mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.11.2024 : 20:37:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 395640 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
icey
nekaj malega že vem
Spol: Ženska
Sporočil: 182

« Odgovor #165 : četrtek, 20.01.2005 : 00:10:15 »

žIVJO ŠVICARSKA KLAPA!

Slišim, da razvijate neko lepo slovensko lastnost - foušijo!  Wink
No, pri nas, bernijih, je res klub odlično organiziran - pravzaprav se ob vsakem takem dogodku, kot je bila minula specialka zavemo, da smo resnično dobri.
Lahko vam pa prišepnem recept za ustanovitev kluba: vsaj 5 psihotov, ki živijo za švicarje, od tega vsaj en strokovnjak za pasmo, veliko prostega časa in ogromno volje, dobre živce in skupni cilj!!! Denar pride na vrsto kasneje.
Pa še nasvet iz prve roke: če se lotite tega projekta, lepo vas prosim - ne spolitizirajte zadeve!
No, pa da ne bo zvenelo tako enostavno - mi smo že zdavnaj ugotovili, da bi za funkcioniranje kluba morali polno zaposliti vsaj eno osebo! Zaenkrat nam še uspeva to delo razdeliti med nekaj članov NO...
Torej - gremo, sorodniki, navijamo za vas!!!
Logiran
*Brina*
rad pišem
Sporočil: 403

« Odgovor #166 : sobota, 29.01.2005 : 10:27:41 »

Živjo!
Kaj je zdaj to, tema spet zamira!  Angry  Wink

Icey, t.i. psihotov (  Wink ) pomoje ne bi bilo težko najti, samo mislim, da je s klubom kar ogromno dela, a ne?  Undecided

No, da se še malo pohvalim  Wink  z Brino sva začeli z reševanjem in obe sva navdušeni! Res, SUPER!  Cool

Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.252

« Odgovor #167 : sobota, 29.01.2005 : 21:53:38 »

*Brina*: Uau sem videla, da si svoje Svicarje poslala med drugim tudi v tujino Cheesy Super Wink

Lina ima vsa dan novo muho s katero me vrti okoli prsta  Roll Eyes Poleg tega da obozuje sprehode se pa tudi zelooo rada vraca domov. To pa zato, ker ji dam zmeraj po sprehodu za jest. Tako, da vedno ko smo na sprehodu in ji recem, ce gremo domov zacne skoraj teci proti domu Grin Grin

Aja, pa se to 2.2. mi praznujemo 1. leto  Cheesy Cheesy Cheesy

Lp,Pia
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #168 : ponedeljek, 31.01.2005 : 16:36:07 »

Oi!

Jap, trije naši švicarji so res v tujini. Uživajo 100/uro. Čakajo, da dopolnejo 6 mesecev, da bodo šli lahko na prvo razstavo. Kako to, da grejo pri nas lahko na razstavo že mladiči s 4 meseci  Huh

Lol, Brina počne isto kot Lina  Grin Zjutraj pred službo oziroma šolo jo peljemo na krajši sprehod, ko pridemo nazaj pa dobi za jest. Ko vidi da zavijamo nazaj proti domu, ššššššccc, črta direktno domov (zjutraj očitno ni nič pametnega za vohat naokoli) Grin Potem pa čaka pred posodo in nestrpno cepeta  Wink

Če pa ni bila pridna, potem pa prvi za jest dobi naš zajček Lizi, šele nato Brina in med tem tako joka in izsiljuje, češ "A mi ne boš dala za jest, sej sem bla pridna noo?!!"  Wink

Lp
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.664

« Odgovor #169 : torek, 01.02.2005 : 08:15:44 »

Oi!

Ko vidi da zavijamo nazaj proti domu, ššššššccc, črta direktno domov (zjutraj očitno ni nič pametnega za vohat naokoli) Grin Potem pa čaka pred posodo in nestrpno cepeta  Wink

Lp

Grin Grin izgleda, da to počno vsi švicarji. Ni važno, ali je prvi sprehod, ali po dvournem norenju s pesjani... Uh, ko bi videli, kako se nam mudi domov  Shocked Shocked Največja kazen je, ko ji odvzamem še polno skledo, drugače je sposobna doseči svetovni rekord v hitrosti požiranja  Tongue

Lp, maj
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*

« Odgovor #170 : torek, 01.02.2005 : 16:39:24 »

*Brina*: V katerih drzavah pa so mladicki Huh Jah, v vseh drzavah nimajo isto se zlasti, kar se tice spodnje meje... Je kaksen ostal doma  Huh Tongue

Uff, Lina je tudi taprav pozeruh Roll Eyes Kar hlasta za hrano, potem se ji pa kolca Grin Se je pa med zimo kar zredila, mora zdaj na dieto, sem ze kupila dietne brikete Wink

Lp,Pia
Logiran
Dali
rad pišem
Sporočil: 318

« Odgovor #171 : četrtek, 03.02.2005 : 15:07:20 »

Oj...
Kaj bi mi lahko kdo pomagal z nasvetom...glede švicarčka...
Kupujem psa in me zanima, če kdo tuki pozna kakšne dobre vzreditelje v Avstriji, Italiji, na Hrvaškem? (pa še, da imajo dobre psa, da so vzreditelji mirni in dosledni, ker je vzgoja v zgodnjem otroštvu zelo pomembna)

Pia...tudi moj kuži od požrešnosti kolca... Grin Grin Grin
So pa res požrešni...svoj žep že pripravljam na to...ko bom mela novega psa... Cheesy Cheesy
komaj čakam...

ok...mejte se vsi...pa čim več odgovorov prosim... Wink Wink

Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*

« Odgovor #172 : četrtek, 03.02.2005 : 16:47:17 »

Dali: Se enega Svicarja kupujes Huh Hoces psa za razstave, vzrejo... ali samo za domaci kavc ?

Lp,Pia
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #173 : četrtek, 03.02.2005 : 17:59:50 »

Oila,

Pia, na žalost ni noben kuža ostal doma, čeprav smo planirali... Naša starejša polovica se je tako odločila. No, saj je res prav tako, veliko je dela že z enim psom. Če bi pa še kakšnega obdržali, bi prav gotovo že zaradi socializacije šel v šolo itd itd.. in Brina bi bila zapostavljena in manj časa bi se ukvarjala z njo... Tako da ZAENKRAT ostajamo samo pri Brini Wink Če si pa zaželimo še kakšne pasje družbe, si pa kakšnega sosedovega psa sposodimo, pa je Smiley

Pa še :* za Lino, za rojstni dan (z majhno zamudo) Wink

Lep pozdrav!
Logiran
Dali
rad pišem

« Odgovor #174 : četrtek, 03.02.2005 : 19:15:23 »

Pia: oj...
Ne, Dali je od mojih staršev, zato jaz želim svojega psa...
Za razstave se pa zanimam za Dalija, ker so moji malo skregani s komunikacijo po internetu, pa tudi izkušnje nabiram za novega psa...
Drugače Dalija ne šolam, niti na razstavi ne bom  njegova vodnica...
Nimaš tudi ti dveh psov?
Pa poznaš kakšne vzreditelje v tujini?
lp, Nastja
Logiran
Dali
rad pišem

« Odgovor #175 : četrtek, 03.02.2005 : 19:18:10 »

Pia: Sem prebrala, da je Lina imela roj. dan...
Vse naj, naj njej, tebi pa še veliko veselja z njo...
 Kiss Kiss Kiss
Lp....
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*

« Odgovor #176 : petek, 04.02.2005 : 16:22:31 »

Ja mi smo slavili in sicer 2.2. je Lina praznovala svoj prvi roj.dan Cheesy Wink Wink Je dobila tudi voscilnico od vzrediteljev, kar se mi zdi res lepo in pozorno od njih-smo bili zelo veseli Cheesy Wink
Lina se vam vsem zahvaljuje in vam vraca Kiss

Dali: Misljeno je bilo, ce bos psa ki ga bos kupila imela namen razstavljati ali vzrejati ali bo samo doma kot hisni pes Huh

Lp
Logiran
Dali
rad pišem

« Odgovor #177 : petek, 04.02.2005 : 19:16:26 »

Pia:
Verjetno bi ga tudi razstavljala, ko bi izbrala nekaj izkušenj...
Bom vprašala na kinološko zvezo kaj pravijo...(glede tujine)
Verjetno, ga bom kupila čez kakšno leto, ko zberem dovolj denarja...
Mogoče, pa še boljše, bom poskusila vprešati v Klubu za velike pasme in molose Cheesy Cheesy Cheesy

P.s. Danes smo imeli privajanje na novo krtačko...niti tipkat ne morem...auauaaaa....vse kar je novo in neznano je tako zanimivo... Wink Wink Wink Wink-treba je nagajat...
Kakonje pa Lina...se je zredila zaradi praznovanja??? Grin Grin Grin Grin

O.k lepo se mejte... Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes
Logiran
Dali
rad pišem

« Odgovor #178 : ponedeljek, 07.02.2005 : 12:51:08 »

Ojla vsem... Grin
Kako so kaj vaši švicarcki?
Greste v Vrtojbo?  Cheesy Cheesy
Mi že lepo rastemo...kaj pa vi?
Dejmo kej napisat, da ne bo tema zamrla... Undecided
Pa vsi se lepo imejte in svoje švicarčke počohajte... Wink Wink Wink
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #179 : ponedeljek, 07.02.2005 : 13:52:27 »

Živjo!

Nop, jaz ne pridem v Vrtojbo z Berotom Wink (pridem pa verjetno gledat in navijat z Bino Tongue). Pridem pa po vsej verjetnosti na Hrušico z Berotom, kjer naj bi ga tudi razstavljala. uf, me je že strah sram Undecided Wink Grin Grin

Dali, če kupuješ psa v tujini (če ga boš imela za parjenja), potem dobro preštudiraj rodovnike od Axel-a, Eile, Lare, Lucky-a in še od nekaterih "glavnih" švicarjev v Sloveniji. Če ga kupuješ zase, pa seveda ta študija ni toliko pomembna. Kar potrebujemo v Sloveniji, je ena nova, sveža in tudi zdrava kri, ki bi prišla iz tujine. Ta študija čaka mene čez nekaj let. Se je zaenkrat kar izogibam Undecided

LP Jana
Logiran
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.