mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 20:03:24

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 123 124 125 126 127 [128] 129 130 131 132 133 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 393736 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
apollo
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 516

« Odgovor #1905 : ponedeljek, 22.05.2006 : 14:49:38 »

Skopirala sem jih v album, povečaš sliko, klikneš z desno na lasnosti in skopiraš url naslov med {img}{img} na tem forumu . Grin
Upam da bo z Nomom kmalu vse v redu-koliko časa šepa pa je čisto individualno... Lahko le par uric ali pa dlje-je težko rečt če ne veš kam se je udaril oz. kaj sploh je...
Lp
Logiran
majc
nekaj malega že vem
Sporočil: 186

« Odgovor #1906 : ponedeljek, 22.05.2006 : 15:26:55 »

No zdele sm pa odkrila razlog šepanja. Na sprednji desni tački, pod skrajno desnim krempeljčkom, mu je počla blazinica. Tko da to tko zgleda, da je pod krempeljčkom približno 1 cm vodoravno počena blazinica. A si bo to zlizal in se mu bo zacelil al kaj? Če mu povijem kej, bo vse dol potrgov, k ga poznam.
Logiran
majc
nekaj malega že vem

« Odgovor #1907 : ponedeljek, 22.05.2006 : 16:31:18 »

Tudi mi smo praznovali Nomov 1.rojstni dan.

Torta:
http://www.moj-album.com/slike/782627/Er7VNn2haCopIOGI.v.jpg

Nom:
http://www.moj-album.com/slike/782627/yAGp9i9Xy8vojzPH.v.jpg
 Cheesy

Nom in njegovo darilo:
http://www.moj-album.com/slike/782627/pAlSyA00YzPnQ79k.v.jpg
 Grin

LP,
Maja
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #1908 : ponedeljek, 22.05.2006 : 16:59:00 »

Moj recept...ce je rana odprta ocistis s kaksnim jodom ali kaksnim razkuzilom,fliknse gor cisto nogavico in mu jo nad sklepov stisnek s kaksnim elesticnim povojem.Ne pustis da si lize in par dni dobi ko gre ven iz stanovanja plasticno vrecko na nogo. Ce je rana zelo vlazna pa se kaksen antibioticen prasek posujes.
Sicer se ne bo zarastlo takoj,traja nekaj tednov.
Lp
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #1909 : ponedeljek, 22.05.2006 : 18:23:32 »

Pomoje tudi ni fajn da mu pustiš da si liže-bo povzročil da se mu bo zagnojilo...  sramBi blo fajn nekak zaščititi, ali poviti oz "štumf" čez ali pa mu natakni ovratnik da se ne bo mogel lizat (če je seveda ornk počeno-če ni jst ne bi kaj dosti komplicirala). Pa naj ne moči rane... Tud jst bi kakšen jod čez polila al pa kaj podobnega da mu malo razkužiš... Pa še npr cink pasto čez, da mal posuši...
Drugač pa zelo lepa torta... MMMMmmm se še meni sline cedijo Cheesy
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #1910 : ponedeljek, 22.05.2006 : 18:27:10 »

Majc ali prideš mogoče v Hrušico... Mal za naju z Nubo navijat Cheesy Wink Cheesy
Logiran
majc
nekaj malega že vem

« Odgovor #1911 : ponedeljek, 22.05.2006 : 20:45:22 »

Nomu sm polila z jodom...edin to sm lahko sama nardila. Potem sva pa skupi s sestro nogavico gor dale pa povile s samolepilnim povojem. Potem sva šla na sprehod in je še držal. Po eni uri, ko je bil sam v pesjaku oz. ozuni je bla nogavica že na pol dol in sm mu jo kar dol vzela pa še enkrat razkužla. Liže si sploh ne več in mu bom čez noč pustila odprt, ker ne bi rada vidla, da bi še kakšno nogavico pojedu. Je pa že po eni uri nošenja nogavice dost bolš, ker se je "skorjica" od blazinice že nazaj prjela. Tko da mislm, da če bo mel nogavico na sprehodu gor, da bo hitr bolš, ker ni tok hudo.
Apollo kdaj pa je Hrušica? Ne spremljam razstav pa ne vem.
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #1912 : ponedeljek, 22.05.2006 : 22:48:44 »

No super da se Nomu blazinica že celi... Če bi blo pa bl resn bi mogu pa zihr ovratnik dobit ker vidm da nič ne pusti pri miru Roll Eyes Bi sam tko obveza gor ostala Smiley
Hrušica je pa tole nedeljo, se pravi 28.5. Wink
Lep pozdravček pa pa
Logiran
majc
nekaj malega že vem

« Odgovor #1913 : sreda, 24.05.2006 : 10:00:32 »

Včeraj sva bila z Nomom v pasji šoli in sva zaradi blazinice vadila bolj ko ne samo ležanje. Danes pa je stanje že kar dobro. Nom skoraj ne šepa več, blazinica pa se tudi lepo zdravi.  Smiley Rana je suha, nič gnojna in če bo šlo tako naprej, mislim, da bo kmalu dobro.
Tačke nimava nič povite, ker ga pustim počivat, tako da cele dneve prespi in preleži v pesjaku, če pa se kaj sprehaja mu potem polijem z jodovo razstopino.
Drugače pa nimava časa, da bi se blazinica dolgo celila, saj gre pasja šola proti koncu in ne moreva zabušavat.

LP,
Maja
Logiran
mojčica
rad pišem
Sporočil: 321

« Odgovor #1914 : petek, 26.05.2006 : 18:41:04 »

Zanima me kdaj, pri kakšni starosti vzreditelji oddajajo mladiče Velikih švicarskih planšarskih psov?

Citat
Veliko je mnenj, kdaj naj gre mladič od vzreditelja oz. matere. Zaradi socioloških momentov - intenzivnega dojemanja sveta med 3. in 12. tednom starosti je prav, da ga vzamemo okrog 7-8. tedna, ker se bo laže socializiral v novem okolju

Kopirano  iz:http://www.geocities.com/kdptuj/info/kupcem.htm

Citat
Vsi mladički so oddani novim lastnikom v 8 tednu ..

Kopirano iz:http://www.creativ.si/genealog/aikinenovice.htm

Ni po zakonu, da se mladiči ne smejo oddajat pred dopolnjenim 9 tednom strosti?

Logiran
Teski
odvisnež
Sporočil: 810

« Odgovor #1915 : petek, 26.05.2006 : 22:49:14 »

Ni po zakonu, da se mladiči ne smejo oddajat pred dopolnjenim 9 tednom strosti?

Po novem, ja.

Logiran
mojčica
rad pišem

« Odgovor #1916 : petek, 26.05.2006 : 23:10:04 »

Zakaj potem vzreditelji rodovniških psov oddajajo maldičke v osmem tednu starosti? Morda zaradi same pasme?

Kolikor jaz vem je pri manjših pasmah, 9 tednov minimalna doba, življenja mladička pri materi. Je pri večjih pasmah drugače?
Logiran
Teski
odvisnež
Sporočil: 810

« Odgovor #1917 : petek, 26.05.2006 : 23:35:41 »

Zakaj potem vzreditelji rodovniških psov oddajajo maldičke v osmem tednu starosti? Morda zaradi same pasme?

Kolikor jaz vem je pri manjših pasmah, 9 tednov minimalna doba, življenja mladička pri materi. Je pri večjih pasmah drugače?

Po mnenju strokovnjakov se nekje v petem tednu najbolj zgodaj (!!!) razvije imunski sistem mladiča do te mere, da lahko že sam vsaj v določeni meri odreagira na spremenjeno (običajno) mikroklimo v okolju (s tvorbo protiteles) - do tedaj ga morajo "varovati" materina protitelesa, ki so bila ustvarjena za okolja v katerih živi in se giblje... Mogoče bi ob tem povedala še to, da organizem (imunski sistem) stalno odreagira na različne dejavnike v okolju (lahko bi jih poimenovala normalne - na vsako snov s katero pride v stik - jo prepozna, itd.) tudi, če mi ne vidimo nobene reakcije - te reakcije potekajo na vsakdanje in običajne "stvari". Glede na to, da doba tega razvoja lahko variira, naj se ne bi oddajalo mladiča pred starostjo vsaj 6 tednov - kar sicer vseeno ne priporočajo, ampak priporočali so, da ima kužek vsaj 8 tednov. In tako nekako variirajo mnenja o tem kdaj se lahko mladiča odda. Različna dognanja o tem, kako je za mladiča pomemben razvoj v stiku z njegovim krdelom (mamica in bratci/sestrice) to dobo podaljšujejo. Nekih stoprocentnih stvari tu ni, kajti organizmi se med seboj razlikujejo (razlikujemo!) in tako od organizma do organizma različno se tudi razvijamo z določenimi časovnimi in drugimi razlikami (tako, kot na splošno velja, da mali kužki dlje živijo kot veliki in potem nekako imamo žal tudi "izjeme", za katere velja, da živijo manj kot primerljivo veliki "vrstniki" - bokser, mislim, da tudi bernski planšar in še kateri drugi...).
Osebno mislim, da je ta primarna socializacija, ki jo kuža dobi v svojem leglu ključnega pomena (nekoliko sklepam tudi iz lastnih izkušenj, ko vidim razlike med mojima dvema, ki sta bila vzeta iz legla pri različnih starostih - sicer lahko tudi zmotno pojasnjujem s tem razlike v njunem obnašanju  Tongue ) in sem tako mnenja, da je bolje nekoliko počakati.

Zakon je pa tako ali tako jasen!

LP, T

P.S.:  Huh Tongue Huh, sem se razpisala in razmišljala - upam, da ima nek rep in glavo in da je vsaj okvirno razumljivo kaj sem želela povedati...

Logiran
mojčica
rad pišem

« Odgovor #1918 : sobota, 27.05.2006 : 08:53:40 »

Hvala za izčrpen odgovor.

Morda veste kdaj je bil ta zakon napisan, katerega leta? Je kje že kakšna razprava na to temo?

Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #1919 : sobota, 27.05.2006 : 09:04:43 »

Pravilnik o zaščiti hišnih živali - 21. člen
Logiran

Strani: 1 ... 123 124 125 126 127 [128] 129 130 131 132 133 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.