mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 01.07.2024 : 01:50:12

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Strani: 1 ... 107 108 109 110 111 [112] 113 114 115 116 117 ... 137   Dol
Natisni
Avtor Tema: belgijski ovčarji - čvek  (Prebrano 300598 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #1665 : ponedeljek, 26.01.2009 : 20:49:15 »

Da se na hitro javim, pri nas gre očitno končno le na bolje. Konec tedna je bil Sambo sicer spet malo manj živahen, a nič hujšega. Še dobro, da imam zdaj med vikendi RO tečaj, vsaj tam se razživi skoraj do normale, ko uživa pri demonstracijah vaj in se čudi, kako dobi klik in priboljšek za en 'beden' obrat ali kaj podobno banalnega  Wink   Cheesy .

Surla je že zelo ok, ustnice so že skoraj popolnoma črne in čisto zaceljene, samo v kotičku ima še kanec roza, prehod iz ustnic v smrček pa je spredaj tudi še skoraj popolnoma pigmentiran, le na spodnjem robu je še malo roza in tam tudi edini še nezaceljen, 'živ' del, ki ga mažem z aloa vero in zeliščnim mazilom Zeep.

Včeraj in danes pa počasi prihajajo na plan prvi znaki stare forme - Sambo je končno začel spet lupčke talat, vedno več laja in vedno manj uboga, presrečna sem  Cheesy Wink. Danes je sploh super volje, veselo vufa, se prihaja čohat, skače v rit in če se mu zdi, da bo akcija, se začne prav samboidno dreti  Cheesy Cool . Tako da smo izkoristili prvo sonce po dolgem času, prvič v življenju sprobali suhi šampon potem pa šli na travnik se malo požogat in pofotkat. V četrtek dopoldne pa gremo na CT in upamo na vzpodbudne novice, držite pesti...

Lep pozdrav vsem od danes prav super razpoloženega Sambota in posledično super razpoložene mene   Cheesy





Logiran
uLa*
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 458


« Odgovor #1666 : ponedeljek, 26.01.2009 : 21:07:11 »

uuu super!  Cheesy Cheesy
držimo pesti, tako ali tako pa ne moremo pričakovati drugega kot dobre novice  Smiley Wink

Vidim da lepotec spet pozira  Grin Super je na fotkah!  Kiss
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #1667 : ponedeljek, 26.01.2009 : 22:09:12 »

jeeeeeeeeeeeeeeeeeee, bravo Sambo!!
Kar razveseli sefico tudi v cetrtek!!  Wink
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #1668 : ponedeljek, 26.01.2009 : 22:09:51 »

Super Sambo!!
Bomo držali pesti za tega črnega lepotca.. Kiss Kiss
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #1669 : ponedeljek, 26.01.2009 : 23:56:23 »

Mi bomo tudi drzali pesti in cakali na pozitivno porocilo!

Lp Ziva in pasja banda
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #1670 : torek, 27.01.2009 : 20:17:22 »

Hvala za pesti  Smiley.

Danes se je tole noro delovno obdobje zame končno končalo in malo lažje diham, tako da smo dan izkoristili za crkljanje in kepanje  Cheesy.

http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/DSCN7483.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/DSCN7505.jpg

(bodite veseli, da tale fotka nima zvoka  Cheesy Grin )
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #1671 : torek, 27.01.2009 : 21:34:36 »

Jooj črni Sambo tako sem vesela!! Snega pa vidim, da vam ne primankuje..  Smiley
That's the life!  Cool
Hehe meni bi bila pa všeč z zvokom!!  Wink
Logiran
uLa*
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 458


« Odgovor #1672 : sreda, 28.01.2009 : 19:54:40 »

hehe, kako sta luškanaa  Cheesy Smiley Vidim da je Sambeku zelo pasalo  Grin Grin

Tale plašček na drugi slikici mi je všeč. Tudi mi za našga načrtujemo kaj podobnega, samo da verjetno v obliki palerine.  Smiley
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #1673 : nedelja, 01.02.2009 : 20:32:40 »

Saj vem, da me imate poln kufer, pa kaj  Tongue.

V četrtek smo šli na CT, šlo je precej dobro - tumor se je zelo zmanjšal  Smiley (ob zadnjem slikanju je bil že razširjen tudi na levo stran nosne votline in na desni proti očem, zdaj je tu vse čisto), torej je obsevanje pomagalo, verjetno ga bomo dali čez 2-3 tedne operirat, da odstranijo še preostanek tumorja. Ker gre za sarkom in ne za karcinom, je bilo za pričakovat, da tumor ne bo popolnoma izginil, ampak se je dobro skrčil, tako da smo veseli. Smiley O operaciji bomo še malo potuhtali, načeloma pa je tako - traja cca eno uro, pričakujejo kake krvavitve (tega smo že vajeni, žal), ne potrebuje nobene posebne postoperativne nege, načeloma naj bi po dveh, treh dneh bil normalen. Naredili bi mu rez od stopa do smrčka, torej po nosnem grebenu, mu odstranili vrh kosti, spraskali ven, kar je ostalo od frdamanega bastarda, potem pa prišili kožo nazaj čez. Za razliko od našega eksotičnega tumorja (ne pozna nobenega primera v Evropi s takim tumorjem oz da bi ga zdravili) so pa tovrstno operacijo večkrat izvajali in ni bilo posebnih težav. Zdaj torej čakamo na potrditev tistega USA strokovnjaka, ki je kdaj že imel kak tak primer, premislimo in se odločimo ali ne, vmes pa spet napademo še z alternativo - ponovno greva k bioenergetiku, mogoče še k enemu drugemu alternativcu. V glavnem, se držimo, Sambek je pridno narenčal vetko, ki mu je dala kanilo  Evil , po CTju in RTG (pljuča ok, metastaz ni videti) se je hitro prebudil in je bil nekaj ur kasneje že normalen, našpičen, je vufal in skakal v rit  Evil  Roll Eyes pa zobade delil  Grin .

Dobro novico smo včeraj proslavili s prijetnim RO treningom in super izletom v družbi trikolorjev  Wink , tukaj za pokušino, več fotk bo pa na blogu, ko bo.

Lp vsem in hvala za pesti in šape, upam, da jih bomo v najslabšem primeru samo še enkrat rabili.

http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/DSCN7548.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v654/bambi16/DSCN7574.jpg

Od leve proti desni - Leia, Klark, Sambek, Binca

Logiran
uLa*
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 458


« Odgovor #1674 : nedelja, 01.02.2009 : 21:25:24 »

Hehe, Urška kako bi te imeli poln kufer, vedno smo veseli novice o Sambeku  Grin Wink

Supeer, za dobre novice!  Cheesy Cheesy Go Sambo, go Urška

Štirje lepotci...  Kiss Kiss
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #1675 : nedelja, 01.02.2009 : 23:12:52 »

Sambo super! Res upam, da se čim prej pozdravi tole in, da bo potem mir! Kiss

Uživajte, slikice pa kot vedno superca! Cool
Logiran
uLa*
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 458


« Odgovor #1676 : petek, 20.02.2009 : 18:26:09 »

Ojla! Smiley

Mal se je tema zastarala. Urška kako je s Sambekom?
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #1677 : petek, 20.02.2009 : 19:41:30 »

Vsi smo kar ok - kratkoročno ne najbolj blesteče, ampak dolgoročno veseli  Wink.

Mislim, da je za nami zadnje dejanje tegale epskega boja, Sambo je namreč bil operiran v sredo zjutraj. Z nami je šel krvodajalski seter Mini, saj je bilo dosti možnosti, da bi Sambo precej krvavel in bi potreboval transfuzijo. Vse je šlo ok, ostanek tumorja je bil lepo viden, so vse spraskali ven, ostalo tkivo ni nič prizadeto od obsevanja  Smiley , krvavel pa ni kaj dosti, tako da smo Miniju kri puščali zastonj, ampak nič hudega... Kri lahko shranijo za tri tedne, mogoče pa komu drugemu prav pride...

Operacija je v glavnem šla super, Sambo je tudi to prenesel dobro nad pričakovanji, veti so optimistični tudi za v bodoče - pravijo, da so res uspeli vse ven vzet in da se z malo sreče ne bo nikoli ponovilo. Nekako smo preživeli tudi prvo noč - bala sem se ga ponoči pustit nezavarovanega, tako da je imel gor lampo, ki ga jasno hudo moti, v avtu se je od Postojne do doma usedel za mogoče 5 min, o ležanju seveda lahko samo sanjam, precej podobno je doma. Ponoči je kar nekaj bluzil  Roll Eyes , ni vedel, kam bi se dal, potem je stankal nekaj litrov vode in se dovolj pomiril, da smo lahko prvič malo zadremali - okrog 4ih. Pred tem se je samo n-krat odmajal iz dnevne v predsobo in nazaj, vmes sva v predsobi na tleh oba zakinkala za 5 min, pa smo bili spet pokonci... No, ob 4ih smo malo zaspali, jaz sem si navila budilko na vsako uro, da sem vrgla uč nanj, sicer sem se pa sama zbujala skoraj na pol ure. Naj bi se v ene dveh dneh pobral, šivi pa grejo ven čez 20 dni predvidoma.

Si pa trenutno revež res ni podoben, pobrit je od obrvi do smrčka, lica ima zatečena, pa še tisti šivi po polovici face... Trenutno je res videti bolj klavrno  Undecided , ampak mislim, da ko bo oteklina izginila in bo dlaka začela rasti bo čisto ličen, mislim, da je vet dobro opravil tole operacijo.
 
Drugače pa sem pričakovala, da bo imel zdaj opazno vdrt profil, saj so mu odstranili vrh nosne kosti in ima čez le kožo napeto, pa sploh ni tako. Mislim, da ko bo zrasla dlaka, se bo videlo res minimalno - najbrž se bo bolj videla brazgotina od šivov kot pa manjkajoča kost. Saj bom dala kako fotko, samo da se malo navadim na nov imiđ - sem zelo vesela, da je vse super potekalo, ampak ko ga božam in zraven vidim njegov portret na steni, slikan lani jeseni, dobim kar fejst cmok  sram Undecided . Saj vem, važno je zdravje, a ga vseeno ni lahko videti takega. Ampak saj bo, nevroza bo tu čez nekaj dni, dlaka je naročena za čez kak mesec, pa bo  Smiley.
 
Ker to jasno še ni dovolj, so se pojavile rahle komplikacije... Da ne bom tu preveč dolgovezila - bolj podrobno bom objavila na blogu, na kratko pa - ker so Sambotu odstranili kost, ni več 'kanala', ki bi zrak vodil direktno v pljuča, zato gre zrak ob vdihu kamorkoli lahko, v njegovem primeru v podkožje. Tako se mu je zrak nabral po celem telesu, najbolj opazno v levi nogi in od vratu do konca reber...  Tongue Ja, na otip je res tako ogabno, kot se bere, so pa rekli, da ni nevarno zanj, malo neprijetno, ampak neboleče in nenevarno, izginilo naj bi v kakih dveh dneh. V glavnem, včeraj sem ga pustila v Mestnem Logu za 4 ure, da so mu dali infuzijo ter intravenozno protibolečinsko zadevo, potem pa še protibolečinski obliž z večdnevnim delovanjem - za kar so mu naredili še 15x10 rupo na boku Tongue. Skratka, revež ni videti ravno vrhunsko, ampak je razen odvečnega zraka zdravstveno ok in čez mesec, ko bo vsaj toliko dlake, da koža ne bo več vidna, bo že čisto kulturno izgledal, za ostalo bo pa treba še malo počakat... Glavno, da bomo zdravi.

V glavnem, Sambo se res mnogo bolje počuti, sicer je še mehurčkast, ampak je bolj živahen, zajtrk je pojedel, tako da sem prepričana, da bo v nekaj dneh spet dobri stari Sambo, naluknjano plešavost bomo pa že preživeli.  Wink

Lep pozdrav torej od vojnega veterana Črne Smrti in mene
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #1678 : petek, 20.02.2009 : 19:48:46 »

Ooo Sambo sem prav vesela, da si že bolje!!  Kiss Kiss
Logiran
uLa*
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 458


« Odgovor #1679 : petek, 20.02.2009 : 19:59:56 »

Super, da je operacija uspela! Joj, ne morem si predstavljati kako je sploh brez tistega dela kosti.  Shocked Huh Želim mu čimmanj problemov, sploh z dihanjem in čimprejšne okrevanje!  Kiss Cheesy Smo v mislih z vami ter držimo vse tačke in pesti
Logiran
Strani: 1 ... 107 108 109 110 111 [112] 113 114 115 116 117 ... 137   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines