mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 07.07.2024 : 03:55:51

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Strani: 1 ... 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 ... 137   Dol
Natisni
Avtor Tema: belgijski ovčarji - čvek  (Prebrano 301234 krat)
0 članov in 12 gostov pregleduje to temo.
NATI
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 305


« Odgovor #390 : sreda, 05.05.2004 : 22:04:12 »

Petra,

Ne z Lejko žal nikoli nismo imeli mladičkov Cry , ker je laekenois malo nenavadnega - unikatnega videza, ki pa ni všeč mnogim ljudem.
Smo pa veliko razmišljali o tem..
Poleg tega smo se bali, ali bi za vse mladičke našli skrbne, nove lastnike.
Kot sama veš so belgijski ovčarji precej "naporna" pasma za vzgojo in včasih nepredvidljivo odreagirajo v določenih situacijah.
Ne slovijo po zelo stabilnem značaju, zato smo idejo o mladičkih kmalu opustili Sad
Resnici na ljubo tudi naša Lejka nima perfektnega stabilnega značaja, čeprav se je od Nati naučila biti veliko bolj zaupljiva do tujih ljudi in neznanih situacij Smiley
No če bi pa že parili, bi definitivno izbrali Maxa ali Opiuma van Kriekebos.

Glede Francije pa pokukaj na link
http://cfcbb.free.fr/
(upam da ARIEB ne bo zamerila Wink)
Pod Agenda najdeš podatke za specialke..Nationale d'Elevage je konec avgusta v Montluconu. To je največja specialka v Franciji (okoli 400 belgijcev pride) in CACS na tej razstavi ali pa na razstavi Championat de France je eden izmed pogojev za dosego naziva Ch.Francije.
Za članstvo v klubu pa se obrni na Contacts.

Pod resultats pa lahko najdeš rezultate specialk prejšnjih let in še nekatere druge rezultate izpitov, agilitija.

Tudi jaz sem bila pred leti v francoskem, belgijskem, nemškem in nizozemskem klubu za belgijce in moram priznati, da Francozi in Nemci izdajajo krasna klubska glasila z rezultati vseh razstav, zanimivimi informacijami o agilitiju, izpitih, predvidenih leglih, velikih šampionih Smiley

Lp,
Nati

Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #391 : četrtek, 06.05.2004 : 13:54:34 »

Petra, na taki specialki žal še nisem bila… hmmm, me pa vleče  Wink….. Najštevilčnejša razstava (kar se »moje« pasme tiče) in ki sem jo obiskala, je bilo Evropsko v Parizu, bilo je menda 25 predstavnikov pasme (in BeIRA je evropska prvakinja 2002 Cheesy). No, sedaj bo na potezi BON  Huh, da me popelje v kakšne nove kraje …  

Glede vsega ostalega pa je Nati  Wink izčrpno odgovorilia, bolj kot jaz poznam vso stvar, celo z »žalostjo« sem ugotovila, da na www v Klubu niso schipp niti omenjene!? Fuj! Drugače pa sem član bolj zaradi res izčrpne revije, ki jo izdajajo in je v delu namenjena tudi schipp in zaenkrat tudi edina, ki jo poznam.

LP "velikemu bratu"
Logiran
hunden
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 82


« Odgovor #392 : četrtek, 06.05.2004 : 20:12:19 »

ARIEB! Cheesy

Mene seveda zanima tista specialka ki je Avgusta vsako leto v Franciji. Sem mislila razstavljat letos, če bo denar seveda Wink, ker tam stanejo cestnine več kot pride bencin mater, to ne bom nikoli pozabila ko sem bila na tej razstavi več kot 1 leto nazaj. Če imaš kako prijavnico za to razstavo bi seveda bila zelo vesela če bi jo dobila. Sicer sem mislila drugače vsrediteljico mojega pesa vprašat kako in kaj, bi bilo pa fajn da jo dobim na lažji način. Tongue


lp,
hunden
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #393 : četrtek, 06.05.2004 : 20:30:32 »

ufff sej mene tudi vleče, verjetno pa bi se mogla enkrat pač spravit v avto in rečt...zdej pa gremo, ne vem v Francijo (npr. Pariz)  Shocked Grin....če sem pa tak zapečkar sram sram in se ne spravim nikamor...očitno me še ni potegnilo v razstavljalske vode  Lips Sealed
(pa še kaj morem zaslužit prej Roll Eyes)...kot pravi hunden je pot kr draga (kolko pa je prijavnina? pa verjetno se ne gre samo gor pa dol v enem dnevu ne  Huh

Nati se strinjam, da je Lejka zalo posebnega videza, ampak bolj kot jo gledam bolj mi je všeč Cheesy. Ne vem, če se je že o tem govorilo, a je sploh še kakšen laekenois pri nas poleg nje?
Kaj pa po Evropi so kaj bolj številčni?
Sicer pa se ti zdi, da se karakterno precej razlikujejo od ostalih belgijskih bratov? Mislim, malinoisi so itak razred zase...še med groenendaeli in tervureni so razlike (sicer ne tako zelo velike, a se jih zazna...)

ARIEB
Čestitam za evropsko prvakinjo  Cheesy, kaj bosta z Beiro zaključili razstavljanje al boš oba razstavljala? (btw, v Ljubljani je bla samo Beira ne?, mislim pa Bagi  Grin)




Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #394 : petek, 07.05.2004 : 10:35:30 »

Petra, Hunden - če mi pošljeta naslov (zasebno sporočila), bom naredial kopijo in vama poslala; tam so navedeni sodniki, cena...

Petra - Beira je verjetno zaključila razstavno kariero (jan. smo imele hudo poškodbo tačke in težko operacijo, ploščica, šraufi... no, bomo še videli, času čas) - v LJ je bila Beira samo v TOP 20 (torej uspehi prejšnjega leta), razstavljal pa se je BON (in zasedel 2. mesto v BIS med najmlajšimi, ufff kako sem bila srečna), v defileju si lahko videla tudi BAGI-co.

Kolikor vem (a bo sigurno Nati potrdila) je samo en laekenolois, in to njena pupica (in ima številko 00001) - škoda, škoda (Tadeja Wink, ne mi zamerit, ampak Nati je meni osebno veliko bolj všeč kot Lejka... sem nora na črno barvo Grin - in srčno upam, da Nati ne bo edina, tudi ona ima številko 00001).
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #395 : ponedeljek, 10.05.2004 : 11:34:58 »

Ojla, mi smo preživeli vikend, čepravsmo zelo zelo zaljubljeni v sosedovo prinašalko (ki se goni btw), čeprav z velikimi mukami  Shocked

Pes je tako zelo zavijal kot. da bi mu nogo stran rezali  Shocked in to celo noč  Angry (pesjan)

No kako pa ja kaj specialci iz Zagreba? ste šli sploh? Kako je blo?
Logiran
horr
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 122


« Odgovor #396 : ponedeljek, 10.05.2004 : 17:50:01 »

Hojla,

V Zagrebu sva se 1. specialke udeležila midva z Bambi. Glede na to, da je bilo organizirano na nogometnem placu z tamkajšnim društvom NK Blato sem prav vesel, da je bilo vreme lepo in ni bilo padavin.

V Bisu je zmagal malina, ki ga je pripeljala policija (svaka jim čast), pa tud sam se strinjam z sodnikovo odločitvijo, da mu pripada zmaga (pa tudi prav je, da ge zmaga na hrvaško, ker je to ravno prva specialka). 2. v Bisu je bil Sambo, 3. pa Pan. Sicer je bilo na specialko prijavlenih 5 Gn-jev, 39 malin, ter 2 tervisa.

Zanimivo pa je, da smo za 20 EUR prijavnine dobili najprej vrečo, v kateri sta bli okoli 2 kg hrane (Hills). Nato so imeli tudi catering in po razstavi še kosilo. Nagrade so bile unikatne, saj so poleg pokalov podeljevali unikat plakete, ki jih je izdelal kipar. Vsekakor so spozorji pokrili večino stroškov.

Slike bodo nekje v prihodnosti Smiley.

lp
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #397 : ponedeljek, 10.05.2004 : 18:46:46 »

Me veseli, da je horrčiju uspelo priti prej do kompa kot meni, tako da lahko izpadem skromna in se mi ni treba sami hvalit, muahaha  Cool Grin. V glavnem, res je, priznam, s Sambotom sva bila R. BIS, Panteon in horr sta pa bila tretja, tako da trikrat hura za naše!  Cheesy

Moram reči, da take razstave kot je bila včerajšnja pa še nisem doživela, ne kot gledalka ne kot razstavljalka. Že ob prihodu mi je nasmeh na obraz narisala glasba, nadaljevalo se je s super hitro prijavo (in opravičilom tipa, ki je pisal račune, ker je takoj vedel, da je v katalogu napačno napisal moj priimek  Shocked), sledilo je že standardno belgijsko norenje viških lepotcev. Nato so organizatorji, predsednik društva itd imeli kratke govore, za njimi pa smo vsi prijavljeni šli na častni predstavitveni krog v ring (ki je bil ogromen, ampak le 'rahlo' premajhen za 46 psov; horr, hvalabogu zate, da mi ni treba spet se ubadati z računanje koliko česa je bilo, hehe).

Prvi smo na vrsti bili grenenlenderji. Kljub obljubljenemu profi handlerju je postajalo vedno bolj očitno, da le-temu ne bo uspelo priti pravočasno, tako da mi ni preostalo drugega, kot da sem ta profi handler jaz  Wink. Šla sva notri kot tretja, pritekla do sodnika, pokazala sem mu (Sambotove) zobe, kar je po pričakovanju minilo brez zapletov, prav tako po pričakovanju pa moje dete spet ni bilo pretirano navdušeno nad otipavanjem pirhov. Kljub temu brundanja ni bilo. Odtekla sva en krog in se postavila na ogled s pomočjo zvestega horrja, katerega dabl hendling je (celo med slikanjem!), kot ponavadi, bil impekanten in zelo koristen. Dobila sva odlično, CAC in zadovoljno šla ven. /v najinem razredu je bil prijavljen še Ijen od Jane, ampak nista prišla/
Kmalu so naju poklicala nazaj v ring za BOB, kjer sva imela za nasprotnico meni izredno všenčno mlado psico. Sodnik je oba opisal in na koncu podelil BOB Sambotu, kasneje pa še naslov Klubskega prvaka v konkurenci z drugo, zrelo psico.

Naslednjih par ur je minilo v prav takem super vzdušju; sodnik je vsak izbor najlepšega psa v razredu in za najlepšega spola in pasme pospremil s kratkim opisom in komentarjem psa, kar mi je bilo zelo všeč. Mi smo medtem divjali, se pogovarjali, bili čohani in občudovani, počutili smo se res dobrodošli.

Okrog 13ih se je začel BIS program. Povabili so vse CACe v ring, kjer smo dobili svoje pokale - midva za BOB ter za Klubskega prvaka; na koncu smo ostali notri trije BOBi, torej vsak najlepši pes svoje pasme. Sodnik je za najlepšega izbral malinoisa, druga sva bila midva, tretja pa, kot rečeno, Pan in horr. Mi smo ponosni nase, na njiju dva in skratka na vse skupaj  Cheesy. O razstavi v glavnem le najlepše, če bo še kakšna, bomo z veseljem prišli, sploh pa, če bo tako dobra družba  Grin Midva s Črno Smrtjo sva šla spat srečna kot že dolgo ne.
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #398 : ponedeljek, 10.05.2004 : 19:18:28 »

Joj kako sem ponosna  Grin Grin Grin
ČASTITKE obema  Cheesy Cheesy (oz. vsem štirim  Wink)

 Kiss Kiss Kiss
Logiran
horr
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 122


« Odgovor #399 : ponedeljek, 10.05.2004 : 22:56:48 »

Hojla,

slike imam že na compu, tako da bodo danes ali jutri že na netu. Če hočete, lahko slikam plaketo (saj ima Bambi 2 podobni Wink ), tako da boste videli, da so se res potrudili. Mislim, da bomo na naslednjih specialkah še videli policaje Cheesy Cheesy. Tokrat so odšli par cm višji (in sklepam po glasnosti, ko smo odšli s kosila tudi...khhhmmm...recimo, da so imela jetrca dost dela Wink Cheesy)

SIcer ni blo hendlanje moje čist popolno, sj še nikol nisem slišal za počasno gibanje  Grin Roll Eyes in sem tako rahlo tekel tud med laganim kretanjem Cheesy. Smo vsaj dal možnost malini za najlepšega mladega psa (đoke...sj je bila zelo lepa malinca Cheesy).

Midva s Panom sva se celo pridružila Belgijskemu klubu (hrvaškemu), saj se mi zdi, da so naju bili tam zelo veseli. Ko je lastnica legla Tervisov omenila tajniku kluba, da bi se radi vpisali, če bi imel čas kaj kasnej, je že čez minutko prletu z plačilnim blokcem ter kartico člansko in je blo v petih minutah urejeno. Pa še pohvalijo se lahko, da imajo mednarodno članstvo Grin;D.

Bambi je pozabila omenit enega profi fotografa, ki je Pana slikal med igranjem in mi je pol pokazal slike. Če bodo pol tako dobre, kot so se meni takrat zdele, bodo to najlepše Panove slike do sedaj  Shocked. Model res očitno obvlada. MIslim, da je Sambota tudi slikal. Bambi: un mal močnejši tip z teleskopskim objektivom. Se spomniš?

lp
Logiran
horr
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 122


« Odgovor #400 : ponedeljek, 10.05.2004 : 23:26:22 »

Ellow,

sedaj so slike gor, najdete jih, kot vedno, na agi albumu.

Za pokušino:

http://album.agility-slo.net/albums/album43/specialka_net_004.sized.jpg
http://album.agility-slo.net/albums/album43/specialka_net_061.sized.jpg
http://album.agility-slo.net/albums/album43/specialka_net_062.sized.jpg

lp

[slika spremenjena v povezavo; Jana]
Logiran
Maja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 312



« Odgovor #401 : torek, 11.05.2004 : 09:51:48 »

Hojla!

Čestitke obema, sploh nisem vedla da je to v nedeljo. Jaz sem bila že v soboto čist uničena od agija.

Škoda, da nisem še jaz Rika pripeljela, bi bili trije na stopničkah  Grin  Wink

lp

Maja
Logiran
horr
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 122


« Odgovor #402 : torek, 11.05.2004 : 15:33:19 »

Maja: če bi ti Rika pripeljala, verjetno sploh ne bi prišli do BIS-a, ker bi sudja že prej roko zgubil, ko bi hotu šlatat jajčka  Roll Eyes Grin Grin Grin Grin (đoke)

lp
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #403 : torek, 11.05.2004 : 15:47:21 »

Petra, hvala za čestitke. Horr, ti pa v bodoče lepo prosim pri laganjem kretanju (ali čim že) hodi - lagaj se kretano, bohtenimarad, Panakota ti je cel krog v perfektni kameli odlaufal  Tongue . Ali pa prehitevaj, saj ni prepovedano  Wink.
Hm, ko moje trenutno finančno stanje ne bi bilo tako, da že klošarji razmišljajo o dobrodelni prireditvi, na kateri bi zbirali sredstva na moj račun, bi se gotovo k njim včlanila še jaz. No ja, mogoče se pa še bom, bomo videli. V vsakem primeru, 'uočili' so naju in stric Dražen je rekel, če lahko mojega otroka prostituira po Hrvaški, če bo kdo zainteresiran  Grin. Aui maue, aui maue...

Maja, res škoda, da te ni bilo. Mogoče pa drugič, pa bomo Slovaki res vse pobrali, hehe.

Aja, da ne pozabim - horr, slike so SUPER! Me likes, me likes a lot, samo tiste s stopničk so tako temne, da se, as usual, Sambota bolj slabo vidi. Drugače pa 1A!  Kiss Tisti tip je slikal tudi Sambota, ja, tako da če ti pošlje slike mu pliz reci še za moje. Fala fala.

Lep dan vsem, še vedno ponosna Urša in Sambo
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #404 : torek, 11.05.2004 : 19:45:09 »

Dobre slikice horr  Cheesy, ej ampak kaj se mi samo zdi al se je Pan kr spremenil?

Se mi zdi vsaj po slikah, da je čisto drugi, bolj kosmat pa bolj temen  Shocked, kaj ste mu kaj nardili?
a tistega drugega trevisa niste nič poslikali?

Bambi, sej Sambo sploh ni imel neke hude konkurence  Grin Grin vsaj po slikah sodeč  Wink

Kakorkoli drugo leto grem z vami oz. greva  Wink (če ne bomo imeli spet pobrito nogo  Shocked Grin)
Logiran
Strani: 1 ... 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 ... 137   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines