mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 24.11.2024 : 11:21:28

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 548172 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
bauci
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.435

« Odgovor #690 : torek, 07.11.2006 : 17:10:30 »

zdravo!

res lepega cukrčka imaš.  Kiss Iz katere psarne pa je?

hm, morda, da renči na druge iz strahu? tako tudi včasih pokažejo, da jih je strah.
annie je tudi taka kot Ray, ponavadi se kar podredi, je pa tudi precej preplašena, predvsem samcev se boji.  Sad

Čista pa dolgo ni bila, samo je imela vnetje mehurja, pa tudi zdaj se zgodi še kakšna nesreča kdaj.

hm, glede kakanja. Morda res bolje, da mu date zadnjič ob kakih 18tih, pa potem nič več. potem pa čez kako uro idite z njim ven, pa divjajte malo. Ponavadi to malo predrami črevesje in potem hitro kakajo. Pri annie še zdaj to počnem, kadar se mi res kam mudi. Da grevaven, pa ful noriva, mečem žogico, potem pa kar kaka kar hitro za tem. Javi, kako napredujete!
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #691 : torek, 07.11.2006 : 17:38:39 »

No, v nasi pasji soli sta pa v soboto 2 kavalircka uspesno koncala malo solo-Bri kot predstavnik "mocnejsega" spola (samcek  Grin) ter Ruby (ki je celo dobila vseh 100 tock). Sta se pa resnicno izkazala za pridna psa Wink S tem, da je Ruby bolj mirna, kot ena pridna puncka (me spominja na Annie Kiss), Bri pa zvedav in ga zanima vse okoli sebe Tongue bi bil pa zeloooo primeren za kaksen agiliti!! 
Logiran
anjcy
otrok do 14 let
*
Sporočil: 35

« Odgovor #692 : torek, 07.11.2006 : 17:58:58 »

Lepo pozdravljena, Bridget!  Smiley

Zelo lepega kavalirčka imaš, pravi srček je!  Wink

Rda bi ti povedala, da smo tudi mi imeli velike težave klede pasje potrebe. K je bil moj kavalirček Nemo majhen je skozi delal potrebo v stanovanju, ven smo hodili z njim po 6× na dan, vendar veni ni hotel nič narediti ko smo pa prišli v stanovanje pa je naredil potrebo. Mšalo se nam je že ko so nam drugi dajali toliko nasvetov da nismo vedel več kaj naredit. Na srečo čo je ponoči mirno spal in ni bilo nič narobe. No tako pa je en dan opravil vse zunaj in od takrat naprej ni več delal potrebe v stanovanju.To je bilo zelo čudno ampak je vseeno rabil 2 meseca, da se je navadil opravljati vse zunaj!   Wink

Renčanje:,moj kavalirček tudi včasih renči na druge pse, ki so iste velikosti kot on, večjih se pa malo boji. ampak z nekaterimi pa se dobro razume in se z njimi začne kaj igrati!  Undecided

L.P. Anja
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #693 : sreda, 08.11.2006 : 09:46:55 »

hehe, Bina, o kateri pridni, mirni Annie pa ti govoriš?  Grin

Saj kavalirji veljajo za prave male piflarčke, vedno želijo le ustreči lastniku. no, naj bi bilo tako.  Cheesy
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem
Sporočil: 244

« Odgovor #694 : sreda, 08.11.2006 : 09:56:01 »

Varja in Anchy, vi2 hodita na agility? Kak to zgleda? Jaz tudi razmisljam o tem, da bi spomladi poskusili, ker ima Ray ful energije in se mi zdi to fajn nacin za ponucat odvecno.
Ja Varja jaz sem si kavalircke tudi bolj mirne predstavljala. Nas falot je miren samo ko spi. Drugace pa vedno v akciji:-)
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #695 : sreda, 08.11.2006 : 10:05:23 »

mi2 z annie smo začeli z agilityjem že v mali šoli, samo takrat smo hopsali le čez take mini ovire, ker so bili kužki še premladi za kaj večjega. zdaj pa se dobimo  enkrat na teden-tisti, ki ne tekmujemo ( no, jaz malo špricam zdaj ko je bojl mrzlo).

meni se zdijo kavalirji zelo primerni, pridni so, poslušni, pa tudi precej energični (no ,saj to vse je odvisno tudi od lastnika). tako da kar poskusita, sigurno vama ne bo žal.

sem pa tudi jaz mislila, da bova s tem ponucali odvečno energija, je pa vedno bolj v kondiciji in je ima vedno več.  Grin jaz pa vedno manj...  Roll Eyes
Logiran
Bridget
novinec
*
Sporočil: 15

« Odgovor #696 : sreda, 08.11.2006 : 10:42:50 »

No, da poročam  Smiley
Včeraj nam je uspelo vse potrebe opraviti zunaj  Cheesy  Cheesy  Cheesy.   Je tak mali požeruhec in je hitro zakapiral, da nekaj dobi če to naredi zunaj. 
Glede ekece pekeca pa tako : včeraj je večerjo dobil že ob 16h (do sedaj jo je imel ob 18h), tako da je do 23h, ko smo šli spat to opravil 4 x (zunaj). Sem mislila, jeeee, na konju smo.........ampak........ ponoči je to še vedno naredil 4x. Ne v takšni količini, ampak vseeno je Sad.    Še kakšen predlog Huh please !!

Druga stvar - briketi - na vreči piše, da se jih ne sme namakati, nekateri pa pravijo, da je za želodček boljše, da se napijejo vode preden jih poje Huh  Kako pa ve delate?

lp
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem

« Odgovor #697 : sreda, 08.11.2006 : 11:54:00 »

Ja Varja, meni se tudi zdi da ma vedno vec kondicije, samo pri meni se pa nic ne pozna:-(
Bridget, jaz sem mu na zacetku namakala, zdaj pa mu ne vec. Ne vem pa ce je to dobro al slabo. Glih danes je neki bogi. Celo jutro me ze zalostno gleda in prej je celo bruhal:-( Upam, da bo cimprej minilo.
Je bil ful hecen prej. Sva bla oba na kaucu. Jaz sem nekaj gledala na netu in sem bla obrnejna vstran od njega. In je prisel k mojemu hrbtu, dva krat potrkal po njem, ces obrni se. In ko sem se obrnila mi je zlezo v narocje:-)
Aja se to.. Zakaj bi pa naj blo namakanje dobro za zelodec? Katere brikete mu dajes?
Logiran
Bridget
novinec
*
Sporočil: 15

« Odgovor #698 : sreda, 08.11.2006 : 12:20:36 »

Royal Canin. Teorija ki sem jo jaz slišala je, da se briketi full napijejo vode (kar je res) in če se to zgodi v želodčku ga napihne, zato naj bi bilo boljše da se prej namočijo ??  Bom morala naslednjič vprašati veterinarko kako je s tem, ker na vreči pa piše da naj se dajejo suhi.

Kaj se je danes zgodilo - zjutraj sem imela grozen napad migrene in sem ležala na kavču, mali se ja pa vlegel tako, da mi je objel glavo in me vsake toliko časa narahlo pogrizljal in poljubčkal  po ušesu  Shocked. Koma, kot da bi vedel da me boli in me tolažil.  Izgleda da ima visok EQ  Wink
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem

« Odgovor #699 : sreda, 08.11.2006 : 12:45:35 »

No javi kaj bo veterinarka rekla. Jaz ko sem imela na zacetku tezave s tem, da ni hotel jest briketov, mi je veterinarka rekla, da mu lahko dodam kaj, da mu bo bolj slastno. Ampak zdaj je ze brikete brez vsega.
Ja res so ful zanimive te zivalce. Po mojem ful cutijo nase pocutje. Zgleda da ti je delal rejki:-)
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #700 : sreda, 08.11.2006 : 13:31:06 »

hm, jaz annie nisem namakala briketov, sem pa ji dodajala malo olja za kožo oziroma dlako.
annie je tudi huuudo hiper aktivna, a ko sem bila bolana, pa je bila kot bubica-pridna in mirna.  Smiley

Bridget, to z migreno je meni tudi znano, samo tega pa na žalost Annie ne zazna.  Sad

aja, jaz sem še vedno radovedna, od kod je tvoj Darwin ( ali Čarli).  Grin  moja je iz Slovaške.

Logiran
roknik
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 99

« Odgovor #701 : sreda, 08.11.2006 : 13:31:44 »

po dolgem času se z Lady spet oglašava. Forum dokaj redno prebiram vendar se sedaj zelo redko udeležujem pri debatah prav zaradi določenih oseb, ki očitno res čakajo kost za glodanje.
jaz se naši Lady brikete namakala z mlekom prav pri 3-4 mesecih (če se ne motim), ko so ji izpadali zobje in je bila res uboga. zaradi tega ni nikoli imela problemom z prebavo res je pa le, da je bilo blato nekoliko mehkejše.
v bistvu se oglašam zato, ker imam eno vprašanje. Že dva dni zjutraj opažam, da se pri jutranjih sprehodih trese od mraza. vzunaj sva eno uro in pol in tretjino te poti tudi pretečeva (več ne morem, ker sem jaz bajska in totalno nisem rojena za ta šport sram). predvidevam, da ne bi bilo slabo, če bi ji kupila kakšen plašček. a se ve tudi kaj ubadate  s tem?
pa čestitke vsem novim lastnikom cavalierjev. verjamem, da boste z njimi uživalo, ker so kljub začetnim težavam, prekrasni psi za družbo.
varja ali kaj vidiš Lily? mislim, da si enkrat že rekla, da nimate stikov (a veš da ne vem točno) ampak vseeno.
lp sonja
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #702 : sreda, 08.11.2006 : 13:53:40 »

Oj, roknik.

Lily tu in tam vidim. JE prava mala lepotička, pa tudi ni več tako plašna.

Pošlji še ti kako slikico od tvoje, jaz pa bom od LIly, ko se kaj vidimo.

Midve z Annie imava plašček. NO, ona ga ima, jaz imam bundo, hehe.  Grin
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #703 : sreda, 08.11.2006 : 16:55:44 »

slikice od Lady!  Grin

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem

« Odgovor #704 : sreda, 08.11.2006 : 21:32:07 »

Hey, hey..
Glede mleka je pri nas tak, da ga Ray ful rad pije ampak zal vedno bruha po njem. Probali smo tudi kozje in je isto. Tak da mi je prav hudo, ker mu ne morem tega dajat. Vedno ko jem kosmice se sirocek pajtla poleg, tak da bo zgleda se mene odvadil od mleka:-(
Roknik tvoja Lady ma pa ful lusno pikico na celu. Nas Ray ma podobno na ritki:-)
No jaz sem ravno malo prej prisla iz prve ure pasje sole. Sicer sem bla brez Raya, ker smo meli samo uvodni sestanek. No in nam je trenerka toplo priporocila plasceka.
Tudi jaz zadnje dni opazam, da se ob jutrih trese. Zgleda da je vec taksnih. Jaz grem jutri v akcijo. Baje se da lusne stvari dobit. Ceprav sem do pred kratkega bila ful nasprotnica tega, ker se mi je zdelo smesno:-/

Logiran
Strani: 1 ... 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.