mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 30.11.2024 : 08:09:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 55 56 57 58 59 [60] 61 62 63 64 65 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 395966 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
Dali
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 318

« Odgovor #885 : petek, 22.07.2005 : 10:53:35 »

Jaz pošljem v ZDA dva mladiča k isti osebi- k neki drugi vzrediteljici, ki že ima 4 pod švicarje in vse pripeljane iz Evrope. Ta gospa čaka na moje dva mladiča že 1 leto, ker jih je bilo lani premalo.
Ja, so velike razlike.

A ima gospa psarno?
Logiran
*Brina*
rad pišem
Sporočil: 403

« Odgovor #886 : petek, 22.07.2005 : 12:29:51 »

Nima psarne, pa tudi spletne strani ne.
Vzreja pa švicarje in bernce.

LP, K.
Logiran
Dali
rad pišem
Sporočil: 318

« Odgovor #887 : sobota, 23.07.2005 : 13:55:40 »

Brina: je ze kaj novega? Grin
Logiran
hipo
rad pišem
Sporočil: 342

« Odgovor #888 : sobota, 23.07.2005 : 14:34:11 »

Citat
Citat
Mene pa zanima kako je z razliko v pasmi v ZDA in pri nas?
Ker se pasme v standardu v veliko primerih kar razlikujejo...vsaj pri dalmatincih je tako da imamo v evropi precej drugačen tip kot v ZDA.
Ja, so velike razlike.

hm....a lahko točno napišeš kakšne razlike so to?
kako pa je potem s tem, da bosta naredile zamenjavo? Pa če praviš da ima ta gospa že 4 švicarje iz evrope in vzreja z njimi? potem razlike niso tako velike, ali ona vzreja "evropski tip" v ZDA?
mi ni ravno logično no Huh sram
LP,petra
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #889 : sobota, 23.07.2005 : 16:12:35 »

Brina: je ze kaj novega? Grin
Nič še.. "Brcajo"  Grin Grin Grin Res, veš kakšen dober občutek, ko čutiš, kako se premikajo Wink Super!

kako pa je potem s tem, da bosta naredile zamenjavo?
Nič se sekirat zaradi tega Wink Jaz nič ne bom menjala. Pa tudi tej gospe, ki je to želela ne bom prodala mojega mladiča. Nekako mi ona ni ravno všeč.

Jaz bom dva mladička prodala nekam drugam.. K eni drugi vzrediteljici, ki ima 4 švicarje in hmm.. zdi se mi da 3 bernce. Vsi so iz Evrope. Ima pa pse FCI in AKC registrirane. Je zdaj kaj bolj logično? Wink Ja, če ima vse pse iz Evrope, potem ja, vzreja evropski tip švicarja.

Lej, sem enkrat našla primerjavo standardov, pa bom poiskala, pa ti pošljem.
Prva opazna razlika je, da so ameriški švicarji ful beli, in veliko jih ima celo bel ovratnik okoli vratu. Kot na primer TALE
No, nisem ravno strokovnjak na tem področju, zato je najbolje, da vprašaš kakšnega boljšega poznavalca, na primer g. Babnika, on bi sigurno navedel še več razlik.

Evo..sem že našla to stran o primerjavi standardovKLIK

LP, K.

Logiran
hipo
rad pišem

« Odgovor #890 : sobota, 23.07.2005 : 16:32:45 »

ja, malo bolj logično je ja...ampak, potem se ti evropski švicarji po ZDA ne razstavljajo ane?
kako pa je s to belino?predvsem me zanima na glavi?vem da mora imet črto, ampak ne vem, ali je lahko prekinjena, ali je zaželjeno da je debelejša, tanjša?se opravičujem če je kje že pisalo to...
a pri nas je dovoljeno toliko beline kot jo ima tale na sliki?
bom malo pregledala tole primerjavo ko bom imela več časa, drugače pa hvala Wink
LP
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #891 : sobota, 23.07.2005 : 16:58:46 »

Citat
ampak, potem se ti evropski švicarji po ZDA ne razstavljajo ane?
Zakaj ne? Saj so AKC priznani.

Če je dovoljeno toliko beline, kot jo ima ta na sliki, ne vem. No, drugače mora med "obrvjo"- torej rdečerjavim znamenjem pri očeh in med belo liso na čelu teči "črn trak"- recimo, ne sme imet belo barvo v taki meri, da bi se dotika tistega rdeče-rjavega znamenja.
Poglej TOLE sliko, pa vidiš, da na eni strani ima črn trak vmes, na drugi pa ne, tako da ne vem kako to upoštevajo.
Drugače pa če pri taistem psu pogledaš noge- v koliko jaz vem, se bela barva in črna na nogah ne smeta dotikat-vmes mora bit rjava. Res ne vem kako to upoštevajo pri nas in kako v ZDA.

Drugače pa je dopustna bela zaplata na vratu oz.ovratnik, če ima pes poddlako, drugače ne.  Huh Kako je z AKC pa nevem, čeprav se v ZDA veliko pojavljajo tako beli psi.

Drugače pa velja glede obarvanosti.. No, da ne bom bluzila, bom kar kopirala:
When evaluating the Greater Swiss Mountain Dog, markings and other cosmetic factors should be considered of lesser importance than other aspects of type which directly affect working ability.

LP, K.

Logiran
hipo
rad pišem

« Odgovor #892 : sobota, 23.07.2005 : 17:16:25 »

Citat
Citat
ampak, potem se ti evropski švicarji po ZDA ne razstavljajo ane?
Zakaj ne? Saj so AKC priznani.
hm...ne vem, nekako se mi je zazdelo tako, zaradi teh razlik...ker imajo drugačen standard in to...
Ja, koliko pa dejansko dosežejo po razstavah, glede na to da so američani naprimer navajeni na svoje švicarje?Ker če bi pri nas razstavljal ameriškega švicarja, ne vem kako bi bilo...?
Ne vem, sem velikokrat slišala da z evro psom v ZDA ne narediš nič in prav tako obratno... Huh
Se pravi moraš potem imet psa registriranega pri AKC in FCI.Ja, to mi je jasno Roll Eyes  Tongue
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #893 : sobota, 23.07.2005 : 17:42:42 »

Citat
Ja, koliko pa dejansko dosežejo po razstavah, glede na to da so američani naprimer navajeni na svoje švicarje?Ker če bi pri nas razstavljal ameriškega švicarja, ne vem kako bi bilo...?
Preveč me vprašaš. Sem enkrat gledala po TV eno razstavo iz ZDA, pa je zmagal švicar z belim ovratnikom. No, saj so ga skoraj vsi imeli.
Lej, saj standard sam se pomoje ne razlikuje v taki meri, kot da bi ocenjeval dve različni pasmi- to ne. Še vedno gre za isto pasmo, se pravi nevem kakšnih razlik v standardu ni. Gre le za linijo- tam imajo drugačen tip švicarja kot pri nas Wink In meni njihov tip ni preveč všeč, ker so tako beli. Seveda pa niso vsi taki- tudi v ZDA najdeš lepega švicarja in tudi pri nas bolj belega. Ampak na splošno so pa res tam bolj beli in...nevem, malo bolj drugačni kot naši Smiley Za bolj točne razlike, pa saj pravim.. pomoje bo boljši naslov g. Babnik Wink

Lp,K.
Logiran
hipo
rad pišem

« Odgovor #894 : sobota, 23.07.2005 : 17:58:24 »

Najbrž je potem večinoma v obarvanosti razlika...no, pa kolikor sem gledala slike so meni tudi naši bolj všeč...
Če bo kdaj kakšna možnost ga bom mogoče res vprašala...mogoče ga bo učka na kakšni razstavi zasliševala pa bom še jaz mal vskočila Wink
a na forumu ga ni?
No, pa hvala za info Wink
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #895 : nedelja, 24.07.2005 : 09:29:08 »

Citat
a na forumu ga ni?
Nop

Citat
No, pa hvala za info
Ja, np.. Če sem kaj pomagala... Wink

Učka: A ti mislila iz ZDA enega pripeljat?

LP, K.
Logiran
učka
novinec
*
Sporočil: 30

« Odgovor #896 : nedelja, 24.07.2005 : 22:44:10 »

Uèka: A ti mislila iz ZDA enega pripeljat?

Logiran
učka
novinec
*
Sporočil: 30

« Odgovor #897 : nedelja, 24.07.2005 : 22:46:28 »

ups...

ne nism mela namena iz ZDA pripeljat. Sam tko me zanima...
Logiran
majc
nekaj malega že vem
Sporočil: 186

« Odgovor #898 : torek, 26.07.2005 : 14:59:29 »

Vidm, da imate čist drugo debato, sam bi mela jaz eno vprašanje, če lahko zmotim. In sicer me zanima, kako naj preprečim psu, da bi hodil po stopnicah. Nastavila sem že deske, pa sem potem po deskah hodila samo jaz, on pa seveda po stopnicah. Zaenkrat ga zdaj kar nosim, ker še ni tako težak, potem pa ne vem kako bo. Ali je izredno škodljivo da hodi po stopnicah? Star je 2 meseca in 6 dni.

Hvala za odgovor!
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #899 : torek, 26.07.2005 : 17:45:02 »

Jaz sem jo nosila, dokler sem jo lahko. Potem sem pa vprašala veterinarja, kaj narest, pa je rekel, da se ne bo svet podrl, če prehodi 10 stopnic na dan Wink

Majc, a že imaš "pamža" doma? Kaj pa slikce?  Cheesy Cool Mi hočemo slikce! Wink

Lp, K.

Logiran
Strani: 1 ... 55 56 57 58 59 [60] 61 62 63 64 65 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.