mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 05.10.2024 : 19:35:56

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Strani: 1 ... 35 36 37 38 39 [40] 41 42 43 44 45 ... 137   Dol
Natisni
Avtor Tema: belgijski ovčarji - čvek  (Prebrano 308139 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
biscuit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.179


« Odgovor #585 : torek, 03.08.2004 : 19:58:22 »

Če jaz razumem,je Nadija(ARIEB) v rubriki bevskanje,napisala nekaj v zvezi z prvzgojo sosedov??? Huh
Ubistvu si bom jst kar mojpes revijo kupla pa bom videla zakaj gre!! Grin
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #586 : torek, 03.08.2004 : 21:04:50 »

Petra, vprasalnik je izpolnil Bis oz. njegova druzina! Grin So pa odgovori res taki, da bi lahko opisovali Bagi (ki se mimogrede pise sedaj Petek). Jo pa brez problemov posodim. Ti delajo tezave kaksni otroci? Grin Grin Grin lp
Logiran

kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #587 : torek, 03.08.2004 : 21:10:20 »

Tukaj si lahko pogledate slike legla siperk in tervuernov na Madzarskem! http://web.axelero.hu/bergerac/news.htm
Koncno ena nova punca! Upam, da to pomeni konkurenco na razstavah! Cheesy
Logiran

Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #588 : sreda, 04.08.2004 : 08:11:11 »

njAAAAAAAAAAAAAAA  sram sram sram sem zablodla  Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes (again) Lips Sealed

Ok, no pa vaši odgovori bis  Grin Grin Grin (kakorkoli super je  Grin, ful ful simpatično)

A ja verjetno so vse šiperke primerne za sosede....ja vse kar gre otroci, odrasli, sitne stare mame  Lips Sealed


Kaja sem vidla to stran  Cool (Blu je namreč od Bergeracovih psov oz. njegov oče je in od kar sem našla njihovo stran sem naštudirala polovico njegovega rodovnika  Cheesy)
Ampak kakšni cukriiiiiiiiiii  Shocked Cheesy Cheesy (vsi po vrsti....prej me je malo zanašalo v aussi vode še posebej po Tax-inih otrocih...zdej pa ne vem več  Huh Huh Grin Grin)

Hmmm Fausta sem pa že nekje kometirala oz. se slinla  Cheesy (meni je on ful ful všeč)
Logiran
Maja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 312



« Odgovor #589 : sreda, 04.08.2004 : 08:46:54 »

Hojla!

No moj pes je pa spet poškodovan. Včeraj smo na sprehodu srečali tri borzojke in ga je ena pač prav po borzojsko preganjala. In enkrat ga je v teku tudi malo šavsnila (čisto iz plena). No Rik je sam za cvilu, sam me meni ni zdelo omembe vredno. Pa pridemo domov in vidim za levo taco kri. No in ko bolje pogledam sem videla, da ima kakšne 3-4 cm veliko luknjo oz. raztrganino kože. Zgleda, da ga je na hitro zahakljala z zobom. Luknje na Riku sicer niso nič novega, sam ta je do zdaj res največja. A se vam tudi to dogaja? Rik se namreč zelo hitro poškoduje, že če je en pes samo 5 sek na njem ima že polno lukenj. Zoprno je, ker se take stvari zelo dolgo celijo in je treba omejiti delo in gibanje (pa ravno sredi kondicijskih priprav sva bila..  Cry)
No sej danes pop greva še k veterinarju, ampak prav vesela vseeno nisem...
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #590 : sreda, 04.08.2004 : 10:27:28 »

Evo naju, back in black!

Že nekaj časa se nisem javila, ker nisem imela nič briljantno pametnega za povedat (ker ponavadi pa imam...  Wink), ampak ste se zadnje dni tako razpisali, da se ne morem več upirat.

Kot prvo - čestitke ostržek in ostalim, ki so pripomogli, da je mala malina našla nov dom. Upam, da je dobila takega, kakršnega si zasluži vsak kuža.

He, tudi jaz sem se zabavala ob branju mojega psa, še zlasti ob ''povelju: dober tek'' in ''čuvanju otrok do 65. leta starosti''.

Drugače pa sva midva od dinamičnega dua Rdeča kapica in njen Črni volk presedlala na duo Morskega psa in njegove Sirene - sva na Obali, kjer Sambo izkoristi vsako priliko, da namoči svojo že napol plesnivo rit, jaz pa vsak dan tulim kot sirena na trop podivjanih mulcev  Roll Eyes. Spet sva namreč papisiterja in sva, vsaj jaz, na skrajno nedopustniškem dopustu  Wink . Mali so naštimani za ob 5.20, tako da budim tanajbolj zgodnje peteline. Grem v otroško sobo, kjer se vsi zgrnejo name in se najprej izljubimo; temu sledi jutranja telovadba - tekanje po hodniku za mamo Bambi in lovljenje strica Bambija (ki ga že kličem teta Bambi...), ki renče beži po hodniku, ker ga mali hočejo sesat  Tongue Grin . Sledi previjanje, hranjenje, pucanje hodnika in sebe, potem pa ponavadi še za pol ure padem v posteljo. Potem pa spet veselo na delo - sprehod in futranje mame in strica/tete, moj zajtrk med lovljenjem male drhali po vrtu in končno, ko okrog 11ih ubožki utrujeno zaspijo, se lahko posvetim branju za fax  Tongue. Popoldnevi minevajo v približno enakem tempu, skratka, moji dnevi so polni, ur je premalo za odpravit vse planirane opravke, ampak ko se 9 psov in kunec nagužva okrog mene, na meni, pod mano in še kje, bi imela najširši nasmeh na svetu, če ne bi s tem tvegala globinskega pranja mandljev in okolice.

Da ne bom spet nabirala kilometrine s postom, bom raje kar zaključila. V glavnem, mi se imamo radi, se imamo fajn, smo polno zaposleni, ampak uživamo  Smiley. Petra, Uroš in Blublublu, ko boste pa spet pri volji in času, se pa lahko zmenimo za še kakšno kopanje, da si s Sambotom nabereva moči za nove podvige  Wink.

Lep pozdrav vsem, Maja, ti pa ekstra pozdravi pofaulanega Rikarda  

Logiran
Maja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 312



« Odgovor #591 : sreda, 04.08.2004 : 10:43:24 »

Kaj pa ti vahtaš tam na obali???
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #592 : sreda, 04.08.2004 : 11:54:16 »

Oj, Maja, to je pa smola… Upam, da bo vse v redu! A misliš da bo potreben kakšen »šivček«? Kako hitro pride smola…

Kaj ste se pa tako razvneli …. bevskanje gor, bevskanje dol…. kdo je pisal, zakaj je pisal, mi posodiš…
To so SCHIPPERKE Grin! Ko smo pripravljali članek za predstavitev pasme, sem si rekla: jaz sama nisem tako pametna, in sploh pa ne kompetentna (z eno »staro« šiperko in enim leglom… kdo pa sem?Huh) da bi dajala tako pomembne opazke, na podlagi katerih bi se vesoljna Slovenija bolj številčno odločala za to pasmo …. in sem nekatera vprašanja postavila vsem slovenskim skrbnikom – in dobila IDENTIČNE odgovore. Tisto bevskanje od Bisa pa še posebej simpatično, in sem ga kar »nerevidiranega« poslala. Potem me je g. Vidic vprašal, če ga lahko objavijo – SEVEDA, saj TO je prava šiperka….

Naj vam nekaj zaupam Huh Ja, ne, ja, ne, ja, ne …. me je sram…. ne bom povedala….!
Bagi, da nobenemu ne poveš, da sem 2.08., čisto zares ugriznil za nogo enega mimoidočega  »strica«; naj bo to najina skrivnost, a ne? Tvoj bratec Bon)
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #593 : sreda, 04.08.2004 : 12:10:10 »

Bambi, kdaj pa si se ti preselila? Napenjam mozgane in tuhtam kdo so tisti mulci, pa nic ne prikaplja....no, nekaj se mi sicer svita o enih taksnih smesnih kuzkih, ki imajo "spur" po hrbtu....ampak nisem ziher! Grin Wink

Citat
Bagi, da nobenemu ne poveš, da sem 2.08., čisto zares ugriznil za nogo enega mimoidočega  »strica«; naj bo to najina skrivnost, a ne? Tvoj bratec Bon)

Ne, nihce ne bo izvedel. Me je pa zadeva malce razveselila! Saj ves, ni nujno, da je pri vseh neumnostih ravno Bagi prva! Grin lp
Logiran

biscuit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.179


« Odgovor #594 : sreda, 04.08.2004 : 12:41:55 »

No,zdaj končno vem zakaj se gre Grin,humor mojega očeta Grin!!!! No,ARIEB tudi jaz sem se nasmejala ko mi je oče povedal da je Bon ugriznil enega gospoda Grin,ha ha ha!!!!
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #595 : sreda, 04.08.2004 : 19:25:12 »

Jaaaah, Bambi pa čuva male grebenčke na obali  Grin Grin (sem si prav predstavljala izljubljanje ob 5 zjutraj in Sambovo bežanje pred "nečaki")...se morem najavit na papimečkanje  Cheesy

Uaaa Arieb...šiperke so pa najbolj krvoločne med belgijci  Shocked Grin Grin (kako je pa stric reagiral  Shocked Grin Grin)
Zobe smo vidli že na slikici pa ovčarski repek tudi  Grin

Maja upam, da Rik-u ni hujšega, drugače so pa tej pesjani belgijski neverjetni...sej sploh ne cvilijo kadar si kaj nardijo. Blu se mi je enkrat porezal (nimam pojma kje in kdaj) in to precej po taci. In moreš imet skoraj oči dobesedno na pecljih, da vidiš, da nekaj ni v redu, pes namreč ne da znaka.... Huh kar ni lih fajn pri kakšnih urezninah, pikih in raznoraznih travah, ki lezejo vse povsod.

Bambi seveda mi smo vedno z namakanje Cheesy, v petek se vračamo iz Ljubljane in smo na razpolago za vikend  Wink
Logiran
Maja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 312



« Odgovor #596 : četrtek, 05.08.2004 : 08:54:04 »

Hojla!

Za mano je kar naporna noč. No včeraj sem peljala Rika veterinarju, kjer so mi predlagali, da rano zašijejo, za kar bi bila seveda potrebna anestezija. Kljub temu, da se "uspavanja" psa vedno izogobam, sem se zaradi rane odločila za to opcijo.
Ker se moj pes pri veterinarju vedno trese kot šiba na vodi mu je najprej dala pomirjevalo. Vem, da je smešno in noben ne more verjeti, da so tudi malinavci take pičkice in tako odreagirajo. Ampak mislim, da to za belgijce res ni tako nenavadno.
No skratka potem mu je dala še anestetik direktno v žilo. Rik nikakor ni hotel zaspati in je še trzal na mizi, zato mu je dozo povečevala (v začetku sem ji povedala, da me skrbi zaradi narkoze, ker so belgijci zelo občutljivi). Že takrat me je stiskalo pri srcu, ko vidiš, kako ga počasi zmankuje.
No skratka, ko je bil uspavan, smo mu najprej še kolke slikal, ker ga niti pod razno ne bi šla kar tako še enkrat uspavat. Potem mu je še zašila rano. Ker sem že v začetku prosila, da me takoj ko konča pokliče nazaj, da sem ob psu, sem takoj po šivanju šla v ordinacijo in bila z njim cel čas prebujanja. Rik se je zbudil, a edini znaki življenja so bili to, da je odprl oči.
Po prihodu domov sem ga dala ležat na deko v svojo sobo in bila zraven njega, da se je počutil varnega. Takrat je še nekako zgledal, da poskuša vstati a se je potem pomiril. Po tem pa je kar zaspal. In recimo pet do šest ur po operaciji sploh ni več kazal ne želje ne volje, da bi vstal. Dihal je pa čisto počasi. Tudi glave ni več hotel ali mogel dvigniti. Poklicala sem dežurnega veterinarja, ker me je začelo prav skrbeti. Sicer me je veterinar malo pomiril, a mi je vseeno predlagal naj opazujem njegovo dihanje in pokličem, če bi se to poslabšalo. Potem si pa predstavljajte, kako sem se počutila, ko sem ležala ob psu, ki je komaj dihal oz. je dihal tako počasi..
In potem sem si rekla, zdaj pa dosti in sem ga najprej prisilila, da je spil malo vode. To je očitno pomagalo, kajti potem je vase spravil celo nekaj koščkov tune. In potem sem ga dobesedno prosila naj vstane. In se je težko a počasi postavil na noge. Ne morem povedati, da sem si zelo oddahnila... Šla sva malo ven, da si je samo pretegnil malo tace. Sicer ga je zanašalo, a pokazal je veliko volje in zgleda da ga je to tudi malo zbrihtalo.
In potem sva šla končno spat.
No nauk zgodbe je dejstvo, da so belgijci občutljivejši za anestezijo in prekleto premislite, ko boste svojega ljubljenčka dali pod narkozo.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #597 : četrtek, 05.08.2004 : 09:16:00 »

Maja, upam, da bo s psom vse v redu. Vec kot ocitno je, da se z narkozo ni za "igrat". Ceprav jo je recimo nas nemec dvakrat prezivel brez posledic. Me pa zanima naslednje, ko si ravno omenila slikanje kolkov. Ali za slikanje kolkov ni dovolj le pomirjevalo? Mora pes prav pod narkozo? Pri tebi je to na sreco ze mimo! Wink lp
Logiran

aleps
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 243


« Odgovor #598 : četrtek, 05.08.2004 : 12:13:32 »

Ojla!

Kaja za slikanje kolkov je nujna narkoza, ker morajo psa zelo raztegnit da ujamejo prave kote itd itd. Je pa malo grozno ker je pol pes ful bogi ko se prebuja.

Maja upam da bo z Rikom vse v redu in da bo cimprej spet tekel za zogico

Lp Spela, Goga in Indy
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #599 : četrtek, 05.08.2004 : 12:20:04 »

Aleps, pri nas so psu 2x slikali kolke: prvic je dobil samo pomirjevalo in sva morale biti z mamo zraven pri slikanju, da sva ga drzale, drugic pa je dobil pomirjevalo in ga je vet. sam slikal. Meni je vseeno bolje samo pomirjevalo Wink

Lp jana
Logiran
Strani: 1 ... 35 36 37 38 39 [40] 41 42 43 44 45 ... 137   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines