mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 30.11.2024 : 17:38:00

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 82 83 84 85 86 [87] 88 89 90 91 92 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 396255 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
apollo
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 516

« Odgovor #1290 : sreda, 05.10.2005 : 15:26:53 »

Nuba pa glede dežja sploh ne komplicira... Smo jo že od malega navajali na sprehode v vseh vremenskih razmerah tako da niti ne opazi da dežuje.  Roll Eyes Na srečo pa sem jo že od malega navajala na lulanje na ukaz, tako da nam sedaj, ko ne sme preveč hoditi okoli to zelo prav pride.  ;)Prideš ven, rečeš lulat in to je to... V min greš lahko nazaj noter... Prav pa to pride tudi kadar je slabo vreme pa se ti ne da po dežju hodit... Grin
Brina kako pa kaj tvoji mladički? Ali se ti novi lastniki kaj oglasijo... Malo sporoči kaj se dogaja...

Lep pozdravček
Logiran
Evč
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91

« Odgovor #1291 : sreda, 05.10.2005 : 16:33:17 »

Zgleda, da so kar vsi naši švicarji bolj ali manj enaki fini gospodiči in gospodične. Tudi z Dartom imava borbe, da je kaj, ko je treba izvajati sedi na mokri travi, kaj šele prostor  Shocked. Zadnjič v šoli sva se 20 min pregovarjala, da se je gospod ulegel in tako ostal nekaj sekund  Grin. Sami sprehodi v dežju pa niso taka katastrofa, seveda pa je veliko raje na suhem  Wink Ko je v hiši in je treba lulat se drži nadstreška in polula prvi najbližji vogal hiše  Angry, tako da te Bina, popolnoma razumem.

Težka je tele švicarje prepričati, da so pri miru - so res zelo aktivna pasma. Glede bolezni in omejitve gibanja pa bi rekla le to, da Darta nismo tako šparali, se pa seveda trudili, ker je bilo praktično nemogoče to storiti pri količini energije, ki jo ima - še vedno pridem jaz bolj utrujena domov kot on  Grin

Deževne pozdravčke vsem!
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #1292 : sreda, 05.10.2005 : 20:01:45 »

Evc,ampak jaz se ne spomnem da bi bili taki problemi v mali soli!Tam smo delali po dezju kot da ga ne bi blo.....mah,mi smo tudi rabli enih 5min da se je gospodic za par sekund vsedel,o prostoru smo pa samo sanjali.....
Lp
Logiran
..::Netta::..
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 29

« Odgovor #1293 : sreda, 05.10.2005 : 20:53:23 »

Netta je pa še kar pridna in zna že sedi in tačko Cheesy

problem je pri tem, ker noče priti h meni Sad

Drugače pa je full živahna in na kočo se je tudi že navadila Wink
Logiran
učka
novinec
*
Sporočil: 30

« Odgovor #1294 : sreda, 05.10.2005 : 21:59:36 »

Nuba pa glede dežja sploh ne komplicira... Smo jo že od malega navajali na sprehode v vseh vremenskih razmerah tako da niti ne opazi da dežuje. Roll Eyes Na srečo pa sem jo že od malega navajala na lulanje na ukaz, tako da nam sedaj, ko ne sme preveč hoditi okoli to zelo prav pride. Wink
Logiran
učka
novinec
*

« Odgovor #1295 : sreda, 05.10.2005 : 22:03:25 »

ups... žespet so moje sposobnosti na višku  Undecided
ja kako ste pa Nubo to navajali  Huh sploh si ne predstavljam, najbrž zato tudi ne, ker še nimam preveč izkušen z mladički in njihovim načinom učenja. me pa zanima, ker mi bo najbrž še prav prišlo  Wink
Logiran
Ody
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 14

« Odgovor #1296 : sreda, 05.10.2005 : 22:31:52 »

Tudi naš Ody ko je bil mladiček ni maral dežja, nosit smo ga morali ven, da se je polulal pod dežnikom. Sedaj ko ima 8 mesecev so te težave minile.  Tongue
Hodiva v malo šolo in včasih tudi dežuje, takrat v mokri travi blefira sedenje tako da čepi dva cm nad tlemi.  Roll Eyes
Mene pa bolj kot mokrota skrbi to, da vse vaje dela doma brez težav, na poligonu pa je problem z motivacijo.  Huh  Vse drugo ga bolj zanima in ne uboga mojih ukazov, tudi  igrača in hrana ne pomagata kaj dosti.  Undecided
Kako pa je z učenjem vaših švicarjev?  Wink

lep pozdrav.
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem
Sporočil: 146

« Odgovor #1297 : četrtek, 06.10.2005 : 08:58:54 »

Naš gospod pes je tudi hodil na sprehode v vsakem vremenu, pozimi preživi ogromno časa v snegu- dobesedno. S tem nimamo težav- ko gremo, a če je pa on doma v pesjaku- se pa raje dela da ga ni, če pada dež. Je tiho kot miška in upa, da ga ne bomo kam peljali.

V šoli je pa delal v dežju, a se ni nikoli do konca ulegel ali usedel- tudi on vedno pušča kakšen cm prostora- da se ja ne bi preveč zmočil.
Ko pa zagleda mrzlo reko ga pa ni nič strah vode- v trenutko pade notr.

Kar se lulanja in kakanja tiče dela vse na besedo- če se mimudi, ga peljem na bližnji travnik in mu rečem lulat- pa gre. Čeprav samec kot samec potem še malo markira okoli.....

Pri njegovem učenju se še danes kažejo samovolje, čeprav moram reči, da se v zadnjem času umirja. Očitno bomo prerasli burno mladost in bo postal zrel samec (februarja bo 3 leta).Učenje je bilo pri nas- vztrajaj, vztrajaj, vztrajaj. Ja pa dela bolj na hrano kot na ogro- to ga ne zanima.

Je pa opravil v nedeljo drugi izpit- poletni za iskanje pogrešanih na Vršiču. Kjer je imel v skupini gonečo se psico in kljub temu da je v prostem času ni spustil iz oči- je pri delu naredil vse brez napake.
Še vedno se pa norčujejo iz njega, da je eksotična pasma za lavino.....

Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #1298 : četrtek, 06.10.2005 : 18:12:06 »

Ne vem  na  kaj  misliš Ody, na lulanje ali dež... Undecided

Glede dežja nikoli nismo komplicirali... tudi če je deževalo sem oblekla palerino, vzela dežnik in sva šli ene trikrat na dan na sprehod tako kot druge dni... Tako sploh nikoli ni bilo problemov, da bi se ob dežju upirala... Bila je prav tako razigrana in je šibala okoli, kot če bi sijalo sonce. Samo, ko sva prišli nazaj sem jo dobro obrisala z brisačo. Že v mali šoli so nas opozorili, da ne smeš nikoli narediti te napake, da če je npr. mokra trava in se ti potem, ko prideš domov ne da brisati tac in..., pa greš raje samo po asfaltu lahko kasneje pričakuješ, da pes ne bo hotel na mokro travo (oz. v dež), ko bomo mi to od njega to želeli... Wink
Glede lulanja in kakanja pa smo jo navajali tako... Ko sem jo peljala na sprehod in je počepnila, da bo lulala sem pristopila k njej in ji večkrat ponovila "pridna lulat"  Grin jo zraven pobožala in ji dala še kakšen priboljšek... Mislim, da je že po 3 dneh skapirala za kaj gre... Jo pa tudi sedaj še vedno velikokrat pohvalim, da ne bi pozabila kako je pridna ko se hitro polula in pokaka ko se mi zjutraj muuudiiiii na faks in je vsaka min dragocena! Grin
Podobno za kakanje!

pozdravček vsem
Logiran
učka
novinec
*

« Odgovor #1299 : četrtek, 06.10.2005 : 20:06:29 »

odličen način učenja! še dobro da deluje tudi takrat, ko ni priboljškov Wink
Logiran
Evč
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91

« Odgovor #1300 : sobota, 08.10.2005 : 10:14:29 »

Ody: glede motivacije v šoli te popolnoma razumem. Tudi moj Dart doma uboga vse, celo na sprehodih, ko pa pridemo v šolo, pa kar ne sliši in ga vska stvar premami. Naj te pa potolažim, da stanje ne bo vedno tako. Sem prepričana, da se bo tudi tvoj pesjan umiril. Seveda z Dartom nisva najboljša še v tem, vendar gre dosti na bolje. Ko sva našla primerno šolo se stvari izboljšujejo iz dneva v dan. Meni je pomagalo predvsem to, da sem doma ukinila pribolške, pes ni bil ob meni ves dan in nisem popuščala. To seveda ni tako lahko kot se sliši, ampak rezultati bodo vidni, verjemi! Poleg tega pa je tvoj kuža v zelo živahnem obdobju, ki ga - tako kot Darta - naj ne bi minilo še najmanj leto Shocked Trudi se, da si mu na poligonu zanimiv, pa četudi to pomeni, da skakeš kot ena kura - važno je, da te pogleda, pa čeprav le čisto na hitro- pohvali ga in naprej. Danes midva ne delava več na salami ampak le na igrači, ki mu jo vzamem, ko je najbolj zagret za igro. Slamce pa so le za primer preusmerja pozornosti, ko pride kakšen samec - ampak to je pa že druga zgodba na kateri naju čaka še veliko dela Huh Skratka, poročaj kako gre!!!

Balu: Tudi jaz se spomnim časov, ko smo se v mali šoli pridno usedli v mokro travo. No danes to pač ne gre več samoumevno ampak le s težko muko - ne razumem pa, kako se potem vedno zapodi v največjo blatno lužo in se dobesedno valja po njej - to pa ga očitno ne moti  Grin Tudi najina praksa na sprehodih je zdaj sedi in prostor - počasi se daleč pride, ane Wink Glede dežja je pa tako - če vidi, da greva na spreod, mu ni problem, ko pa je treba lulat, pa komaj da pomoli smrček čez vrata - pa razumi to logiko Cheesy?
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #1301 : torek, 11.10.2005 : 21:27:21 »

Jst mam pa novo slikico Grin Grin Grin

Nuba pa je začela zopet šepati Cry. kot kaže so prej tablete toliko omilile bolečino, da ni praktično nič šepala, sedaj pa, ko je že vse tablete pojedla zopet šepa... Bo zgleda treba kar takoj še enkrat slikat... Cry
Boga Nubi Cry
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem

« Odgovor #1302 : sreda, 12.10.2005 : 11:21:38 »

Apollo žal mi je , da spet šepa.
Glej meni so tudi prvič dali sredstva proti bolečinam, potem sem ob obisku našega ortopeda (za ljudi) prosila, če pregleda psa. Potegnil mu je taco in mi takoj rekel, da naj psa odpeljem na pregled v Lj, da je za operirat. Naredili smo slike in v veterinarski ambulanti niso videli nič sumljivega, so pa sami slike poslali dr.Matkotu, ki me je poklical in mi razložil, da se vidijo okruški in da pes potrbuje operacijo.

Glede na celo znanost, ki sem jo naredila iz tega mislim, da je psa najbolje takoj operirati, ko se to pojavi, ker drugače se mu okruški razdrobijo in psa ne boli več- za kakšni pet let je mir, potem se pa vse skupaj spet začne- ker okruškipovzročajo vnetje in takrat ni več pomočiu z operacijo- ostanejo samo tbl proti bolečinam.

Jana koliko je star vaš švicar???

Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #1303 : sreda, 12.10.2005 : 11:25:35 »

Bobaje, 7 let je bil avgusta. Pa spet ima fazo šepanja Lips Sealed Trenutno se bina goni. In ko jo voha, ne šepa, ko je pa sam v hiši, pa šepa Roll Eyes
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem

« Odgovor #1304 : sreda, 12.10.2005 : 12:05:52 »

Bina pošiljam ti zasebna sporočila, pa ni odgovora, je kaj narobe??

Joj mene tudi takos krbi, da bi še šepal. Ker pa spadam med pretirane pasjejubce sem ga dala na terapijo k eni ruski zdravilki in ti povem, da ko je drugič prišla je pes prav tekel k njej in ji dal taco (ona se ga ej seveda bala od začetka). In ko mu je naredila tri terapije je bil mir.  Smiley
Tako da sedaj še v to verjamem, pa če se še bolj trapasto sliši. Je pa res, da ej kužu naredila terapijo mimogrede- ko je hodil k moji mami.
Logiran
Strani: 1 ... 82 83 84 85 86 [87] 88 89 90 91 92 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.