mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 03.12.2024 : 01:31:04

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 188 189 190 191 192 [193] 194 195 196 197 198 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 553366 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
Lynn
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504

« Odgovor #2880 : ponedeljek, 26.07.2010 : 22:31:17 »

Jaz moram pa nekaj vprašati glede Poppyja - je namreč zelo majhen in se mi zdi da nič več ne raste, star je 8 mesecev in ima komaj 6,4 kg, ni suh je pa zelo majhen in izgleda zelo mladičkast.. Skrbi me da ne bo premajhen, ker sem na razstavi videla 9 mesečnega kavalirčka in je zgledal že čisto odrasel, moj Poppy pa se mi zdi da je še vedno tak kot pri 6 mesecih. Mislite da bo še zrasel?
Logiran
yaris
midi
Sporočil: 133

« Odgovor #2881 : torek, 27.07.2010 : 14:16:34 »

Že doooolgo, dooolgo je, odkar sem se zadnjič oglasila. Naša Rozi lepo raste, uživa, danes pa je stara 8 mesecev. Kakšna slikica bo tudi prišla, ko njih bom uredila.

Lynn, kar pa se tiče Poppyja pa samo za  primerjavo. Moja Rozi je danes stara 8 mesecev, težka pa nekje okoli 5,5 kg. Je še vedno veliko manjša od vseh kavalirčkov, ki jih srečam v bližini, ampak nisem sigurna, če ni že prerasla mamice. Upam, da smo nehali rasti in da bo ostala pri tej višini (pravkar smo se prvič gonili Wink Wink), kakšna kilca zraven pa ji ne bi škodila. Poppy pa je samček, kilco ima več kot Rozi, lahko da bo še kaj zrasel, prav preveč pa si jaz ne bi želela. Itak so vsi kavalirčki pri nas večinoma preveliki. Dlaka, bolj "odrasel" izgled pa bosta tudi prišla, ne skrbi.

Ali boš prišla na razstavo v Trbovlje? Mi bomo, se moram še prijaviti, sem malce lena sram sram
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem
Sporočil: 151

« Odgovor #2882 : torek, 27.07.2010 : 19:24:12 »

Joooj, lynn, jaz pa sem ravno zalosta zaradi Aspen, ker ima ze pri 3 mesecih 4,5kg, sicer je ful drobna, ampak je pa veliiiiika.. Sad Sploh od zdajle sem cist zalostna, ker smo z Rozi vedrili skupaj pod enim drevesom Wink in je mala ze skoraj taka kot Rozi.. Sad Smrk...
Pa sem tako blazno upala, da bo po ociju in da bo bolj mala. No, ceprav Dylan zdaj, ko gledam Rozi, sploh ni tako majhen. Je samo malo manjsi od Elly...

Ah ja...

Greva pa z Aspen v Trbovlje, sva ze prijavljeni v kategoriji mladickov in upam, da se nas cimvec tam nabere.. Smiley
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #2883 : torek, 27.07.2010 : 19:37:22 »

Uh, jaz bi pa rada da bi bil Poppy večji, ampak verjetno se bo še razvil malo.. Cool

Ja, midva se tudi še nisva prijavila, ga pa bom sigurno. Upam da bova uspešna.. Wink Cheesy
Logiran
ancibanci
novinec
*
Sporočil: 32

« Odgovor #2884 : četrtek, 29.07.2010 : 19:07:41 »

Hejhoj..no, naš Spajk je pri 2 letih in še nekaj mesecev pristal na 7kg, kar se mi zdi, da je ravno prav in bova poskušala na tej teži ostati tudi naprej. Pazimo pri hrani in poskušamo redno hoditi na treninge agilitija in tečemo Smiley
Sicer pa spada Spajk med nekoliko manjše kavalirje, plečne višine nisva merila že nekaj časa, a verjetno bo tam okrog 34-35cm.

Vseeno je treba vzeti v zakup, da se samčki razvijajo tja do leta in pol, tako da ima Poppy še več kot pol leta pred sabo, da se dodobra razvije. Smiley
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem
Sporočil: 231

« Odgovor #2885 : četrtek, 29.07.2010 : 20:34:42 »

Haha Anja, 34-35 cm pa ni ravno majhen kavalirček Grin
Super, da si se oglasila, lahko kakšno slikco Spajka? Te ni nikjer več vidt Sad
Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem

« Odgovor #2886 : četrtek, 29.07.2010 : 22:44:09 »

Sem ravno hotela tudi jaz napisat, da za tako plecno je pa po moje ful suhcan.. Wink Moja Elly jih ima ene 38-39 pa ima skoraj 12 kg.. :S Samo nje je res malo vec skupaj na zalost... Okrog reber predvsem. :S In tega se ne losava.. Ko je bila cist shirana, ko je mela male je imela ene 10,5 kg..
Logiran
AgilityLovingGirl
nekaj malega že vem
Sporočil: 231

« Odgovor #2887 : petek, 30.07.2010 : 00:01:09 »

A da je Elly tako visoka? Pa saj ni toliko razlike med Iris (32,5 cm) in njo?? Huh

Pa ena z letošnjega dopusta:

Logiran
zlatolasska
nekaj malega že vem

« Odgovor #2888 : petek, 30.07.2010 : 08:41:27 »

Sej 5cm v resnici ni ne vem kaka visina... Tudi Dylan, ki naj bi bil manjsi, ni dosti manjsi... Tudi nekje 33 jih ima...
Logiran
Lynn
živim tukaj

« Odgovor #2889 : sobota, 31.07.2010 : 14:12:30 »

ALG super slikica! Cheesy Cheesy

No, naš Poppy je prijavljen na razstavo v Trbovlje, kdo od vas še pride? Upam da ga bo zdaj kaj manj strah v ringu, zadnjič je bil kar malo prestrašen sram, malo sva vadila hojo na razstavni vrvici in doma lepo hodi Smiley, bomo videli kako bo tam.. Roll Eyes Sicer pa je treba vse skupaj vzeti kot zabavo in druženje in ne preveč resno.. Tongue

Danes sem merila Poppyja, 32 ima plečne višine, je pa bolj kratek kot Bonči, verjetno bo še zrasel. Wink

Aja, da še pohvalim mladičke od Colepepper, sem jih gledala na njeni strani, zelo lepi so!! Kiss Kiss
Logiran
polinezija9
novinec
*
Sporočil: 47

« Odgovor #2890 : sobota, 31.07.2010 : 14:52:09 »

Ojla vsem ! Tudi mi se pridemo pokazat v Trbovlje z Arleno   Smiley  ...super, da tudi drugi pridete -  se veselim, ker rada vidim veliiiiko kavalirčkov na kupu  Smiley , pa še izkušnje bomo lahko delili  Wink.

Kar se velikosti tiče, pa je Arlena pri 9 mesecih starosti težka 7,3 kg ( je kar lepo ješča ), in ima 32 cm plečne višine... mislim pa, da se je rast ustavila, ker je že kar nekaj časa enako visoka...

Se vidimo  Cheesy
Logiran
Quido
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 95

« Odgovor #2891 : nedelja, 08.08.2010 : 11:24:23 »

Mi2 greva tudi na razstavo Smiley
gdo bo kaj v razredu zrelih ?
Quido pa pri 3 letih meri nekje med 34 in 35 cm Smiley
Logiran
Lissa
rad pišem
Sporočil: 311

« Odgovor #2892 : nedelja, 08.08.2010 : 15:19:58 »

Oo, v Trbovljah nas bo pa veliiko  Smiley  Bo pa kar huda konkurenca  Tongue
Midva s Chillyjem greva raje samo v Junior handling  Smiley

No, pa ko že ravno govorite o telesnih merah. Hmm... Chilly ostaja med drobižki s svojimi petimi kilcami (pa pol) in 29 cm plečne.
Sem pa zadnjič srečala še manjšo psičko. Pri dveh letih je zgledala kot mladiček. Sem mislila da je stara največ 4 mesece. Čisto kratko dlako je imela pa pomoje kakšnih 25cm plečne  Shocked  Ampak par centimetrov gor ali dol še gre... Niti najmanj pa mi niso všeč orjaški debeli kavalirji na kratkih nogah z kodrasto dlako  Lips Sealed  Na Ljubljanski razstavi sem se pogovarjala z lastniki enega takega. In ko sem povprašala po kilaži sem mislila da narobe slišim. 15 kil!! Deset kil več od našega oz. 7 preveč po standardu. Toliko kot 3 Chillyji skupaj  Grin
No, sicer je pa res da imamo pri nas nasplošno kar velike kavalirje. Večina krepko presega po standardu idealnih 30cm višine... Pa tudi sodniki dostikrat podelijo nazive večjim predstavnikom. Chilly zadnje čase srečuje same velikane Tongue

No, uživajte... Pa se vidimo v Trbovljah  Smiley

Lp,
Ana
Logiran
Iza in Lego
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76

« Odgovor #2893 : ponedeljek, 09.08.2010 : 09:24:30 »

Lego ima 33cm plečne in 7kg. Ljudje mi vsi govorijo, da je psička, ker je tako majhen.
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #2894 : ponedeljek, 09.08.2010 : 10:43:42 »

Glede velikosti... standard govori o teži in sicer 5,4kg- 8kg, pes pa naj bi bil " uravnotežen v teh mejah", torej je to potem nekje 30cm - 33cm. To je glede na standard. Smiley

je pa res, da je večina kavalirjev prevelikih, se pa sreča tudi dosti pikecov malih.  Smiley

Annie in Berry sta visoki 32,5cm, Jeanie pa ima 31cm... teža pa čisto različna, Annie ima 8,5kg, Berry 7,5kg in Jeanie tudi okoli 7,5kg. Annie je zelo močna, tudi Jeanie ( nista pa debeli ), Berry pa je manekenka. Grin Cheesy
Logiran
Strani: 1 ... 188 189 190 191 192 [193] 194 195 196 197 198 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.