o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 14:41:58
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 2
| Tema:
veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani:
1
...
130
131
132
133
134
[
135
]
136
137
138
139
140
...
211
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek (Prebrano 393641 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
cookie
nekaj malega že vem
Sporočil: 155
Re: veliki švicarski planšarski pes - čvek
«
Odgovor #2010 :
torek, 20.06.2006 : 08:45:51 »
Rincy, sploh nisem videla, kdaj si naše mrhe tako lepo poslikala! Hvala lepa. Sem si jih že poslala na mail.
Lp vsem!
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.205
«
Odgovor #2011 :
torek, 20.06.2006 : 09:36:09 »
Citat: cookie , torek, 20.06.2006 : 08:45:51
Rincy, sploh nisem videla, kdaj si naše mrhe tako lepo poslikala! Hvala lepa. Sem si jih že poslala na mail.
Lp vsem!
Slike,ki so v albumu so pomanjšane(500×375),zato da zavzamejo manj prostora.Če ti je kakšna posebno všeč in želiš original velikost,povej pa bom poslala na mail!
lp,
Nina
Logiran
majc
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 186
«
Odgovor #2012 :
torek, 20.06.2006 : 10:49:08 »
Kako smo kaj? Vročina se kar nadaljuje. Jaz danes vztrajno prenašam eno staro spalko, ki se mi zdi dokaj hladna, z enega na drugo mesto, da bi Nom ležal na njej pa nikakor noče. Zdaj sem mu jo pogrnila na terasi pod mizo, kjer je ponavadi preležal cele dneve. Zdajle, ko je tam spalka, leži poleg mize na kamnu. Tko da mi to, da bi preprečila uležnine ne uspeva kaj preveč.
LP,
Maja
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.214
«
Odgovor #2013 :
torek, 20.06.2006 : 22:03:21 »
Citat
pa naj uni ki hoce isce moje lazi ali bojda najmanj ustrahovanja ker poznam "bodoco sodnico"...pa vsem ki se ocitno ob Katjini karierni dolcitvi tresete-tudi jaz nameravam pristopiti k izpitu in seveda bom to naredila takrat ko bo moj pes imel ze sampionat narejen in bom lahko vse druge zaje....la!Sej ste me resno vzeli, a ne? Sploh taki ki me poznate...
Samo se da obrazlozi in se malo opravicim za ta moj delcek posta. Kot me je prijateljica opozorila,sem stvar malo drugace napisala od tega kar sem hotela povedati. Kar nekaj mladih se nas odloca,da bi malo pokukali v sodniske vode,saj nas veselijo psi.Vsaj jaz pristopam k temu z idejo, da bi ocenjevala pse ne samo glede na vizuelno podobo, ampak na karakter in konec koncev tudi zdravje,saj nam pravilno gibanje,postavljanje tac,okotenost psa in drza lahko marsikaj pove o njegovem nadaljnem razvoju. V vsem tej zelji ,ki jo imam me potem full razzalostijo pogledi nekaterih. Saj si ne zelim postati sodnica zato da bom v slabih ocenah vracala zamere ali na ta nacin oskodovala pse. In take aluzije se mi zdijo konkretno zaljenje neke osebe in njene integritete.
Se opravicujem ce so zgornje besede zvenelo drugace in jih jemljem nazaj.Napisane so bile v krajsem navalu jeze,ko bi se morala verjetno v jezik ugriznit.
Lp
Logiran
apollo
odvisnež
Spol:
Sporočil: 516
«
Odgovor #2014 :
torek, 20.06.2006 : 23:45:16 »
A je to spet morda pravokavija zame? Poglej kam smo prišli...
Glej poslala sem ti mail, da sporočila nimam shranjenega in da mi ga pošlji nazaj pa ga bom objavila, če tako želita, čeprav sem želela končati s tem... Saj v njem ni nič takega kar nisem že drugje napisala! Živa oprosti ampak s temi svojimi posti si šla pa ti predaleč, precej...
Upam, da si ugotovila, da nisem mislila tebe, ker vem da ti o pikniku misliš le dobro, kaj bi potem sploh lahko kritizirala da bi se zamerila...
Vedno se določena stvar lahko razume na več načinov ampak tele tvoje izjave pa so že malo pod nivojem... Kaj želiš povedati? Da sem žalila Katjo s tem
Citat
Potrditve ne pričakujem, prej nasprotno (verjetno se noben ne bo izpostavil in se vam zameril, kot sem se sedaj sama, čeprav to ni bil namen)
le da je bilo zraven dodano še nekaj v smislu še posebej pa ne Katji, ki bo kmalu sodnica
In to je verjetno pomenilo da sem mislila da so ti zato šenkali BOB ali kaj? Pa kaj ti misliš, da sem neumna al kaj... Da meni je pa vse vseeno in da je moje mnenje da se naslovi kar malo tako talajo? Kje je pisalo sploh kaj o ocenjevanju in teh stvareh... To si napisala ti sama in žalostno če tako razumeš!!!
Citat
da bi mi lahko kdo ocital da se ji prilizujem in zato kaj pobiram na raztavah
To verjetno leti name
in to je tudi moj pogled
Hvala da mi usmerjaš misli...
Citat
full razzalostijo pogledi nekaterih
Citat
konkretno zaljenje neke osebe in njene integritete
Moj namen ni bil nikogar žalit, to sploh niso moje besede, ampak si jih v takem smislu napisala ti
Jaz sploh nisem govorila o nobenem ocenjevanju!
Logiran
apollo
odvisnež
Spol:
Sporočil: 516
«
Odgovor #2015 :
torek, 20.06.2006 : 23:51:30 »
Citat
Tko da mi to, da bi preprečila uležnine ne uspeva kaj preveč.
Pomoje je najbolj pomembno, da mu pripraviš posebej mehko ležišče tam kjer spi ponoči, najbolje kar jogi... Kljub temu, da Nuba čez dan dosti preleži na ploščicah (le ko se zares shladi se zbaše v svojega comforta) so ji po tem otiščanci izginili... No vsaj zaenkrat je tako
prej je imela na lesu pogrnjen kovter pa je bilo to zgleda premalo.
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2016 :
sreda, 21.06.2006 : 10:08:20 »
Apollo nisi center sveta,no...moj zadnji post je bilo MOJE OPRAVICILO VAM,ker so zgornje besede zvenele kot groznja...in ker dejansko nisem hotela povedat tega kar so besede izrazale.
Ti si pac omenila,da marsikdo ne bo hotel nic rec cez piknik,da se ne bi zameril bodoci sodnici,a je res? In kaj naj bi te besede pomenile ce ne to,da mislis da sodniki take zamere pol gojijo in mogoce vidijo psa od doticnega lastnika v drugi luci ko je treba ocenjevat?
Jaz se nocem in ne mislim vec kregat,iskreno povedano nimam energije za jo trosit v to smer.Moji pogovori o pikniku so se koncali pred tvojim tretjim mailom,zal si me pol pa res razjezila.Zdaj pa tudi ne bom vec tiscala prst v rano in prosim lepo ce lahko tudi ti prenehas.Gremo naprej govorit o svicarjih.
Moj pes ima otiscance le na enem komolcu....veste kako prekrizajo sprednje noge ko lezijo? No,moj ima vedno eno in isto nogo spodaj in ima na uni pac otiscane
S snegom pa res zginejo...
Lp
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2017 :
sreda, 21.06.2006 : 10:09:33 »
Aja,Apollo tvojega maila nimam ker sem jih v navalu jeze vse pobrisala...tudi zadnjega,ki ga iskreno povedano se prebrala nisem.
Tako da ti ne morem forwardirat...
Logiran
AIKA B
midi
Spol:
Sporočil: 142
«
Odgovor #2018 :
sreda, 21.06.2006 : 16:20:44 »
Ojla,
Vidim da je tale piknik razvnel strasti in srčno upam, da se bo po vsem tem kdo še kdaj odločil organizirati kakšno stvar. Mi smo se imeli fino, škoda da smo morali tako hitro oditi in pustiti "moje" težko prislužene borovničke. Živa se priporočamo še kdaj.
Piknik je bil kot večina piknikov na katerih sem bila. Organizatorji so organizirali prostor, hrano in pa zbrali ljudi na kup. Več pa mislim da ni njihovo delo. In glede na težave, ki so jih imeli so se odrezali več kot odlično.
Citat: cookie , ponedeljek, 19.06.2006 : 10:31:38
Kako je pa bilo drugi dan v Umagu??
V umagu je bilo bolj dolgočasno kot v portorožu. Bili smo babnik, jaz in pa tisti hrvat ki je bil tudi v portorožu (prijavljeni sta bili še dve psički iz slovaške ki pa nista prišli). Na vrsti smo bili prvi in bili konec že ob 10.20.
Glede otišancev pa mislim da se ne da nič naredit. Moja dva se tudi stalno izogibata vsem cunjam in non stop ležita na ploščicah ali betonu.
Lp vsem in upam da se čimprej vidimo na kakšni razstavi, srečanju ali pikniku.
Logiran
Fevy's kennel - chinese crested dog
bobaje
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 146
«
Odgovor #2019 :
sreda, 21.06.2006 : 19:10:51 »
Naš ima tudi otiščance pa nič ne moremo.
Je po operaciji gobčka, so mu sešili skupaj, kastrirali, odrezalis esek in še požgala mu je en del ob sesku, ki je sumljivo izgledal- ni bil bradavica, kar sva midva mislila.
No v glavnem je kot da bi ga iz fronte dobil. Ves polepljen.
Trenutno ima spet na stanovanju enega pasjega fantiča, ki mu ni ravnov veselje,ker skoz sili v njega. Saj tepeta se ne, samo Bobaje leži in se dela da je sam. Ignorira vse.
Še sreča, da ne trga šivov, tako da je alhko brez naglavnika- kar mu je hudo dobro, ker s tisto škatlo zadane v vse kar se da. In vse odrgne.
A vas tudi po cesti zmerjajo?
?
Meni je rekel zadnjič v Radovljici na parkirišču, sem hotla v Akademijo en tipčk (predvidevam lastnik al oče od lastniak lokala), da če se ne odstranim s psom (ob 12. pes je bil ravno od veterinarja in je skočil ven ter šel k prvemu drevesu lulat- pet metrov od tipčka.Pa povodec je za sabo vlekel, k sem milila dol na kavo) No tipje popolnoma znorel, da bo policijo poklical, ker ga bo pes napadel. Zmerjal me je pa z vsem samo človek nisem bila :-(
Seveda sem šla , pa tist lokal me ne bo videl več.
Pol sem šla pa prav prestrašena v slaščičarno, so bli pa vsi tolk prijazni, pa še gostje se ga niso bali. Sedaj mi je prav neprijetno ga kam za sabo vozit, ker se po cest za mano derejo, gospa takle pes mora pa nagobčnik imet !!!!
HUDO, panika je huda reč.
Logiran
cookie
nekaj malega že vem
Sporočil: 155
«
Odgovor #2020 :
četrtek, 22.06.2006 : 08:56:07 »
Meni je pa en tip rekel, če se ne bi vsi bolj počutili, če bi imela psica nagobčnik.... Sem rekla, da se psica zagotovo ne bi. Smo pa stali na pet metrov široki cesti, jaz na Arkinem povodcu, ker sem dalmatinki klope pobirala. In niso upali mimo. In ker so kar stali in se čudili, so se pa še Arki zdeli sumljivi in je začela lajat:) Seveda potrditev teorije o smrtno nevarnih psih. In modro so se spraševali, če sem pa jaz sposobna zadržat takega psa, če bi se mu zazdelo, da mora komu vrat pregriznit... Pa ne zgledam ravno kot da imam 45 kil (in jih tudi dejansko nimam)
. Sedaj smo se k sreči preselili bolj v kmečko okolje in ni ravno veliko sprehajalcev po okolici, res pa eni stari mami delajo zamrežena vrata (upam, da ni razlog temu, ker me je zadnjič na 50 metrov nakričala, da če so moji psi in da je ne bi slučajno ogrizli).
Logiran
maj
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.664
«
Odgovor #2021 :
četrtek, 22.06.2006 : 09:42:48 »
Ja ljudje božji, kaj ne veste, da imate RES nevarne pse
Skoraj so podobni rotijem, samo malo preveč beline imajo naši švicarčki.
Je pa tako, enkrat jih slišim, ker psica z dvorišča nadere eno, ki gre po ulici (tudi meni je ženska smotana
), drugič me ošteje sosed, kaj jo imam stalno na povodcu, naj jo vendar spustim,
. Zdaj pa vedi ....
Pri nas zdaj nobene odejce še videti ne moremo, ponoč pa le spimo na ležišču. Ampak ko se pa malo shladi, takrat pa vlečemo vse pod rit.
LP
Logiran
bina
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.790
«
Odgovor #2022 :
četrtek, 22.06.2006 : 09:46:58 »
Bobaje, kje pa je ta Akademija v Radovljici? Jaz po mestu itak ne sprehajam dostikrat psa, ko sem pa Bino nazadnje, je en otrok prav glasno rekel svoji mami: "Mami, lej, kako grd pes!"
ko ga vsaj slišala ne bi
Drugače pa ima naš Bero tudi otiščance. Pa čeprav smo imeli v prejšnji hiši tapison povsod kjer je ležal... mah, jaz se ne sekiram vec zaradi tega.
Aja, Bero še vedno šepa
Ne dodajamo mu nobenih tablet, edino od Hillsa dobiva j/d (2/3 obroka)...
Logiran
majc
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 186
«
Odgovor #2023 :
četrtek, 22.06.2006 : 14:04:29 »
Ja eni ljudje zdej res paniko zganjajo. Jaz če koga srečam in je Nom slučajno spuščen se že od daleč derem, da ne bo nič naredu. Mi ni pa še noben nč reku, edin enkrat me je ena punca vprašala, če kdo kej komplicira kdaj pa če mi kej reče, k se s takim psom sprehajam.
Drgač pa vsi gledajo samo na velikost psov pa to, ne poznajo pa karakterja. Men se zdi, da švicar ni ravno pretepač in napadalec. Zadnjič sem nekje prebrala članek, da je 3/4 psov, ki napadejo ljudi, pasme nemški ovčar.
Logiran
bina
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.790
«
Odgovor #2024 :
četrtek, 22.06.2006 : 14:17:22 »
Citat: majc , četrtek, 22.06.2006 : 14:04:29
Zadnjič sem nekje prebrala članek, da je 3/4 psov, ki napadejo ljudi, pasme nemški ovčar.
logično, saj je tudi 3/4 psov nemcev ali mešancev z njimi...
Logiran
Strani:
1
...
130
131
132
133
134
[
135
]