mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.11.2024 : 17:30:04

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 103 104 105 106 107 [108] 109 110 111 112 113 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 395493 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
majc
nekaj malega že vem
Spol: Ženska
Sporočil: 186

« Odgovor #1605 : ponedeljek, 19.12.2005 : 19:03:03 »

Naš Nom ni v vato zavit in odkar ni več kile izredno dobro pozna igro. Skoraj vsak dan, včasih tudi 2x na dan, sva na sprehodu skupaj z mojo prijateljico in njeno psičko Dino. Zelo rada se igrata in včasih tudi malo ponorita, ampak pes je pes in igro potrebuje.  Cheesy
Drugače pa se je tudi stopnicam in kakšnemu klancu težko izogniti, ampak jaz menim, da kakšna stopnica na teden ne škodi.  Wink
Čemu pa je pasma podvržena in čemu ni pa ne verjamem nobenemu več.  Angry Če imaš srečo, lahko dobiš zdravega psa, če pa ne pa se sprehajaš od veterinarja do veterinarja.  Undecided

LP,
Maja
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #1606 : ponedeljek, 19.12.2005 : 19:19:24 »

Nasemu Klarku smo tudi dopuscali vse,vendar z omejitvami:nikoli nisem pustila da se mu je kaksen pes obesal na viher ali na zadnje tace in sem ga tudi odstranla ce je igra postala pregroba,do 30 kil ni hodil po stopnicah,kot mladic ni lovil zogice in ni smel teci po drsocih povrsinah(kot je ze parket),do 6 meseca je bil en dan na sprehodu drugi dan pa samo na vrtu. Drugace se je pa igral z vsemi moznimi psi in neprivezan hodil na sprehodih-vse to je s sabo potegnilo za moje pojme zelo pomembno socializacijo z vsem kar lahko najde v okolju.
Da bi se izognili za pasme tipicnim boleznim in ostalim, pa mislim da bi morali "vzreditelji" imeti vec znanja.Ni vse v tem da paris lepega samca in lepo samico....to je spet samo moje mnenje!
lp
Logiran
apollo
odvisnež
Sporočil: 516

« Odgovor #1607 : ponedeljek, 19.12.2005 : 20:24:02 »

Majc pri Nubi se je šepanje začelo že nekaj pred četrtim mesecem...  In ne šele okrog petega sram  Ja res je da so mladiči noreli, saj veš kako je to in si tudi verjetno takrat videla... Pa pri treh mesecih so bili že kar veliki. In bili so tudi predobro hranjeni, ker so pač jedli iz iste sklede in potem so se eni bolj "basali" s hrano. Samo ni pa nujno, da bi npr. Nom drugače imel OCD-sigurno pa bi imel več šans zanj.
In tudi res je da vzreditelji premalo vedo... Ker sem vedela da imajo švicarji lahko probleme na prednjih nogah, sem vzreditelja tudi vprašala kakšno je stanje pri nas... On je rekel da tu teh problemov ni (baje da res ni vedel-povedal mi je le za leglo kjer je bilo pet mladičev al kok že z odkruški)! A kot vidim sedaj je bilo tudi pred tem leglom v Sloveniji kar nekaj okruškov...
Škoda da takrat še nisem poznala koga od vas Undecided
Nubi žal že 3 mesece ne morem dopuščati nikakršne igre z drugimi psi. Vem da to ni dobro, ampak v tem stanju so vsi hitri gibi, skoki lahko usodni in pride do odkruška... Jo pa že spuščam z vrvice da vsaj malo laufa okrog-a jo ves čas nadziram da čim manj teče v galopu.
Ja, moramo še malo potrpet in upam da ne bi prišlo do okruška... Ker potem se ne bi bala kaj bo na starost sram
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #1608 : ponedeljek, 19.12.2005 : 21:12:25 »

Apollo, mogoče grdo, ampak mogoče bi bilo bolje, da bi pri Nubi prišlo do odkruška Undecided Ker potem bi imela operacijo, okrevanje 1 mesec in problem bi bil rešen. Sedaj jo pa morate paziti, pa slikanje ima na vsake toliko časa... Res se mi zdi, da bi bilo bolje, da bi imela odkrušek....

Kar se pa tiče tvojega vzreditelja: ja, že na sosednjem forumu je potekala debata glede odkruškov. In tam je zelo samozavestno pisal, da se tega v njegovem leglu ne pojavlja. Samo upam, da ne bo sedaj vse krivde zvalil na novega samca Undecided Sigurno pa je vedel, da je Bero imel operaciji.
Logiran
majc
nekaj malega že vem

« Odgovor #1609 : ponedeljek, 19.12.2005 : 21:51:23 »

Bina moje mnenje je, da ni kriv samec, ampak kombinacija samice in samca, ki se gensko nikakor nista ujela. To ve tudi vzreditelj in s tem samcem ne bo več paril. Škoda, da z apollotom nimava informacij, kako so kaj Nass, Noda ter Nitka.
Predvsem me zanima Nitka, ki je bila v leglu najbolj hiperaktivna in je letala kot nora.  Cheesy Grin Če je z njo vse vredu, potem res ne vem kaj bi bil vzrok Nubini "poškodbi".  Huh

Apollo takrat, ko sem jaz Noma vzela iz legla, še niso bili tako veliki. Je bil pa Nom tudi prava lenčina, saj je bil tudi najdebelejši. Je pa v parih dneh prišel na normalno težo in so ga vsi ostali ujeli, če ne celo prehiteli.  Smiley
Logiran
majc
nekaj malega že vem

« Odgovor #1610 : ponedeljek, 19.12.2005 : 22:35:39 »

Ej Apollo a maš kakšne slikce od Nube?
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #1611 : ponedeljek, 19.12.2005 : 22:44:16 »

Bina moje mnenje je, da ni kriv samec, ampak kombinacija samice in samca, ki se gensko nikakor nista ujela. To ve tudi vzreditelj in s tem samcem ne bo veè paril.

Mogoče je pa psica kriva Wink saj navsezadnje prihaja iz linije, iz katere je tudi Bero in tudi Aika. Se pravi je potomka prve uvožene psice v Slovenijo Smiley

A dela sploh kdo kakšne slike sedaj pozimi Huh Same debate so, pa nič slik Roll Eyes
Logiran
majc
nekaj malega že vem

« Odgovor #1612 : ponedeljek, 19.12.2005 : 22:54:07 »

Možno tudi to.  Smiley

Jaz ravnokar urejam moj album, mam pa samo 2 zimske slikice, pa še te so stare skoraj 1 mesec. Grin
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #1613 : ponedeljek, 19.12.2005 : 22:56:09 »

Ja mam slikice v snegu pa z obvezo pa zdej ko je že brez obveze... full slikic! Samo ne vem kako bi jih tuki gor spravla... Ker jih morm najprej pomanjšst pa... in pol morm zmeraj bratu težit da mi to naredi-ker s tem se res še nisem ukvarjala Wink Pa sploh jih še nisem s fotoaparata dol posnela...
Majc kolk časa pa traja da albumček narediš?
Pa pa
Logiran
majc
nekaj malega že vem

« Odgovor #1614 : ponedeljek, 19.12.2005 : 23:00:56 »

To nardiš hitr. Sam jaz sm takrat vse slike v en album vrgla, zdej jih pa mal sortiram.
Logiran
majc
nekaj malega že vem

« Odgovor #1615 : ponedeljek, 19.12.2005 : 23:26:57 »

Album urejen, jutr bom pa fotoaparat na sprehod vzela, da dobim mal novih slikic.  Smiley
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #1616 : četrtek, 22.12.2005 : 20:13:52 »

Majc kdaj bo album... Mi bi slikice gledali Cheesy
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem
Sporočil: 146

« Odgovor #1617 : petek, 23.12.2005 : 10:28:39 »

Da bi hiša trdno stala,
da bi trta vina dala,
da bi črede se množile,
jablane težko rodile,
da bi stare pesmi peli,
zdravi in veseli bili.

vam želi Bobajevo  kardelo
Logiran
Ody
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 14

« Odgovor #1618 : sobota, 24.12.2005 : 23:55:44 »

Lepo praznovanje božičnih in novoletnih dni skupaj s svojimi švicarji !!!

Vam želi Ody in njegovi !

V albumu je nekaj novih slikc in koledar kako je Ody odraščal Shocked

Veselo novo leto !!!
Logiran
Evč
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91

« Odgovor #1619 : nedelja, 25.12.2005 : 19:45:16 »

Veliko zdravja, veselja ter užitkov na snegu želiva vsem vam in vašim kosmatincem,

Eva in Dart
Logiran
Strani: 1 ... 103 104 105 106 107 [108] 109 110 111 112 113 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.