mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 02.12.2024 : 17:44:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Posamezne sestavine v prehrani  |  Tema: goveje meso
Strani: 1 2 3 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: goveje meso  (Prebrano 21462 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« : četrtek, 06.05.2004 : 23:37:09 »

Imam eno precej "glupo" vprasanje - katere kose govejega mesa kupujete za psa? Ze nekaj casa sem namrec med vegiji in v mesnici se znajdem priblizno toliko, kot slon v trgovini s porcelanom. Speli poleg briketov od mesa dajem ribe in piscanca. Parkrat tudi govedino. Ampak ze ko moram povedati kolicino mesa se mi niti malo ne sanja koliko je to v resnici (no, zdaj ze vem), ko pa me mesar vprasa kateri kos, pa gledam kot tele v nova vrata... Potem pa kupim nekaj za golaz in kaksen kos za juho  Roll Eyes pa bi mi verjetno lahko podtaknili tudi kaksen rep...
Torej - plece, bocnik, noga, rep, ledja? Ah, mora biti brez kosti, ker Spela jih je (smo poskusili samo 1x - od velike telecje kosti z bunkami na koncu po dobri uri obdelave ni ostalo nic, naslednji dan pa bruhanje v kosih Shocked )
Pa prosim ne se smejat moji nevednosti...  Undecided
hvala, maja
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #1 : petek, 07.05.2004 : 09:33:06 »

Hehe maja te cisto razumem. Iz mene se vedno delajo norca, da sem edini vegetarijanec s krvavimi rokami. O mesu pa tako kot ti nimam pojma. Ponavadi malo pogledam cene in pokazem s prstom. Grin In potem pogledam kaj spodaj pise in si recem, da si moram to zapomnit za naslednjic. Ponavadi pozabim in spet kazem s prstom. Najveckrat od govejega mesa kupim flam, ker je v nasi mesariji najcenejsi. Drugace pa kupim tudi tiste kose za juho, pa kaksno kost dobim zraven in podobno. Mislim, da je bocnik najdrazji in tega ponavadi "kradem" iz vreck ko mami pride iz trgovine! Grin Si poskusila kdaj tudi goveje srce? Moje psicke ga obozujejo, Don pa je vedno dobil drisko, tako, da ga on ne dobi vec.
p.s. kaksen "mesojedi kuhar" ti bo sigurno zanla svetovati se kaj vec Wink
Logiran

Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #2 : petek, 07.05.2004 : 09:38:12 »

Goveje srce in vampe vecinoma. Od drugega mesa pa se piscanca, purana in ribe.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #3 : petek, 07.05.2004 : 09:48:48 »

Si poskusila kdaj tudi goveje srce?
Ne se. Od drobovine je Spela zaenkrat dobila samo kurja jetrca in srcke (ok, pa cele ribe - sardoncke, ki imajo dovolj majhne kosti, da ne naredijo skode)
M.
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #4 : petek, 07.05.2004 : 10:07:20 »

Jaz sem sedaj kakšne 3 mesece kupovala goveja rebra (je bila v Mercatorju akcija). Dobila sem pa kost in meso, kar je Bini zelo ustrezalo. Včeraj sem ji kupila 80 dag ravno tako govejih reber in je dobila samo to za večerjo. Pozimi npr. dobi zraven še brikete (ker je zunaj bolj mrzlo).

Včasih je mami za Berota vsak teden kupila 1 kg bočnika. Ampak je to kar draga stvar, pa pes ima še drisko po surovem mesu. Tako da smo s tem nehali.

Drugega mesa ji pa skoraj ne kupujem. Enkrat piščanca-bedro, pa je kost kar celo pojedla, nič razgrizla, pa sem nehala s takimi stvarmi. Drobovine ji pa nikoli ne bom kupovala-se mi upira.

Aja, še to: sem pa tudi jaz vegetarijanec. Ampak me mesar v hipermarketu že pozna in vedno reče: kako kaj bethoven  Grin Grin

Ji pa občasno dam tudi surove sardelce.

Lp Jana
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #5 : petek, 07.05.2004 : 12:40:17 »

A psom dajete surovo meso ali kuhano (pečeno,...)? Zaenkrat sem Bubi dala samo malo kuhanega piščanjčjega fileja in je bila navdušena, za surovo meso me pa malo skrbi zaradi bakterij  Huh
Lep vikend vsem,
Tina
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #6 : petek, 07.05.2004 : 12:44:13 »

jaz ga Speli ponavadi popecem (brez olja). vcasih cisto, vcasih pa samo toliko, da je notri se krvavo. je pa tudi ze dobila surova jetra (ucenje sedija in to... Grin ) in surove ribe.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #7 : petek, 07.05.2004 : 13:18:54 »

Vedno samo kuhano ali peceno, skratka toplotno obdelano.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #8 : petek, 07.05.2004 : 13:44:04 »

O mesu pa tako kot ti nimam pojma. Ponavadi malo pogledam cene in pokazem s prstom. Grin In potem pogledam kaj spodaj pise in si recem, da si moram to zapomnit za naslednjic. Ponavadi pozabim in spet kazem s prstom.

Huhhh...sem že mislila, da sem edina s takimi problemi... Grin Grin Wink

Lizi kupujem vampe (kuhane in narezane), goveje srce, goveje meso (po zgoraj opisanem postopku), piščanca, purana, pa jasno osliča in lignje (drugih rib ne mara).

Meso ji dajem surovo, ker toplotno obdelanega ne mara...razen piške..ta je tudi pečena dobra. Ji pa meso narežem na male koščke in zamešam med brikete, ker je to edina garancija, da kaj poje...

Citat
za surovo meso me pa malo skrbi zaradi bakterij

To je tudi mene malo skrbelo,ampak... Če kuhanega mesa noče naj pač je surovo...računam na to, da je meso, ki ga kupim pri mesarju neoporečno, pa tolažim se pa tudi s tem, da v naravi mesojede živali tudi jedo surovo meso... Undecided In jasno pazim, da je vse kar dobi sveže...
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #9 : petek, 07.05.2004 : 13:45:39 »

Jaz kupujem goveje srce, pa pljučka (po možnosti tak kos, ki nima preveč hrustanca) Tongue...ko imamo juho dobi meso iz juhe... Cool

Nad napol surovim in srovim mesom ni preveč navdušen, zato mu vedno skuham, ponavadi pa dobimo piščančje hrbte, peruti in vratove, ki jih rad poje (enkrat sem probala spečt ampak ni maral) Shocked
Logiran
Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #10 : petek, 07.05.2004 : 13:50:45 »

Citat
ponavadi pa dobimo piščančje hrbte, peruti

Kako je pa s kostmi...a ni nevarno dajat psu peruke in hrbte?
Sprašujem namreč zato, ker sem 100%, da bi jih bila Liza na smrt vesela, ampak jaz ji tega ne upam dat?
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #11 : petek, 07.05.2004 : 14:24:22 »

Jaz ji vedno dajem surovo meso v enem kosu.

LP Jana
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #12 : petek, 07.05.2004 : 14:38:56 »

Kako je pa s kostmi...a ni nevarno dajat psu peruke in hrbte?
Glede na prigodo s telecjo kostjo, jaz vse meso razkoscicim (oziroma kakorkoli se ze temu rece za meso). lepo noz v roke in na delo. Ni prijetno opravilo (vsaj zame ne), ampak sem si sama kriva, kaj sem si pa psa omislila.  Grin
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #13 : petek, 07.05.2004 : 14:49:41 »

Citat
ko pa me mesar vprasa kateri kos, pa gledam kot tele v nova vrata...
Grin Grin Grin ;DSuper, da vas je veliko meni podobnih!
O delih mesa nimam pojma, le kot se je izrazila Kaja, imam krvave roke Smiley, ker mesečno za naše zveri zrežem ca 100 kg mesa.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #14 : petek, 07.05.2004 : 15:06:31 »

Neoporecnega mesa ni, vse je bolj ali manj okuzeno (kaksni so normativi oz. koliksno stevilo bakterij je se dovoljeno, mi zal ni uspelo izvedeti oz. mi je bilo "namignjeno", da teh podatkov tak al tak ne bom dobila, ker niso za javnost). Od psa je odvisno ali bo bakterije prenesel ali ne, vendar jaz nimam namena ugotavljati, se posebej, ker surovo meso ni boljse kot kuhano.

Kuhanje ali surove kosti nekateri priporocajo za ciscenje zob, drugi ne. Jaz jih ne (govorim o raznih malih, ki jih pes prezveci in poje)-v najhujsem primeru lahko povzrocijo tudi smrt, znani pa so primeri perforacij poziralnika, zelodca, crevesa, zaprtja, potem razne driske, poskodbe zob in dlesni itd.. Tako surove kot kuhane kosti se lomijo in so ostre. Ce ne verjamete, vzamite kladivo in malce potolcite eno surovo repetnicko, pa potem primerjajte s speceno ali kuhano repetnicko.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
flufi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 292


« Odgovor #15 : petek, 07.05.2004 : 15:15:44 »

Kaj pa je repetnicka ??  Grin
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #16 : petek, 07.05.2004 : 15:20:26 »

 Grin Grin  Grin Perutnicka, perutka, krilce,...samo mi recemo repetnicka pa skoraj vedno tak napisem. A ni fajn noooo! Grin Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #17 : petek, 07.05.2004 : 15:25:01 »

Citat
Neoporecnega mesa ni, vse je bolj ali manj okuzeno (kaksni so normativi oz. koliksno stevilo bakterij je se dovoljeno, mi zal ni uspelo izvedeti oz. mi je bilo "namignjeno", da teh podatkov tak al tak ne bom dobila, ker niso za javnost). Od psa je odvisno ali bo bakterije prenesel ali ne, vendar jaz nimam namena ugotavljati, se posebej, ker surovo meso ni boljse kot kuhano.

Verjamem, da je kuhano boljše...ampak moja madam kuhanega NOČE !!! Ne pa ne pa konec.... Če ji dam kuhan kos mesa me gleda približno tako kot jaz mojo staro mamo, ko mi servira ričet..  Lips Sealed Lips Sealed Angry In glede na to da je Liza drugače precej neješča sem se odločila, da bo pač po njenem...če hoče surovo nej bo pač surovo..samo da hoče jest..Undecided  pa še to...na surove koščke mesa se tooolk filno prilepijo briketki, da jih je prisiljena pojest...  Grin Grin Wink Roll Eyes


Citat
Kuhanje ali surove kosti nekateri priporocajo za ciscenje zob, drugi ne. Jaz jih ne (govorim o raznih malih, ki jih pes prezveci in poje)-v najhujsem primeru lahko povzrocijo tudi smrt, znani pa so primeri perforacij poziralnika, zelodca, crevesa, zaprtja, potem razne driske, poskodbe zob in dlesni itd..
Lips Sealed Lips Sealed To sem pa slišala ja, predvsem za piščanje kosti, tako da tega rajši ne testiram...če ji dam kost je to velika goveja...
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #18 : petek, 07.05.2004 : 15:29:37 »

Saj te ne kregam.  Wink Ce noce, pac noce. Moj je tudi zbircna rit. Mu dam malo skute-ne bo jedel. Mu dam med-ne bo jedel. Mu dam korenje in banano-ne bo jedel. Ce pa vse nasteto zmesam skupaj, pa pozre. Angry Roll Eyes Tongue  Grin
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
caroline
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 32


« Odgovor #19 : petek, 07.05.2004 : 15:50:12 »

Mu dam malo skute-ne bo jedel. Mu dam med-ne bo jedel. Mu dam korenje in banano-ne bo jedel. Ce pa vse nasteto zmesam skupaj, pa pozre. Angry Roll Eyes Tongue  Grin



waw, tudi moj se zgoraj naštetih stvari ne bo pritaknil, če pa vse skupaj zmiksam skupaj pa sploh ne  Angry
Kak ti uspe?
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #20 : petek, 07.05.2004 : 16:33:04 »

Tudi meni ni jasno po kateri logiki je pa zgornja kombinacija okej, posamezne stvari pa ne. Huh Cudak pac.  Grin
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #21 : petek, 07.05.2004 : 17:21:45 »

Jaz imam tudi srečo, da me moj mesar že pzona in me vedno vpraša:  a za psa al za vas? Grin
No  sedaj, ko imam mladičke je pa nadvse prijazen  Kiss
Začeli smo z pljućki, ki sem jih skuhala., jim dala zraven še rižka in korenčka in se jim je zmešalo.
Potem sem prišla drugič in sem kupila fašeranega - seveda me je spet vprašal, če je za psa in sem dobila govejega, še iz une mašine je najprej odstranih mešanega.
Tega so dobili surovega. Stepli so se, pa so bili stari 3,5 tedna.
Sedaj imamo kombinacije perutnine in govedine, kuhano, popraženo, surovo.
kadaejim ga pražim dam zraven še česen, zelišča, korenček, por, in drugo zelenjavo. Seveda kupin kakšnih 10 g več in imam potem tudi jaz kosilo, samo dosolim si še.
Torej mesa kupujem zadnje čase kar veliko a nimam pojma kaj kupujem.
ajša pa enkrat na teden dobi meso iz juhe in pa enkrat na teden surovo kost.
Je bila pa res ugodna akcija v Mercatorju, ko so bila goveja rebrca za 700 sit. Tu se je pa mesar sploh potrudil, ker mi je hrustančke ven porezal, da so imeli tamali še surove hrustančke - za njih so se tudi stepli Grin.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #22 : petek, 07.05.2004 : 19:49:27 »

aha, zgleda, da imate vsi neke fajn mesarje, jaz se nemrec bojim, da ce recem za psa, da bom samo neko zvarovino in mastne odrezke dobila... No, zgleda bo treba stike navezat Grin
Logiran
sallys
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 422


« Odgovor #23 : sreda, 19.05.2004 : 21:12:29 »

V trgovini imeti veze pri mesarju je tako kot imeti veze pri sv. Petru: dobiš najboljše! Smiley

Tudi mi smo na dobti poti, a še v dilemi: kosti dajati surove ali kuhane? Kaj mislite? Wink

pa, pa
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #24 : sreda, 19.05.2004 : 21:31:52 »

Sklepam, da mislis na tiste tavelike goveje kosti?

No, jaz sem jih mojemu kuhala, ker jih nikoli ni zgrizel in pojedel, ampak samo zglodal. Zdaj jih ze nekaj casa ne dobiva, ker je bil vedno potem zaprt (ponavljam-kosti NI pojedel, samo obglodal).
Vse ostale kosti, ki jih lahko fino prezveci in pogoltne, pa ne pridejo v postev pri meni-niti kuhane niti surove.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
sallys
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 422


« Odgovor #25 : sreda, 19.05.2004 : 22:44:33 »

Ja, mislim tiste z očesi na koncu...- ta konkretne!
Saj vem: tamale raje ne... Kaj pa vsi tisti ostružki, veje, lubja
ko jih kuža požre?!!! Shocked
Kako to preprečiti, če nikoli ne neha žvečiti?!!! Sad

Hvala za šmirgljanje...

bay
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #26 : četrtek, 20.05.2004 : 13:46:28 »

Hojla, pa probajte z kosom surovega govejega repa.Pri nas ga Lojze dobi občasno, je pa čisto neumen nanj.Kar se pa tiče kosov govejega mesa, saj lahko kupite tudi meso iz plečeta, ki je cenejše in bolj pusto kot flam.Poleg tega dobi tudi včasih kakšno surovo rahlo kost iz katere še visijo konci tetiv, da potem veselo čika.
LP
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #27 : četrtek, 20.05.2004 : 13:54:48 »

Koliko so pa tisti ostruzki veliki in trdi? Ker moj lubje zveci in potem izpljune, nic ne pozre. Ce gre za zelo mehke stvari, po moje ne bi smelo biti tezav. Kosti so pa precej trde in ostre, jih zelodec tudi slucajno ne "raztopi".

Tiste tavelike je tut moj dobil, kuhane (ampak je micken-ca 40cm plecne, 13kg) in ni bilo varjante, da bi jo zgrizel in pozrl.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
hgvkjcvajgvbsgdfb
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 534


« Odgovor #28 : ponedeljek, 18.04.2005 : 18:59:57 »

Mene pa zanima, če že lahko dam Jadi - moji 3 mesečni shih-tzujki za glodat govejo kost? Ali še je to prehitro? sram Huh

LP Anja
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #29 : ponedeljek, 18.04.2005 : 19:50:24 »

Zivjo Anja...jaz mislim da je se malo premlada za kost...mi smo nasemu svicarju dali tudi kost pri enih treh mesecih,jo je veselo zglodal pol pa se mu je v par minutkah napel trebuscek kot nosecnici!!!Smo pohiteli k veterinarju,pa je prav pred kliniko vse zbruhal.Nas je pa veterinar kar okregal,in razlozil da zelodcek tako majnih psov se ni navajen na ostre delce...in ce ze hoce grist naj mu kupimo kaksno kost iz presane koze.No,to je moja izkusnja.

Drugace pa naj bi bla taka pravila:
-ne surovih rib (vsebujejo antivitamin za biotin)
-ne prasicjega mesa
-kosti le surove (kuhane,pecene se lomijo na bolj ostre kote)
-ne ribjih ali perutninskih kosti(se lomijo na zelo ostre koscke)
-drobovina obvezno kuhana!!;je pa za pse dobrodosla vsa drobovina-vampi,pljuca,jetrca,perutninski zelodcki,prasniki,vranica...

Jaz normalno enkrat na mesec nakupim par kil(!!) mesa ki je trenutno v akciji in pol isti dan ali kaksno prosto nedeljo kuham na veliko.Takoj ko se ohladi pa v skrinjo in pocasi porabim.Takrat normalno vsi bezijo iz hise,ker se vedno kuha kaksna kilica vampov,pa ne disi lih najbol.Smiley
Ribice pa sproti kupujemo:eno kilo in pol sardeli recimo,jih na hitro z malo moke ocvrem v olju in pol imamo za tri dni.
LP
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.407


« Odgovor #30 : ponedeljek, 18.04.2005 : 22:03:05 »

Mene pa zanima, če že lahko dam Jadi - moji 3 mesečni shih-tzujki za glodat govejo kost? Ali še je to prehitro? sram Huh

LP Anja

Mislim da je to še prezgodaj., sploh za tako male pse. Predlagam ti, da ji kupiš tiste umetne palčke za žvečit-moj maltežan jih ima zelo rad. Pa še za zobe pomagajo. Wink


lp
Logiran
oks
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 673


« Odgovor #31 : sreda, 20.04.2005 : 09:00:47 »

Ali kdo daje psu goveja rebra ali vrat? Kako se to pripravi? Samo skuha, da meso iz kosti? Cheesy
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #32 : sreda, 20.04.2005 : 13:48:57 »

Hmm,goveja rebra so recimo dobra specena v pecici ali pa seveda v "golazu".Za golaz kar pusti kosti.Najprej poprazis malo korencka,zelene,kolerabe...dodas se malo cesna(je dober v boju proti bolham!) in malo pora.Pol vrzes not rebrca,dolijes malo vode in pustis da se kuha...po eni uri ali vec bo prisel ven lep golaz in meso bo kar odstopilo od kosti.Zdaj jih lepo poberes ven,pa dober tek.
Pa kaksna polenta zraven in moj pesjan kar znori:)
Logiran
rastalove
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 70


« Odgovor #33 : sobota, 08.03.2008 : 15:48:39 »

HeY!

Ko smo že ravno pri govejem mesu, eno vprašanje. Je mleto goveje meso dobro za mladička ali raje nabavim cel kos mesa? Razmišljam, da bi naredila polpetke, ki bi jih na rahlo popekla v voku (brez kakršnih koli drugih dodatkov). Surovega mesa mu še ne bi dajala (star je 7 tednov).

Bi kdo vedel?

Hvala, rasta
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #34 : nedelja, 09.03.2008 : 19:52:05 »

Lahko das mleto, samo naj bo sveze. Nobenih polpetkov ti ni treba delat, lahko das sveze ali pa skuhas, brez zacimb seveda.
Logiran
rastalove
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 70


« Odgovor #35 : nedelja, 09.03.2008 : 20:49:04 »

Hey!

Ravno sva povečerjala porcijo popečenega mletega mesa in mali je kar ploskal  Grin Ga je bil užitek gledat! Naslednjo porcijo bom poskusla skuhat. Ker pa že precej let ne jem mesa, bi vprašala za navodila za kuhanje. Dam v malo vode in kuham pribl. kolk časa? Hvala, se ne spoznam  Wink

Pa dober tek   Cheesy
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #36 : torek, 20.05.2008 : 22:22:58 »

Mi je bilo že čudno, da "rastalove" tako navdušeno kuha meso Grin

Kuhaš dokler ni sive barve in je mehko, ne čigumijasto. Moji jedo govedino že od treh tednov dalje, skuham in zmiksam.

Aja, lahko mu skuhaš en korenček in narežeš zraven, če mu je fuj pa pretlači in zmešaj z mesom.
Logiran
rastalove
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 70


« Odgovor #37 : sreda, 21.05.2008 : 18:58:25 »

Tosh ma zelo rad govedno, zelenjavo, makarone, polento, riž.. Zdej sem že prava mojstrica v kuhanju ;-)
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #38 : sreda, 21.05.2008 : 19:13:54 »

Mike in Megy tudi zelo rada imata govedino. Jima včasih skuhamo pa vedno dodamo kuhan korenček.
Logiran
Strani: 1 2 3 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Posamezne sestavine v prehrani  |  Tema: goveje meso
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines