o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
četrtek, 27.02.2025 : 05:13:09
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani:
1
...
222
223
224
225
226
[
227
]
228
229
230
231
232
...
305
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek (Prebrano 566064 krat)
0 članov in 37 gostov pregleduje to temo.
nezzek
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.483
Re: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
«
Odgovor #3390 :
sobota, 04.12.2010 : 20:20:37 »
Noben od sodnikov mi ni poznan (razen Raič iz JH-ja...). Malo pogooglaj njihova imena pa poglej kako sodijo cavalirje. Jaz vedno tako pogledam, da mi je v naprej jasno kaj se lahko zgodi.
In vaja, vaja vaja, da bo prezentacija naslednjič čim boljša. Glej kako jih razstavljajo (kakšni filmčki iz razstav) in poskusi še sama kaj takega naredit. Moraš biti kritična do handlinga saj boš le tako sama postala boljša. Najpomembneje je da ga naučiš lepo tečt ter stat pri miru.. ko bo to obvladal ga naučiš še to da ti pusti premikat noge. Potem pa samo še popravljaš napake, ki jih ima.
Se pa strinjam z Nelli, odlično napisano.
Optične "varke" so odlična prednost za tebe če jih znaš izkoristit
Ampak za to moraš dobro gkedat slike in se učit iz njih.
Ker imam močan fotografski spomin mi to ni bilo težko in sem hitro videla kako se da popravljat pse z dobrim slikanjem in predstavljanjem. Tu ti z veseljem pomagam, samo enkrat se bi morale dobit.
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 7.504
«
Odgovor #3391 :
sobota, 04.12.2010 : 23:09:22 »
Citat: EnNa , sobota, 04.12.2010 : 16:01:58
Samo za informacijo; ta sodnik, ki je v nedeljo v Vrtojbi sodil kavalirje je preferiral bolj drobne pse in nikakor ne takih s premočno konstitucijo.
Ja, to pa ne vem če drži, kakor se jaz spomnim je v mojem razredu Mladih zmagal black and tan kavalir ki je bil od vseh največji in najmočnejši, samo stoprocentna pa res nisem ker sem se osredotočala na Poppyja, ampak mislim da je bil on prvi...
Pa tudi ena hrvaška vzrediteljica mi je rekla da je bil v soboto sodnik ki je preferiral bolj drobne pse in da škoda da nisem šla v soboto ker so temu pa bolj všeč močnejši, tako so meni rekli.
Logiran
Nelli
novinec
Sporočil: 14
«
Odgovor #3392 :
sobota, 04.12.2010 : 23:19:14 »
Standard za kavalirje - bolj splošen opis najdete na spletni strani SKPP Kluba
http://www.skpp.si/pasme.html
Vzrejni standard na slovaškem pa se mi zdi najbolj razčlenjen, kar sem jih videla. Vzrejna ocena je sestavljena iz 13 ocen - prvih dvanajst po sklopih in zadnja končna. Ne glede na to, da je v slovaščini, se da kar dobro razumeti.
http://www.cavalier.sk/aktualkod.htm
Naš Wessayso ima od 13 ocen same 1ke le eno 2ko (zaradi 1 mm prekratkega smrčka) Bil je na razstavah in dosegal rezultate. Ko pa smo šli tu z njim na razstavo je bil revček čisto zmeden. Doma gre živahno, maha z repom, stoji kot pribit , na razstavi pa najbrž od dve urne vožnje in predolgega čakanja - več kot pet ur, sploh ni vedel kaj bi. Pa smo kar nehali s tem cirkusom. Pomembno nam je le, da ima pregledano srce, oči in patele. Izvidi so negativni in to nam je več kot dovolj. Z Lotty je bilo precej drugače, dva krat je premagala iz tujine pripeljano konkurenco, samo še en PRM pa bi postala šampion Slovenije, pa smo tudi odnehali. Za nas je itak najlepša s šampionatom ali brez.
Na razstavi morata uživati oba,vodnik in pes, če ne, je bolje prenehati. Res pa je, da nič ne pride samo od sebe in da je za uspeh potrebno ure in ure vaje in kužku pokazati, da smo bolj trmasti od njega - oz mu jasno pokazati, kaj od njega v določenem trenutku pričakujemo. Konkurenca je čezdalje večja in je vsaka malenkost pomembna.
Veliko uspehov svem, ki vas razstave veselijo.
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #3393 :
sobota, 04.12.2010 : 23:24:49 »
Citat: rottikingdom , sobota, 04.12.2010 : 10:14:38
Morda je tudi Poppy bolj "pocasne" sorte in rabi malo dlje casa da se razvije. Pri rw pravimo ce je mladicek lep mora to enkrat priti nazaj
in Poppy je bil kot mladicek zelo lep!!!
No, sej s tem se tudi jaz tolažim, da se Poppy bolj počasi razvija, ker kot mladiček ni imel droben gobček, bil je najlepši od petih mladičkov med katerimi sem izbiralala, tako da ne morem reči da je vzrediteljica kakor koli me ogoljufala ker mi je res dala mladička ki sem ga hotela, nasploh meni so še zdaj njeni psi zelo lepi
, saj sem prelepila eno slikco (tisto čisto ta zadnjo) na kateri je en kuža z drobnim gobčkom, je isti kot Poppy, pa je potem slikan kot odrasel pri dveh letih in je kot drug pes.
Ne vem pa seveda kako bo s Poppyjem, jaz sem ga vzela starega 11 tednov in meni je bil čudovit, tudi vzrediteljica je rekla da je show quality, samo pač to tudi jaz vem da če hočeš show psa moraš vzeti pri pol leta, čeprav je pa tako, pri pol leta starosti je Poppy tudi dobil zelo perspektivno in ful super opis, na slabše je šlo potem od sedem mesecev naprej, takrat je pa kar dobesedno zginil, gobček mu je postal ozek in dolg, čeprav je imel še pri petih, šestih mesecih kar ok vse... No, saj vem kako je bilu pa pri Sachi, on je pa bil pri 4 mesecih tako čuden, nič dlake, pa se je pa potem tam okoli leta in pol pa lepo odlakal in zdaj je kar lepo košat, je pa res, da Poppyja je nemogoče zredit, se tako matrava z mami, mu kuha ona in vse, samo noče ne testenin, tudi meso poje par grižjajev, ko se bi Boni in Sacha stepla zanj, on pa dobesedno nad vsem viha nos, ni je hrane, ki bi on pritekel in skakal okoli mene,
tako kot Boni in Sacha, on pa malo poje in konec, pa normalno da ne more imeti več kot sedem kil. Ma probali smo res že vse sorte, pa se zredi za pol kilograma, potem pa spet shujša. Razvajen je
ker ga vsi po rokah nosimo....
Nelli, hvala za link do standarda, si ga bom prebrala.
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #3394 :
sobota, 04.12.2010 : 23:28:11 »
Neža, ja bi bila zelo vesela da bi se enkrat dobile, da bi mi malo pokazala kako ga predstaviti v najboljši luči, saj jaz se ti lahko prilagodim, kadar boš pač imela čas, pa mi na ZS napiši.
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem
Sporočil: 151
«
Odgovor #3395 :
sobota, 04.12.2010 : 23:30:45 »
Saj se sploh nocem vmesavat v to debato, ker mi je ze cist izprana in dolgocasna po tolikih in tolikih postih...
Ampak vseeno.
Lynn, mislim, da smo ti ze VSI povedali, da se ne ubadaj toliko s Poppyjevo tezo in velikostjo. In kar nekaj punc ti je povedalo ali pa namignilo, da vec casa posveti SEBI in svojemu treningu handlanja.
Ce bos ti dobra handlerka, bodo tudi pri Poppyju slabosti nevidne - oz. kolikor jaz sodim po tvoji oceni je bil itak cist ok ocenjen - negativno je bila ocenjena le HOJA...
Logiran
branka
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 8.174
«
Odgovor #3396 :
sobota, 04.12.2010 : 23:32:52 »
Citat: rottikingdom , sobota, 04.12.2010 : 10:14:38
Za tolazbo naj povem za eno mojo psicko (sicer rotweilerko) pri enem letu mi ni bila cisto nic vsec in smo ze razmisljali,
da jo prodamo potem pa se je zacela kar naenkrat spreminjati na bolje in sedaj pri 2.5 letih je mani najbolj vsec od vseh, ki jih imam doma.
oprosti, morda je to smisel razstavnih psov, (če ti ni všeč pes, ga pa prodaš naprej), ampak jaz tega ne bi mogla nikoli narediti. Če je to smisel razstav, nočem psa nikoli razstavljati. Nikoli.
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #3397 :
sobota, 04.12.2010 : 23:54:04 »
Zlatolasska
, ja itak, saj pravim da se bom posvetila handlingu in dobri predstavitvi Poppyja.
Nisem zdaj mislila spet načenjati debate, rada bi pač dobila čim več nasvetov in mnenj o standardu ker ga sama v potankost res ne poznam. Sekiram se pa ne več, to je bilo samo tisti dan, zdaj samo zbiram informacije in koristne nasvete.
Branka
, to je pa tudi meni nekdo rekel da če mi Poppy ni všeč da naj ga prodam.
Itak da jaz tega nebi nikoli naredila.
Ko kupiš psa, ga kupiš do konca njegovega življenja, druge ni! Pa saj se nanj navežeš, on se naveže nate in je tvoj in kako bi prodal svojega najboljšega prijatelja, za katerega si ti (lastnik) vse kar ima na svetu.
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #3398 :
nedelja, 05.12.2010 : 02:49:46 »
No, pa sem se tudi jaz končno naučila uokvirjat slikce...
....dodajam nekaj slikic
, Poppy in Bonči, vidva sta zame najboljša kavalirčka
na svetu in zame sta
popolna
!
....moj angelček Poppy....
....Poppy, zame si edinstven in najlepši kuža, prav tak kot sem si ga želela....
....in moj zlati Bonči, ti si moj najboljši prijatelj že skoraj 10 let in zame boš vedno na
prvem mestu, tebe imam najraje!
...bolezen
te je spremenila, a v srčku si še vedno isti, moj čudoviti Bonček,
z najbolj zlatim srčkom ki ga kuža lahko ima!
Logiran
pudelj
tukaj sem doma
Sporočil: 2.451
«
Odgovor #3399 :
nedelja, 05.12.2010 : 08:29:14 »
Super slikice. Poljubček obema lepotcema.
Logiran
kati_loti
novinec
Spol:
Sporočil: 20
«
Odgovor #3400 :
nedelja, 05.12.2010 : 12:33:17 »
Citat: Lynn , sobota, 04.12.2010 : 23:09:22
Ja, to pa ne vem če drži, kakor se jaz spomnim je v mojem razredu Mladih zmagal black and tan kavalir ki je bil od vseh največji in najmočnejši, samo stoprocentna pa res nisem ker sem se osredotočala na Poppyja, ampak mislim da je bil on prvi...
Pa tudi ena hrvaška vzrediteljica mi je rekla da je bil v soboto sodnik ki je preferiral bolj drobne pse in da škoda da nisem šla v soboto ker so temu pa bolj všeč močnejši, tako so meni rekli.
No, to si nism jaz izmislila ampak so bile sodnikove besede. Ker pa po njegovem mnenju pri drobnih psih ni mogel najti psa za katerega bi lahko rekel, da je super v vseh pogledih, je pač izbral malo močnejšega, ki je imel (po njegovi presoji) vse po standardu, kar za ostale ni mogel reči...
Mi je pa smešno, da kdo kupuje psa za razstave
To je tako, da že v osnovi kupuješ psa, ki bo všeč nekomu drugemu
(pa še to je zelo relativno glede na to, da ima vsak sodnik svojo predstavo o tem kaj je super pes) Zame osebno vem, da bo drobna konstitucija pri kavalirju tisto, kar bom vedno iskala, ko si bom še enkrat (v zelo daljni pihodnosti) kupovala kavalirja, ker so mi takšni veliko ljubši, kot tisti malo močnejši (me že preveč na koker španjela spominjajo po velikosti). In kot so ti že omenili je predstava psa v ringu veliko-to je pa odvisno od vodnikovega znanja in sposobnosti strenirati psa, da se pokaže v najboljši luči.
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #3401 :
nedelja, 05.12.2010 : 15:44:47 »
Aja, no saj jaz ne vem, pač tako so meni rekli, da so mu všeč bolj močni psi. Ne, saj jaz sem kupila kavalirja ki je meni všeč
, ni pa se razvil tako kot sem pričakovala. Čeprav zame je lep in tudi karakter ima čudovit, tako da ga nebi zamenjala za nobenega drugega kavalirja.
Pudelj
, me veseli da so ti slikce všeč
in moja dva srčka se ti zahvaljujeta za poljubčke!
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem
Sporočil: 231
«
Odgovor #3402 :
nedelja, 05.12.2010 : 18:48:57 »
Lynn, tole debato pelješ že skoraj 10 strani..predvsem sama s sabo.
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #3403 :
nedelja, 05.12.2010 : 19:19:47 »
Ja, se opravičujem če vas to moti
, hotela sem samo od drugih ljudi slišati mnenje o standardu, handlingu in podobnem!
Logiran
rottikingdom
še malo sramežljiv
Sporočil: 78
«
Odgovor #3404 :
ponedeljek, 06.12.2010 : 09:32:17 »
Citat: branka , sobota, 04.12.2010 : 23:32:52
oprosti, morda je to smisel razstavnih psov, (če ti ni všeč pes, ga pa prodaš naprej), ampak jaz tega ne bi mogla nikoli narediti. Če je to smisel razstav, nočem psa nikoli razstavljati. Nikoli.
Ah neeee seveda ni to smisel razstav!!!
Logiran
Strani:
1
...
222
223
224
225
226
[
227