mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 00:30:21

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 108 109 110 111 112 [113] 114 115 116 117 118 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 393827 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
apollo
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 516

« Odgovor #1680 : petek, 20.01.2006 : 18:06:03 »

Aja Majc pa se to sem ti hotla povedati pa sem prej pozabila... Sem sla pogledat tvoj album... Res super slikice! In Nom me prav močno spominja na Yostra-pravi lepotec. Vidim pa da je tudi bolj suh Cheesy Čeprav je Nuba še bolj sram
Prav škoda da ni za parjenje sram
Logiran
majc
nekaj malega že vem
Sporočil: 186

« Odgovor #1681 : petek, 20.01.2006 : 18:55:57 »

Apollo hvala za pohvalo. Wink Vsak, ki je do zdaj videl Noma, je rekel, da je pravi lepotec in ostaneva lahko samo pri pohvalah, ker zaradi podgrizavosti Nom ni razstavni pes. Je pa res, da sem se zanj zavestno odločila kljub podgrizavosti, ker mi je bil najbolj ljubek od vseh in ga imam izjemno rada kljub svojim napakam.  Kar pa se parjenja tiče pa je poleg podgrizavosti tu še epilepsija, ki pa baje ni ovira za vzrejno dovoljenje, saj ni dokazano, da je dedna...to se meni zdi katastrofalno.

Apollo kar se pa suhosti tiče, se pa jaz kar čudim, ker dobiva Nom normalno dozo hrane zjutraj in zvečer, vmes pa še razne pasje priboljške. Je pa tudi res, da je na sprehodu 2x na dan. Najbolj vesel je predvsem skupinskih sprehodov, kot si lahko videla tudi na slikah. Moram pa še slikati, kako izgleda, ko so na sprehodu štirje kosmatinci.  Cheesy

Bina z nekompatibilnostjo sem mislila, da se gensko nista ujela in zato je prišlo do velikih težav že pri porodu, mogoče pa posledice te nezdružljivosti nosita tako Nuba kot Nom. Mogoče tudi ostali, samo o ostalih nič ne vem.

Pri vsej tej stvari pa ni vzreditelj nič kriv, saj ne more vedeti, ali sta samica in samec združljiva. Vendar če bi bila jaz vzrediteljica in bi se v mojem leglu pojavile bolezni, odkruški ali kaj podobnega, bi z vzrejo takoj prenehala, saj nihče ne more dokazati, kdo je povzročitelj teh bolezni in "poškodb".  Angry

LP,
Maja
Logiran
Chantall
novinec
*
Sporočil: 25

« Odgovor #1682 : petek, 20.01.2006 : 20:56:22 »

Kaj najbolj pogrešam pri nekaterih slovenskih vzrediteljih je vzreja iz ljubezni od pasme in "fer" odnos do psov.
Moja idealna vzreja: max. 3 legla v življenju psice, med legli najmanj 1 leto razmika, slikani kolki, komolci in ramena obeh staršev, dobra socializacija že v prvih dveh mesecih življenja mladičkov, in še bi lahko naštevala.

OK, druga tema:
Koliko pa vas ima namen priti v Vrtojbo?
Mi mogoče pridemo, še nič ne obljubim, ker se nam vedno zadnji hip kaj zalomi  Undecided

Evo pa še ena slikca iz sprehoda (se opravičujem zaradi slabe kvalitete):

[attachment deleted by admin]
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #1683 : petek, 20.01.2006 : 21:16:27 »

Chantall a mi lahko poveš iz katerega legla izhaja tvoja psica (oče, mati)? Je približno toliko stara kot Nuba in Nom ali le na slikici izgleda približno enake starosti Roll Eyes
Logiran
Chantall
novinec
*

« Odgovor #1684 : petek, 20.01.2006 : 21:22:04 »

Chantall ima skoraj eno leto (29.1.2005)
mati: Andromeda Finbos
oče: Barton Manor's Tibet

Aja, več slik zimske idile je v mojem albumu.

LP  Cheesy
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #1685 : petek, 20.01.2006 : 22:07:45 »

A je potem pripeljana iz tujine?
Logiran
majc
nekaj malega že vem

« Odgovor #1686 : petek, 20.01.2006 : 22:15:24 »

Meni vzreja in to ni čisto jasno. Sem mislila, da se lahko pari samo enkrat na leto, ampak zgleda da temu ni tako in da gledajo, kdaj psica koti. A se motim?
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #1687 : petek, 20.01.2006 : 22:26:14 »

Ja jaz sem tudi mislila da imaš lahko rodovniške mladiče le enkrat letno. Se mi zdi da tako piše v pravilniku o vzreji (klub za velike pasme in molose)...  sram ampak kot kaže gre tudi drugače
Majc a si ze videla oglas za mladiče (salomonov oglasnik)-piše:....samička iz prejšnjega legla 2. na evropskem prvenstvu... Ja valda... Sad
Me zanima katera sram
Balu le še toliko o OCD-je, ker se mi res ne da več... Kontaktirala sem Matkota-pravi dedno! Vsi vodilni slovenski ortopedi so mi odgovorili, da je dednost glavni vzrok!!! Če se ti da preberi članek www.animalhealthchannel.com/ocd-se mi zdi da je full dober Wink
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #1688 : petek, 20.01.2006 : 22:30:41 »

še enkrat naslov ker se je tisti -se zraven prilimal Roll Eyes
www.animalhealthchannel.com/ocd
Logiran
majc
nekaj malega že vem

« Odgovor #1689 : petek, 20.01.2006 : 22:58:50 »

Apollo, če je to leglo iz katerega prihajata Nom in Nuba, potem je to lahko Noda ali Nitka. Čeprav tudi jaz težko verjamem. Vem pa, da je bila ena samička iz prejšnjih legel izredno uspešna in je bila po nekaj letih naprodaj, ker niso imeli več časa zanjo.
Logiran
Chantall
novinec
*

« Odgovor #1690 : petek, 20.01.2006 : 23:00:12 »

A je potem pripeljana iz tujine?

Jp. Iz Slovaške.   Cheesy
Gleda se kdaj je bilo leglo skoteno, torej Nuba, Nom in ostali so bili skoteni maja, trenutno leglo se je skotilo januarja, torej je vse po predpisih. Eno leglo v koledarskem letu.  Tongue

LP  Smiley
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #1691 : petek, 20.01.2006 : 23:02:38 »

Ne ne majc saj glih to je fora... To sploh ni iz "našega legla", ampak je ta psička iz enega od prejšnjih legel (že lani, ko sem jaz kupovala Nubo je bilo to napisano v oglasu)... Ampak za kupce vse...
 sram
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #1692 : petek, 20.01.2006 : 23:04:30 »

Ooooo Chantall pol boste imeli pa veliko samcev na izbiro če/ko se boste odločali za parjenje Cheesy
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #1693 : petek, 20.01.2006 : 23:08:04 »

Itak da ne bodo napisali: v prejšnjem leglu 2×predgrizavost, epilepsija, OCD-to naj se čim hitreje pozabi... Angry
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #1694 : petek, 20.01.2006 : 23:44:44 »

Apollo nisem nikoli trdila da ni dedno...ni samo dedno,je lahko vec vzrokov in ce si sama predstavljas kako rastejo kosti se ti teza o stalnem naporu lahko zdi tudi plavzibilna.Sej meni se tudi ne da vec debatirat o tem...
Zakaj bi pa Chantall hotela pariti ali zakaj bi parila s slov. samcem???Kaj vsak ki ima psa more po novem parit? Ne vem...me razjezijo take izjave..pa kljub temu da se seveda vsi strinjate s tem kar je Bina napisala...yeah right!
Lahko noc
Logiran
Strani: 1 ... 108 109 110 111 112 [113] 114 115 116 117 118 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.