mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 08:42:53

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 138 139 140 141 142 [143] 144 145 146 147 148 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 393540 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
bina
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790

« Odgovor #2130 : ponedeljek, 18.09.2006 : 12:47:02 »

Balu, wow, a kar v Svico na specialko Shocked Smiley super!! Ker ni veliko slovencev, ki bi razstavljali svoje svicarje v Zahodni evropi (ceprav ne vem zakaj ne Roll Eyes) Bomo drzali pesti! V katerem delu svice pa je? In kje si dobila prijavnico?

Ali ste dobili posto od kluba za ustanovitev sekcije za svicarje? A gre kdo?

Evč: upam, da bo Dart hitro nehal sepat in da ni nic hujsega.

Nas Bero pa spet trpi Lips Sealed Cry Bina se namrec goni Tongue Roll Eyes Grin
Logiran
AIKA B
midi
Sporočil: 142

« Odgovor #2131 : ponedeljek, 18.09.2006 : 13:37:53 »

Ojla,

smo dobili pošto za sestanek in upam da vas bo prišlo čim več.

Dart glede okruškov pa jaz poznam vsaj 4 švicarje, ki so bili operirani ko so bili že stari 2 leti (in več). tako da tukaj ni pravila. Za pokostnico sem pa tudi sama bila prepričana da do tega pride ko pes raste. No vsekakor pa upam da si je samo kaj nategnil ali porezal blazinico. Poročaj!!!!!

lp
vsem
Logiran

Fevy's kennel - chinese crested dog
bina
živim tukaj

« Odgovor #2132 : ponedeljek, 18.09.2006 : 13:43:51 »

Katja, ali lahko vsaj poves, ce se kaj razmislja o zaostritvi vzrejnih pregledov?
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #2133 : ponedeljek, 18.09.2006 : 14:27:20 »

Kdaj pa je ta sestanek? Lahko prisostvujemo tudi ne-se clani?
Bina  kaj bi dala,da bi tvoje zgornje vprasanje dobilo pozitiven odgovor,pa da bi se vzrejna res dajala samo psicam in psom,ki si to zasluzijo!!

Pa sej nismo edini,ki gremo pokukat v Svico,samo zgleda da drugi tega nocejo razkrit Wink  8)Prijavnico in info pa smo dobili na netu,mislim da svicarskega kluba. Gremo pa v Burgdorf,cisto zraven Berna. S fantom sva celo taka pozitivca,da misliva kampirat...no,ce nas zasnezi nas bo vsaj Klark ven potegnil Grin Grin
Lp
Logiran
apollo
odvisnež
Sporočil: 516

« Odgovor #2134 : ponedeljek, 18.09.2006 : 15:13:24 »

Bina in Aika ali lahko kaj več povesta o tem sestanku? Mene tudi zanima... Kako pa sploh postaneš član sekcije?
Aika še to me zanima-kaj pes prej ni imel nobenih problemov potem pa pri starosti 2 let ali več odkruške? Kaj tudi to je možno oz. še celo pogosto? Ker kjerkoli berem naj bi bila to bolj izjema, okruški naj bi se pojavili najpogosteje med 4-9 mesecem, sploh pri takih težkih pasmah, kamor spada tudi švicar...
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem
Sporočil: 146

« Odgovor #2135 : torek, 19.09.2006 : 19:42:52 »

Oj Katja,
imaš mogoče ti kakšne bolj resne težave koliko je švicarjev v SLO
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem
Sporočil: 146

« Odgovor #2136 : torek, 19.09.2006 : 19:47:26 »

Se orpavičujem, nekako sem pritisnila enter.

Imaš mogoče kakšne podatke o boleznih srca pri švicarjih v slo?
Naš je tako nekam čudno počasen, da se kar malo bojim. Včasih pridem k boksu in sploh ne vstane-dokler ne odprem vrata.
Sedaj sva ga že malo dala na dieto, da se mu spet rebra vidijo, a vseeno me skrbi, ker se mi zdi zelo hitro utrujen.

O sekciji ne vem nič, verjento je pa kaj šlo v Rateče, pa nimamo. Prosim še na Dobravo- če ste kaj pošiljali.

Glejte da nas boste dobro zastopali v domovini naših psov- pa da kakšno dobro mesto dobite. Držim pesti.
LP
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #2137 : torek, 19.09.2006 : 21:19:28 »

Ne vem, zakaj ne objavijo na klubski straneh glede te sekcije Huh Ce kdo zeli vabilo, naj mi pise na mail. Ker ne vem, ce se sme to vabilo objavit tule javno...
Logiran
AIKA B
midi
Sporočil: 142

« Odgovor #2138 : sreda, 20.09.2006 : 09:12:14 »

Živjo,

Vabilo so dobili vsi, ki so včlanjeni v klub SKVPM (in imajo pasmo ki paše pod okrilje sekcije) in so plačali seveda tudi članarino za letošnje leto. Če se kdo hoče včlanit naj gre na internet na klubsko stran in izpolni pristopno izjavo in tako postane član kluba in seveda tudi sekcije kamor paše njegova pasma. Bina ne razumem pa zakaj bi ne člani hoteli na sestanke nekega kluba???
Seveda pa ste vsi vabljeni da se včlanite v klub in pridete na sestanek!

Apollo
Aika še to me zanima-kaj pes prej ni imel nobenih problemov potem pa pri starosti 2 let ali več odkruške? Kaj tudi to je možno oz. še celo pogosto? Ker kjerkoli berem naj bi bila to bolj izjema, okruški naj bi se pojavili najpogosteje med 4-9 mesecem, sploh pri takih težkih pasmah, kamor spada tudi švicar...
Apollo nekateri so imeli težave že prej večina ne! Najpogosteje se pojavi v mladosti so pa tudi primeri ko se okrušek "dobi na stara leta".

Imaš mogoče kakšne podatke o boleznih srca pri švicarjih v slo?
HuhHuh?? no, upam da je Bobaje samo malo len!!!!

Glede specialke v švici sem pa pozabla omenit. Tok na hitro vedno pišem da mi kakšna stvar odleti. No, mi gremo tudi in že komaj čakamo da v petek odrinemo... Poročilo in slikice seveda sledijo...

lp Katja, Aika in Baloo
Logiran

Fevy's kennel - chinese crested dog
Evč
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91

« Odgovor #2139 : sreda, 20.09.2006 : 17:59:20 »

Poročam o našem stanju!

Ker Dart kar ni nehal šepati, seva danes šla k veterinarju. Na otip ni našel ničesar, zato smo ga dali na rentgen in hvalabogu je bilo s kostmi vse v najlepšem redu. Zato zdaj čakamo na rezultate krve preiskave - možno je, da se šepanje pojavi zaradi klobnih bolezni. Seveda držim pesti, da bo tudi to negativno, ker res ne vem, če je imel Dart v svojem življenju več kot 10 klopov. No, dobila sva pa Rimadil, ker naj bi deloval protivnetno. Res upam, da bo pomagalo! Dart je seveda še čisto zaspan od narkoze in si ni čisto nič podoben Huh

Torej držite pesti, da bo s krvjo vse vredu in gre samo za vnetje mišice.

Drugače pa navijava za vse, ki gredo v Švico! Pa čim višje rezultate!

Eva in Dart

Logiran
Bambi
odvisnež
Sporočil: 682

« Odgovor #2140 : nedelja, 24.09.2006 : 21:56:00 »

Cestitke Klarku, Zivi in Urosu za mega uspesen razstavni vikend!!!  Cheesy Cool  Cakamo obsirno porocilo... Smiley
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2141 : ponedeljek, 25.09.2006 : 11:28:17 »

Uf,Bambi si pa zahtevna Cool ,kar obsirno porocilo Grin.
Bil je res ZEEELOOO uspesen vikend,vsaj za moje pojme. Naj najprej povem, da so vsi slovenski svicarji bili ocenjeni z ODLICNO na specialki v Svici. Kar je dober pokazatelj tega,da imamo pse, ki lahko konkurirajo z drugimi v Evropi.
Klark je bil prijavljen v OF (often klase-odprta klasa) v konkurenci z 32 samci! Sicer mislim, da pol trije na razstavo niso prisli. Bil pa je ocenjen z odlicno, 3. MESTO!!! Kar nismo mogli verjet, ko je Uros tekel v zadnji skupini le petih psov,nato pa mu je sodnik pokazal na tablico za tretje mesto. V primerjavi s starejsimi samci namrec Klarku kar nekaj oprsja manjka...Nismo pricakovali tako doberga rezultata...pravzaprav sem drzala pesti za odlicno in ze to bi mi bilo cisto zadosti.
Za druge "slovencke" pa naj lastnice same povedo.  Wink
Bilo pa je na razstavo prijavljenih 111 svicarjev!! In enih par samcev je bilo res izredno lepih. Sploh dva sampiona sta mi zelo padla v oci: Elixus vom Roddenser in J*Django von den Gansewiesen. Lih tako, ce jih kdo pozna. Sodni je bil g.Georg Roth za naso in sampionsko klaso samcev. Res si je vzel cas za vsakega psa in pregledal vse od gibanja,stoje,izraza.... Prvic smo tudi videli "rjavcka",svicarja brez crne barve. Na razstavo je lahko namrec prisel katerikoli svicar,tudi z napakami v barvi in zobovju. Podeljevalo se ni nazivov,kot se ni izbiral noben BOB...samo razvrstitev v vsaki klasi. Bilo pa je zelo sprosceno,ogromno psov in poznanih obrazov. Res prijetna razstava.
Mi trije (Uros,Klark in jaz) smo kampirali kar v kampu, 100m stran od razstavnega placa in z nami se eni stirje svicarji. Bilo je prav lepo,Burgdorf pa izredno prijazno mestece z rekico in okolisnjimi grici za konkreten sprehod.
No,ne vem kaj naj se povem...vseh rezultatov nimam,jih ima Katja...ce pa koga zanima katalog prinesem v Celje.
Mi smo sli pol v nedeljo se na CACIB Torino in brez konkurence pobrali CAC, CACIB in BOB. Sodnik je bil Enrico Adinolfi,ki veckrat sodi italijanske specialke svicarskih pasem.
Tako,to je to.
lp
Logiran
majc
nekaj malega že vem
Sporočil: 186

« Odgovor #2142 : ponedeljek, 25.09.2006 : 13:05:01 »

Balu, čestitke za res uspešen vikend.

Presenečena pa sem nad tem, da so na razstavo lahko prišli tudi švicarji z napako. Če sem prav razumela ti niso bili ocenjeni?
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2143 : ponedeljek, 25.09.2006 : 13:19:09 »

Ne,ne cisto vsi so dobili oceno! Neglede na napake je vsak pes imel svojih 10 minut v ringu in konkreten opis. Recimo gospod z rjavckom je bil v ringu enih 20min in sta se s sodnikom pogovarjala. Ce so bile napake hude je vsakemu razlozil:ali je metal cudno tace,imel premehko hrbno linijo,....
Lp
Logiran
apollo
odvisnež
Sporočil: 516

« Odgovor #2144 : ponedeljek, 25.09.2006 : 13:39:41 »

Cestitam vsem trem psom in lastnikom, se posebej pa tebi Ziva, za odlično 3. mesto v hudi konkurenci! Grin Cheesy Grin
Logiran
Strani: 1 ... 138 139 140 141 142 [143] 144 145 146 147 148 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.