mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 07.07.2024 : 04:20:43

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Strani: 1 ... 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 ... 137   Dol
Natisni
Avtor Tema: belgijski ovčarji - čvek  (Prebrano 301255 krat)
0 članov in 13 gostov pregleduje to temo.
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #405 : torek, 11.05.2004 : 21:16:39 »

Najprej - tudi naše ČESTITKE. Bili ste super, slike so super, zadovoljni ste, kot že dolgo ne... Petra  Wink je že čisto "pečena" za razstave....

 Cry zakaj nas nočejo, saj smo tudi iz Belgije Huh saj smo tudi ovčarji Huh saj smo tudi lepi....
Logiran
horr
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 122


« Odgovor #406 : torek, 11.05.2004 : 21:29:45 »

Hojla,

Bambi: zakaj se nisi zadrla, saj vem da znaš. Si že dostkrat na raztavah pokazala Cheesy:D.

Petra: Hmmm...sam razlike nisem opazil. Sem pa skoraj vse slike potemnil, ker so bile skoraj vse presvetle (npr. Sambo je bil skor cel siv Wink Cheesy). Drugače pa je mrbit tud mal potemnil.
Saj je rečeno, da tervisi kasneje potemnijo, kaj ni?

Drugi tervis je bil ženska in sicer iz razreda šampionov, tko da je bil BOB totalno presenečenje  Shocked Shocked. Res pa je, da ima tista psica zdej mladiče (leglo hrvaško) in ima zato manj dlake in ima mlekarne polne Cheesy. Pa vseeno se mi je zdela lepa. Pa ponavadi sodniki dajo šampionu, pa čeprav je kak drug pes lepši. Vsaj po mojih izkušnjah. Vsekakor se redko zgodi da Junior premaga šampiona. No, sodnik je sicer s težkim srcem dal panu BOB, ampak dal ga pa je Wink Grin.
Sicer pa je bil sodnik jezen, da je lastnica sploh pripeljala psico, ker je bla pred kratkim breja. Je skoz zmajeval z glavo pa se rahlo prerekal z lastnico.

Sambo je imel konkurenco eno lepo psičko (po moje), katere lastnik je Sambotu tud ponudil naskok  Wink Grin. Čez kakšen let bomo hodil na hrvaško gledat Sambove mladiče Wink Grin;D.

Arieb: No, da ste lepi, ni dvoma   Cool, če ste iz Belgije ne vem, ampak predniki vsekakor so, ovčarji tudi ste. Vse kar vam manjka je ene 40cm ter kakih 20kg. Malenkost, kajne?  Grin Grin.

lp
Logiran
NATI
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 305


« Odgovor #407 : sreda, 12.05.2004 : 08:16:41 »

Hojla,

CESTITKE obema tudi z moje strani. Fotke so pa res super. Wink
Tudi meni se zdi Pan na slikah bolj odrasel, bolj odlakan in vedno lepši. Cheesy

Samo nekaj me zanima. Kdo je bil sodnik? Se mi zdi nekam znan samo malo drugačen kot se ga spominjam Huh pa prosim, če mi poveste, da ne bom izjavila kakšne neumnosti.

Ja Bambi, črne pse je pa zeloo težžkooo slikati, se strinjam Wink

Zdaj pa dolgujem še odgovor Petri Cheesy

 Lejka naj bi bila edini laekenois v Sloveniji vsaj kar se razstavljanja in SLR tiče. Baje je prišel še en LN iz Nizozemske leto ali dve za Lejko, vendar se tista psička ni nikoli razstavljala (nekateri so jo poznali in rekli, da ni bila ravno tipičen LN)...

No seveda je zame Lejkica najlepša, najzlatejša, najljubša psička, prava crkljivka Wink Pa mi ni toliko všeč zaradi lovorik, ki jih je osvojila, ampak zato ker je en tak krasen srček, tako nežna, čustvena in tako moja - vse bi naredila zame in tako čudovita je do moje hčerkice Smiley
Ampak ni pa LN pes za vsakega (če se ti da si lahko prebereš značaj laeknov na moji web strani).
In ko sem mislila na značaj sem mislila generalno za vse belgijce - konec koncev so delovna pasma. Ko so mladi, so hiperaktivni, potrebujejo dosledno vzgojo, zelo radi "grickajo", se trgajo in žal (vse 4 pasme) včasih nepredvidljivo odreagirajo v za njih nenavadnih situacijah. Nimajo 100% stabilnega karakterja in skorajda vsi brez izjeme potrebujejo vsaj tečaj osnovnega šolanja.
No mladička LN ne bi mogla dati kot družinskega psa družinam z majhnimi otroki...
Saj belgijci so super psi, samo potrebujejo ukvarjanje, včasih jih je strah novih situacij, vedno so na preži, vedno jih je treba imeti pod kontrolo zaradi njihovih nepredvidljivih reakcij...To pa je lahko naporno za čisto običajne ljubitelje kužkov.
In zato nismo imeli mladičkov, ker smo se bali, da ne bi našli dobrih novih lastnikov, ki razumejo belgijce. Laekni so taki kuštravčki, da ljudje mislijo, kako prijazni so, a so vseeno pravi belgijski ovčarju kljub temu da so zaradi svoje mirnosti najbolj primerni (po mnenju strokovnjakov) za hišne ljubljenjce od vseh 4 pasem BO.
 In gorje, da kdo laeknu stopi na rep (tudi če bi bilo po nesreči)
potem kar odskoči..ali pa če nekdo grobo pristopi potem se pes kar umakne.

Ja v Evropi pa laekni spet postajajo popularni predvsem v Belgiji, Franciji in Skandinaviji. Na Nizozemskem so pa že dolgo med najbolj popularnimi BO. Ampak tisti laekni (pravi, stari nizozemski) delujejo težko, kot bouvierji (po videzu se razlikujejo od pravih belgijskih laeknov), ampak imajo pa super značaj, tak kot ga pričakuješ od kužka takšnega videza - nič se ne bojijo, so prijazni, stabilni, vedno jih brez strahu lahko čohaš....

Upam da tole ne bo izzvenelo kot kritika belgijcev ampak želela sem povedati samo to, da so belgijci delovna pasma, da so bili čuvaji in so zato nezaupljivi do tujcev ter potrebujejo dosledno vzgojo, ki pa zna biti naporna za navadnega ljubitelja kužkov.
So krasni psi, ampak potrebujejo in zahtevajo zelo veliko vsaj prve mesece in prva leta življenja Smiley

Nadja (ARIEB) vem, da je tebi Nati veliko bolj všeč od Lejke. A veš, da so me nekateri, ko je bila mlada, spraševali, če je schipperkee Grin Če bo vse po sreči upam, da ne bo ostala edina slovenska laponka. Wink Pa upam, da še kdaj vidimo tvoje črne diamantke Cheesy

Lp,
Nati





Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #408 : sreda, 12.05.2004 : 10:52:45 »

Kot prvo, NATI, da ne pozabim - že nekaj postov nazaj (smo se v zadnjih dneh 'malo' razpisali) si napisala, da ti je zelo všeč GN Buddy  Smiley. Tudi jaz sem se vanj zaljubila že ko sem ga videla na prvi sliki - trenutno sem na faxiranju oz imam pavzo, sliko imam pa nekje doma na kompu shranjeno, tako da je ne morem priložit. Res krasen pes, eden mojih favoritov.

ARIEB, priznam, da sem malo ignorant, predvsem pa lena in se nikoli nisem prav zelo poglobila v raziskovanje o vaših malih šipkih, a mi lahko ti pomagaš - po kaki logiki so šiperkejem rekli tudi 'ladijski špici'? Ta izraz sem zasledila v več knjigah, o njihovi ovčarski preteklosti pa nisem še nikoli nikjer brala... Razsvetli me, prosim.  

Horr, dretje je moja specialiteta, priznam, ampak med svečanim predstavljanjem pa le ne bi svetu dokazala, kaj se pravi imet pljučno kapaciteto. Žal sem te lahko ustavila šele na koncu tvojega trimčanja (zaradi mojega netaktičnega položaja pač), te je pa baje že na pol kroga stad mafin opozoril na kljusanje, pa nisi trzal. Bom drugič bolj efektivna, obljubim.

Psica je sicer res šampion in sodnik Vibor Ježek (zate, NATI) je res Panu z malo težkim srcem dal BOB, ampak popolnoma upravičeno. Psica je ok, ampak za moje pojme ji kar manjka do tega, da bi mene res očarala (subjektivno mnenje). Seveda je treba upoštevati, da je novopečena mati, ampak kot je povedal že ata Cerar, sodnik mora gledati na trenutno stanje ocenjevanega psa, v njenem primeru pa je to precej klavrno. Horr, ne sekiraj se, upravičeno sta pobedva in kot si ugotovil že sam, če pes iz razreda mladih dobi BOB je to kar konkreten dosežek  Cheesy Cool

Ja, Sambo je imel za BOB v konkurenci res izredno lepo psico; če kaj bo iz tega, ne vem, bi bila pa zelo vesela, če bi se res tako izšlo. Bojo mali Bambiji po svetu tekali in vreščali, jeeeeej!  Grin
Sicer je pa psica Van Lana's Hofova - bojo imeli na Hrvaškem najbolj mega belgijske linije GNjev, hehe.

NATI, glede dela z mladim belgijcem, njihove občutljivosti itd se čisto in povsem strinjam s tabo. Se pa z rednim ukvarjanjem da vzgojiti čisto lepo socializiranega psa. Sambo je še vedno manj stabilen kot kak drug pes, ko pride do kakih čudnih situacij, vseeno pa lahko brez problema gre kamorkoli. Na agi tekmah je na koncu vedno spuščen, na sprehodih po urbanem okolju tudi ni problema, kar ga najbolj moti je, da mora bit pripet, ergo - hodit počasi. Včeraj sva šle s prijateljico na sladoled na Prešernov trg in ga je pol strank in 3/4 natakarjev čisto posvojilo Smiley. Vse se da, če se le potrudimo.

Tako, šibam dalje si širiti obzorja. Lep dan vsem
Logiran
Maja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 312



« Odgovor #409 : sreda, 12.05.2004 : 13:17:35 »

Hojla!

No tudi jaz mislim, da belgijec (sploh pa malinois) ni za vsakega in iz tega razloga se tudi jaz nisem odločila vzrejati.
In kljub temu, da moj pes ni med najbolj socialnimi bitji tega sveta, do sedaj na sprehodih nisem imela večjih problemov. Večkrat ga s sabo vzamem tudi, ko grem jahat na Golovec in ga popolnoma nič ne gane, ne psi, ne mačke ne kure. Ko ima on opravke (kar pomeni spremljati konje) ne vidi nič drugega in to mi je najbolj všeč pri njemu. Je pa res, da vsekakor je dobro dati čez vsaj osnovno poslušnost.

pozdravček vsem

Maja
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #410 : sreda, 12.05.2004 : 13:54:47 »

ARIEB  Cheesy sej veš kako je če sva pa z Blujem zapečkarja in sladoledarja  sram Grin (ne letos res nisem mogla it ne tako ne drugače, zdej ko pa še vsi pravijo kako je blo fajn me mika, da bi šla drugo leto, pa še pesjan ima zadnjo taco obrito  Tongue)

Ja Nati maš prav (in Maja) vsekakor ni za vsakega, še posebno ne za koga ki misli, da je to isti karakter kot nemški ovčar  Huh, meni se zdijo ful bolj občutljivi in seveda intelignetni  Cool (v stilu, da jim prej potegne in potem te imajo na poslušnosti za norca, ko se jim ne da delat  Shocked Roll Eyes)
Vsekakor se 200% strinjam s tem, da potrebujejo veliko pozornosti/ukvarjanja.

kakorkoli pa (sem lih hotela vprašat) se mi ne zdijo preveč primerni za družine z majhnimi otroki, čeprav pišeš Nati, da se Lejka odlično razume s tvojo hčerkico  Cheesy (no mogoče samci), vsaj za Bluja lahko rečem, da ga ne bi pustila samega z npr. 4 leta starim mulcem, ki skače, krili in maha proti njemu pa ga še po možnosti cunja in izziva.

Blu nmreč rad na hitro pokaže zobe, ko mu kaj ne paše (sej ne, da bi koga ugriznu, ampak le v opozorilo  Grin, pusti me pri miru), so preveč hitri in nepotrpežljivi za moje pojme za majhne otroke, ki se še sami komaj obdržijo na nogah. Npr. jaz sem našemu kraševcu lahko dobesedno na glavi sedela, se valjala po njem in ni trznu, kar dvomim, da bi Blu dovolil... Roll Eyes

Horr Pan mi je na slikah precej drugačen, mogoče izraz na obrazu, kaj pa vem...lep vsekakor  Kiss
Aaa to je tista psica, za katero sem spraševala par strani nazaj? je bil oglas za mladičke tudi tu na mojempesu  Smiley

Bambi mičkeni Samboti?  Grin Jeeeeeeeeeeeeeeeej, če bojo, ko boj se javljam za čohanje, če bodo pra predaleč se priporočam za veliko veliko slikic  Grin Psica je pa tista bolj kosmata sklepam?


 
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.252


« Odgovor #411 : sreda, 12.05.2004 : 15:41:05 »

Najprej CESTITKE!!!!!!! Kiss Kiss Kiss Kiss Cool Cestitke za lepe rezultate malo je manjkalo pa bi sel BIS na Slovensko Wink

Bambi,jaz se tudi priporocam za cohanje malih Sambotov Wink

lp
Logiran
NATI
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 305


« Odgovor #412 : sreda, 12.05.2004 : 16:47:01 »

Hojla,

Bambi, saj se mi je zdelo, da je bil sodnik Vibor Ježek Wink samo se je v zadnjih letih tako spremenil, da nisem bila 100% prepričana, pa sem raje vprašala.

Ja Buddy je bil pa res krasen GN, pa še super značaj je imel.

Se pa strinjam Bambi, da se da z dobro voljo in delom veliko doseči tudi pri karakterju belgijca. Tudi naša Lejka gre z nami na sladoled ali v kakšno restavracijo (na vrt) pa ni nobenih problemov,pusti se čohati, če ljudje lepo pristopijo.Spremlja nas povsod, vedno je spuščena, vedno gre za svojimi ljudmi. Ampak se mi zdi, da so belgijci kot dobro vino, z leti postajajo vse boljši, zaupljivejši in stabilnejši.

Petra, res je, da belgijci niso idealni za majhne otroke. Ampak naša Lejka je že gospa v zelo zrelih letih in je brez problemov sprejela dojenčico. Moram sicer priznati da je bila Nati veliko bolj nežna, Lejka pa je od ljubezni kar skozi želela poljubljati malo po glavici in povsod. Zdaj potrpežjivo prenaša tudi cukanje in jahanje, saj je mala Lana nad Lejkino dlako nadvse navdušena.
Od začetka sem sami brez nadzora puščala le Nati in Lano, Lejki nisem 100% zaupala. Zdaj pa tudi Lejki zaupam.
Je kot prava skrbna mamica - sodeluje pri vseh opravilih, varuje Lano pred tujci in me vedno pride opozoriti, če Lana zajoka ali kaj podobnega. Res je zelo čustvena psička.

Bambi, tudi jaz se že veselim malih Sambotov..upam, da jih bo čimveč..ker so GN-ji tako lepi in elegantni črnuhci

Lep dan vsem,
Nati
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #413 : sreda, 12.05.2004 : 16:59:42 »

Hi, hi... Grin Grin
Citat
ki skače, krili in maha proti njemu pa ga še po možnosti cunja in izziva.
Blu nmreč rad na hitro pokaže zobe, ko mu kaj ne paše (sej ne, da bi koga ugriznu, ampak le v opozorilo  , pusti me pri miru),
... evo BAMBI odgovor, zakaj so tudi mali šiperke ovčarji  (malo za šalo) Grin Grin
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #414 : sreda, 12.05.2004 : 19:51:11 »

Citat
ARIEB, priznam, da sem malo ignorant, predvsem pa lena in se nikoli nisem prav zelo poglobila v raziskovanje o vaših malih šipkih, a mi lahko ti pomagaš - po kaki logiki so šiperkejem rekli tudi 'ladijski špici'? Ta izraz sem zasledila v več knjigah, o njihovi ovčarski preteklosti pa nisem še nikoli nikjer brala... Razsvetli me, prosim

Ojla bambi, da poskusim se jaz. Nekateri res imenujejo siperko ladijski spic iz preprostega razloga. Siperke so v svoji preteklosti poleg ostalih opravil lovile podgane in podobne zadeve po ladjah, ki so plule po rekah. Spic pa zato, ker so verjetno za koncni izgled pasme nekj ev preteklosti vkrizali tudi spica. Zacetki pasme pa so skoraj sigurno (100% pac ne mores biti za nobeno pasmo) ovcarski. V tistem delu danasnje Belgije (oz. Flandrije), kjer so vladali Francozi, so navadni ljudje lahko imeli le majhne pse in tako so zaceli z vzrejo crnih brezrepih psov, ki so cuvali njihove ovce. To naj bi bili (po belgijskih virih) psi, ki so se imenovali Leuvenaar-ji. Bili so vecji od danasnjih siperk in manjsi od tvojega Sambota. Grin Ko so v 15. stoletju ta ozemlja zasedli Spanci, so prepoved velikih psov ukinili in kmetje naj bi zaceli vzrejati vecje pse. Manjse predstavnike so zaceli imenovati schipperke (kar naj bi pomenilo majhen ovcar-little sheperd), vecji psi (Leuvenaarji) pa naj bi bili predniki grenenlenderjev (mater, zdaj si zapomnim samo to neumno ime). Schipperke so potem uporabljali vecinoma za cuvaje in iztrebljevalce glodalcev, vecje bratrance pa kot ovcarje. Sele kasneje so verjetno vkrizali spice in zaceli uporabljati tudi to ime. Originalni rodovnik za schipperke je bil objavljen leta 1883, kjer je bila pasma oznacena kot Belgijski ovcar, leta 1888 je bil ustanovljen prvi siperka klub v Belgiji. Kot zanimivost, za katero nisem sicer sigurna, da drzi, naj omenim, da je bila prva specialna razstava v Evropi leta 1690 v Bruslju (bom preverila, ce tudi na svetu) namenjena prav "moji" pasmi. Cheesy To pa zato, ker so bili lastniki te pasme cevljarji, ki so prav tekmovali kdo bo imel lepsega brezrepega vraga in tako naj bi si izmislili specialke. lp
Logiran

Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #415 : četrtek, 13.05.2004 : 15:50:45 »

Kaja, najlepša hvala za odgovor, si mi prihranila par ur surfanja po netu. ARIEB, tudi tvoj namig sem dojela, lahko ti pa povem, da špici, ki jih jaz poznam, prav tako veselo bevskajo, hitro pokažejo, če jim kaj ni všeč, brez pomislekov koga na hitro 'preštepajo' (zobna krtačka alias brivnik style) ter so navdušeni nad vsakršnim znašanjem nad krilečimi rokami in cunjami  Wink.

Petra, psica je ta bolj kosmata, ja, Candy; že na tejle sliki mi je všeč, v živo je pa še lepša: http://album.agility-slo.net/album43/specialka_net_016
Celo stop skorajda ima!  Wink Grin

Drugače pa, malo ustavite konje (Maja, ne ti); do malih Sambotov, če ti sploh bojo, je še veliiiiiikoooooo časa. Konkretno lastnik te psice mi je rekel za drugo leto, namreč psica je stara 13 mesecev, če se ne motim, torej odločno premlada za kakršnokoli akcijo, saj ni Tajka. Anyhow, oba morata še iti na vzrejnega, pa do drugega leta je še dolga, kaj veš, mogoče pa pridejo na kakšno razstavo v Slovenijo pa si raje izberejo Blublubluja? Kljub temu pa meni fantazija že veselo dela...

Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #416 : četrtek, 13.05.2004 : 21:23:31 »

Lepa psica res  Cheesy, pa se mi samo zdi al ima precej dolgo surlo/gobček? Pa nisem vedla, da je takooo rosno mlada  Grin

A da bi Bluja zbrali?  Grin hja prej bi se mogla odtragat od sladoleda in it na kakšno razstavo  sram (vsekakor pa Bluja razganja puberteta 100 na uro), ja pa še kaj zaslužit (to je majhen detajl....še vedno namreč odplačujem tisti prekleti blatnik  Lips Sealed)
Pa vseeno mam tudi midva še kr nekaj poti za nardit....od slikanja kolkov do vzrejnega  Huh

Zaenkrat upam, da ne bo sosedovih belgijskih zlatih prinašalcev  Lips Sealed Lips Sealed , zaenkrat dobro kaže (da ne bo nič)
Logiran
Mirko
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 15



« Odgovor #417 : petek, 14.05.2004 : 00:20:41 »

Spet bom vihal smrček nad nečim, kar je drugim nadvse všeč - ampak tale Candy ima gobček malo od podgane, malo od hrta in take mišje majhne oči. Saj drugače je pa s slike očitno, da je lepa, podobna je Muri, pa malo lepšo postavo ima.

Muro sem zdaj pri devetih mesecih prvič izmeril in ima že predpisano višino 58 cm. Ko sem izbiral psa, sem mislil, uf, belgijka bo ena prevelika mrcina zame, zdaj se mi pa zdi tako majhna, da upam, da bo še za kakšen prst zrasla. Eh, če ji dam vsak dan malo kvasa...

Petra, če bodo kužki, boš (oziroma bomo) lahko vsaj študirali genetiko - še posebno, če bodo lisasti, tigrasti, zebrasti, dalmatinasti in karirasti. Pa saj se nimaš kaj sekirat. Sosed se lahko, če je prinašalka rodovniška.

No, pred kratkim smo mi preživeli podobno situacijo kot ti, samo "z druge strani ograje". Uspelo je z naravnimi kontracepcijskimi sredstvi: zapor, gorjača in polni žepi kamenja na sprehodih. (Če se komu sliši kruto, pač še ni imel psice.) Četrto sredstvo je ravnodušnost ob pogledu na kup grafitov (lužic) okoli hiše, peto pa srečna okoliščina, da se vsaj največji psi ne klatijo kar tako okrog.

Mirko
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #418 : petek, 14.05.2004 : 10:01:35 »


Uspelo je z naravnimi kontracepcijskimi sredstvi: zapor, gorjača in polni žepi kamenja na sprehodih. (Če se komu sliši kruto, pač še ni imel psice.)

Ja, zelo kruto  Angry Angry In ja, tudi moja psica se je gonila 3 tedne nazaj, pa ni bilo potrebnih nobenih takih ukrepov!!

LP Jana
Logiran
LIZA
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.939


« Odgovor #419 : petek, 14.05.2004 : 10:24:40 »

Ja, zelo kruto  Angry Angry In ja, tudi moja psica se je gonila 3 tedne nazaj, pa ni bilo potrebnih nobenih takih ukrepov!!

LP Jana

Tudi pri nas ni problemov,psička je spuščena na sprehodih kljub temu,da je tu veliko klateških psov,ampak imam to srečo,da jih kar sama zavrača ;DKo pa jih ne zavrača več pa je pač pripeta,ampak tudi s kakšnim zasledovalcem se da čisto lepo zmenit brez kamenja in podobnih stvari.
Logiran
Strani: 1 ... 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 ... 137   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines