mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 30.11.2024 : 12:47:48

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 45 46 47 48 49 [50] 51 52 53 54 55 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 396118 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
icey
nekaj malega že vem
Spol: Ženska
Sporočil: 182

« Odgovor #735 : nedelja, 12.06.2005 : 10:51:09 »

King je od malega jedel telečje kosti, a pri kakih dveh letih starosti je začel potem težko kakati in zdaj jih dobi le še zelo redko, ker mu totalno zaštopa ritko tisti dan, včasih pa še naslednjega.
Zdaj mu dam le bikovke in ušesa, najbolj pogosto pa suhe žemlje - so zelo trde, da si čisti zobe, pa še z veseljem jih pogloda, stranskih učinkov pa ni. Je pa res, da ne poznam drugega psa, ki bi s takim veseljem glodal suh kruh.  Cheesy Grin
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.252

« Odgovor #736 : nedelja, 12.06.2005 : 22:40:16 »

Jaz Lini dajem kaksne kosti in svinjska usesa, najvec enkrat na teden, saj ima drugace tezave s prebavo. No s svinjskimi usesi je precej bolje, vendar vseeno s tem ne pretiravam.

Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.664

« Odgovor #737 : ponedeljek, 13.06.2005 : 07:10:25 »

Je pa res, da ne poznam drugega psa, ki bi s takim veseljem glodal suh kruh. Cheesy Grin

Ha ha .... Icey... to praviš zato, ker še ne poznaš Gale ...

LP
Logiran
orkan
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 15

« Odgovor #738 : ponedeljek, 13.06.2005 : 10:00:49 »

Pozdrav vsem!  Cool

Da zakljucim (vsaj upam) temo o alergiji pri Orku. Torej : bili smo pri veterinarju, kjer je bila postavljana diagnoza - alergija. Na koga al kaj? To moramo, ce je le mozno, sami ugotovit. No po obisku veterinarja pa se zacuda to zatekanje okoli oci ni vec ponavilo, ceprav nismo nicesar spremenili glede hrane, priboljskov ali okolice. Kot vse kaze le ni bila alergija ampak je bila posledica driske+antibiotikov itd....
Imam pa se eno vprasanje za vse vas swis struckote:
Kot ze receno ima Ork lepo svilnato in svetleco dlako. Zadnje case pa je zacel dobivat na zatilju in uhljih poddlako svetlejse (rjave) barve, ki vse bolj prihaja na povrsje. Verjetno veste kaj mislim. Zanima me kaj je vzrok temu. Ali gre samo za menjavanje dlake ali je vzrok kaj drugega?

Lp
Logiran
*Brina*
rad pišem
Sporočil: 403

« Odgovor #739 : ponedeljek, 13.06.2005 : 10:35:29 »

Citat
Kot ze receno ima Ork lepo svilnato in svetleco dlako. Zadnje case pa je zacel dobivat na zatilju in uhljih poddlako svetlejse (rjave) barve, ki vse bolj prihaja na povrsje. Verjetno veste kaj mislim. Zanima me kaj je vzrok temu. Ali gre samo za menjavanje dlake ali je vzrok kaj drugega?
Poddlako ima svetlješe barve, to ima večina švicarjev. Verjetno je zdaj prišla bolj do izraza, ko menja dlako. Pa če uporabljaš zatežno ovratnico mu ta lahko "pocuka" več krovne (vrhnje) dlake, zato se spodnja, svetlješa poddlaka bolj vidi.

LP, K.
Logiran
Dali
rad pišem
Sporočil: 318

« Odgovor #740 : ponedeljek, 13.06.2005 : 11:03:47 »

Živijo!

Tudi Dali je začel pri 3-4 mesecih začel dobivati svetlejšo dlako okrog vratu. To je siva poddlanka.
Sčasoma postane malce manj vidna, vendar je tudi pri odraslih psih še vedno prisotna.
Ne skrbeti, ker ni to nič čudnega.

Lepo se imejte in LP. Smiley
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #741 : ponedeljek, 13.06.2005 : 11:44:16 »

Caki malo Orkan....antibiotikov v tvojem postu nisi nic omenil...so pa lahko razlog za alergicne reakcije,tudi po injiciranih antibiotikih so normalni pojavi bule po telesu...no,pa sej ti je vet to sigurno povedal ko je antib.predpisal.
Mi imamo pa zdaj drisko in mi sploh ni jasno zakaj....no,kot prvo bo sledil post in aktivno oglje,ce pa ne mine v enem dnevu bo pa zacela zaskrbljenost trka na vrata.Sem pa prepricana da ni nic takega pojedel,no bomo vidli.
Lp
Logiran
orkan
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 15

« Odgovor #742 : ponedeljek, 13.06.2005 : 11:49:12 »

Antibiotike sem res pozabil omenit. Se mi je zdelo samoumevno z podatkom o obisku veterinarja. Hm...ampak tud veterinar ni omenil, a bi lahko antibiotiki povzrocili te bule. No, kakorkoli, zdaj se hvala bogu ne pojavljajo vec. 
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #743 : ponedeljek, 13.06.2005 : 13:03:54 »

No,sej vazno da je kuza zdrav in vesel. Wink
Lp
Logiran
cookie
nekaj malega že vem
Sporočil: 155

« Odgovor #744 : četrtek, 16.06.2005 : 08:50:29 »

Kje smo že ostali??? Od ponedeljka nič... Povejte mi, ko ste že dlje švicarski, koliko je to "lepotno" narobe, ker ima naša Arkula (to je ljubkovalna izpeljanka z asociacijo na ajkula, ker te tako "nežno" z zobmi za roko, da imam ene tri modrice...) samo par belih dlakic na koncu repa? Na tej edini razstavi ni bilo pripomb. Sedaj je nismo prijavljali, ker čakam, da se začne gonit...
Včeraj so nam  ravno pripeljali enega kužka (ime mu je Woody) na počitnice za dva tedna, ker se tam, kjer ga sicer pustijo, psica goni. Upam, da se ne bo sedaj začela naša.... Smiley Smiley
Imamo pa trenutno še male dalmatince, kot sem že nekje pisala. In zjutraj je politika naslednja: mamo dalmatinko zaklenemo v kuhinjo, veža, kjer so mali, pa je odprta noč in dan. In ubožico Arko naženemo ven, da malo "počuva" tamale (in da slučajno ne preoblikuje kakega čevlja). Kaj hujšega ji ne bi mogli naredit, ker sirota ne more počivat še zjutraj par ur na kavču... Takoj, ko pride mož domov, gre v kuhinjo in ne iz kavča do sprehoda. Da se ve, kako je prav!!!

Lp iz S. Primorske od trobarvnih, pikastih in naših malenkosti....
Logiran
*Brina*
rad pišem
Sporočil: 403

« Odgovor #745 : četrtek, 16.06.2005 : 21:15:55 »

Živjo,

Citat
Povejte mi, ko ste že dlje švicarski, koliko je to "lepotno" narobe, ker ima naša Arkula (to je ljubkovalna izpeljanka z asociacijo na ajkula, ker te tako "nežno" z zobmi za roko, da imam ene tri modrice...) samo par belih dlakic na koncu repa
Dovolj je že ena sama bela dlaka. Vem, da so pri enemu psu, mislim, da na vzrejnem, prav iskali tisto belo dlako na konici repa- hehe, svašta  Grin
Drugače pa kopiram iz standarda:

Typically, white appears on the chest , running unbroken from the throat to the chest, as well as on all four feet and on the tip of the tail.
.... When evaluating the Greater Swiss Mountain Dog, markings and other cosmetic factors should be considered of lesser importance than other aspects of type which directly affect working ability.

No, vidiš, nič ti ni treba skrbet glede repa Wink

Ko smo pa že ravno pri repu.. A je že kdo slišal, da je (v tujini) pogosto pri švicarjih, da imajo zalomljen rep- v bistvu se rodijo z zalomljenim repom? Shocked Shocked Pravzaprav si stvari niti ne predstavljam. A je že kdo slišal za to in kako to zgleda??
To mi je povedala ena vzrediteljica, drugače sploh ne bi verjela, da je to možno  Huh

Aja..Cookie, pa še to.. Koliko so stari tvoji dalmatinčki in koliko jih imate?

LP,K.

Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.252

« Odgovor #746 : petek, 17.06.2005 : 00:38:02 »

Brina: Hmm, pomoje to zgleda tako, da je konica repa malo ukrivljena. Drugace si tega ne znam predstavljati.
Lina ima tudi na koncu repa nekaj malega beline, ceprav je meni veliko lepse, ce ima malo bolj(da se bolj vidi).

Cookie: Kdo sta pa mama in oce mladickov? Smiley
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357

« Odgovor #747 : petek, 17.06.2005 : 08:07:27 »

, najbolj pogosto pa suhe žemlje - so zelo trde, da si čisti zobe, pa še z veseljem jih pogloda, stranskih učinkov pa ni. Je pa res, da ne poznam drugega psa, ki bi s takim veseljem glodal suh kruh. Cheesy Grin

jaz ima štiri take Grin Grin Cheesy.
Na suh kruh me je "navadila" vzrediteljica moje psice Roll Eyes. Prej mi sploh ni prišlo namisel,kako super stvar je to...razen, da imaš drobtinice po tepihu seveda Cool.
Logiran
cookie
nekaj malega že vem
Sporočil: 155

« Odgovor #748 : petek, 17.06.2005 : 09:34:57 »

Sedaj ste me pa potolažili.... Ene deset belih dlak v repu pa premoremo!!! Sicer je pa naša Arka tako krasna zagotovo zato, ker si skoraj vsak dan privošči blatno kopel. Tam, kjer je naša standardna pot sta namreč dva tolmunčka. V enem je blatno dno, v drugem pa čista voda. In seveda ni večjega užitka kot vležt se v blato po vsej dolžini... Potem se pa okopa v tačistem in nazaj grede ne gre v tablatnega/ k sreči, ker sicer ne vem, kako bi bilo z ležanjem na kavču... Kavč nameravamo že nekaj časa zamenjat ker ima določen vonj in neizmerno število dlak, ki jih noben globinc ne odstrani... Samo, pravi mož, kje pa najdeš tak kavč, da bi lahko na njem hkrati ležali trije ljudje, dva psa in še mačka?Huh Ti novi so samo za lepo videt... (kje pa piše, da bi jih moralo toliko ležat na njem?Huh)

Dalmatinčke imamo stare dva meseca in bodo šli od hiše. Mama je Dolce, ata pa Oliver. Kličemo jih pa bubika, bull, blackie in blue... /po rodovniku so vse kaj drugega..../ Tamali je najmanj 10x vprašal, kako je kdo... Saj razumejo pa samo na kuži kuži... Sedaj zgleda bogega Woodya štejejo za očeta. Ni najbolj navdušen... Malo ga napadajo na sprehodu, ko pa zarenči, je pa vse plosko po tleh. 

Lep vikend vsem, naj vam ne bo prevroče...
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.664

« Odgovor #749 : petek, 17.06.2005 : 09:39:32 »

Dobila sem idejo  Cheesy Cheesy bom daneš še jaz prštela Galine bele dlake na repu ... tudi mi jih nimamo veliko. Vam jih pa lahko nekaj "posodimo". Imamo jih na zatilju nekaj preveč ... namreč belih  Grin Grin Grin  Pa samo ne bi o kavču in dlakah ... tudi sesalci niso več tisto kar so včasih bili  Grin Grin

LP
Logiran
Strani: 1 ... 45 46 47 48 49 [50] 51 52 53 54 55 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.