mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 05.11.2024 : 03:24:09

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Dolgodlaki škotski ovčar
Strani: 1 ... 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 ... 91   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dolgodlaki škotski ovčar  (Prebrano 244791 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854

« Odgovor #690 : petek, 30.01.2009 : 12:09:57 »

Včeraj sva z Oxo spoznali Habibija Smiley
Ne vem kaj vidi Oxa na škotih, ampak Habibija je vabila k igri, česar sicer skoraj nikoli ne vidiš pri njej Shocked  (da bi se igrala s psi, ki jih prvič vidi)
Lepotec je Habibi, pa velik, pa prijazen... pa noro suh Tongue
Ni mi jasno kako se tak pes znajde v zavetišču, ampak očitno Yo sta si že bila usojena Wink
Logiran
Yo
živim tukaj
Sporočil: 3.836

« Odgovor #691 : petek, 30.01.2009 : 13:57:23 »

Tudi meni ni jasno, kako se tak pes znajde v zavetišču. Miren, prijazen, popolnoma nekonflikten, sobno čist, ne dela nobene štale v stanovanju... Ne, res mi ni jasno.
Logiran
pičika
novinec
*
Sporočil: 36

« Odgovor #692 : sobota, 07.02.2009 : 14:47:34 »

hej! sem si rekla, da bo vprašanje kar tu zastavila, ker se lastniki škotov največkrat srečujemo tule - torej:  Wink

kako in s čim češete svojega škota??? kako pogosto? kaj pa pred poletjem, ko se menja dlaka (oz. pred gonitvijo)?  Huh

saj ne, da bi imela probleme, vendar jaz svojo poleti (izključno zaradi vročine in da se dlaka "prezrači", da potem na jesen zraste nova) svoji Adori ščešem čisto vso podlanko (saj drugače izgleda zanemarjena, ker od nje letijo cofi dlake). vendar potem izgleda čisto podhranjena.   Cheesy stara je tri leta in moram priznat, da z nego njene dlake nimam toliko izkušenj, pa bi si rada pridobila prave informacije.

torej, prosim za pomoč. (pa upam, da vas ne bo toliko motilo, ker sem kar tukaj napisala in ne v Negi)  Smiley
Logiran
GoldenGirl
midi
Sporočil: 263

« Odgovor #693 : sobota, 07.02.2009 : 16:20:29 »

draga "CollieLover"...to je normalno...ko pes izgublja puh/poddlako..jo moraš popolnoma odstraniti..da koža zadiha in pol en šampon in je koža pripravljena za novo dlako..tukaj o negi  Wink GG

NEGA: Škotskega ovcarja moramo 1x tedensko temeljito pocesati in skrtaciti, ce pa želimo imeti negovanega psa ali imamo razstavnega psa, vsakih 10 dni opravimo temeljito gromiranje. Naucite psa stati na trimski mizi – obvaruje vaš hrbet in tudi gromiranje bo temeljitejše.Za gromiranje potrebujete:

•  spray steklenico, v kateri zmešate 1 del coat polish-a s 4 deli vode

•  grooming puder

•  nylon-šcetinasto krtaco

•  glavnik

•  škarje

•  šcipalec za kremplje

Na zacetku gromiranja prvo preverimo, ce ima pes vozle za ušesi. Ce so, nanesimo nekaj pudra, prvo razcešemo s prsti in nato temeljito z glavnikom. Nato zacnemo s krtacenjem. Prvo poškropimo psa z mešanico coat polish-voda. Dvignite dlako in poškropite pod njo. Nanesite malo pudra in ga dobro vmasirajte v kožuh. Nato psa dobro izšcetkajte s krtaco. Pazite, da ne boste kakšen del izpustili. Bele predele, posebno noge, ocistite tako, da nanesete vecjo kolicino pudra pomešanega skupaj s krompirjevim škrobom (gustin), zmasiramo in nato temeljito skrtacimo. Preverite, ce ima pes predolge kremplje. Ce so, mu jih previdno skrajšajte s šcipalcem. S škarjicami poravnamo resice na zadnjih nogah.

Ce želimo imeti razstavnega psa, ga že kot mladica zacnite uciti, da si pusti pregledati zobovje in telo.
Logiran
pičika
novinec
*

« Odgovor #694 : ponedeljek, 09.02.2009 : 09:56:47 »

hej GG! najlepša hvala za ta nasvet, saj ravno to me je zanimalo, ali res vse ščesati -logično je, je pa moja psička ko oskubljena kura kakšen mesec.

samo za informacijo: mislim, da se celo poznamo GG, saj je moja psička nečakinja vaše Aishe (Adora nad mlini)

drugače pa je ne bom razstavljala, čeprav sem o tem razmišljala, prav tako o leglu, vendar... ne vem no, naj se stem ukvarjajo ljudje, ki imaj (imate) že veliko izkušenj, časa, veselja, in konec koncev tudi čimbolj zdrave in popolne predstavnike pasme.

ŠE O NEGI:
Logiran
pičika
novinec
*

« Odgovor #695 : ponedeljek, 09.02.2009 : 10:06:00 »

ojoj.. my mistake,.. Cheesy

no, o negi: jaz svoji krempljev ne strižem, niti je v teh treh letih še nisem skopala, ker nam je tudi vzreditelj rekel, da ni potrebno, sploh ker jo imamo zunaj. mogoče jo bom pa to poletje skopala, saj sem o tem že razmišljala. čudi me oz. veseli, ker psička sploh nima nekega neprijetnega vonja, kot ga je imel naš prejšnji pes - NO.  Roll Eyes češem jo nekako na teden-deset dni, trenutno na polno izgublja podlanko, tako da je dela veliko.

drugače bi pa imela še eno vprašanje - trepalnice! naša ima namreč dve trepalnici pod linijo trepalnic (torej bolj proti očesu), vendar sta ji izrastli le kakšne pol milimetra. a je to že kriza- je treba to nujno odstranit? brala sem namreč o pojavu teh dvojnih trepalnic, kar se menda pri škotih tudi pojavi. Undecided
Logiran
GoldenGirl
midi

« Odgovor #696 : ponedeljek, 09.02.2009 : 10:09:24 »

Prav imaš...moji tudi izgledajo kot mokri mački 2-3 mesece..ampak je nujno če ne se bo dlaka in koža zadušila in pes ne bo nikoli več imel lepe dlake...

glede razstav in vzreje..lahko se poskusi..kakšna razstava in vzrejni pregled...

Sesta od tvoje, Afrodita je imela pred 3 tedni krasno leglo 8 trikolorčev z mojim Parisom...poglej tukaj  http://www.mojpes.net/modules/legla/article.php?storyid=543

Uživaj! GG
Logiran
GoldenGirl
midi

« Odgovor #697 : ponedeljek, 09.02.2009 : 10:12:29 »

Jaz nikoli ne strižem krempljev..ker jih moji kar sami zbrusijo  Cheesy ...glede kopanja..NUJNO 1X letno po izgubi poddlake..tako da se kože umije in nova lepo zraste...

Za te trepalnice pa ne vem... ali jo moti in ji draži oko... če ja se jih odstani z laserjem.. najbolji za oči so v Lescah ! GG
Logiran
Alma
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 57

« Odgovor #698 : ponedeljek, 09.02.2009 : 10:48:55 »

pičika, tukaj je zelo dober in obširen opis kako negovat škota...
kako po prečkah dviguješ dlako, katere krtače so priporočljive, kako postrižeš, ...
celo s slikami, hrvaško pa sigurno razumeš  Wink

KLIK

Logiran
pičika
novinec
*

« Odgovor #699 : ponedeljek, 09.02.2009 : 12:19:32 »

alma in GG, hvala obema.  Wink

GG, sem videla ja, lušni so za pojest, žal mi je le za tvoje leglo, grozna stvar...    Cry upam da je z Aisho vse v redu  Undecided

stran je super, nekaj stvari sem že vedela, npr. tudi svoji sem od malega strigla dlako na zadnjih nogah in šapicah. tudi z vozlički za ušesi je ne matram, jih kar postrižem. krtače imam pa izgleda tudi prave in jih tudi tako uporabljam, prikazani triki pa so zelo koristni

pa veliko norenja vama želim z vajinimi škoti  Grin

Logiran
GoldenGirl
midi

« Odgovor #700 : ponedeljek, 09.02.2009 : 12:39:11 »

Pičika..hvala... res sem žalostna za leglo od AIsha in Frosty-ja ..zlasti ker so bili krasni... 2 blu in 2 tricolor... amapk to se tudi zgodi... težava je v tem da mi je vsak veterinar rekel kaj drugega ...in na koncu se pač to lahko zgodi..na srečo je bila Aisha že čez en teden kakor "nova"... in bom še enkrat poskusila, ampak tokrat pod stogim veterinarskim nadzorom... imamo eno super novo privat kliniko čisto blizu.. 20km... in to bo olajšalo stvari...

Daj kakšno sliko gor od tvoje punce... tudi vzreditelj bi jo sigurno rad videl... zanima me če je podobna Afroditi??? Uživajte! GG

Logiran
pičika
novinec
*

« Odgovor #701 : sreda, 11.02.2009 : 09:01:53 »

seveda, GG, bom prilepila, samo da uredim slikce in stvari, pa bom prilimala link  Cheesy
Logiran
Yo
živim tukaj

« Odgovor #702 : sreda, 11.02.2009 : 19:04:34 »

Včerajšnji pregled pri veterinarju je pri nas pokazal kar nekaj težav. No, saj za nekatere sem v bistvu že vedela, na nekatere sem pa sumila.
Najmanjši problem od vsega je, da se mora Habibi poredit. Zdaj sva prilezla na 23kg. Počasi, pa bo.
Naslednja stvar so zobje. Ti bodo šli spredaj ven vsi, za zadaj bomo še videli. Ampak ne še zdaj, tako kot ne bo zdaj ne cepljen in ne kastriran. Se mora najprej čisto pokonc spravit, potem pa naprej. Aja, pa dobila sva Rimadyl, ker ima v gobčku vse vneto. Pa en tumor imamo v gobčku, ampak nič hudo zaskrbljujočega.
Na eno oko je Habibi popolnoma slep, na drugega še malo vidi. Na to sem sumila, no, zdaj je potrjeno.
In to je to.
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.656

« Odgovor #703 : sreda, 11.02.2009 : 20:31:50 »

ja šmetn, tole pa ni ravno prijetno. Koliko let približno pa naj bi imel tale striček?
Logiran
Yo
živim tukaj

« Odgovor #704 : sreda, 11.02.2009 : 20:43:46 »

10+
Logiran
Strani: 1 ... 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 ... 91   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Dolgodlaki škotski ovčar
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.