o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sobota, 30.11.2024 : 01:45:56
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 2
| Tema:
Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek
Strani:
1
...
22
23
24
25
26
[
27
]
28
29
30
31
32
...
50
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek (Prebrano 182708 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
sonja
rad pišem
Spol:
Sporočil: 356
Re:Mastino Napoletano = neapeljski mastif
«
Odgovor #390 :
sreda, 29.09.2004 : 08:54:27 »
Sassy,vljudno vabljena k nam kadarkoli,samo javi kdaj
Desobediencia,cena ni bila nikoli skrivnost
,nekaj strani nazaj je odgovor na tvoje vprašanje...
Logiran
MISSA
odvisnež
Spol:
Sporočil: 813
«
Odgovor #391 :
ponedeljek, 11.10.2004 : 09:54:34 »
LP!
Zanima me ali so že kje objavljeni rezultati iz specialke, ki je bila v nedeljo 19.09. v Mb?
Jaz kura ne najdem...
LP,MIša
Logiran
mefisto
odvisnež
Spol:
Sporočil: 507
«
Odgovor #392 :
ponedeljek, 11.10.2004 : 10:40:03 »
Rezultati bodo objavljeni na spletni strani SKVPM ,
takoj, ko dobim rezultate od vseh vodij krogov.
Si pa lahko na tej strani ogledaš nekaj utrinkov s specialke.
Mogoče pa je kje rezultate objavil tudi organizator maribrskega caciba?
Logiran
maj
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.664
«
Odgovor #393 :
sreda, 13.10.2004 : 06:44:11 »
Uh, pa sem dočakala
za slikce in pa seveda ne pozabi počohat srečnega očkata in male-velike lepotičke ...
Saj jih pridem kmalu počohat (ko bo te vražje karantene konec)
Logiran
irena_p
nekaj malega že vem
Sporočil: 180
«
Odgovor #394 :
sreda, 13.10.2004 : 18:05:37 »
Mefisto, prva slika je zakon.
Kakšni poljubčki! Takšnjih pa ni deležen vsak.
Logiran
sonja
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #395 :
petek, 15.10.2004 : 09:04:10 »
Maj,obljuba dela dolg,a ne?
Naš prvi skupni sprehod
Skupno spanje
Leni Apolon
Logiran
maj
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.664
«
Odgovor #396 :
ponedeljek, 18.10.2004 : 08:11:08 »
Sonja
Apolon ne more biti drugačen..zato pa je moj favorit
Mene je že Gala hudooo spremenila
Logiran
sonja
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #397 :
ponedeljek, 18.10.2004 : 08:54:34 »
Hja,Maj,len že len,ampak veš,na sprehodih je pa prvi v vrsti
Včeraj smo bili na sprehodu ,ne moreš verjeti,sijalo je celo sonce
in naši malčki so ugotovili,da je super stvar ležati v travi na soncu-edini problem je bil to,da so se tega spomnili ravno pred našimi Termami,kjer so nato 15 minut izvajali take poze,da mi bo celo življenje žal,ker nisem vzela s sabo fotoaparata
Logiran
sonja
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #398 :
četrtek, 21.10.2004 : 09:26:14 »
Sedaj je ravno sezona prehladov in grip,tako smo tudi pri nas dobili eno majhno "porcijo"
Držimo se preverjenega zdravila,čaj,vitaminčki in najbolj topla odeja,ki jo najdeš
http://img.photobucket.com/albums/v467/mastino/PDR_0023-hs.jpg
[slika spremenjena v povezavo; Mirc]
Logiran
MASTINO
novinec
Sporočil: 4
«
Odgovor #399 :
četrtek, 21.10.2004 : 11:39:27 »
Draga
sonja
, a so mastinoti kot vino, starejši kot so, bolj jim cena raste, ali pa nisi našla človeka (jaz že nisem bil po tvojem okusu), ki bi bil kos tvojim visokim standardom - torej bi bil primeren lastnik potomcev "slavne" in "prestižne" linije, katere del si tudi sama.
Logiran
sonja
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #400 :
četrtek, 21.10.2004 : 13:13:47 »
Dobrodošel nazaj,MASTINO,a je že spet mastino tema na vrsti
Ne zamerim ničesar in ne bom komentirala tvojih postov,ker je zelo veliko napačnih informacij prišlo do tebe že prej in očitno tudi sedaj,torej si mogoče upravičeno jezna-ups,jezen...
Lepo bi bilo,če bi kdaj kakšno informacijo preveril/a,preden začneš pljuvati po meni...
Lep dan ti želim!
P.S.Svetujem pa,da paziš,kaj in kako pišeš,ker je Jana postala precej stroga glede določenih stvari
Logiran
Afna
rad pišem
Spol:
Sporočil: 379
«
Odgovor #401 :
petek, 22.10.2004 : 20:01:31 »
Citat: MASTINO , četrtek, 21.10.2004 : 11:39:27
Draga
sonja
, a so mastinoti kot vino, starejši kot so, bolj jim cena raste, ali pa nisi našla človeka (jaz že nisem bil po tvojem okusu), ki bi bil kos tvojim visokim standardom - torej bi bil primeren lastnik potomcev "slavne" in "prestižne" linije, katere del si tudi sama.
Veš kaj Mastino...ko sem prebrala tvoj post v temi o Angleških bulldogih sem se razveselila, da je med nami še en poznavalec in ljubitelj pasme in molosov nasplošno...
Sedaj pa berem kaj si pisal Nataši in Sonji, pa sem resnično razočarana...
Psi so njuni, paritveno kombinacijo sta izbrali kot sta vedeli in znali, mladiče pa tudi lahko prodajata po ceni, ki sta si jo zamislili...ali pa po 5x tolikšni, če najdeta kupca...lahko jih tudi zadržita, prodata za drobiž ali pa kar podarita s 15 kilami hrane za povrh. Njuni psi, njuna odločitev in vsekakor njun problem... psi 100% ne bodo končali ne v zavetišču in ne na cesti, ampak bodo prišli v roke dobrim lastnikom, a je tako? In očitno jih skrbno izbirata, če sta tebe zavrnili...
Kje pa je pravzaprav tvoj problem?? V tem, da so se ti zdeli predragi? Pa bi šel drugam po boljšega in cenejšega, ne pa da pljuvaš po forumu po nekom, ki je v svoje mladiče veliko vložil. Ali pa je to samo še en dokaz o tem kako tale znana "fovšija" in privoščljivost črviči nas slovenčke??
Pa da ne bo pomote...ne poznam ne ene ne druge sem pa o sonji slišala samo pohvalne stvari...
Logiran
valvasor
odvisnež
Spol:
Sporočil: 794
«
Odgovor #402 :
torek, 26.10.2004 : 09:21:12 »
Ojla!
Mastino, tudi psom cena raste s casom-kot vinu. Saj pri 4-5 mesecih ( ali kasneje) vidis na psu veliko vec, kot na mladicu. Ko se pa zamenja zobovje , pa sploh. Poznavalci takrat kupujejo pse in so zanje pripravljeni odsteti veliko vec, kot je bila prva cena. Ampak, govorim o poznavalcih!!!!!
Amaterji pa cakajo, da bo cena padla in tako pridejo do zeljenega psa. In zame osebno si taki , tega psa niti ne zaskuzijo. Ponavadi pa ga tudi ne cenijo dovolj. Jaz osebno bi potem mladica raje nekomu podarila, kot pa prodala tej osebi.
Cao-Slavi
Logiran
MISSA
odvisnež
Spol:
Sporočil: 813
«
Odgovor #403 :
torek, 26.10.2004 : 15:53:49 »
LP!
Nekateri se ne zavedajo prav dobro, da mastini niso kot drugi psi! Da mastino ni za vsakega človeka! Da ima mastino specifičen karakter, ki ga izoblikuje že v ranem otroštvu in ga spremlja celo kratko življenje!
In spodnji citat
Citat: valvasor , torek, 26.10.2004 : 09:21:12
tudi psom cena raste s casom-kot vinu.
lahko podkrepim še s tem, da mastino starejši kot je , bolj že "žmohtn". In mastino kot tak, šele pokaže svoj pravi karakter! In bolj kot cena, raste mastinu tudi tisti pravi mastino karakter!
Se pa strinjam z Valvazorko, da bo starejšega mastina kupil res pravi poznavalec mastino pasme - in ga zaprl v pesjak, ter ga imel samo za razplod! Ker s starim mastinom se ne da živeti v normalnem sožitju. To lahko potrdijo vsi tisti, ki so imeli ali imajo mastina, pa ga niso kupili - dobili, kot mladička!
Ker mastino iz dneva v dan oblikuje svoj mastino karakter - ki pa ni niti pod razno milina doge ali mastifa ali kateregakoli drugega psa!
Tisti, ki pa bodo želeli mastina za svojo dušo in veselje, tisti bodo pa kupili mladička pri dveh ali največ treh mesecih. Mastino ima slonji spomin. Od svojega 2 meseca dalje si shranjuje prav vse. Ko je starejši pa to s pridom uporablja. In starejši kot je mastino, bolj je vreden svojega denarja, vsaj kar se karakterja tiče!
Zato svetujem vsakemu bodočemu lastniku mastinov, ki ne bodo psa zapirali v pesjak, da se odpovejo dobri kapljici in raje nabavijo mošt. Ker mošt, tudi ko je star, je zelo dober. Mastino pa je po navadi: bolj kot je star, bolj je sam-svoj mastino!
In tukaj besedica "dobro" nima kaj iskati!
Ljudje, ki niso nikoli imeli mastina, se ne zavedajo kaj to sploh pomeni. Samo za primerjavo: druge pse lahko komot "kupiš" , mastina nikoli!
Če se ti mastino ne proda kot mladiček, ne bo NIKOLI zares tvoj!
Toliko v razmislek tistim, ki mislijo, kako enostavno je kupiti malo starejšega mastino mladička, potem pa so vsi razočarani, ker to ni pes kot ostali. In v najboljšem primeru se znajde v pesjaku, v najslabšem pa v ZOO-ju!
Zato, Mastino, nikar ne poslušaj pravljic o dobrem vinu! Cena mastinov je različna, od 200 eurov pa tja do 10.000 eurov. Odvisno od tega, kar želiš od mladička. Če ga kupuješ za svojo dušo, doma za na kauč, se jih da dobiti za dokaj normalno ceno. Malo pobrskaj po Yahooju, ker ob besedici "mastino" ti ven padejo prav neverjetne zadeve! Ni vrag, da ne najdeš kaj po tvoji duši. Če te pa mami gladenje mastino gubic, te vabim v našo pasjo hiško, kjer te bo naša dobrodušna Zoya z veseljem okupirala. Res je, da ni mladiček, je pa pri svojih 14 mesecih prav luštna mlada mastino gospodična. No, pa tudi kakšen kozarček mošta te bo čakal!
In ker sem že vrgla v mastinje žrelo me še nekaj zanima: vsi delajo piknike in srečanja, ali se pripravlja tudi kakšen mastino piknik??? Mislim, sedaj bi pa že bil čas!
LP,Miša
Logiran
miki13
novinec
Spol:
Sporočil: 4
«
Odgovor #404 :
torek, 26.10.2004 : 20:03:10 »
LP
Že dolgo spremljam temo o mastinih,ker sem že kar nekaj let velik oboževalec te unikatne pasme in imam namen v letu ali dveh tudi postati lastnik mastina.
Ker poteka glede kvalitete in cene mastinov precej burna debata,bi rad podal svoje izkušnje oziroma mnenje.
V sled iskanju mastino mladička sem naletel na oglas gospe Šetinc,da prodaja mladičke-po telefonskem pogovoru z njo,sem poklical še gospo Sonjo,ki mi je pasmo predstavila v najlepši luči,me seznanila z vsem,kar moram kot bodoči lastnik o njej vedeti in seveda tudi o mojih dolžnostih,ki jih kot novopečenemu lastniku mastina moram vedeti!Dogovorili smo se tudi za obisk in moram reči,da sem nad tem,kar sem videl tam,impresioniran!Takšen karakter mastina kot ga ima psica Hera,hočem in moram imeti,ker le tako lahko obvladaš takšno veličino in moč,kot se kaže v tej pasmi.Psica je socializirana kot je najbolj mogoče,ni napadalna do nikogar,zelo prijazna,ubogljiva in postala je velika prijateljica naših otrok(kar je bil moj edini strah pred odoločitvijo za to pasmo).Mladički so na isti poti socializacije,navajeni ljudi,otrok in drugih psov,skratka enkratni!!
Po dolgem pogovoru sem se z družino odločil,da,ko kupim mastina,ga kupim le pri gospe Sonji in smo dogovorjeni za naslednje leglo,ker zaenkrat mladičku še ne morem nuditi vsega,kar potrebuje.
Zato mi ni vseeno,ko gospod pod imenom "MASTINO"hoče očrniti vse,za kar se gospa prizadeva in uničiti njen trud v spoznavanju te pasme..Če gospoda moti cena 1500 EUR,mu priporočam,da pobrska po iskalniku najdi.si,kjer ima gospa Miša oglas za prodajo mastino mladičkov po ceni 400 EUR-ov-ne vem,če je oglas še aktualen,ampak lahko poskusi.
Je pa nekaj strani nazaj lepo napisano o ceni kvalitetnih mastinov in v kakšnih okvirih se giblje-o tem je pisala neka gospa pod imenom "MISSA",kjer je lepo razloženo za kakšno ceno dobite določeno kvaliteto.Ne vem točnega citata,ampak mislim,da je nekaj v tem smislu,da se dobi kvaliteten mastino od 1000 ali bolje 1500 EUR-ov naprej,kar je manj od 1000 EUR je slaba kvaliteta,kar pa se prodaja za manj kot 500 EUR,pa je škart!!!!
Torej toplo priporočam,da resno premislite,kaj in za koliko boste kupili.
S spoštovanjem!
Logiran
Strani:
1
...
22
23
24
25
26
[
27