mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 02.12.2024 : 17:15:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 274 275 276 277 278 [279] 280 281 282 283 284 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 552721 krat)
0 članov in 15 gostov pregleduje to temo.
polinezija9
novinec
*
Sporočil: 47

« Odgovor #4170 : petek, 23.09.2011 : 22:45:25 »

Tudi jaz perem z zobno ščetko in s pasjo zobno pasto, ki jo vedno kupim pri veterinarju.  Ima okus po perutnini in naša kuža jo naravnost obožuje Wink.
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504

« Odgovor #4171 : sobota, 24.09.2011 : 00:18:38 »

Ja, jaz tudi perem s ščetko in pasjo zobno pasto, sem imela prej tisto zobno ščetko za na prst, samo pri nas se to ni obneslo, zdaj imam pač tako navadno pasjo ščetko in ta mi je pa super. Smiley

Drugače pa res je cene so povsod visoke, recimo samo striženje nohtov pri veterinarju je 12 evrov, pa to res ni nekaj zapletenega, en pregled, da je Boniju pogledal ali se mu oči premalo solzijo, je bil pa 30 evrov, pa tudi 3 minutke vse skupaj, kar se zdi meni tudi kar drago. Pa še nekaj o natančnosti veterinarjev, še ko so mu nohtke strigli, mu niti niso vse nohtke postrigli, ampak enega kar pozabili, tako da se mu je potem zatikal v dlako.

A drugi znate sami nohtke postrišt ali peljete v salon oz. k veterinarju?
Logiran
yaris
midi
Sporočil: 133

« Odgovor #4172 : sobota, 24.09.2011 : 09:05:21 »

Najprej pozdravljena polinezija9 tudi tukaj. Lepo, da se ljubitelji kavalirjev vračajo na forum, bo forum spet malce zaživel, je skoraj že ogasnil Smiley

Jaz moji sploh ne strižem nohtov, ker mi jih ni treba. Si nekako sama pobrusi. Prav včeraj sem gledala, ima čisto do konca zbrušene. Ji pa moram slednike striči, to pa naredim kar sama. Sem že na začetku kupila škarice za nohte in so super.

Za čiščenje zobk imam pa jaz ene robčke in ščetko. Pa seveda zobno pasto, ki jo obožuje. Če bi ji dovolila, bi celo tubo spraznila Wink  Najprej uporabim robčke in nato ščetko, če se le da res vsak večer. Ščetko imam pa kar otroško, tisto za najmlajše otročke in se super obnese. Lahko jo v roko primem, pa še poceni je. Sem imela tudi tiste za na prst, pa se niso obnele, do zadnjih zobk ji sploh nisem mogla priti. Se mi zdi, da so te bolj za večje gobčke. Kuža se seveda na to zadevo mora kar navaditi. Začneš počasi, z veliko potrpljenja, jaz sem Rozi kar dolgo časa "učila", sedaj pa že res lepo gobček odpre in ji lahko tudi notranjo stran zobkov lepo očistim.
Logiran
polinezija9
novinec
*
Sporočil: 47

« Odgovor #4173 : sobota, 24.09.2011 : 20:50:41 »

Hvala za pozdrave yaris Smiley. Tudi meni je všeč, da se je tukaj spet malo razživelo Wink.

Nohte strižem samo po potrebi - to pa je takrat, ko smo malo manj zunaj zaradi slabih vremenskih razmer. Enako kot pravi yaris, redno strižem samo peti prstek-  slednik.

Logiran
metulkica
novinec
*
Sporočil: 13

« Odgovor #4174 : sobota, 24.09.2011 : 21:07:40 »

Naši zdaj lih mlečni zobki odpadajo in bomo zdaj počasi začeli z umivanjem.
V teh pasjih trgovinah sem videla zobno ščetko, ki ima na obeh straneh te palčke ščetko, na eni se mi zdi je ščetka za zobe, na drugi pa za dlesni ali pa se motim, pa je ena le večja, druga pa manjša, nisem bila tako pozorna, ima kdo to? Je ok?

Kremplje smo ji pa do zdaj enkrat postrigli, kar sami in sicer z giljotino. Pa moram reč, da je, kar šlo, se je malo upirala, ampak lepo počasi, pa zdaj ji tudi vsake toliko malo kremplje pogledam, da se navadi tudi na prijeme tam:)

Kako pogosto pa, če sploh, čistite svojim analne vrečke?
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem
Sporočil: 151

« Odgovor #4175 : nedelja, 25.09.2011 : 10:36:38 »

Ok, prosim ce mi lahko poveste katera zobna pasta je to tocno in kje naj jo kupim.. Smiley Ker jaz sem emla za malidve vedno cudne paste, ki jih nista marali in smo si potem nehali umivat zobe.. Zdaj bi jih nujno mogla spet zacet, ce ni ze prepozno, ker imata res grozne.. Sad
Logiran
rottikingdom
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 78

« Odgovor #4176 : nedelja, 25.09.2011 : 14:24:54 »

Ja to tude mene zanima, jaz uporabljam od Virbac, samo ce je kaksna boljsa takoj zamenjam..
Sicer pa je moje mnenje, da so goveje kosti nekaj najboljsega,
Imam psicko sicer RW pri starsih, ki vsak teden dobi govejo kost, ko je juha kuhana.
In ima pri 6 letih bele zobe kot, da so ji ravno zrastli, tako, da nekako razmisljam tudi o uvedbi kosti vsaj enkrat tedensko.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
Sporočil: 6.031

« Odgovor #4177 : nedelja, 25.09.2011 : 14:33:12 »

Hm, kar se analnih vrečk tiče - pri prejšnjem psu sem jih čistila redno pri veterinarju, pregledovali so jih ob rednih pregledih sami,  nekoč so se mu celo tako zamašile, da je dobil kot jajce veliko bulo. Kljub rednemu čiščenju so se mu polnile kar pogosto. Pri sedanjem 12-letnem psu, ki je sicer srednji pudelj, jih nisem čistila še nikoli in nimava nobenih težav. Nekoč je veterinarka sama omenila ta problem in dejala, da gredo spoznanja stroke nekako v to smer, da se jih tako rekoč preventivno-higiensko ne stiska več, samo če ni res nujno potrebno, saj se stanje pri številnih lahko le še poslabša.
Definitivno pa zelo priporočam čiščenje zob s ščetko.  Wink Nobene kostke jih ne morejo nadomestiti.
Logiran
yaris
midi

« Odgovor #4178 : nedelja, 25.09.2011 : 19:34:59 »

Mi imamo tudi Virbac pasto, pri nas se obnese, jaz sem jo narročila preko spleta, najbrž bodo link itak zbrisali, striček google bo vedel Smiley , verjetno pa se tudi v kakšnih specializiranih trgovinah dobi.

O kosteh tudi jaz že nakaj časa razmišljam, pa se nekako še nisem odločila. Da bi jih iz goveje juhe dobila bi jih bilo verjetno bolj malo, vsaj poleti, ko tega res ne kuham. Bo treba kar k mesarju. A je čisto vseeno, kakšno kost dobi? Ali mora biti nujno kuhana? Res ne vem, zato prosim za informacije.

Danes smo bili na Snežniku in me je Rozi totalno presenetila. Dobre štiri ure kar konkretnega sprehoda, pa je bilo nujno na koncu, OK tudi spotoma, še vse metuljčke pregnat, doma pa še cel vrt preletat. Le kje jemlje energijo?Huh?
Logiran
metulkica
novinec
*
Sporočil: 13

« Odgovor #4179 : nedelja, 25.09.2011 : 21:45:43 »

Naša dobi skoraj vsak teden govejo kost, je čisto nora že, ko jo zagleda:)
Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #4180 : ponedeljek, 26.09.2011 : 08:53:24 »

Nekaj o kavalirckih in SM (syringomyelia). Ce prav razumem bodo z 2012 vsi rezultati MRI slikanj javno dostopni in bodo lahko bodoci kupci preverili, ce sta bila starsa slikana in kaksen je rezultat.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #4181 : sobota, 01.10.2011 : 00:18:56 »

Ampak glede razstave Koper mi pa ni jasno kako so lahko dali kavalirje, ki so v 4 ringu če jaz prav vidim skupaj soditi z dogami, cane corso in ostalimi velikimi pasmami??? Kako je pa to možno mi pa ni jasno... Huh Pa spet je sprememba sodnika, to mi pa tudi ni všeč, ok midva itak greva zato da nama bo fino in upam da bova imela lep dan. Smiley

Logiran
yaris
midi

« Odgovor #4182 : ponedeljek, 03.10.2011 : 10:23:10 »

Lynn, kako vama je šlo v Kopru?
Logiran
nezzek
živim tukaj
Sporočil: 4.483

« Odgovor #4183 : ponedeljek, 03.10.2011 : 18:56:55 »

Lynn lepo te je bilo videt po dolgem času ter čestitke. Smiley
BOB pri kavalirjih (če koga zanima) je oba dni bil Nino de Angelo du Chateau Noblesse, JBOB pa Soraya vom Hallischen Pauluseck.

Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #4184 : ponedeljek, 03.10.2011 : 23:15:58 »

Hvala Neža! Smiley Aha, psarno iz katere je Nino de Angelo pa poznam veš, pri njej sem jaz hotela kupiti psa, no pa sem potem odločila za drugo psarno (od tam kjer je Poppy), mi je pa to dobra psarna res.

Yaris, s Poppyjem nama je šlo kar dobro, dobila sva odlično in rezerva CAC. Smiley Sodil je pa Francesco Balducci (IT).

Logiran
Strani: 1 ... 274 275 276 277 278 [279] 280 281 282 283 284 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.