mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 07.07.2024 : 16:49:22

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Strani: 1 ... 83 84 85 86 87 [88] 89 90 91 92 93 ... 137   Dol
Natisni
Avtor Tema: belgijski ovčarji - čvek  (Prebrano 301340 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #1305 : ponedeljek, 12.03.2007 : 17:54:19 »

Darkobarko je dvignil obrv, prebral poročilo iz Graza, ki mu je zdaj potanovem zelo ljubo mesto (hehe), žoknil gazdarico pod rebra rekoč, da se spodobi odkrhati in ponuditi Tetki šapo sprave ter mu čestitati, ker je tako suvereno pometel s konkurenco. Obenem se je pridušal, da v bistvu sploh ni bilo dvoma, 'ko je najjači' Smiley. Darkova guvernanta pa zraven piska: NAJVEČJA ČESTITKA TETKI in njegovi vdani podložnici. Lp Neža
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
Chipa
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 63


« Odgovor #1306 : torek, 13.03.2007 : 00:43:10 »



Chipa, oprosti, sem mislila, da se oglasa Drazen, pa vidim, da gre za copypaste njegovega pisanja, malo sem se zmotila. Kakorkoli, vidim, da na specialki sodi ga. Lazic iz psarne Suny day's. Specialistka torej  Cheesy. Najverjetneje res pridemo v Vinkovce maja... Bomo videli.

Tako, grem malo izkoristit dan s Sambotom.

Lp iz soncne Grenenlandije 

Za sve sudionike organiziramo bogate nagrade i zajednički ručak za sve .
Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #1307 : torek, 13.03.2007 : 08:41:20 »

Končno malo časa za pisat!

Kot prvo čestitam Bambi in Sambo!!!! Bravo! Tako je prav!!!!
Jaz sem že nekajkrat bola s mojimi psi v Grazu na razstavi, se mi je pa tokrat zdela največja gužva. Že pri blagajni se je čakala kar 15 minut, da se je prišlo na vrsto. Škoda. Pri teh zadev - sploh pa če vidijo da je ček kup še neplačanih - bi lahko še dodali kakšnega kljukca ki kasira denar.
Ringi, res je, pre mali, ampak mogoče je bil pa to samo občutk, ker so na žačetku bili Leonbergerji na vrsti in so z njihovo velikost zasedeli cel ring  Grin. Čakalna doba je bila tudi huda, čeprav sem imela srečo, da sem se spet srečala s sestro mojega Lira in smo potem cel cajt klepetali. Tudi moja teta je prišla na razstavo in sem potem imela še tukaj malo čvekanja. Bambi, sem te pra krat poskusila najti, pa mi ni uspelo. Ko sem pa bila v ringu sem gledala okoli, pa te tudi nisem videla. Si me prav presenetila, da imaš slikce od Lira...jaz te pa videla nisem  sram....

Glede plonkcev: seveda mi je tudi ljubše, če ima vsaj plonkec in tam pogleda kaj naj bi bilo prav in kaj ne (prejšno leto v Protorožu se mi je zgudilo, da je sodnica šla v sosedni ring vprašat če kdo ve kakšnem mora biti Malinois  Undecided). Sem pa bolj za to, da se bi zbirala mogoče sodnike, ki imajo manj pasem, in se zado na teh bolj spoznajo. Sigurna sem, da je cel kup sodnikov, ki imajo samo eno ali dve pasme, se pa na teh super spoznajo!

Joj, morem v razred, se slišimo kmalu....
Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #1308 : torek, 13.03.2007 : 09:59:01 »

...šele zdaj imela čas za prebrati prejšni post...koliko napak.. sram.sorry! Je bilo še zgodaj... Wink

Da se vrnem na temo Graz: ja, tudi meni je bilo super, da se bilo toliko štandov in da je bilo toliko robe za kupit! Sem kar dosti nakupila, in komaj čakam naslednjo razstavo, da bom spet lahko nakupla cel kup "šare" za mojega psa. Tudi počasi nabavljam stvari za mojega novega kužka...in sej veste koliko stvari mladiček rabi  Grin.....

Sicer pa je kmalu razstava v Oberwartu - ki je btw. zame ena najlepših v Avstriji, pa bomo tam spet imeli možnost nakupovanja (in upam tudi da bomo končno dobili zadnjega CACA!!! To je tako mučno, da ravno na zadnejag moraš toliko cajta čakat....prvi trije sem pa dobila enega za drugim!)
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #1309 : torek, 13.03.2007 : 14:20:51 »

Chipa, sem ze skoraj odlocena, da grem, torej se verjetno res vidimo v Vinkovcih. Upam, da bodo tokrat na Hrvaskem prisotni vsi stirje belgijci - agilitaska kolegica ima pri sebi ze frisno novo ostrodlako bestijo  Cheesy, upam, da jo tam vidim, ce ne prej na kaksni agi tekmi.

Tina, res je, razstava me glede organizacije/administracije ni prepricala, upostevam pa, da sem bila najprej slabe volje zaradi Sambotove noge in sem bila mogoce ze generalno prevec nastrojena, zato jih raje nisem prevec skritizirala Wink. Hja, jaz sem te videla samo takrat pred halo, ko sva se pozdravile, potem pa se enkrat na dalec med halami zunaj. Ja, imam ene tri slike od Lira, zal ne prav kvalitetne, ker sem po najinem ocenjevanju hotela ven na zrak sprostit sebe in psa, pa sem bila ravno na napacni strani, tako da je Lir slikan bolj od zadaj. Vseeno ti jih posljem, ce zelis, za drugic pa obljubljam boljsi shooting Wink. Nase slike so tudi bolj svoh, zato so pa filmcki super uspeli in bodo na strani, ko bo spet posodobljena.   

Glede sodnikov - saj ni, da ne delim tvojega misljenja, raje vec sodnikov, ki naj sodijo manj pasem (pa zato tiste, katere res poznajo), vendar to ponavadi ne gre, vsaj ne pri tako nepopularnih pasmah, kot so belgijci. Vzrok je verjetno denar, kaj pa vem; vec sodnikov pomeni vec potnih stroskov in vec nocitev... Ne vem, samo sklepam. Zato pa se midva tako redko razstavljava, kljub temu, da se imava oba na razstavah prav lepo. Grem samo, ce vem, da sodnik ve, kaj sodi, pa na razstave, ki so tako ali tako mega - Hrusica, Zadar... Za ostalo mi je skoda denarja, saj mi tudi BOB prav malo pomeni, ce sva sama in sodnik napise, da ima 'tipicna majhna trikotna uhlja' in to predstavlja ze 3/4 opisne ocene.

Stante vedno napadem z velikim uzitkom, potem pa tako ali tako vedno samo sebe prepricam, da teh stvari pravzaprav ne rabim. Je pac treba sparat. No, tokrat pa sem si le dovolila mali luksuz in Sambotu kupila lezisce iz umetnega usnja s cca 5cm peno notri, vse pralno. Sem rekla, da si po 8ih letih dela njegovi sklepi le zasluzijo eno mehkejse lezisce  Wink Cheesy (saj ima povsod dekice, ampak je po belgijsko lepse lezat na trdih tleh). Se bolj vesela pa sem, da ga dejansko uporablja, tako da ima zdaj svoj lastni usnjen fotelj  Smiley.

U, nov kuza na poti? Je ze kaj dolocenega? Pri meni je kar se gledanja bodocih Crnih Smrti tice malo zatisje, se  bom pa kmalu spet malo podala raziskovat psarne in pse. Se je cas.

Kdaj pa je Oberwart? Sem ga ze gledala, pa sem pozabila... Smo se menili, da bi sli tudi tja, po uspehu v Grazu se mi se bolj gre. Bomo videli.

Lep soncen dan vsem in natipkanje 
Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #1310 : torek, 13.03.2007 : 18:34:38 »

Sodniki so za organizatorja strošek, brez dvoma. Vseeno pa, tudi allroundsodniki so bolj špecializirani za nekatere pasme (naprimer ta iz Graza za lovce) pa bi bilo bolj primerno, če bi ta sodil lovce, nekateri ki pa je bolj špecializiran za ovčarje, pa te. Ampak, kot si že povedala, vedno bo tako bilo, da bodo vse več pasem sodil en sodnik, in da bo čakanje vedno dalj, ocenjevanje vedno bolj kratko in nenatančno,...itd. To spada pač zraven!

Tudi jaz si vedno izberem sodnika ali pa razstavišče preden grem na kakšno razstavo. Zdaj sem bolj pokusila no ja, pač upaš da dobiš zadenj CAC. Razen Oberwart razstave, na katero grem že par let, te me vlečeje bolj zaradi vzdušja kot pa sodnika. Sem pa do zdaj vedno imela srečo in tam dobila prvaka (mogoče zaradi tega je mi ta razstava še bolj všeč  Grin ) Oberwart je konec julija in je super povezan s razstavo v Szombatheli. Ker je to zelo blizu se splača iti na obe. Na Madžarskem pa itak umreš od smeha ko prides na raszavo...nobeden ne zna ne nemško, ne angleško, loviš se od ringa do ringa, da bi našel svojega in dvignil številko, slišiš samo njihov jezik....skratka: smeh!!! Cheesy

V bližini Oberwarta poznam hotel, ki je seveda tudi za pse (za njih je zastojn) in je super lep in super prijazen, poceni, leži ob gozdu (super sprehodi) bližu kopališče, restavracije, parki....prejšno leto sem že dva psa in lastnika zraven povlekla, to leto jih bo še več. Bambi, če se naši družbi hočes priključiti bi bilo super!!

Moj novi kuža bo: ne belgijc, ampak mali, simpatični mops! In to seveda samička, drugače bi Lir imel mini-marendo. Iščem tega psa že kar dolgo časa, ker seveda hočem imeti zdravega, kvalitetnega. Sem po rez dolgem iskanju končno našla vzreditelja ki mi odgovorja. Če gre vse po sreči bi morala mamica te dni roditi, potem pa je samo še odvisno od tega ali je kakšna smička med njimi. Če bo, potem sem kmalu novo pečen lastnik kužka mops!
Zakaj mops? Je majhen, ga lahko pri Liru povsod zraven stlačim  Grin, prijetnega karakterja, zelo navit (kaj je idealno za igranje in za kilometrske sprehode ki jih s Lirom delava), idealen za šolanje (z njo hočem dokazat, da tudi takšni "nešolski" psi lahko dosežejo visoke rezultate  Roll Eyes ) in predvsem idealni za kompanijo. To bo takorekoč Lirovo darilo in on bo moral za njo skrbeti, to pomeni jo učiti kaj sme in kaj ne  Wink. Če jo bo ta prave stvari naučil bo pridna za umret (če j že Lir takšen!  Cool priden! )

Bambi, ko bo cajt ti bom na tvoji homepage napisala moj e-mail naslov, ker tukaj ne morem poslati zasebno sporočilo. Pa se potem tudi lahko zmenimo za prevod ocenjevalnega lista!

Lep dan želim!
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #1311 : torek, 13.03.2007 : 21:49:09 »

Sem tik pred odhodom v Bovec, ampak na tole pa moram odgovorit.

Moooooooooooops  Cheesy Cheesy Cheesy.

Ocitno smo vodniki belgijcev sila cudni ljudje, polni nasprotij, namrec ena mojih najljubsih pasem je prav mops in ko bom imela kako desetletje vec kot zdaj, mi bosta druzbo delala jazbecar in mops  Cool Cheesy Grin. Super!!! Sem zelo vesela in navdusena, komaj cakam, da jo spoznam. Sva ravno danes s Klarkovo Zivo ugibali, ali pride nov mali ali kaj drugega. Res super, vedno sem vesela takih odpadnikov, tudi na agiju vedno navijam za najvecje outsiderje in podpiram ABC pravilo (Anything But Collie  Wink ). Ti kar pridno vadi, cez par let ti v drustvu nenavadnezev pridem delat konkurenco s salukijem...  Wink Ocitno imava obe radi izzive.

Ni problema, napisi mail, ko bos utegnila, za prevod ti bom pa res hvalezna. Vem, da stric svaba ni specialist, vseeno pa me zanima, kaj je opazil. Hm, za Oberwart ne vem, se sicer slisi zelo apetitlih, ampak od junija do novembra Sambota naceloma nikoli ne razstavljam, ker postane plesasta pevka. Sicer glede na letosnjo ne-zimo upam, da bo tudi poletje nepoletno, ampak mislim, da ne bom imela te srece. Hrusica in evropska v ZG bosta pomoje zadnji razstavi do jeseni, ceprav smo se nekaj pogovarjali o Alpencup v Innsbrucku, kar bi pa skombinirali z mini pocitnicami oz roadtripom. Tam si ze bila? (o madzarskih razstavah pa smo s Petro in Urosem pomoje dobili realno predstavo lani na svetovnem prvenstvu belgijcev, kjer so na skrajno nepomembnih mestih (stojnice, stojnice s hrano, VHOD) bili ljudje, ki so govorili samo in izkljucno madzarsko. Briljantno  Cheesy .

Tako, zdaj pa s tetko sibava na kratek oddih. Bodite nama fous Wink.
Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #1312 : četrtek, 15.03.2007 : 10:50:35 »

Kako lepo, da le še nekateri obstajajo, ki jim je tudi mops všeč!!  Cheesy  Večina ko zve za katerega psa se gre samo čudno gleda in neprimerno komentira.
Tako kot sem se pozanimala o pasmi pred nakupu mojega Malija sem se  tudi pri mopsu točno pozanimala kakšen je in/ali spada sploh v mojo družinco. Pregledala sem vse majhne pasme (edini pogoj je bil da je majhen in kratkodlak) in na konču prišla na mopsa kot idealnega spremeljevalca. Mislim, da se bo Lir strašno veselil novega člana družine in tako kot z mučami tudi z mopsiko nežno in ljubeznivo ravnal. Zaradi muc sem prišla na idejo, da bi bilo dobro imeti še za Lira pasjo kompanijo, ker nenehno mi moje muce v gobcu vlači okoli, jih liže in čisti, jih čuva in pazi. Neverjetno je to, da ga vse muče strašno ljubijo. Ko prideva iz kakšnega sprehoda ali treninga domov kot prvo njega pozdravijo, potem šele mene. Tako da je prava mamica! Res se že veselim na njegovo reakcijo!
Sem pa govorila z enimi lastniki, ki imajo tudi mopsa in malinoisa. Povedala sta mi, da sta idealna pasma za jih imet skupaj. Oba sta navita in se rada divje igrata, sta neverjetno poslušna in se lahko tako oba skupaj šolata in oba ponoči smrčita  Grin.
Zdaj pa še vedno iščem primerno ime za mojo mopsiko! Bi kdo imel kakšno idejo? Maksimalno 4 črke (drugače bo ime daljše od psa!  Grin)? Jaz imam zdaj 3 favorite...mogoče pa ve kdo kakšno bolj primerno???
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #1313 : četrtek, 15.03.2007 : 19:35:59 »

Zdravo!

Evo imam velike težave z mojim pesom in upam da mi boste lahko pomagali ko poznate to pasmo! Na treningu ko smo prišli ni sledil osnovnim navodilom POLEK in ko sem ga cuknil k sebi, po kakšnih 2 ukazih se je obrnil bek in me ni ubogal NIČ! Potem me je celo uro ignoriral in ni hotel ubogati niti SEDI ali pa SEM! Nasploh ko mu kaj bolj glasno rečeš se obrne stran in gre in te ne uboga za nič na svetu!!!
Prosim če mi čimprej kaj svetujete saj bom ponorel!
Aja pa na cesti, saj ga ne morem držat ko že ima 47 kg in me vleče ko nor na cesto, kolesarje...

Že vnaprej hvala za odgovore!
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #1314 : petek, 16.03.2007 : 11:41:08 »

Christjan, jaz imam z mojim enake probleme. Ampak moraš biti vztrajen in dosleden! Mene je v sredo zelo lepo presenetil, ko je zelo sodeloval. Še vedno vleče in še vedno je najmanj priden v skupini, ampak treba je imeti voljo in biti dosleden. Ne hodita na sprehod ob cesti, pojdita na travnik. Vadita deset minut, potem pa se igrajta. Moraš pazit, da se mu šola ne zameri, zato bodi potrpežljiv. Bodi bolj trmast od njega, pa imej ga zelooo rad. Nagradi ga vedno in vztrajaj. Popolnoma razumem, kako je, ko vsi psi pridno delajo, samo tvoj se ne pusti. Ampak jaz sem to vzela kot izziv. Poskusi še ti.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #1315 : petek, 16.03.2007 : 11:53:21 »

Christjan, zelo je možno, da se mu s cukanjem zameriš in potem noče več sodelovat. Z veliko večjim veseljem bi delal, če bi bilo več nagrade in manj cukanja.

lp
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #1316 : petek, 16.03.2007 : 15:56:08 »

LP

lovethor... verjemi, da vem kako je, če samo tvoj pes ne uboga, potem pa se ti vsi smejijo, na sprehodih sma pa tak večinoma na bližnjih travnikih!

Kalsang: med treningom poskušam čimbolj komunicirat z njim kot npr: ja priden, bravo...

A bi se lahko kdaj dobili, od kod pa vas je večina? Jaz sem iz MB. Moj trener je BORIS ŠEF, ki mi zelo pomaga na treningih, ko opazuje njegovo obnašanje. Pes je v puberteti in hoče postati alfa samec, kar še celotno zadevo poslabša.

LP iz MB
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #1317 : petek, 16.03.2007 : 16:23:42 »

Lovethor mi lahko malo opišeš tvoje težave, ki si jih imela z njim in kako si jih rešila?
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #1318 : petek, 16.03.2007 : 16:31:40 »

No da ti povem kaj mene muči: zaganje v tujce, sovražnost do sosedov oz. soseda, pasenje trme 10 stopnje  Wink, neprestano lajanje, ko gre kdo mimo dvorišča se mu skoraj zmeša, popolno neuboganje na treningih oz. na kakšnem kraju kjer je več ljudi in še nekaj zadev... Glede tega da je zunaj zeloooo pogumen in ne uboga mi takrat zgleda kot da ga je sram da sem jaz njegov nadrejeni in bi po njegovo moralo biti popolnoma drugače. Na sprehodih skače po meni, grize čevlje, se zaganja, laja ipd. oz mu kar dobro uspeva da me kdaj pa kdaj osramoti na sprehodih. Ugotovil sem, da najbolj pomaga ko pridema na cesto in začne lajat in grist, da se obrnema in ga lepo pospremim v njegov ljubi domek boks in probama sprehod čez kakšnih 20 minut in to se je tudi včasih ponovilo po 3,4 krat potem je pa dojel da nebo sprehoda če bo taki lump. Nikoli ni v boksu je zunaj pa v hiši, v boks pa gre ko nardi kaj narobe , ker se takrat najbolj zaveda svoje kazni in tudi ob odprtih vratcih leži tudi do 2 uri v boksu brez da bi se premaknil. zadnje čase imam predvsem fore kot je npr. da na sprehodu gre on za mano in ne jaz za njim, mislim da mu s tem dobro pokažem, da se mu ne pustim in da zaman probava
Logiran
Ivanhoe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #1319 : petek, 16.03.2007 : 19:59:25 »

Kot sem že napisala: učenje polega traja lahko tudi mesec in mesece dokler se pes pravilno nauči! Zato se tukaj mora samo delat, pa delat pa delat. Idealno je če je delo vedno po navodilih. Napisal si, da imaš Borisa za trenerja - to je več kot SUPER! Boris je enkraten! Od njega se boš full naučil. Zato vedno dobro poslušaj njegove nasvete! On res zna in če boš vstrajal se bova kmalu videla na kakšni tekmi!

Poglej, obstaja ena pomoč, če imaš probleme s sprehodi. Nabavi si HALTI. Je super svar, s katero nemoreš kaj dosti narediti narobe in prav nič moči ne rabiš, da lahko psa zaustaviš. Pomembno je samo, da uporabljaš ali povodec s dvemi karabini (eden na ovratnico, drug na halti) ali pa dva povodca (tudi tukaj eden na ovratnico, drug na halti). Problem lahko namreč nastane, če imaš povodec samo na haltiju, da če ni pravilno nastavljen, da pes zlese s glavo ven in gre potem po svoje. Tako ga pa imaš vedno še na varovalnem povodcu - tistemu ki je pripet na ovratnico! Pejdi s psom v zoo-shop, tako da kupiš pravilno velikost!
Logiran
Strani: 1 ... 83 84 85 86 87 [88] 89 90 91 92 93 ... 137   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines