi učiva se pridno, samo ne še agilityja, pri tem zaenkrat samo opazuje Goldi in ostale. Sem ji pa pred tednom dni pokazala most, naslednjič pa sem jo že zalotila, ko se je sama podila po njem. Nazadnje pa sem slišala, kako mi gugalnica tresne za hrbtom in ko se obrnem vidim zraven Popi, ki nekam presenečeno gleda. Malo se je zmotila.

Sedaj ima približno 3 kg in je že kar zrastla (v višino, dolžino in širino), sploh ni več "dojenček".   Bom dala nekaj novih slik v galerijo, samo niso najnovejše, te še niso razvite. Bom pa napisala zraven starost.

In kako Flora? Kako napreduje oz. nazaduje njena alergija? Imaš že kaj več informacij o tem ali se to deduje?

Vsem lep pozdrav,
Polona
Logiran
flora
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #101 : torek, 14.12.2004 : 10:51:04 »

Polona zivijo!
Meni se še ni zgodilo tako od kar sem prijavljena.Tudi jaz nisem prejemala pošte in ko sem sama pogledala in se hotela prijavit, da odgovorim me je metalo kar ven. Čez par dni pa sem dobila mail.

Sem prav vesela, da je navihana! PObozkaj jo še zame. Lepe, lepe slikce.Tista z Goldi je pa superca.Kako ti jo je uspelo ujeti ravno ko je imela jeziček ven? Smiley Ko gledam tvojo ta malo me kar stiska pri srcu in se spominjam kasna je bila moja.Po eni strani bi kar nazaj šla, je pa zdaj dosti bolj umirjena. Veš že nekaj časa razmišljam, da bi šla še po eno punčko. Počakala bom, kako bo z mladički (če spolh bod)-predvsem zaradi mame, ker preden sem prinesla floro domov, me niso jemali resno in je bila taka reakcija za se "zmesat"-negativna seveda. Zdaj dela z njo kot z dojenckom in hodita na sprehod ko sem v službi in kuhata...se je kar unesla(mama ja).

Za alergijo se moram še točno pozanimati.Ma glede na to, da je nima nobeden v florini družini (ali so mi to zamolčali) lahko sklepam, da ni dedna. Nekje sem tudi prebrala (sicer je pisalo o ljudeh), da so alergijam podvrženi tisti, ki živijo v preveč čistem okolju in imajo premalo kontaktov z bakterijami.
Drugače pa nas čaka drug teden še zadnja injekcija.Se pa še vedno praska.Niti približno ne tako kot prej.Ampak sedaj je mraz in trave ne cvetijo in se prav bojim kaj bo spomladi.

Imaš kaj izkušenj z učki? Že en teden jo hudo srbijo in se ful bojim, ker se kar s tačko praska, da stakne spet kakšno poškodbo, glede na to, da si je že obe tako poškodovala. Baje, da ima ima preveč suha učka ampak ji v tem primeru umetne solze ne pomagajo.
Pa se "pomenstrualni sindrom" imamo.  Wink

Pocihajte vse svoje kužike in pozdravčke vsem,
Janja in flora

Logiran
nusa
novinec
*

« Odgovor #102 : torek, 14.12.2004 : 18:44:36 »

Živijo!

Sem razmišljala o očeh, vendar ne bi bila rada preveč pametna. Nisi povedala kaj pravi veterinar. Verjetno je tudi to posledica alergije. Popi se je samo malo vnelo desno oko, pa sva z običajnim mazilom odpravile. Najprej sem ji malo umivala s kamilicami, pa ni nič pomagalo. Pri veterinarju so mi povedali, da so kamilice zelo slabe za oči, da pa pomaga žajbljev čaj. Ker si govorila o umetnih solzah predvidevam, da se ji oči premalo vlažijo. Mogoče pa ima probleme s solznimi kanali. Ti se lahko pri daljšem vnetju zamašijo in se v hujši obliki sami s pomočjo kaplic in mazil ne počistijo. Za tak primer je potrebna operacija, da jih počistijo. Se pa lahko naredi za to preizkus, tako da ji veterinar da neko obarvano tekočino v oči in potem se vidi, če ji priteče kaj skozi smrček.

Skozi vso to proceduro sem šla z Goldi (tudi operacija), dokler niso ugotovili, da ima zakrnele. Potem smo bili pa na istem kot prej, samo denarnice je bila malo lažja.

Kaj naj rečem glede Popi in njenih slik, kdor zna pozirat pač zna. Na povelje mežika, se oblizuje, čakaj da pošljem še eno z zajčjimi ušesi. Pa še kaj.. Wink Ko bi le... Vsakič ko razvijem slike, me čaka kakšno presenečenje.

Imaš ti kakšno od Flore, ko je bila še mlajša?

V soboto je agility tekma v Postojni, mogoče prideš?

Lp
Logiran
flora
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #103 : torek, 21.12.2004 : 12:45:07 »

Ojla!
Tudi jaz sem ji od začetka spirala s kamilico, tako kot so nam mame ko smo bili majhni, ne. Pa so odsvetovali, da nič ne pomaga. Ma zdaj je učke boljše.Nisem je peljala k veterinarju-sem ji dala mazilo, ki je ostalo še od zadnjič.
To o operaciji sem že slišala, ja. Zaenkrat je om. Upam, da operacija ne bo potrebna.

Kako pa je z učki od Goldi sedaj? Upam, da je uredu.
Flora si je že obe učki poškodovala, ker je s tačkami praskala, ker jo mje srbelo-še kar sitno-zdaj paničarim ze ko se po ušesih praska, da si nebi spet oči.

Ja ima nekaj slikic.Sicer bolj malo na rač., ker smo slikali še s fotoaparatom pa nimam skenerja.Ti bom poskusla po mailu poslat če se ne bo spet hecal z mano, kot ponavadi dela.  Wink

Pozdravčke vsem,
janja in flora
Logiran
flora
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #104 : torek, 21.12.2004 : 12:48:18 »

Ups, imaš skrit mail.
Bi mi ga hotela izdati, ali bi raje, da dam slikce na net?

janja
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.