Pridejo vsi tolarski kovanci in bankovci pred Nebeška vrata.
Sveti Peter jih povpraša: "Kaj pa vi tu gori?"
"Naš čas se je iztekel, v Sloveniji so uvedli eure."
"No prav, potem pa kar naprej."
Odpre jim vrata in vsi kovanci ter bankovci za 10,20,50,100,200 in 500 SIT
odskakljajo naprej, bankovcem za 1000,5000 in 10000 SIT pa zaloputne
vrata in pribije: "Vi pa žal ne morete v nebesa."
"Zakaj pa ne, če smo pa največ vredni?" se začudijo "JURČKI"
"Ker vas nisem nikoli videl v cerkvi."
"JURČKE" znane kot Prešerne, pa smo zbirali za HORJUL 2007
In morda je prav danes res pravi dan, da to (upam) uspešno akcijo zbiranja nadomestimo z novo zbiralno akcijo, ki sem jo poimenovala kar
PETAK (5) ZA SMREČJE 55 ker so mi petke zelo lepe številke (včasih..že dolgo nazaj bi mi bile še bolj všeč...),
pa ker smo že takrat, ko smo se poslavljali od "jurčkov" obljubili, da tudi v novi valuti (EURIH) ne bomo pozabili na dobrodelnost in nesebično pomoč Horjulskim kosmatincem, ki jih je vsak dan več in več, skratka vedno preveč
Počasi, a vedno bližje, pa so časi dopustov, pa do takrat se nas mora skoraj večina znebiti kakšne kilce. In prav s tem namenom, da naredimo nekaj dobrega zase, SE ODREČIMO KAKŠNI SLADKI PREGREHI, KOT JE ČOKOLADA, SLADOLED ALI ČEMU PODOBNEMU...
IN ZA SVOJO DUŠO, DA SMO NAREDILI NEKAJ DOBREGA, TER V DOBRO ŽIVALI NA NASLOVU SMREČJE 55 - ZAVETIŠČE HORJUL
NAKAŽIMO PETAKA ( 5 EUROV) NA TRR ZAVETIŠČA HORJUL Upam, da me boste podprli in, da nas bo čimveč sodelovalo, kajti tak znesek upam, da bomo zmogli prav vsi s tega foruma in tako s skupnimi močmi vsaj malo pomagali zapuščenim in zavrženim živalim, vsaj dokler so v zavetiški oskrbi IN DO SREČNEGA DNE, KO NAJDEJO SVOJEGA ČLOVEKA
Mojca
p.s.Ne bomo stali pred Neberškimi vrati