mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 30.11.2024 : 05:38:53

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Strani: 1 ... 160 161 162 163 164 [165] 166 167 168 169 170 ... 305   Dol
Natisni
Avtor Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek  (Prebrano 550539 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
Luna95
rad pišem
Sporočil: 379

« Odgovor #2460 : četrtek, 18.02.2010 : 20:39:43 »

Joj, rottikingdom ta tazadnja slikca je pa kot z razglednice. Wink Kiss
Logiran
fancy fany
novinec
*
Sporočil: 29

« Odgovor #2461 : petek, 19.02.2010 : 10:20:32 »

rottikingdom, koliko so sedaj stari ti  tvoji mali lepotci? dva meseca? ful ful so sladki. moja pasja ljubica ima rok za kotitev prihodnji petek. pred dvema dnevoma sem bila na ultrazvoku. vse je okej. veterinar mi je rekel, da lahko vidi  dva mladička in da jima srček v redu bije. namreč psička je imela že 10 dni prozoren izcedek, pa sem se kar malo prestrašila, da ne bi bilo kaj narobe zato sva šli na ponovni ultrazvok. ali ste vi delali pred kotitvijo rentgensko sliko? zredila se je za 1,4 kg, kar se mi zdi kar dosti, glede na to, da ne je ne vem kako
Logiran
colepepper
midi
Sporočil: 106

« Odgovor #2462 : petek, 19.02.2010 : 12:32:41 »

Ooooo,kok kjuuut fotka, Barbara!  Kiss

Sara, Polona, mi je ful všeč vajin odnos in ljubezen do te pasme  Kiss   Kiss Cheesy So res zlati kužki, zato smo vztreditelji po mojem še toliko bolj občutljivi in tečni do potencialnih novih lastnikov  Smiley

Fancy Fany, prozoren izcedek je normalen in se pojavi v zadnjih tednih brejosti. Sicer je pa med veterinarji do rentgena odnos različen. Pozam veliko vzrediteljev tudi pri nas, ki to delajo, in je na nek način smiselen z vidika prevencije in pridobivanja informacij o možnem poteku kotitve. Moj vet Zaninovič je pa čisto ven padel, ko sem prišla k njemu z željo, da naredimo rentgensko sliko češ da je to škodljivo. Ni bilo šans, da ga prepričam, še nadrl me je - me je vprašal, če bi jaz med svojo nosečnostjo tudi šla na rentgen  Smiley In po premisleku sem ugotovila, da ima tip verjetno prav...
Logiran
rottikingdom
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 78

« Odgovor #2463 : petek, 19.02.2010 : 13:52:30 »

Zanimivo tudi mene so posteno osteli ko sem izrazila zeljo za rentgen.
O stevilu mladicev sem se hotela prepricati izkljucno zakto, ker sem vedela da lahko koti ravno med prazniki,
samo sem si premislila, saj konec koncev imam ze kar nekaj izkusenj in kar zaupam mojemu znanju "babice"  Wink
Kar se tice izcedka ga je imela tudi Delin kar precej, tako da ni potrebna panika.
Delin se je zredila za skoraj 2 kg, to je bilo vse samo od mladickov, ker ravno tako ni nic jedla, ko pa je skotila
pa je bila sama kost in koza  sram    tako da imate verjetno vec kot samo 2 mladicka sicer bo pa kmalu jasno
jaz priporocam da ze zacnete meriti telesno temperaturo. Ce jaz nebi to delala, bi bila ravno v casu njene kotitve pri frizerju
in domov bi prisla ko je bilo ze vsega konec (bolje da ne pomislim kaj bi me pricakalo), ker je bila Delin se 2 uri pred prvim mladickom povsem normalna in ni kazala nobenih znakov,kotitev pa sem pricakovala sele po Novem letu.

Logiran
Quido
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 95

« Odgovor #2464 : petek, 19.02.2010 : 20:42:31 »

rottikingdom kako srčkana slikica Cheesy Kiss
Logiran
Lynn
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504

« Odgovor #2465 : sobota, 20.02.2010 : 21:24:12 »

Rottikingdom, čudovita slikca, mladički so prekrasni res! Kiss Kiss Cheesy
Logiran
fancy fany
novinec
*

« Odgovor #2466 : nedelja, 21.02.2010 : 20:40:05 »

rottikingdom in coleppeper prisrčna hvala za nasvete; kajti brez nasvetov izkušenih rejcev, težko kje prebereš podrobnosti v času brejosti. rottikingdom, vaša kavalirka je imela sedaj to prvo leglo; kateri dan pa je kotila ali je bilo to 63 dan ali prej? naši bodoči mamici sem že začela meriti temperaturo;  temperatura se  trenutno giba med 37.6 in 37,7 C.
Predvideni 58 dan pade na petek 26.02.  tako, da sem res že v pripravljenosti. želim si samo to, da bi bilo pri kotitvi vse o.k. ali ste ve izkušene rejke popkovino mladičkov same prerezale ali je to kar opravila psica? evo pa končno mi je uspelo s hčerkino pomočjo dodati sliko naše pesike.

Logiran
rottikingdom
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 78

« Odgovor #2467 : nedelja, 21.02.2010 : 21:16:02 »

fancy fany
ja za Delin je bilo to prvo leglo in je kotila tocno na 58 dan (parili smo samo enkrat) me je sicer presenetilo, ker je v moji navadi da kar izracunam
9 tednov in pricakujem tam nekje.
37.7 pomeni da se je temperatura ze zacela spuscati (normalno je okoli 38.5). Jaz sem Delin prvic zacela meriti 26.12 (ker sem pricakovala kotitev sele po novem letu) in je imela 37.7C, ker se je ze spustila sem merila na
12 ur (priblizno) 27.12 zjutraj je bilo se vedno isto, zvecer pa je imela ze 37.2C, ko sem ji izmerila 28.12 zjutraj se je temperatura dvignila na 37.4C tako sem vedela da je lahko vsak cas in res je cez 3 ure ze zacela kotiti. Vedno je tako da ko se temperatura malo dvigne takrat lahko pricakujete prej kot v 24 urah da se bo zacela kotitev.
Kar se tice oskrbe mladickov, je bilo vse prepusceno meni ona se je zacela ukvarjati z mladicki sele ko je prisel zadnji ven oz. tudi takrat bolj povrsno saj ji drekci od mladickov niso bili cisto nic vsec, tako da je masiranje ritke bilo bolj moje opravilo Roll Eyes
Kar se tice rezanje popkovine, bi svetovala, da ne prerezete prevec blizu trebuscka, saj naj bi se s tem povecala moznost
popkovnega pruha. Jaz na sreco nimam teh problemov, vendar pa sem slisala da nekatere psice prevec blizu pregriznejo in so imeli ze primere ko je imelo celo leglo
popkovno kilo, tako da jaz pustim kar precej popkovnice.
Upam da sem kaj pomagala...
Logiran
fancy fany
novinec
*

« Odgovor #2468 : ponedeljek, 22.02.2010 : 09:58:30 »

Hvala lepa rottikingdom.  popkovino bom raje sama prerezala malce na daljše tam nekje okrog 4 cm.  Naša Bondi je zaradi prekratke popkovine prav tako imela kilo in smo jo pred gonitvijo dali odstraniti. Dobro, da vem, da se nam lahko zgodi  kotitev že 58 dan in da sem v pripravljenosti, kajti oba z možem sva dopoldne v službi, hčerka pa v šoli. Koliko časa pa je pri vas trajal celoten porod?
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #2469 : ponedeljek, 22.02.2010 : 10:28:48 »

Zdravo.

Sicer nisem vzreditelj, sem pa bila "babica" 22 mladičkom ( ne samo kavalirčkom ). Grin  Tako da lahko napišem tudi kaj iz svojih izkušenj.

Popkovino sem vedno sama prerezala ( ne mama ), najprej zavezala nekje na oddaljenosti 1,5 cm ( če je šlo ), potem pa odrezala, 4 cm se meni zdi malo preveč.  Smiley  Če ostane 1,5 cm do 2 cm je čisto ok ( in noben od teh mladičkov ni imel popkovne kile ).

Porod je trajal čisto različno, razmaki so bili od 10 minut pa vse do 2 uri med mladičkoma.  Tako da so bili porodi dolgi od 2 ur pa vse do 8 ur.

Pogovarjala sem se pa že z mnogimi prijateljicami, ki vzrejajo in v večini primerov so bile kavalirke odlične mamice, kakšna je morda kdaj potrebovala kak dan, da se je privadila ( če je bila prva kotitev ), drugače so pa moje izkušnje dobre. Seveda pa je vedno kakšna izjema. Smiley  Včasih so tudi pri prvem leglu malo "leve", pa je potem drugič čisto druga pesem.  Smiley

Pazite še, da bo izločila vse posteljice. Če ne bodo šle ven z mladički, pa kasneje, ampak ven morajo vse.
Pa vso srečo seveda!
Logiran
fancy fany
novinec
*

« Odgovor #2470 : ponedeljek, 22.02.2010 : 13:09:45 »

hvala lepa Varja za vaše nasvete. bom se kar tako ravnala, kot pravite, saj vsak nasvet mi sedaj pride prav. Ko ste odrezali popkovino, ste verjetno zvezali s kakšno nitko? lep pozdravček
Logiran
Yo
živim tukaj
Sporočil: 3.836

« Odgovor #2471 : ponedeljek, 22.02.2010 : 13:13:20 »

Jaz sem delala isto kot Varja. Popkovino sem z nitkami (cvirnom) prevezala na obeh koncih in na sredini odstrigla. Cvirn, škarje, pa vse ostalo si pripraviš že prej. Pri nas je šlo zelo hitro, na 5-10 minut, tako da sem komaj imela dovolj časa vezat in rezat popkovino, brisat mladiča, ga dat na sesek, pa je že sledil naslednji. Tako da imej vse pripravljeno in na "dohvat ruke".
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #2472 : ponedeljek, 22.02.2010 : 14:02:18 »

Citat
najprej zavezala nekje na oddaljenosti 1,5 cm ( če je šlo ), potem pa odrezala
   Wink

Drugače pa kot je napisala Yo, vse imeti pripravljeno že v naprej, ker včasih gre tako hitro, da ni časa iskati po hiši potrebnega.  
Logiran
Yo
živim tukaj
Sporočil: 3.836

« Odgovor #2473 : ponedeljek, 22.02.2010 : 14:13:31 »

Wink

Drugače pa kot je napisala Yo, vse imeti pripravljeno že v naprej, ker včasih gre tako hitro, da ni časa iskati po hiši potrebnega.   

Nisem brala za nazaj, tako da ne vem, če je že kdo napisal...
Imej pripravljeno košarico, škatlo, karkoli, kamor boš dajala mladiče med kotitvijo. Imej zraven sebe dovolj vpojnih brisač (najbolje za enkratno uporabo). Moja je klub kotilnici kotila ravno na moji postelji!
Imej pripravljeno mlačno/toplo kopel, če bo treba katerega od mladičev oživljat - preberi si o tem vnaprej!
Če se ti mladič skoti v posteljici in mama ne pregrizne posteljice... Moraš imet pripravljene zraven ostre škarje, razkužene, in vrečko predreš sama... Nadalje isto rezanje popkovine itd.
Predvsem pa imej poleg sebe gsm in številko veta, na katerega se lahko kadarkoli obrneš.

Logiran
fancy fany
novinec
*

« Odgovor #2474 : ponedeljek, 22.02.2010 : 17:29:13 »

joj hvala vam resnično ženskice za vse te nasvete, ki so me kar pomirili. pripravila sem že  vse vnaprej, tako, da samo čakam, da se moja pasja ljubica spomni, da je čas.
lepo bodite!
Logiran
Strani: 1 ... 160 161 162 163 164 [165] 166 167 168 169 170 ... 305   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: King Charles Španjel in Cavalier King Charles Španjel - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.