o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 22.11.2024 : 15:43:07
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 2
| Tema:
Brazilska fila
Strani:
1
...
6
7
8
9
10
[
11
]
12
13
14
15
16
...
24
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Brazilska fila (Prebrano 112314 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
MINKA
novinec
Sporočil: 7
Re:Brazilska fila
«
Odgovor #150 :
torek, 15.02.2005 : 00:38:36 »
Citat: Jana , torek, 15.02.2005 : 00:17:14
No, MINKA ocitno nima namena povedati, s kom deli racunalnisko mrezo, pa bom za jasnost sporocil napisala to jaz. Ta oseba je ALEX 003. Kdo kaj vzreja in koliko casa, pa bosta povedala sama.
No, pa da se predstaviva:
Jaz sem starejši letnik, Alex pa že "starček", star je 70 let, med drugim ima tudi filico, ki jo je za predlanski božič dobil v dar od svoje nečakinje. Prav zaradi tega, se tudi jaz zanimam za file.
Jaz sem***
Vse svoje psičke sem izšolala sama in z njimi opravila ISP3. Mislim, da imam kar nekaj kinoloških izkušenj in se mi ni treba braniti na tem forumu, kvečjemu lahko komu pomagam s kakšnim dobrim nasvetom, ki ne bo vzet iz knjige, temveč iz izkušenj.
Opažam pa, da na forumu postaviš vprašanje, pa te kar eni napadejo. Vendar mislim, da vsi nimamo slabih namenov in pritlehnih misli.
Dobrodošlica je bila pa res lepa.
Lahko noč.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.418
Sijejo zvezdice na nebu ...
«
Odgovor #151 :
torek, 15.02.2005 : 00:51:57 »
MINKA, da nehava s tem, kako si prisla, kaj si vprasala in kako smo te sprejeli.
Ce bi tvoje vprasanje sledilo tvoji predstavitvi, bi bili tudi mi bolj prijazni. Zal ti takticnosti in pripravljenosti deliti z nami svoje izkusnje zaenkrat se ne moremo pripisati, upamo pa, da bomo lahko v prihodnje veliko tega prebrali.
Do sedaj je vse skupaj izpadlo tako, kot da si (sta) tukaj prav zaradi provokacije. Tega ne mores zanikati. Saj si vendar prebrala temo, a ne? Pa tudi utrip foruma poznas, ce prebiras forum in sledis raznim temam, torej ves, kaj sledi takim prihodom in takim vprasanjem.
Torej, temo prepuscava tistim, ki imajo kaj povedati o PSIH.
Hvala vsem za razumevanje.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
altervita
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.029
«
Odgovor #152 :
torek, 15.02.2005 : 01:56:59 »
no, tega linka še ni bilo. tekst nemškega vzrewditelja Fil, ki jih vzreja kot član VDH in posledično FCI. Tu lepo opiše mafijska posla ki so se jih šli v Braziliji (od koder so seveda po celem svetu izvažali !!!) s to pasmo. In zanimivo. Tudi on se "poigra" s podobno zvezo, kot sem se sam. Namreč te pse imenuje "mastin brasilero".
Opiše pogovore z predsednikom FCI kluba za file iz Brazilije, kjer so nemci načeli problem "nečistih" fil, ki iz brazilije prihajajo v evropo.
na koncu doda, da CAFIB, kot organizacija, nima za člane FCI nobenega pomena. VENDAR ima cafib kot KONOLOŠKI PROJEKT STRIKTNE vzreje, definitivno mesto v njihovih vzrejnih načrtih (načrtih kluba).
Lušten tekst...
http://www.mindspring.com/~anableps/Image%20Pages%20folder/BodTest.html
Logiran
marko006
rad pišem
Spol:
Sporočil: 285
«
Odgovor #153 :
torek, 15.02.2005 : 10:05:23 »
Citat: altervita , torek, 15.02.2005 : 01:56:59
no, tega linka še ni bilo. tekst nemškega vzrewditelja Fil, ki jih vzreja kot član VDH in posledično FCI. Tu lepo opiše mafijska posla ki so se jih šli v Braziliji (od koder so seveda po celem svetu izvažali !!!) s to pasmo. In zanimivo. Tudi on se "poigra" s podobno zvezo, kot sem se sam. Namreč te pse imenuje "mastin brasilero".
Opiše pogovore z predsednikom FCI kluba za file iz Brazilije, kjer so nemci načeli problem "nečistih" fil, ki iz brazilije prihajajo v evropo.
na koncu doda, da CAFIB, kot organizacija, nima za člane FCI nobenega pomena. VENDAR ima cafib kot KONOLOŠKI PROJEKT STRIKTNE vzreje, definitivno mesto v njihovih vzrejnih načrtih (načrtih kluba).
Lušten tekst...
http://www.mindspring.com/~anableps/Image%20Pages%20folder/BodTest.html
majhen "popravek" k postu, ki ga je poslal altervita. gospod christopher habig, ki je zgoraj omenjeni tekst objavil ni vzreditelj fil (je pa velik ljubitelj in poznavalec) - je novinar, ki je izdajal v 80ih letih MM (molosser magazin) in je
FCI-sodnik!!!
lp
marko
Logiran
amoss
nekaj malega že vem
Sporočil: 156
«
Odgovor #154 :
torek, 15.02.2005 : 10:21:06 »
No zdaj pa smo očitno zajadrali v prevroče vode.Ni fer da se nekateri spuščajo v medsebojna obračunavanja in zanemarijo temo ki je Brazilska fila.
Marko oprosti tisto moje vprašanje glede Tobija ni bilo mišljeno kot provokacija, pa upam da nisi užaljen in hvala za odgovor.Dobila sem kr nekaj pojasnil ampak se mnenja še bolj krešejo in razumem še manj kot na začetku.
Videla sem da so se na temo vključili nekateri ki samo skušajo provocirati in sploh pozabijo da gre za pse.
Hvala tudi za tisto pojasnilo glede drugega psa, ampak sem mislila da ker gre za brazilca da gre hkrati za fci, ampak je pa fseeno podoben Amosu.
Logiran
marko006
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #155 :
torek, 15.02.2005 : 11:47:51 »
tu je še en link s slikami, ki dokazujejo, da se "tip" file v braziliji ni nikakor spremenil. to so "originalne" brazilske file, ki živijo na brazilskih farmah (fazendas).
avtorica slik je ines van damme, vzrediteljica fil in lastnica psarne "de los tres naranjos" v španiji.
www.lostresnaranjos.com/pages/main.htm
(click na "boiadero")
vsi poskusi "razlag", zakaj so file v evropi "drugačne" se izjalovijo.
lastnica ameriške psarne "do camping" je "razložila", da so brazilske file, ki so vzrejene v ameriki zato večje in težje kot "original", ker imajo v ameriki boljšo hrano - ko jo je potem nekdo vprašal, ali imajo zaradi dobre hrane v ameriki tudi čivave velike kot toy-kodre, je bila pa tiho
!
lp
marko
Logiran
marko006
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #156 :
torek, 15.02.2005 : 16:13:46 »
ooooprostite,
sem opazil, da zadnji link, ki sem ga posredoval ne dela:
www.lostresnaranjos.com
- klik na "entra" - klik na "boiadero"
upam da zdaj bo!
marko
Logiran
altervita
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #157 :
torek, 15.02.2005 : 17:49:06 »
Citat: marko006 , torek, 15.02.2005 : 10:05:23
majhen "popravek" k postu, ki ga je poslal altervita. gospod christopher habig, ki je zgoraj omenjeni tekst objavil ni vzreditelj fil (je pa velik ljubitelj in poznavalec) - je novinar, ki je izdajal v 80ih letih MM (molosser magazin) in je
FCI-sodnik!!!
lp
marko
www.do-ribeiro-preto.com
joj, ja, ko sem potem prebral še enkrat, sem opazil, da sem narobe razumel tisto o tem, kako novi vzreditelji "puščajo kri" ko se začno it, s filami ( "mafijska" preteklost rodovnikov, kolkor je razbrati iz članka kasneje-dilema kako priti do čimbolj "čiste" file), in da jo je tudi on "puščal". pa sem povezal s tem, da je vzreditelj. Drugače je pa kar nekaj člankov iz Molosser Magazina na netu še dosegljivih
Logiran
amoss
nekaj malega že vem
«
Odgovor #158 :
torek, 15.02.2005 : 18:39:10 »
Altervita!
Všeč mi je da se poleg "svoje" pasme zanimaš še za druge.
Marko!
Še vedno ne gre brebrat.Pri meni nikjer ne piše entra
Logiran
bina
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.790
«
Odgovor #159 :
torek, 15.02.2005 : 18:46:19 »
Citat: amoss , torek, 15.02.2005 : 18:39:10
Še vedno ne gre brebrat.Pri meni nikjer ne piše entra
Piše, piše
Na,
direkten link
Lp jana
Logiran
altervita
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #160 :
torek, 15.02.2005 : 18:55:47 »
amoss: v vsaki pasmi je tako malo relevantnih ljudi na katere bi se lahko naslonil, da je vsak, ki želi v tem hobiju "delovat", prisiljen drugam hodit "špijunirat" , gledat razlike med pasmami in posebnosti ter "trike" ki jih vzreditelji uporabljajo. In se poučevat o kinoloških temah.
In btw: moja prva izbira je bila FILA (poznal sem eno prvih, ali celo prvo, med dvema filama, ki sta bili v SLO). Ampak je nisem želel na koncu, zato, ker mi karakter ni sedel povsem. Pa ne meni, kot meni, ampak namenu za katerega sem psa nabavljal. Prehodna hiša, veliko obiskov, ulica, družabnost, itd. Hotel sem družabnega psa. Tudi do okolice.
Logiran
amoss
nekaj malega že vem
«
Odgovor #161 :
torek, 15.02.2005 : 20:06:54 »
In btw: moja prva izbira je bila FILA (poznal sem eno prvih, ali celo prvo, med dvema filama, ki sta bili v SLO). Ampak je nisem želel na koncu, zato, ker mi karakter ni sedel povsem. Pa ne meni, kot meni, ampak namenu za katerega sem psa nabavljal. Prehodna hiša, veliko obiskov, ulica, družabnost, itd. Hotel sem družabnega psa. Tudi do okolice.
Citat
No to ne drži povsem.Tudi jaz živim v ulici kjer je hiša pri hiši, majhna ulica,...Dnevno imam vsaj 3 obiske.Ne vem koliko se spoznaš na maribor, ampak s psom grem skoraj vsako nedeljo na kramarski sejem,brez nagobčnika,...
Nimam problemov in jih nikoli nisem imela, ker sem psa vzgojila v zelo družabnega.Je pa res da sem v to vložila veliko truda.Tako da ni res da fila ne more biti družaben družinski pes.
Logiran
altervita
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #162 :
torek, 15.02.2005 : 20:24:01 »
nisem rekel da ne more bit. ampak jaz ima nekatere zadeve rad da so "vrojene"
-kot prvič lastnik psa, preprosto nisem želel sprejet "odgovornosti", ki jo lastništvo take pasme za seboj potegne. Po domače povedan, nisem hotel bit neodgovoren
al pa ...nisem bil pripravljen bit., hehe, ne bi zdaj psihologiziral, hehe
Logiran
amoss
nekaj malega že vem
«
Odgovor #163 :
torek, 15.02.2005 : 20:34:17 »
-kot prvič lastnik psa, preprosto nisem želel sprejet "odgovornosti", ki jo lastništvo take pasme za seboj potegne.
Ne razumem kaj to pomeni?Kakšna odgovornost?
Logiran
altervita
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #164 :
torek, 15.02.2005 : 20:46:20 »
bil sem prvič na tem, da bi imel psa (prvič lastnik). imet psa je odgovornost. Jorkija, čicavo, nemca al pa pitbula.
Danes si upam met katerokoli pasmo, kot začetnik, preprosto nisem želel sprejet odgovornosti za to, da bi ga kaj "posral" nevede, zaradi nepoznavanja psov. želel sem imeti "nekompleksnega" psa. Čeprav tudi ta beseda "nekompleksen" ni na mestu. Preprosto so bili pri odločitvi o pasmi plusi in minusi, ki so mi potem, preprosto "pokazali" na to, da je "moja" pasma bokser, ne pa kaj drugega. Psa sem izbiral dve leti. Sem pač naglnjen k temu, da se ne lotevam stvari na pol.
kar pša seveda ne pomeni, da ostalih pasem, ki so mi všeč, ne občudujem in jih spoštujem takih, kot so -eksterijerno in uporabnostno
Logiran
Strani:
1
...
6
7
8
9
10
[
11
]