mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 30.11.2024 : 23:47:50

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 100 101 102 103 104 [105] 106 107 108 109 110 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 396462 krat)
0 članov in 16 gostov pregleduje to temo.
maj
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.664

« Odgovor #1560 : ponedeljek, 05.12.2005 : 15:48:58 »

Še prehitro ..... pa čeprav mi tega najbrž ne verjameš  Wink Wink

LP
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #1561 : ponedeljek, 05.12.2005 : 16:12:32 »

jaaaaaaaaaaaaaaaa, full se umirijo Smiley Smiley
Logiran
majc
nekaj malega že vem
Sporočil: 186

« Odgovor #1562 : ponedeljek, 05.12.2005 : 17:30:18 »

Kok je to prehitro?
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #1563 : torek, 06.12.2005 : 00:54:55 »

Jaz pa upam da se Klarkec ne bo nikoli umiril,mi je prav taksen polhen energije,razposajen in pripravljen norcije uganjat vsec.
Sicer pa pri nas res ni cisto nic unicil. Ceprav je v stanovanju sam z dvema mackama in bi lahko zganjali kazin ko nobenega ni doma Cheesy. Tudi vrt je cel in pravtako vse moje priljubljene rozice Wink
Lahko noc vsem majhnim velikim svicarjem
Logiran
AIKA B
midi
Sporočil: 142

« Odgovor #1564 : torek, 06.12.2005 : 10:03:56 »

Ojla,

Balu čestitke za uspešno opravljen izpit.

Pa da se še mi malo pohvalimo. V nedeljo smo bili v Welsu, kjer se je Baloo odrezal več kot odlično. Dobil je CAC, CACIB in BOB! Cheesy

Glede umirjanja švicarjev pa imam dve popolnoma različni izkušnji. Aika je mirna odkar je prišla k nam, Baloo pa je pravi vražiček odkar se je skotil in se v svojih skoraj treh letih ni umiril popolnoma nič. Čeprav so mi vsi govorili da se po dveh letih umirijo. Problemov z grizenjem in uničevanjem stvari pa nismo imeli nikoli.

Lp
Katja
Logiran

Fevy's kennel - chinese crested dog
maj
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.664

« Odgovor #1565 : torek, 06.12.2005 : 12:01:04 »

AIKA,
 čestitke in  Kiss Kiss Kiss za Baloo, pa malo čoh čoh za mamo Aiko.

LP
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem
Sporočil: 146

« Odgovor #1566 : torek, 06.12.2005 : 14:54:06 »

Hoj,
kakšnega velikega umirjanja mi pri našem še nismo zaznali.
Boste pa seveda takoj obveščeni, ko se bo gospod pes kaj umiril.
Aja bula izginila sama, kot je prišla.

Mami Aiki in seveda bratu Baloo-ju pa  čestitke za dosežene uspehe na razstavi. Baloo-ju pošilja Bobaje in glasen hov pozdrav, da ne pozabi kako izgleda od blizu.
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1567 : torek, 06.12.2005 : 20:20:40 »

Bobaje, evo me Cheesy me računalnik nekaj zajebava in mi dela fuuuuulll počasi, potem pa izgubim kar voljo, da bi sploh kaj pisala Tongue

OK, gremo od začetka:

Balu, čestitke za opravljen izpit Smiley Smiley Če bi jaz morala z Bino v takem snegu delat izpit, bi padla sram No, mogoče bi letos bilo kaj bolje Cheesy (ampak lansko leto bi pa padla). Bero je pa sploh zgodba zase Angry on sedaj še ven ne gre niti lulat, če slučajno dežuje Roll Eyes ali pa bog ne daj: je sneg na travi Roll Eyes Grin Grin On je bil že od nekdaj gospod, ker je točno vedel, da če bo imel umazane tačke, bo ostal zujan. In je okoli hiše laufal samo po tistih 50 cm asfalta, ki je bil okoli hiše Grin

Aika, čestitke tudi tebi Cheesy očitno je bilo vredno iti v Wels Wink

Bero ima operacijo 13.12. Se doma hecamo, da je za naslednjih 7 let Grin Grin Saj bo, saj bo... Se tolažim, da je samo rutinska operacija (a je res Huh). Ga pa full hitro dobimo nazaj: ob 11-tih ga predamo, ob 16-tih ga vzamemo nazaj. Ko je bil operiran v lj, smo ga zjutraj oddali in čez 24 ur vzeli domov....

Aha, še tole: kdaj se umiri: naš se je full hitro. Do približno njegovega drugega leta smo imeli z njim probleme, potem se je pa umiril, videl je, da ima 1 uro sprehoda na dan, ostalo pa prespal. In tak je še vedno, čeprav ga sedaj ne sprehajamo prav nič sram (ker trenutno šepa). Edino ko nekaj zasliši, vidi, zavoha (ali pa on SAMO MISLI, da nekaj vidi/sliši/voha), takrat skoči pokonci, laja, se dere Roll Eyes Angry Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed se hecamo doma, da ko se bo komaj premikal (zaradi starosti), ko ne bo mogel hodit, da lajal bo pa še vedno Grin Grin
Logiran
Dina Diana
novinec
*
Sporočil: 12

« Odgovor #1568 : torek, 06.12.2005 : 21:28:04 »

AIKA B
I congratulate with a victory.

And we were at exhibitions in Byelorussia.

04.12.2005: 
The championship St. Bernhardshund, Newfoundland,
Schweizer Sennenhund   Minsk Belarus
Grosser Schweizer Sennenhund
females class intermed: DINA DIANA od Rаdovne   I excellent CW САС BOS BOB BIS-IV

04.12.2005: CAC-FCI   Minsk  Belarus
DINA DIANA od Rаdovne   I excellent CW САС BOS

Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1569 : sreda, 07.12.2005 : 09:32:45 »

Dina Diana, can you tell me, how many saint bernards were there?

Thank you!
Logiran
Evč
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91

« Odgovor #1570 : sreda, 07.12.2005 : 15:12:28 »

BALU: najprej čestitke in pohvale za opravljen izpit - naju to čaka spomladi, ker sva še malo preveč trmasta, zato greva sedaj na A. Tudi drat ima probleme z odlaganjem - njprej je to šlo brez problema, zdaj pa kar naprej vstaja in ga morm kar naprej popravljati Undecided

O umirjanju pri nas ni ne duha ne sluha, ampak saj mi je kar všeč da je malo bol živahen - vsaj ni dolgčas   Cheesy
Glede uničevanja stanovanja pa imamo kar precej sledov za gospodom psom, predvsem je obdelal vhodna vrata (tako pokaže da želi na sprehod). Ko je bil majhen je to izgledalo prav lustno (lej, lej kako je priden ker pove da želi ven, sedaj pa en zamah pomeni pravo novo dekoracijo na bogih vratih Grin). Drugače pa razen vrat ni naredil nobene druge - omembe vredne škode. No ja, enkrat se je pa obesil na mamičine čisto nove zavese. K sreči je bil takrat še ena majhna kosmata kepa, tako da je bilo spet polno smeha Cheesy

BINA: držimo pesti za šefa Berota, da bi se le vse dobro izteklo!

lepe pozdravčke
eva&dart
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1571 : petek, 09.12.2005 : 10:57:15 »

Evč: šef Bero je trenutno presenetljivo super Shocked včeraj je šel po doooooolgem času z nama z Bino na sprehod. Sem mu na balkonu rekla: "A bi šou na sprehod?" in ga je kar odneslo 40 m naprej Grin Grin jaz sem se samo smejala.... Malo mi je šel na sprehodu na živce Angry ker smo hodilo po travniku (kjer je sneg) in 3 m stran od poti zagleda količek. Ja, seveda je vlekel tja, da bi ga "zacahnu" Roll Eyes in vsako travico, ki ji jo videl, da gleda iz snega, je moral "zacahnat" Roll Eyes uf, vedno bolj sem navdušena nad psico Cheesy Grin

Imam pa eno prošnjo Undecided ali mi lahko tisti, ki ste imeli pse operirane pri Matkotu, da mi vsaj malo napišete, kaj me čaka? Koliko psa boli po operaciji? Kako se sploh pride do ambulante?
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem

« Odgovor #1572 : sobota, 10.12.2005 : 10:37:21 »

Kakos e pride do ambulate naj ti povedo tisti, ki so od tam doma- ker jaz sem se malo okoli vozila.
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem

« Odgovor #1573 : sobota, 10.12.2005 : 10:46:05 »

Prehitro entram, pa gre vse skupaj v objavo.
No glede okrevanja- domov ga je pripeljaj Jure, mislim daje do popoldan čakal, da ga je lahko prevzel (ene šest ur).
Bil je ves povit s tem povojem, ki se lepi sam nase- tako da do rane skoraj ne more priti, pa še taco ima povezano ob telesu nase.
Rane se ni dotikal in smo mu lahko komad vzeli dol prvi dan in je bil vse dni brez. No prvi dan smo ga opazovali, a smo videli, da se sam liže.
Ven smo ga malo nosili, malo podpirali, pa je šel iz dnevne po stopnicah na travo lulat. Je bil kar projekt prve dni.
Aja pa eno majčko z dolgimi rokavi smo mu zrezali in oblekli, če bi slučajno ga zamikalo, da bi kaj dol trgal, da ne bi zraven prišel.
Dajali smo mu Rimadyl in se mi zdi da ga ni kaj hudo bolelo.
Po parih dneh se mu je naredila na rami velika bula - sokrvice, ki ni tekla ven- ker ni imel drenaže. Matko je rekel, da je ne potrebuje.
Meni to ni bilo ravno všeč in sem ga peljala na praznik v dežurno ambulanto v Šk.L. kjer mu je dal narkozo, da mu je lahko predrl tisti mehurček, kri je šrpicala pol metra v zrak- toliko se mu je že nabralo. Samo potem jaz to nisem pustila da se zarase in smo mu vsak dan dvakrat z iglo vbrizgavali fiziološko in še nekaj za rane- proti bakterijam in izpirali. Se ne spomnim več ka- kot ena pena je bilo- ko si mu vbrizgal se je vse zapenilo in porinilo iz rane ven.
Ob drugem pregledu je rekel Matko, da to ne bi bilo potrebno, da se baje očisti samo, brez da prerežeš,kar jaz kar ne verjamem, ker je bilo veliko za celo mojo dlan.
Če te bo pa kaj zanimalo, me pa sproti vprašaj.
LP
Držimo pesti, da vama gre čim bolje.
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem

« Odgovor #1574 : ponedeljek, 12.12.2005 : 15:14:50 »

Jure
Upam, da ni prepozno.
Kako do Matkota? Ambulanta je med Šoštanjem in zdraviliščem Topolšica iz smeri Velenja. Videla boš osamljeno hišo na levi strani ceste, ki je označena s tablo. Dobro zrihtejta!
LP Jure
Logiran
Strani: 1 ... 100 101 102 103 104 [105] 106 107 108 109 110 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.