hm....ok hvala za vse informacije drobtinica in tetameta...upam da dobim še več informacij
hvala...
Pri nas imamo gordona
Glede karakterja; hmmm..... recimo ,da ima vsak en del svojega karakterja
, gordoni so eni taki posebneži. Res pa je , da je vsem skupno to, da rabijo lastnika z veliiiikoooo časa za njih. Dolge sprehode, intenzivno ukvarjanje in učenje od dneva 1. ko ga pripelješ domov, predvsem pa lastnika, ki se bo intenzivno poglobil v njegovo razmišljanje( drugače te zna vsak dan minimalno 5x peljat "scat- " po domače povedano.
Rabijo lov. To je dejstvo.( ali vsaj en tak približek dela v tej smeri)
Moj Damč je zadnjih 14 dni užival na Šolti v plavanju, preizkovanju terena- maslinikov in vinogradov, brezskrbnem letanju, vožnji s čolnom itd itd.
Glede majhnih otrok... nobenih problemov le štorasti so, zato ga jaz samega ne puščam z njimi.
Prva tri leta ga moraš prijeti kar na ostro( dosledno učenje- jaz sem mojemu banditu prvo leto čisto preveč popuščala in se še sedaj ukvarjam z njim- ker on to malo po svoje kakšno stvar naredi) Pravijo da "odrastejo - se zresnijo pri dveh letih... no moj bandit je sedaj star 3 leta pa še ni odrastel.
Za prvega psa je pa toliko primeren kolikor se je lastnik pripravljen z njim ubadati- to je ZELO ZELO VELIKO.( obvezno v šolo čim prej... še prej se je pa treba že kar intenzivno ukvarjati z vzgojo)
Če nimate zelo zelo veliko časa zanj ni primeren za prvega psa.( Meni je moj spremenil življenje za 150%)
Potem se zna pojaviti še ena 92% splošna lastnost.... ne znajo in ne morejo biti sami. Zato imamo pri nas še Dino( nemško žimavko)
Veliko se jih ,da naučiti ampak pri tem rabiš 70 % več volje in potrpljenja kot pri kakšnem " nemcu".
glede vzrediteljev.... bi imela kar kakšen nasvet.... tudi glede cene
( pa žal ne morem napisati... pravila foruma)...
Pa še in še bi imela za povedati o gordonih
.... skratka, lahko ga pa tudi pridete pogledat in spoznat( pa vam bo marsikaj jasno
) če se vam ni predaleč zapeljati na gorenjsko.