Da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj vprašala.
Moj Jaka ima 8 let, mešanec pudelj. Pred kratkim so se začeli pojavljati simptomi - odklanjal je brikete, posledično hujšal, občasno bruhal, tudi driskal je kdaj pa kdaj. Na začetku sem mislila, da je to pač ena od njegovih "kapric", sem ga tudi po par dni pustila, pa briketov ni in ni pojedel. Zato sem mu začela kuhat piščančja prsa s korenčkom in malo testeninami (ker je na riž alergičen), z dodatkom česna in peteršilja, ki sem ga na koncu s paličnim mešalnikom zmiksala, pa je kar z veseljem jedel.
Na sprehodil ni bil več tako zelo aktiven kot včasih, hitro se je utrudil. pasel se je kot ovčka, zato sem naredila 10 dnevno terapijo z ranitalom, kak teden nazaj pa sem za piko na i v blatu opazila kri
, zato sva šla kar po hitrem postopku do veta.
Izvidi katastrofa: trombociti 77 (ref.vrednost 120-600), ALT 902 (ref.vrednost 10-125) in ALKP 1510 (ref.vrednost 23-212).
Takoj naredili UZ, ki je pokazal "zver" na jetrih, v velikosti 63,2mm.
Sledi biopsija jeter, ki jo imava napovedano v petek.
Moje vprašanje za vse, ki poznate zadevo oz.veste o čem se gre: kaj pričakovati? Kaj pravzaprav naredijo na biopsiji? Od tam naprej, ko so rekli tumor, namreč nič več nisem slišala.
In kaj sledi biopsiji?
Kaj lahko jaz naredim? Morda kakšni dodatki k hrani? Brala sem o pegastem badlju.....še morda kaj drugega dodajam k prehrani?
Hvala vsem in vsakomur, ki si boste vzeli čas in mi kaj spodbudnega napisali.