mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 27.11.2024 : 22:27:00

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 97 98 99 100 101 [102] 103 104 105 106 107 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 394738 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
maj
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.664

« Odgovor #1515 : četrtek, 24.11.2005 : 14:57:09 »

Bobaje.... ne da se mi brati nazaj ... kje ima bule?
Ker Gala je imela tudi na prednjih tacah na sklepih (koleno) bulo. aka mehka na otip, Gala sploh ni bila občutljiva, norela kot ponavadi. Enkrat v priliki sem bulo pokazala Babniku (vzreditelju), ki mi je rekel, naj grem k veterinarju, da bo treba najbrž na operacijo. Ker sem pa jaz bolj strahopetna, takoj nisem šla, bula je pa tudi izginila. Ne vem, al sem naredila prav  Lips Sealed Lips Sealed

LP
Logiran
majc
nekaj malega že vem
Sporočil: 186

« Odgovor #1516 : petek, 25.11.2005 : 09:35:52 »

Ojla!

Kje ste vsi lastniki švicarjev? Vsi tok uživate na snegu, da nimate nič časa kej napisat tuki gor ali imate zimsko spanje? Smiley
Eno vprašanje za tiste, ki imate doma ležišče comfort za vaše kosmatince, in sicer a imate velikost XXL (125x90cm) ali XL (100x85cm). Hvala!

Lep pozdrav,
Maja
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #1517 : petek, 25.11.2005 : 09:40:37 »

Majc, obvezno vzemi največjega (XXL). Pa mi imamo ravno toliko snega, da se vidi nekaj belega na travi Roll Eyes nič več Cry Cry

Z Berotom ni nič boljše Undecided kljub rimadylu. V ponedeljek ima slikanje rame, potem bomo pa videli Undecided
Logiran
majc
nekaj malega že vem

« Odgovor #1518 : petek, 25.11.2005 : 09:49:59 »

Bina sej se mi je zdelo, da kar XXL, sam sem raje vprašala. Bo Nomu Božiček to prnesu, sam ne vem če mu bom ležišče že zdaj dala v uto, ker se bojim, da ga bo začel gristi. Mu ga bom pa sigurno dala pred vhodna vrata, da ne bo ležal na mrzlem kamnu. Če se bo dobro obneslo to ležišče pa bo potem dobil še enega za na morje, ker se mi ne bo dalo to gor pa dol prevažat.
Kar se pa snega tiče pa je danes napovedan za vso Slovenijo.  Cheesy

Držim pesti, da bi se Berotu stanje izboljšalo!

LP,
Maja
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1519 : petek, 25.11.2005 : 09:53:41 »

Naš Bero je to posteljo dobil, ko je bil star 5,5 let. In je ni razgrizel. Bina ga je dobila, ko je bila stara cca. 10 mesecev (v utico). In ga je razgrizla (polovico roba). Ampak sedaj pa na taki spi Grin Je pa zadnje leto ugotovila, da je to ležišče od Berota prav fajn in mu ga zasedla (čez dan). In se ležišču to tudi pozna, ker se je strgal (pod Binino težo Grin).

Je pa ležišče v nedeljo dobil tudi en Binin mladiček. In sem dobila info., da je fuuuuulllll zadovoljen z njim, da sploh ne leži več drugje. Očitno jih imajo psi zares radi....
Logiran
cookie
nekaj malega že vem
Sporočil: 155

« Odgovor #1520 : petek, 25.11.2005 : 10:01:21 »

Kje kupite ta ležišča in koliko je približno cena?
Če bi miklavž nosil tudi pri nas v razširjeni postavi?
Se ga lahko stlači v pralni stroj?
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1521 : petek, 25.11.2005 : 10:21:05 »

Kje kupite ta ležišča in koliko je približno cena?
Če bi miklavž nosil tudi pri nas v razširjeni postavi?
Se ga lahko stlači v pralni stroj?

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,3266.msg161342.html#msg161342

ne, ne, ne gre v pralni stroj  Grin Grin
Logiran
swissy
novinec
*
Sporočil: 32

« Odgovor #1522 : petek, 25.11.2005 : 10:31:32 »

Moja dva sta imela tudi to ležišče, vendar sta ga zelo hitro uničila, ker sta ga spraskala. To naredita čisto iz vsake blazine! Tako da sedaj imata plastično banjico in notri dekico, vse ostalo se ni obneslo.
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.664

« Odgovor #1523 : petek, 25.11.2005 : 10:44:14 »

Jaz rabim vsako jutro malo odtajanja .. po kepanju ...

Ležišče imamo XXL. Ampak od začetka smo imele borbe, ker je mislila da je WC in na vsak način je hotela narediti kupček ... in to na balkonu ali v dnevni sobi in to samo na tem ležišču. Po urah šole ga je sprejela za svojega. Ampak samo, ko njej to paše. Včasih je še vedno bolje ležati na golem betonu  Shocked Shocked

LP
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem
Sporočil: 146

« Odgovor #1524 : petek, 25.11.2005 : 11:08:54 »

Maj bulo ima na boku tkaoj pod rebri- meni se zdi še najbolj podobni kili, a ne gre "nazaj". Bomo počakali do ponedeljka, če ne bomo šli pa spet k veterinarju :-(((

Bina jaz res ne vem, imava take pse, ki bi so za v gore in sneg doma- gore imava- sneg imajo pa drugje.
Čakam vikend, če naju bo kaj obdaril s snegom, saj ga je komaj za vzorec.
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1525 : petek, 25.11.2005 : 11:12:14 »

Bobaje, evo našo izkušnjo z Bulo (tokrat pri Berotu):
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,1307.0.html

ej, ta vikend bom pa videla sneg Tongue Grem v Zagreb (če bo le bog dal-da ne bo preveč snega na cesti Undecided)
Logiran
majc
nekaj malega že vem

« Odgovor #1526 : petek, 25.11.2005 : 11:30:55 »

...od začetka smo imele borbe, ker je mislila da je WC in na vsak način je hotela narediti kupček ... in to na balkonu ali v dnevni sobi in to samo na tem ležišču...

Kok se ji je mogl fajn zdet, da je ona kar WC dubla.  Grin Mal se hecam!
Sicer pa bohve kaj bo naš počel na tem ležišču.  Huh Komaj čakam, da ga grem naročit. A tisto podlogo za položit na dno se splača naročit zravn?

LP,
Maja
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem

« Odgovor #1527 : petek, 25.11.2005 : 12:41:58 »

Hvala Bina, sem prebrala.
Ja cepljen ni bil, je pa v podkožju in pomična- že od reber naprej dol.
No ja, če do ponedeljka ne bo dobro ga peljem na pregled.

Tako težko čakava sneg, na cesti te pa verjetno ne bo tako razveselil.
Želim ti dobre vozne razmere in seveda lepe ocene.

Logiran
Evč
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91

« Odgovor #1528 : petek, 25.11.2005 : 16:31:42 »

Sneeeeeeeg! Končno, ga je tudi v Lj toliko, da se je začel prijemati na tla. Dart je čisto zmešan od veselja. Vsakič najprej previdno pogleda čez vrata pa gobček hitro umakne kot da ga bo snežinka pojedla  Grin potem pa počasi eno tačko za drugo in nato gas pa se valjati po snegu  Cheesy
Tud mi mamo comfort ležišče - XXL in sicer že drugega, ker je prvega obdelal, tako da je vsa pena pogledala ven, in ker jo je gospod hotel pojesti si je zaradi varnostnih razlogov prislužil novega. Nad njim je čisto navdušen in je ves čas v njem, razen ko gledam tv na kavču, takrat pa seveda pristavi še svojo ritko zraven  Grin Glede na lastne izkušnje, majc, ti povem, da se zna zgoditi, da torej tale prvi comfort ne bo večen, vseeno pa je kar trpežen in mislim, da se splača, poleg tega se pa lahko sčisti, kar meni veliko pomeni, ko gospod pes ves blaten prilaufa in se vrže vanj Angry

bobaje: glede bule pri Dartu - prav tako je bila pri rebrih, velika za kakšen oreh, najprej bolj mehka in nato je malo otrdela. Da je popolnoma izginila je trajalo kakšen mesec in zdaj ni o njej ne duha ne sluha. Da boš sigurna, pa raje pojdi k veterinarju, ker nikjer ne piše, da gre za isto stvar (bo treba pa še malo delat  Wink

Zdaj pa letiva na sneg, ker se je dobesedno usul - zasnežene pozdravčke vsem!
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem

« Odgovor #1529 : nedelja, 27.11.2005 : 17:52:17 »

Yure tuki! Odgovor za Apollo. Kako v GRS?
Zaprosiš tebi najbljižjo postajo GRS (v SLO jih je 17) za sprejem v njihove vrste. Pogoje boš zvedela tam. Ko te sprejmejo si tri leta pripravnica, v tem času si pridobivaš zaupanje (delo na postaji, udeleževanje tečajev ipd.), no po tem času pa opraviš izpite iz letnega dela reševanja, zimskega dela in PP. Tako postaneš reševalec GRS.
Po opravljenem izpitu se lahko dodatno izobražuješ kot: GRS inštruktor, vodnik lavnskega psa ali pa reševalc-letalec.
Vodnik lavinskega psa: najprej te mora potrditi postaja GRS v kateri deluješ, ali je v njenem interesu, da ima vodnika in psa, če je odgovor DA, potem začneš obiskovati tečaje za lavinske pse, ki so sestavljeni iz zimskega tečaja (plazovi) in kasnejšega izpita ter letnega tečaja (pogrešane osebe) in izpita. Vsako leto moraš torej opraviti dva izpita, šolanje traja tri leta. Če sta vodnik in pes uspela opraviti vse izpite v roku (min.: 3 leta) se vodnik in pes vodita kot primerna za "taprave" akcije. Vajino ime gre na alarmno listo, ki jo med drugim posedujejo centri za obveščanje 112 in v primeru nesreče v snežnem plazu sta avtomatsko klicana na akcijo preko pagerja.
Zavedati se moraš, da smo mi kot prvo gorski reševalci in posredujemo v vseh mogočih nesrečah v hribih, plazovi so samo majhen del tega, zato ne moreš biti samo vodnica lavinske psa.
Če hočeš biti samo vodnica reševalnega psa je bolje, da se včlaniš v kinološko društvo in kasneje še v sekcijo reševalnih psov. O tej varianti bo pa kdo drug vedel kaj več.
LP Yure
Logiran
Strani: 1 ... 97 98 99 100 101 [102] 103 104 105 106 107 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.