mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 19.10.2024 : 22:20:20

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek
Strani: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 ... 50   Dol
Natisni
Avtor Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek  (Prebrano 179487 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
maj
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.664


« Odgovor #300 : ponedeljek, 19.07.2004 : 13:32:17 »

 Cry Cry
Kar težko verjamem, da nisi imela fotoaparata v bližini?  Grin Grin
Logiran
ninci
gost
« Odgovor #301 : ponedeljek, 19.07.2004 : 13:34:32 »

P.S.Ob vsej tej zmešnjavi sem pozabila povedati-nenazadnje je to tema o mastinih Grin
Mladi mastinčki so danes spregledali in so zelo simpatični s tistimi modrimi "za sedaj" učkami!!!! Cheesy

OOOO  Kiss boš v kratkem objavila kakšno novo sliko? Ali jo bo Mefisto? Komaj čakamo na "male" štručke Wink

LP nina
Logiran
Sian
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #302 : ponedeljek, 19.07.2004 : 13:38:37 »

Sonja: malo pozno,ma iz srca!Čestitam za male Mastinčke!! Wink
Imena so super(vsaj meni). Cheesy
Dai kako slikico zdaj gor,ko so odprli učke?


                           Lep pozdrav,Sian. Kiss
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #303 : ponedeljek, 19.07.2004 : 15:01:48 »

Missa,tale je pa malo huda,se ti ne zdi?
Ne vem,s čim točno sem se ti zamerila in od kod dobivaš naenkrat takšne slabe informacije o meni(upoštevanje mastino strokovnjakov ipd),vendar močno upam,da bova zopet na isti frekvenci,kot sva bili pred temi zadnjimi posti...
Tisti,ki me poznajo,vedo,da sem "mirna dušica"in se sploh nerada "kregam",vedno pa rada prisluhnem mnenju drugih,ki vedo več kot jaz,kar se tiče tele teme,saj tukaj gre  za mastine,a ne?
Torej se ti še enkrat opravičim za moje mnenje,ki se na žalost razlikuje od tvojega ,a tako pač je,drugače bi bilo na svetu malo dolgočasno,a ne? Wink
In tisto, da je na koncu izpadlo vse tako ,kot je zaradi neupoštevanja mnenja "pravih" mastino strokovnjakov,je bilo pa res malo grdo od tebe,pa mi zameriš ali pa ne...
Zelo rada pa bi vedela iz katere smeri je to prišlo,ker bi z veseljem rekla kakšno na ta račun,a ne na forumu,ampak privat!  

LP!
Ni lepo od mene, da te bom tukaj javno "potunkala", ampak, ker si me že potegnila za jezik, si si sama kriva!
Z moje strani se meni nobena izjava ne zdi huda, kot si se izrazila. Vse moje izjave so popolnoma resnične. Meni se s tvoje strani zdijo kakšni postopki hujši, pa se zaradi tega ne razburjam in lahko si srečna, da nisem jaz na Mefistinem mestu, ker z menoj bi bila druga pesem. Tako pa sem ti čisto prijateljsko prišepnila, kakšno je vsesplošno mnenje o tistem spornem imenu. In če ga nisi pripravljena spremeniti je to še dokaz več, da ti je prav malo mar za dobrobit mastino pasme ampak je glavno, da potešiš svoj ego. In tukaj ime psa nima nobene bistvene vloge. Je samo dokaz več, kako si sama sebi dovolj, kljub temu, da si šele slabi 2 leti lastnica mastina nasploh in že misliš, da si glavna na tem področju in sama vse veš! In roko na srce, brez pomoči še tega ne bi imela, kar imaš. Če bi jaz bila na tvojem mestu, bi Natašo nosila po rokah naprej in v rikverc, pa pri vsakem mojem leglu bi imela "jabe" mastina. Ti pa si že pametna okrog enega imena, ki že obstaja, pa še človek ti noče nič drugega, kot samo prišepne ti (pa še edina nisem!)...sorry, če me kdo potegne za jezik, da me zaboli, potem pač opletam.In če je vse res, potem še toliko raje...
In, da te ne bo preveč srbelo od kje meni informacije o tebi ( pa da ne boš po nepotrebnem dolžila napačnih ljudi) naj ti povem, da sem si mnenje o tebi ustvarila na podlagi pisanja na drugem forumu  o boxerčkih. In na podlagi tvojega pisanja tukaj. Najino bežno srečanje je moje sume samo še potrdilo. No, če sem iskrena, so mi tudi lastniki boxerčkov prišepnili nekaj malega...(slučajno včasih zajadram tudi na boxer sceno, ker so mi ti psi zelo ljubi) Tvoje trmasto vztrajanje na mojo pripombo pa je pika na "i".
Glede na to, da sem v mastino sceni slabih 18 let (približno toliko kot Mefisto, saj sva se daljnega leta 1986 obe zaljubili v istega mastina, ki je bil ob isti uri na istem mestu privezan ob veliko smreko v Kranju) mi lahko verjameš, da že na daleč spoznam razne "gospode" Dreve iz Mb ali Filipoviće in Našic. In nihče od njuju ni delal  (ali dela) v dobrobit mastino ( ali katerekoli druge) pasme!!!
V katero kategorijo spadaš ti pa je jasno vsem tistim, ki so te brali že drugje!
In s tem sem jaz zaključila temo o imenu tvojega psa in  tudi na splošno (v takšnem tonu) nadaljnega debatiranja!Sploh pa na privat, ker meni ni potrebno ničesar skrivati!
LP,Miša

p.s. še enkrat sem prebrala kar sem napisala in vidim, da sem na prvi pogled napisala precej ostro, vendar naj naključnega bralca opozorim, da je treba stvari poznati iz obeh strani, da si lahko ustvari objektivno mnenje. Na žalost je moje mnenje takšno kot je in če kdo želi podrobnosti me lahko kontaktira na privat, ker jaz tukaj zaključujem kar se tiče te smeri.
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #304 : ponedeljek, 19.07.2004 : 15:14:54 »


Ej, da ne bo Jana primorana še mastino teme izbrisat!!!

 Angry Sad Shocked Roll Eyes Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed
Logiran
sonja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 356


« Odgovor #305 : ponedeljek, 19.07.2004 : 15:50:18 »

Brez skrbi,Mefisto!
Jaz Misse osebno ne bom "potunkala",ker je ne poznam dovolj in se tega zavedam,pa tudi brigajo me ne njene osebne pasje zadeve-Je pa zanimivo,kako hitro lahko nekdo najde slabe stvari o nekom,če to hoče,a ne?
Mislim,da je od sedaj dalje bolje,da vam piše informacije o napredku mastinčkov kdo drug,ker meni o tej temi očitno manjka še nekaj let staža.  
Logiran
daisy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 479


« Odgovor #306 : ponedeljek, 19.07.2004 : 17:57:49 »

ne morem kaj da se ne bi oglasila, čeprav ni tem o pasmi. ja kake neumonsti pa se greste s temi imeni. zakaj je nespoštljivo če daš ime še živečega psa?. a je potem sosedova francka tudi nespoštljiva do hčerke ker ji je dala ime francka. neumnosti. poznam vzreditelja ki ima psa ki mu je ime pablo in njegovega mladička ki je pablo II. v pasjem svetu tega še nisem videla in mi je všeč.
sonja imam predlog za imena:
floki, floki 2, floki 3, floki 4 in floki 5.
samo pazi  flokijev je veliko. se bodo vsi lastniki flokjev jezili nate  Wink
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #307 : ponedeljek, 19.07.2004 : 18:07:31 »

 Grin Grin Grin
Daisy zmotila si se: tako bo bolje:
floka1, floka2, floki3, floki4, floki5
Bomo do srede razmislili o tvojem predlogu Grin Grin Grin Grin - vzemi seboj za vsak slučaj prvo pomoč Grin Grin Grin

To z rimskimi I, II., III.  pa najdeš pri kakih mastinarjih, primer: Annarella II, Annarella III., če se prav spomnim je to pri V. Manni.
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #308 : torek, 20.07.2004 : 10:06:41 »

LP!
Kot sem že povedala, me čisto nič ne briga. Se mi pa tvoj odgovor zdi precej aroganten in nespoštljiv ( pa ne do mene) in upam, da tega ne bodo prebrali tvoji bodoči kupci. Ker s takšnim načinom jih res bolj odganjaš kot privabljaš. In zamisli si, da bi nekoč, nekdo imel leglo in poimenoval mladička s Hero, kako bi se ti počutila? Pri živeči psici!
Z moje strani, brez zamere.
LP,Miša.

Živjo!
Sicer nimam mastina, imam pa primer dveh živečih psov z istim imenom: moja Buba ima isto ime kot njena mamica (tudi Buba). Pa se nikoli ni noben razburjal, vzreditelju je bilo celo všeč, da bosta imeli isto ime  Grin Lahko pa da sem zadeve malo narobe razumela in je tukaj govora le o rodovniških imenih (čeprav ne vidim dosti razlike)  Undecided

Pa še nekaj me zanima, Miša, ker imaš ravno mastinko z imenom Zoya: meni je to ime strašansko všeč in bi nekoč (če bo sreča) rada tako poimenovala svojo hčerko- a moram čakat da tvoja psička neha tlačiti našo zemljico (upam, da ne) ali te moram prositi za dovoljenje za uporabo?  Wink

Pa brez zamere, prosim.
Lp,
Tina
Logiran
bajki
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 249


« Odgovor #309 : torek, 20.07.2004 : 11:18:06 »

Ja, čestitke za tele malčke!!

Žal mi je le, da ni več informacij, kako mali napredujejo in se vse vrti le okrog imen.  Undecided

Če smo pa že tukaj pa še moje skromno mnenje. Moj kuža ima ime po dedku, pa mislim, da to nikogar ne moti. Kužka bodo novi lastniki klacali kakor koli bodo želeli. Ker pa se mi zdi, da so post leteli bolj na javne prireditve, pa tudi ne vidim težav, da ne bi ločili psa, ki sta 2,5? let narazen?!

Ne glede na imena, vam želim veliko lepih trenutkov z malimi kepicami!

Lili & banda
Logiran
ninci
gost
« Odgovor #310 : torek, 20.07.2004 : 11:25:23 »

Saj problem ni v tem kako bodo kužka klicali. Saj lahko pa da mu bo Sonja spremenila ime, potem pa ga bodo lastniki recimo klicali Ares, ker jim bo tako bolj všeč. Zna pa biti problem na prireditvah, tak problem, je enkrat v Slo. že bil!!
Pač na razstavah pokličeš svojega psa recimo Floki, iste pasme pa že obstaja nek super prvak Floki, in sodnik avomatsko misleč da je to tisti zmagovalni Floki podeli višjo oceno kot bi si jo tvoj Floki zaslužil, ker o tem zamogovalnem Flokiju govorijo vsi. In da ne boš ti izpadel slab, daš pač visoko oceno. Dejstvo je da sodniki delajo na tem principu, vsaj moji občutki so bili vedno taki.  Undecided
Samo v tem primeru je enako ime v škodo nekoga, drugače pa mislim, da ni problema.
Sicer bi pa z to temo lahko res že zaključili, ali pa če Jana odpre neko novo temo, v zvezi z tem problemom.
Sonja od tebe pa že vsi nestrpno pričakujemo kakšne slike, in informacije kako mali napredujejo in kako se drži mama Hera, ter oče Mars.

LP nina
Logiran
IgiS
gost
« Odgovor #311 : torek, 20.07.2004 : 12:20:52 »

Ehhh Sonja, Sonja ....
Tudi sam sem bil obveščen o tvojem nedopustnem ravnanju.
Pa kako si mogla no... po živečem psu!!!, pa po grškem bogu vojne Ares-u, sigurno boš dobila tožbo direkt iz antične Grčije, pa še Zevs ti bo pokazal hudiča  Grin.

No, ker sem dober človek (po duši) ti bom pomagal izbrati nova imena tvojih vragcev. Predlagam ti, da uporabiš sledečo mešanico:
1. tvoje ime ( v imeniku vas je samo 2997  Grin)
2. tvoj priimek (jebiga, ga ne vem)
3. in 10-mestno naključno število (glej Excel help)

Torej npr. sonjanovak2256874218
Ga ni variante, da sta 2 podobna Grin

LP
Igor
 Grin Grin
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.664


« Odgovor #312 : torek, 20.07.2004 : 12:43:07 »

Kako lepo je bilo do sedaj brati temo o mastinotih  Roll Eyes Roll Eyes  In ko vsa nestrpno pričakujem novice od Sonje (ne poznam je, ampak imeti mora dobre živce, da prenaša mene) ali fotke od Nataše naletim na polemiko o imenih.
Se vam ne zdi, da je to stvar vzreditelja ali pa mogoče, da je v dogovoru s resnimi potencialnimi novimi lastniki  Huh Huh In če temu ne bo ime všeč, lahko najde novo... In najbrž si Sonja zaradi enega samega imena ni zasližila takšnega napada Shocked Shocked. Konec koncev je le ona sama prebedela noči (in še jih bo) ob malih velikanih.
In kolikor poznam Natašo, je Ona že vedela, komu lahko zaupa Hero. In prepričana sem, da če bi ugotovila, da Hera živi ob neprimerni lastnici, bi jo že zdavnaj popokala!!!  Lips Sealed Lips Sealed
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #313 : torek, 20.07.2004 : 13:39:23 »

Malo zapoznele čestitke, ker smo bili na dopustu in sem obisk foruma za nekaj časa brisala z dnevnega reda opravil. Grin  Grin

Mami Sonja,
čestitam ob Herinem naraščaju. Upam, da je mlada mamička dobro prenesla kotitev. Malcem pa želim veliko vragolij in lepo pot skozi življenje.
Ostali pa kar trpite, naspali in odpočili se boste pač takrat, kot bo vse skupaj mimo.  Kiss  Kiss He, he! Hecam se.


Kaj je tole z imeni? Eh, bo treba malo poste prebrat, sem v zaostanku  Wink, pa še nisem imela časa vse prečekirat.
No, ne glede na to, da bo mogoče izven konteksta, pa sledeče. Psom, katerim sem jaz izbirala ime, so bila ta unikatna. In zelo hitro se je našel kakšen, ki je svojega psa ali pa mačka poimenoval enako. To mi je bila samo potrditev in zadoščenje, da sem izbrala lepo in zanimivo ime. Me nič ne moti, da ga uporabijo tudi drugi.
Kinološka srenja je majhna vas in vsakdo točno ve, kateri "Francelj" (od recimo 20-ih) je tisti pravi in kateri je prvi dobil to ime (verjetno najstarejši  Grin).
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #314 : torek, 20.07.2004 : 14:01:40 »

VSE FOTKE SI LAHKO OGLEDATE NA http://www.mefisto.si/mastino, KER SMO SPREMINJALI POIMENOVANJA FOTK in je nastala zmeda, pa da ne lepim starih fotk na novo sem gor.  Sorry vsem![/color

Citat
po grškem bogu vojne Ares-u:
v zagovor imena ( čeprav tudi meni iz določenih razlogov ne potegne )), Ares je bil tudi Herin sin, tako je vsaj s tega vidika ime upravičeno.

Napake smo delali in delamo vsi, na njih se učimo. V zagovor vseh vzrediteljev pa le to: kje bi vsi pasjeljubci dobivali mladičke, če njih ne bi bilo???

p.s. Sebe kljub psarni ne prištevam med vzreditelje, sem poskusila, pa nimam ne volje, ne časa, pa še splača se ne Grin, da bi se 24h dnevno ukvarjala z mladički. Mogoče tu kdo vidi eurčke pa tolarčke Roll Eyes, ne vidi pa, da je tudi ura "fizikalca", ki jih pri nas krepko primanjkuje,  vredna vsaj 1000 sit, pa jih naj pomnoži z 24 h/dan in to z vsaj 30 dnevi, doda še vse stroške nakupa in hranjenja psice, pa parjenja,... in bo pod črto krepki minus.
Torej po mojem vzreditelj nič ne zasluži, le denar, ki ga je prej po obrokih vlagal, dobi nazaj v kupčku!  Pa še to samo v primeru, če ima količkaj sreče!

Jana, še jaz sem mal mimo teme udarila, sorry!

[slika izbrisana ker link ne dela; Mirc]
Logiran
Strani: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 ... 50   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines