mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 27.11.2024 : 21:37:46

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 94 95 96 97 98 [99] 100 101 102 103 104 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 394714 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
bobaje
nekaj malega že vem
Spol: Ženska
Sporočil: 146

« Odgovor #1470 : ponedeljek, 21.11.2005 : 12:31:17 »

Čestitke vsem tekmovalcem,
samod a ste se dobro odrezali.
Apollo, kam pa boš šla k GRS in ali že delaš s kakšnim psom?
Logiran
AIKA B
midi
Sporočil: 142

« Odgovor #1471 : ponedeljek, 21.11.2005 : 13:24:47 »

Ojla,

Čestitke vsem tudi v mojem imenu, še posebaj Katji in Lordu in pa vsem novim razstavljalcem.
Vzdušje je bilo super, število psov presenetljivo (16 - manjkala sta Gizmo in pa Aika, ki se na žalost goni).
Vsi so se obnašali izredno lepo (malo renčaja je pa itak obvezno).

Sodniku vse čestitke za tako sojenje, saj si je psa 100% ogledal. Celo izmeril je vsakega. Jst sem ful presenečena saj takega (tako podrobnega) opisa nisem dobila še nikoli.

Upam da se bo še kdaj zbralo tako število švicarjev na razstavi in da bo čimveč sodnikov ki bodo tudi v BIS-u pogledali in izbrali švicarje.

lp
Katja
Logiran

Fevy's kennel - chinese crested dog
AIKA B
midi

« Odgovor #1472 : ponedeljek, 21.11.2005 : 13:28:06 »

Bina čestitke tudi tebi. Mi je kar žal da nisem ostala do BIS da bi videla na stopničkah Švicarja, dobermana in bernardinca. Lepo bi bilo videt končno tudi kratkodlake pasme (brez bernijem, njufkotov in podobnih).

Pri OCD so pa oznake frei ali pa ne frei.

lp
Logiran

bobaje
nekaj malega že vem

« Odgovor #1473 : ponedeljek, 21.11.2005 : 14:29:56 »

Zanimivo, da niso bili med sodniki izbrani,
če ga pa voziš po cesti, te pa vsak sprašuje, ja kaj je pa to za en pes, ap poglej tega kuža, uf kako je velik, siguirno je z rotvailerjem zmešan.....
V glavnem na cesti imajo kar veliko pozornosti.
Prijateljica, ki ima prinašalca, mi je enkrat v Poreču rekla, da bi ona znorela, ker skoraj nihče ni šel mimo da se ne bi vtaknil v psa. Pa kakšne pasme je, pa če grize, pa če ga lahko pobožajo... pa sva šli na kavo in so naju hodili k mizi spraševat.
V glavenm je rekla ona že ne bi z njim hodila po mestu.
No sodniku pa očitno niso tako všeč.
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #1474 : ponedeljek, 21.11.2005 : 14:40:30 »

Lepo bi bilo videt končno tudi kratkodlake pasme (brez bernijem, njufkotov in podobnih).

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, Katjo za predsednico Wink Grin Grin Grin Grin

Tudi meni je bil prečudovit pogled na stopničke, kjer so bili trije kratkodlaki psi (v grupi, kjer ponavadi zmagujejo dolgodlaki psi)....

Aika, menda pa sodnik ne bi smel merit psov. Ker meri se jih lahko samo na vzrejnem. Bine pa ni izmeril Undecided

Bambi: hvala za "sufliranje" Wink

Bobaje: saj če primerjaš njufkota ali pa švicarja, so tudi meni njufkoti bolj všeč. In tudi dolgod. bernardinci so mi na razstavi lepši za pogledat kot kratod. Ker jih dlaka nareči full full lepe in mogočne. Ampak ker vem, koliko dela je vloženega v dlako, takega psa ne bi imela nikoli.

Logiran
AIKA B
midi

« Odgovor #1475 : ponedeljek, 21.11.2005 : 14:51:33 »

Aika, menda pa sodnik ne bi smel merit psov. Ker meri se jih lahko samo na vzrejnem. Bine pa ni izmeril Undecided
Tega da se psov na razstavi ne sme merit nisem vedela. Kolikor sem jaz vidla je meril svicarje - razred mladih je izmeril vse. 

Ampak Balooja pa tudi ni izmeril.

Lp
Logiran

cookie
nekaj malega že vem
Sporočil: 155

« Odgovor #1476 : ponedeljek, 21.11.2005 : 15:49:00 »

Se mi zdi, da jih ni prav meril, ampak je imel meter naštiman na zgornjo mejo in preverjal, če je pes v okviru predpisanega. Ker naša je že nekaj nezaupljivo gledala (sem jo malo zamotila s salamco...), pa se je v bistvu z metrom sploh ni dotaknil - je verjetno malček izpod. Ji je pa tako zobe prešteval... - ker običajno še kar pusti, potem se je pa že kar v redu zvijala. Mi je pa bilo kar všeč, samo škoda, ker je bil majhen prostor (čeprav je bil 9 krog med večjimi!!!) in se ni nič kaj dalo lavfat.... Sedaj sem se že skoraj odločila, da gremo v lj, in bomo trenirali!!!!

Lp iz Primorske!
Logiran
apollo
odvisnež
Sporočil: 516

« Odgovor #1477 : torek, 22.11.2005 : 12:40:24 »

Bobaje... nobenega psa še nisem trenirala in sem mislila začeti z Nubo... baje da se švicarji kar dobro obnesejo in jih v tujini dosti uporabljajo za lavino, pri nas pa jih je le nekaj ( pa še ti pomoje na ruševinah). Sem se že menila, da prideva na trening pogledat (v Kranj, pa nimam vizitke tuki, da bi ti lahko točno napisala-mejbi Klub vodnikov reševalnih psov Kranj al neki tacga)  pa je ravno takrat začela šepati in sedaj se to vleče že več kot 2 meseca. Po operaciji pa spet ne bo par mesecev nič... Cry Moram se še pozanimati koliko sploh lahko takega psa potem obremenjuješ in ali lahko prenaša povečane obremenitve ne da bi mu to škodilo... Ker drugače je ne mislim šolati... Undecided
Drugače pa se takrat še nisem točno odločila-ali lavina ali ruševine... Sem mislila prej malo pogledat na trening, sam mi je zdej kar vse skupaj malo dol padlo... Pa bomo videli kako bo!
Ali poznaš koga, ki je s švicarjem delal na snegu... kako se obnesejo? Roll Eyes

Pa pa
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1478 : torek, 22.11.2005 : 13:14:42 »

apollo, ravno bobaje dela ruševino s švicarjem Wink Se mi pa zdi, da v lavino ne prideš kar tako. Da moraš biti član GRS. Lažje je delati ruševino.

Z odkruški boš lahko vseeno delala reševanje. To ni taka poškodba kot poškodba kolkov (čeprav tudi tam lahko delaš marsikaj). Kar pogumno!
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem

« Odgovor #1479 : torek, 22.11.2005 : 13:20:23 »

Zato sem te vprašala, ker pri GRS velja pravilo, da moraš najprej vse izpite opraviti kot vodnik lavinskega psa, kar pa traja dve leti- pa še kaj se zavleče....
Zato sem mislila, da si že aktivna.
Delam pa ne jaz ampak Bobaje in Jure- jaz sem kuharca :-))
Bobaje ima pri GRS narejene prve in druge izpite, januarja bo delal še zadnjega za lavino, če ga naredi pride na listo reševalnih psov.
Delajo pa pri GRS obenem tudi reševanje za pogrešane osebe /velja isto za vodnika/, kar ima naš trenutno dva narejena (isto eden manjka), pa potem se za oboje dela vsako leto obnovitveni izpit.
Naš nekako bolj z veseljem dela pogrešane osebe, ki jih res zelo hitro najde. Po snegu gre bolj počasi, a ko zavoha najde. In to jasno pokaže. Ni tako hiter, da bi trikrat gor in dol tekel- a kljub temu najde hitreje kot eksplozivni psi.

Kako bo z okruški me pa vprašaj čez kako leto..... 

Logiran
AIKA B
midi

« Odgovor #1480 : torek, 22.11.2005 : 16:23:38 »

Ojla,

A je mogoče še kdo (razen Odija) slikal v Vrtojbi?
Logiran

apollo
odvisnež
Sporočil: 516

« Odgovor #1481 : torek, 22.11.2005 : 19:40:17 »

Bobaje kakšne izpite pa opravljaš kot vodnik lavinskega psa... a mi lahko malo več napišeš... In zanima me kako se švicarček obnese v ekstremnih vremenskih razmerah-sneg, mraz... Ker so mi nekateri rekli da zelo dobro, od drugih pa slišim informacije da so druge pasme za lavino veliko bolj primerne, češ da so švicarji preveč "scrklani" in da jih zebe... Pa glede na to da je bil tudi vaš pes operiran me zanima, če se kdaj ob naporih pojavlja šepanje? sram
Zdajle sem približno 2 uri iskala članke glede OCD-ja po internetu. Ugotovila sem, kot ste že nekateri pisali, da v tujini psom slikajo tudi rame in dobijo-če je seveda vse kul-oznako OCD-frei. Poleg tega pa pozitivne pse izločajo iz reje. Baje se je s tem stanje v Švici že močno izboljšalo, čeprav so imeli pred leti s tem ogrooomnoo problemov-vsaj tako pišejo). kaj bi se dalo pri nas narediti v tej smeri... Angry
Če sploh kaj Cry
Logiran
BlueMaco
nekaj malega že vem
Sporočil: 113

« Odgovor #1482 : torek, 22.11.2005 : 19:47:49 »

To ne drzi, Bina.
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1483 : torek, 22.11.2005 : 20:02:27 »

Ker so mi nekateri rekli da zelo dobro, od drugih pa slišim informacije da so druge pasme za lavino veliko bolj primerne, češ da so švicarji preveč "scrklani" in da jih zebe... Pa glede na to da je bil tudi vaš pes operiran me zanima, če se kdaj ob naporih pojavlja šepanje? sram
Pes je toliko scrklan, kolikor mu to dovolimo in dopustimo. Je pa dejtvo, da švicarji SO primerni za mraz in sneg. Samo ne smejo biti celo zimo na toplem, potem jih pa porint v sneg za 10 dni (samo primer). Naš švicar ni za mraz, ker se je pač navadil na sobne temperature (je stalno notri). Ampak če ga mi ne bi dali v hišo, bi bil navajen mraza. In bi ga lažje preživel kot pa kakšen drug pes.

Pri našem se šepanje v mladosti ni dostikrat pojavljalo. Nam je vet. rekel, da se bo samo ob večjih obremenitvah. In je pes maja (čez pomlad ni imel dolgih sprehodov) šel v hribe za 6 ur, pa ni šepal. Šepati je začel šele sedaj, ko je star 7 let.... Je pa verjetno od vsakega psa odvisno ali bo sepal ali ne.
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem

« Odgovor #1484 : torek, 22.11.2005 : 20:49:39 »

Pri GRS moraš opraviti šolanje za gorskega reševalca- z izpiti.
Če te zanima več in kaj vse moraš  znati, ti lahko v četrtek odgovori Jure.
Mislim, pa da si pripravnik GRS dve leti in v tem času ne moreš šolati psa.
Je pa med nama povedano to predvsem moški šport in si ne predstavljam, da bi z njimi preživela en teden januarja na Vršiču. Predvsem ne zato, ker so sami za vse, kar pomeni, da en dan kopljejo grobove, potem pa eden drugemu markirajo- ležijo v snegu po cel dan. Saj jim kakšn šnopčk prov pride, a jaz mislim, da za ženska rodila to ni ravno najbolj priporočljiv šport. Cel dan v pancarjih stojijo na snegu. No seveda potem imajo pa še čisto svoje zabave, kaj vse mora prenesti novopečeni vodnik psa.  V glavnem zabave je veliko in tudi vsaka stvar jim prov pride da imajo šov.
Glede mraza pri nas ni problem, a mislim da je to  stvar navajenosti. Ker kuža je ponoči zunaj. Pa ogromno hodi po snegu- pozimi gresta s turnimi smučmi in na pohode. V glavnem pes je v zelo dobri kondiciji. Glede mraza in gibanja. Tako da na Vršiču sedi na snegu in ušesa mu opletajo okoli glave, ko se drugi skrivajo v zavetje.   
Logiran
Strani: 1 ... 94 95 96 97 98 [99] 100 101 102 103 104 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.