o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sobota, 23.11.2024 : 20:18:42
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 2
| Tema:
veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani:
1
...
176
177
178
179
180
[
181
]
182
183
184
185
186
...
211
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek (Prebrano 393211 krat)
0 članov in 15 gostov pregleduje to temo.
maj
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.664
Re: veliki švicarski planšarski pes - čvek
«
Odgovor #2700 :
ponedeljek, 09.07.2007 : 13:01:56 »
Živjo!
Kaj ti pomenijo "uni" kraji
Jaz se odpravljam v lj in gorenjski konec, ampak ne vem kako mi bo zneslo. Za sprehod sem, pa za spoznavanje in čohanje Klarkca tudi ....
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.214
«
Odgovor #2701 :
ponedeljek, 09.07.2007 : 16:38:31 »
"Uni" kraji v smislu od LJ-Bohinja ali LJ- Mojstrane (*mogoce KG).
Pac do slapa Savica bom morala tako in tako obvezno it (pobrat mojega fanta, ki sedaj plezari po gorah) in mi je karkoli na tej poti dobrodoslo.
Neki sem razmisljala o hoji okoli Bohinjskega jezera, ampak glede na stevilo turistov verjetno psi ne bodo morali prosto laufat...ne vem, ne poznam toliko tega dela nase zemljice.
Lp
Logiran
apollo
odvisnež
Spol:
Sporočil: 516
«
Odgovor #2702 :
sreda, 11.07.2007 : 12:17:16 »
Ojla!
Tudi mi se bomo jutri in v petek namakali v Bohinju, no upam, da ne bo preveč mraz
. Ampak Nuba ni ravno za družbo, ker je zdaj bolj na počivanju (no ona bi že norela, ampak je pol tok sesuta, da cel dan samo spi in ji zato ne dovolim da se preveč "jaga"). Ker tile antibiotiki jo res zdelajo. Dva dni nazaj sem jo vzela s sabo jahat pa je bla čist sesuta. Je nisem mogla pustit doma, ker ko je videla kam grem, je skakala do stropa in nazaj
. Ampak pol mi je blo pa žal
. In naslednje dni je med ježo počakala kar v avtu... No tko da jo rajš pustim bolj počivat še telih 10 dni, da zaključimo "antibiotsko kuro"
. Pol pa upam, da bomo kmalu spet nared za kakšne dirke
.
Če prideta s Klarkom kaj v Bohinj pa le pokliči...
Lp
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2703 :
sreda, 11.07.2007 : 22:44:03 »
Ekola, midva s Klarkom sva jutri sigurno v Bohinju! Ce ima kdo okoli 11-12ih cas za sprehod tam okoli bova zelo vesela. Bom zjutraj se enkrat pogledala forum, ce se je kdo ojunacil.
Zdaj pa spat!
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2704 :
ponedeljek, 23.07.2007 : 12:49:11 »
Vidim, da sploh niste aktivni...a vas je vse vrocina "pobila"?
Mi smo pa nazaj iz vikendaskih razstav...koncno smo otvorili avstrijski sampionat, v "veliki mukah" (bili smo sami
) pa se madzarskega.
Rezultati:
Cacib Szombately odl.1,
CAC, Cacib, BOB
, ozji izbor bis
Cacib Oberwart odl.1,
CAC, r. Cacib
- opis je bil super, zato je Uros sodnika vprasal kaj je bilo kar je prevagalo na izbiro drugega samca. Odgovor je bil, da je Klark v izrazu se preotrocji/ premladosten ?!
No, s tem se popolnoma strinjam, pa se ponosna sem.
Zdaj pa zasluzen pocitek in kopanje v morju.
Kaj pa kej drugi pocnete?
Lp
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2705 :
torek, 31.07.2007 : 18:46:57 »
A se nic ne dogaja?
No, midva se vedno/ spet na obali. Tukaj ljudje spet bezijo pred nami
...se dobro da obcasno vidimo prijatelje "avstralce" in se za prav nalaufamo. Tudi vroce ni vec tako, pa sladoled paseee.
A kdo pride v Trbovlje?
A bi kdo iz obale sel na kaksno pohajkovanje? Vedno sva vesela druzbe, da ne hodiva okoli cisto samcata...
Lp
P.S.(Cestitke Odinu (Odinodsvisart) za (skoraj) sveze postavljeno stran! )
Logiran
matej1
novinec
Sporočil: 6
«
Odgovor #2706 :
sreda, 01.08.2007 : 18:27:59 »
Pozdravljeni ljubitelji, "švicarjev". Sem precej nov v "pasjem" svetu, ampak zato nič manj navdušen nad to prečudovito pasmo.
Imam pa prošnjo, iščem mladička-švicarja, seveda z rodovnikom, psarne, ki so objavljene na spletu trenutno nimajo mladičkov, tako da me zanima ali kdo od vas ve za kako leglo, kjer bo v bližnji prihodnosti mogoče dobiti mladička.
Hvala in veliko užitkov s svojimi ljubljenčki.
Matej, Grosuplje
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.418
Sijejo zvezdice na nebu ...
«
Odgovor #2707 :
sreda, 01.08.2007 : 18:32:03 »
Pozdravljen matej1 in dobrodosel.
Na mojpes.netu se bos moral zadovoljiti s podatki o vzrediteljih, ki si jih ocitno ze nasel na
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,7427.0.html
. Za druge pa bos moral poklicati na Kinolosko zvezo Slovenije, kjer ti bodo dali podatke tako o vzrediteljih kot o leglih.
Tukaj ti javno namrec ne moremo dati podatkov o vzrediteljih, ki niso clani mojpes.neta.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
matej1
novinec
«
Odgovor #2708 :
sreda, 01.08.2007 : 19:21:28 »
OK, ni panike, nisem vedel, da se tako strogo držite pravil, ampak ni panike, vi ste šefi
Če ne gre javno, pa kdo ve za mladičke, mi lahko podatke pošlje na **** ali pa kar na ***
LP
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
«
Odgovor #2709 :
sreda, 01.08.2007 : 22:27:15 »
matej1, tole bi moralo biti prebrano pred pisanjem, oz. ob registraciji -
Pravila na mojpesForumu
Ne vem pa, zakaj ni bilo.
Za podatke, kot jih isces, so na voljo paketi.
In kaksna posebna histerija ali omenjanje administratorjev pri tem sploh ni potrebno.
Informacije o mladickih daje Kinoloska zveza Slovenije, ki je za to placana. Tukaj lahko dobijo poleg javnih se kaksne druge informacije clani mojpes.neta z ustreznimi paketi.
Ti si zaenkrat samo nekdo, ki je priletel tukaj mimo in pravi, da sem mu nekaj dolzna. Nisem ti nic dolzna in o kaksnih zdrahah tudi mene ne zanima veliko. Me pa zanima, kaksni podatki krozijo tukaj. Predvsem podatki o leglih, za kakrsna se borimo, da jih sploh ne bi bilo.
Ce razumes. Ce pa ne, pa tudi prav. Net je dovolj obsiren, da si lahko podatke najdes kjerkoli drugje, ce ti Kinoloska zveza ni dovolj.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
«
Odgovor #2710 :
sreda, 01.08.2007 : 22:28:33 »
Ja, pa izbrisala sem celotno tvoje sporocilo, saj mi pinkponkanje ne lezi najbolje.
S tem tudi zakljucujem najino pametovanje.
Nisi ravno v poziciji, da bi mi delil nasvete o ravnanju v zvezi s konkurenco, pa karkoli si s tem mislil.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
matej1
novinec
«
Odgovor #2711 :
sreda, 01.08.2007 : 23:09:03 »
Priznam, da si nisem prebral celotne vsebine portala, sploh si pa nisem mislil, da je zadeva plačljiva... sem imel v mislih, da je tale forum in cela stran bolj ljubiteljske narave, kjer se svobodno sprasuje in pise, tako da moja napaka.
Hehe in res mi niste nič dolžni, daleč od tega, prošnja je bila čist informativne narave bolj namenjena članom tega foruma, kot pa kako komercializiranje določenih psarn.
Iscem pa zdravega, rodovniškega mladička, kakih "tovarniških" rejcev tudi jaz ne odobravam, da smo si na jasnem.
KZS sem pa ze kontaktiral pa so bojda na dopustu, zato sem še tu poskusil kaj zvedeti.
Brez večje zamere, sam zvezdice me naredijo mal napalenga.
No, zdej bo pa res zadost tudi z moje strani, prevec za prvi dan
LP
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2712 :
četrtek, 02.08.2007 : 00:49:11 »
Ne razumem zakaj se sicer tle sploh sporekamo. Doloceni vzreditelji so ti dosegljivi na teh straneh..ce so fer ti bodo pomagali tudi ce sami trenutno nimajo legel.
Vedno pa lahko poklices na sekcijo za svicarske plansarske pse, ki je del kluba za molose. Ze ce v katerikoli brskalnik vpises ime pasme, ti vrze ta link ven.
Drugace pa je ta forum namenjen prav vsem in se svobodno pise, kako ces sploh drugace pisat
...Vprasas lahko karkoli o svicarjih, zivljenju z njimi, uspehih in delu. Vedno se bo nasel nekdo, ki ti bo odgovoril. Veseli smo tudi bodocih lastnikov in ze ce prides na kaksno razstavo, pristopis k "svicarjem" (normalno smo vsi na kupu) te lahko obsipamo z informacijami. Je pa letos bilo ze celo "morje legel" in mislim da se bo to nadaljevalo v jesenskih dneh...
Upam, da si se resnicno pozanimal o pasmi in se ti ne mudi kupovati mladica- napisal si namrec "zdravega z rodovnikom". Brez rodovnika svicar itak ne obstaja, zdravje pa spet ni 100% pogojeno z rodovnikom. Deloma je tudi na tvojih plecih, da ne gres takoj k prvemu cloveku, ki prodaja mladice ampak se razgledas naokoli. Konec koncev je pasma podvrzena dosti boleznim, vecina je gensko pogojena, zato mora biti izbira mladica premisljena.
No, pa sej ce si prebral celotno temo o svicarjih ti bo marsikaj jasno.
Pozdravcek od mene in Klarka
Logiran
matej1
novinec
«
Odgovor #2713 :
četrtek, 02.08.2007 : 08:47:32 »
Jaz se z nobenem ne kregam, sploh pa mi kreg ni v naravi. še posebej z ljudmi, ki jih niti ne poznam, to je samo izmenjava mnenj in mnenja so včasih tudi za koga na tak ali drugačen način boleča pa pustimo res to filozofiranje.
O pasmi sem se resnično pozanimal, moram rečt, da toliko intenzivne branja in seznanjanja o neki določeni zadevi že dolgo nisem počel.
Teoretično sem torej kar nabit z informacijami, prakse o življenju s psom pa res nimam.
Boleznim se psi gotovo ne morejo izogniti, verjetno pa dober rodovnik marsikaj prepreči. Pa me zanima v praksi, kako je z boleznimi, dobil sem namreč občutek, da so švicarji kar naprej bolni, se pravi da je skoraj treba paniko delat ali kaj?
Pa se eno praktično vprašanje z dodajanjem glukozamin in hondroitina v prehrano psov (to mi je svetoval eden izmed vzrediteljev) za okrepitev sklepov, ki so ocitno velik problem pri vseh velikih pasmah.
Poklicno se namreč ukvarjam z živilsko zakonodajo in imam podatke s prve roke, da se glukozamin v humani prehrani lahko uporablja le kot zdravilo, torej pod zdravniškim nadzorom in sicer zaradi potencialnih težavah zaradi povišanega holesterola, miokardnega infarkta in pljučne embolije.
Če ti dve substanci uporabljate v prehrani psov, ali vam prodajalec oz. veterinar svetuje o pravilni in varni uporabi?
LP
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2714 :
četrtek, 02.08.2007 : 11:32:27 »
Super, res lepo videt da si se o pasmi pozanimal. No, bom skusala razdelit na smiselne odseke vprasanja...
1. Svicarji niso kar naprej bolni, sploh ne. So pa konstitucijsko mocni psi, ki hitro zrastejo. Poleg tega pa se zelo aktivni. Zato je v prvem letu/letu in pol treba biti izredno pazljiv pri gibanju in onemogocati gibanja ki bi slabo vplivala na kosti in vezi. Torej naceloma pes ne sme hodit po stopnicah, v klancine ali navzdol po njih, ne sme noret na zdrsljivih podlagah (kot pr. ploscice in parket), pa tudi tek za zogico ni priporocljiv- predvsem zaradi obremenitve sklepov pri hitrem zaustavljanju, pa seveda skakanje iz visin. Tudi tek ob kolesu ne pride v postev (zame sicer nikoli ni priporocljiv ampak vsi se ne bodo strinjali).
Ne vem, moj recept je bil en dan sprehod, drugi dan mala sola. Drugace pa na vrtu. Pa pocasno daljsanje sprehodov: 15 min pri starosti 2 meseca (vec itak ni zmogel- se je kar ulegel) in pocasi 1 ura pri 10 mesecih. No,pri 7 mesecih je bil sprehod ze vsak dan, pri enem letu dva sprehoda na dan. Hm, da te ne bo kap....zame je sprehod najmanj 40 min...kar je manj je zgolj "peljat lulat". Da ne bom izpadla cisto zmesana.
Tudi igra s psi je bila omejena...vse v redu, ce pa se je prevec razvnela in so tekli kot norci, sem ga dala stran.
Po prvem letu pa so prisli na vrsto tudi prvi obiski okolisnjih gricev, sele nato pravih hribov.
Ce si potrpezljiv in prvih 18 mesecev pazis na gibanje psa naceloma ne bi smelo bit problemov. Tudi ce je nagnjem k displaziji to s tem omilis, odkruski pa se pojavijo naceloma do 10 meseca in tudi to lahko omilis s pravim gibanjem.
Za lokomotornim aparatom je pol tu se problematicna epilepsija in vecno moreci zasuk zelodca- preventiva tega pa je spet enostavna.
To so najbolj perece stvari...seveda so pol se druge bolezni, ampak bolj sporadicne.
2. Seveda dober rodovnik pomeni marsikaj...predvsem dober rodovnik iz zdravih linij. Na zalost prides kot novinec do marsikaterih informacij potem, ko si ze kupil psa in si v svicarskem krogu kaksno leto. Pac o vsem se ne govori. Imas pa nekaj tujih strani,kjer lahko dobis podatke o rodovnikih z vpisanimi zdravstvenimi rezultati. Zato te vabim da kontaktiras sekcijo, ker bos tako prisel v kontakt z ljudmi, ki nekaj vedo. Lahko pa prides v Trbovlje na razstavo (jaz bom sigurno tam) pa se kaj pogovorimo, pa spoznas kaksne svicarje. Bomo imeli pa tudi veliko srecanje v sredi septembra (o tem vec ko bodo ven prisla uradna vabila) pa si bos lahko ogledal svicarje v poslustnosti, agiju, RO...
Ce imas zeljo in moznost smo pa sploh veseli kaksnega novega psa iz tujine, ker so si nasi psi dokaj v sorodu. No, sej "tujcev" je ze neki, ampak ne bi skodilo kaj vec.
3. Hondroitin in glukozamin....ne vem, nekateri prisegajo na dodatke, sama se strinjam s par ljudmi ki menijo da je cisto zadosti, ce kupis ustrezno hrano ki te dve snovi ze vsebuje. Pri nas dobis dodatke tako v pasjih trgovinah, kot kot zdravila pri vetu. Ne vem, jaz sem vecni skeptik glede prevelikega vnosa takih stvari v mlad organizem in bi se res pogovorila z veterinarjem ob prvem cepljenju mladicka.
Kar se hrane tice pa si morda preberi clanek, ki je omenjen v Klarkovi zgodbi ....bos takoj rauzmel cesa v hrani ne sme bit in zakaj...ce ti jaz zdaj razlagam bo predolgo.
No, v glavnem cimmanj kalcija pa fosforja, pa dodan hondroitin in glukozamin. Pa kakovostni briketi, da ne bodo kolicine hrane previsoke in s tem vecje moznosti nastanka plinov in zasuka zelodca.
Upam, da sem odgovorila na kaksno tvoje vprasanje
. Jaz s Klarkom nimam nikakrsnih zdravstvenih tezav....razen obcasne prerezane blazinice, pa prebavnih tezav mesec nazaj.
Pa se en predlog..ne hitet z nakupom in ne pustit, da ti vzreditelj ne odgovori na vsa vprasanja! Upajoc, bo tudi on tebe izprasal vse do potankosti.
Pozdravcek od mene in Klarka
Logiran
Strani:
1
...
176
177
178
179
180
[
181