mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 19.02.2025 : 01:41:13

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 77 78 79 80 81 [82] 83 84 85 86 87 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 405361 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
*Brina*
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 403

« Odgovor #1215 : četrtek, 22.09.2005 : 15:42:02 »

Imamo jih še 6- Nal je včeraj odšel, danes pa nas bo verjetno zapustila še ena psička- ampak ni še 100%.

Na Winterja- hmm.. ne vem.. A je letos prestavljeno v Vrtojbo, a ne??
Joj, ne vem še.. Verjetno ne.. Pa tudi ne vem, kako bo z Brininimi seski- če ji bodo že "skočili" nazaj. Bomo videli- je še čas Wink Ti boš verjetno šla, a ne? Kdaj je že? Novembra enkrat, al kako? Nekaj vem, da so prestavlili.. Če bi bilo v Lj, bi mogoče šla- če že ne razstavljat, pa vsaj gledat, ampak Vrtojba mi je pa kar malo daleč Huh

Lp, K.
Logiran
Evč
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91

« Odgovor #1216 : sobota, 24.09.2005 : 19:39:29 »

Imam vprašnaje - kaj narediti, ko se kuža prehladi? Ni namreč nič resnega, ker še vedno je kot običajno, energije ima tudi na zalogi, občasno pa le kašlja in smrka in sem pa tja kihne. To je prvič zame in gotovo imate vi malo več izkušenj. Je pa hitro pogruntal, da dobi več mesa, če se dela bogega in mi tako kar naprej leži pod nogami  Grin

Kakšni vitaminčki mogoče  Huh

Prehlajene pozravčke!
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #1217 : nedelja, 25.09.2005 : 16:11:08 »

Evč, če misliš, da je resno, ga pelji h veterinarju.
Če pa samo občasno malo pokašlja, pa ni panike- se bo že poštimal Wink
Glede na to, da ima dosti energije in da se drugače obnaša normalno, pomoje ne bo nič resnega.

Aja, pa mogoče bodi malo previdnejša, da ti ne uide v mrzlo vodo, potok..

No, čimhitrejše okrevanje,
lp, K.

Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #1218 : nedelja, 25.09.2005 : 16:12:17 »

Aja, pa še to.. Nejc, kako ste preživeli prvo noč? Lahko mi odgovoriš tudi na ZS Wink

Lp, K.
Logiran
Olly
rad pišem
Sporočil: 273

« Odgovor #1219 : nedelja, 25.09.2005 : 18:27:21 »

Evo....tud jaz sem firbec (redno spremljam tole temo Wink ) kako je Netta preživela prvo noč pri novih lastnikih. Huh
Logiran
..::Netta::..
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 29

« Odgovor #1220 : nedelja, 25.09.2005 : 20:25:27 »

Živjo

Z Netto je vse v redu, včeraj je na vožnji malo jokala.
Zvečer je pa (ne vem kako naj rečem-malo ali veliko) jokala, kajti h nje smo morali iti 5x.

Sem bil pa presenečen kako je bila pridna na prvem sprehodu. Kar ob meni je hodila celo pot.

je pa zelo živahna Smiley

No, pa še slikca.

http://img188.imageshack.us/img188/1935/netta8wd.jpg

Lp Nejc

[slika spremenjena v povezavo; Drejči]
Logiran
učka
novinec
*
Sporočil: 30

« Odgovor #1221 : ponedeljek, 26.09.2005 : 13:42:39 »

uau! kolk je luškana!
joj komej čakam, da tudi jaz dobim svojo psičko. moram čakati do spomladi...
bom že dočakala, če že 3 leta sanjam o tem, bam pa še pol leta zdržala.....

Lepo se imejta z Netto, pa pazi nanjo Wink

LP
Logiran
Dali
rad pišem
Sporočil: 318

« Odgovor #1222 : ponedeljek, 26.09.2005 : 14:58:27 »

Učka, odkod pa dobiš psičko?

LP
Logiran
Evč
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91

« Odgovor #1223 : torek, 27.09.2005 : 20:03:12 »

Z olajšanjem sporočam, da se je Dart že pozdravil. Joj kako je bil miren dva dni Roll Eyes, zdaj pa je že spet v stari formi  Grin in mora nadaknadit za dva dni zabušavanja - boga jaz  Cheesy

NEJC: čestitke in obilico veselja z Netto
Logiran
apollo
odvisnež
Sporočil: 516

« Odgovor #1224 : torek, 27.09.2005 : 20:15:09 »

Alo!!!

Me zanima ali ima kdo izkušnje s komolčno displazijo pri švicarjih... in če lahko kaj več napiše o tem Cry Cry Cry Cryđ

Sm še vedno čist preč, ker so mi rekli danes pri vet, da ima Nuba verjetno to obolenje... Si nisem niti slučajno mislila, da bi šepanje, ki se je pojavilo lahko bilo vzrok displazije. Baje pa da so pri njej tipični znaki... Peljem jo-čim bodo imeli frej termin-slikat... Kaj bi dala, da se diagnoza ne bi potrdila... A mislim, da nimam prav veliko moznosti Cry Cry Cry

Zanima me ali ima če mi lahko kdo napiše kako je s takim psom po operaciji... Cry Cry Cry

pa pa
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.214

« Odgovor #1225 : torek, 27.09.2005 : 20:20:10 »

Pa ni moznosti da bi bilo samo vnetje pokostnice?Uf,te displazije so verjetno najvecji strah nas lastnikov velikih pasem.Upam da bo slikanje prineslo kaksno bolj pozitivno novico.
Lp
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #1226 : torek, 27.09.2005 : 21:19:19 »

Apollo,

Možno, da so odkruški hrustanca v sklepu, kar je pri velikih pasmah pogost pojav. Ne verjamem, da bi bila prav dispalzija-in to že tako zgodaj  Shocked Shocked

No, tvoji Nubi želim čim hitrejše okrevanje..

Lp, K.
Logiran
apollo
odvisnež
Sporočil: 516

« Odgovor #1227 : torek, 27.09.2005 : 22:10:04 »

Ja lahko samo upam, da bi bilo kar koli drugega kot pa displazija...  sram sram Drugače smo zelo pazili nanjo, ampak saj če ima slučajno dedne zasnove za displazijo itak na to ne moreš ne vem koliko vplivati... Cry Cry Sam sem vzreditelja to ze pred nakupom vprasala, pa mi je odgovoril da v Sloveniji s tem praktično ni problemov... Undecided  je pa res da je zelo hitro zrastla in to bi lahko bil vzrok... Sem čisto nesrečna... Zalostna Cry Cry

Drzte pesti, da bi slikanje pokazalo kar koli drugega...
Brina a z ostruzki v sklepu imas kaksne izkusnje? A v tem primeru se po operaciji stanje popolnoma normalizira???
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #1228 : torek, 27.09.2005 : 22:17:52 »

Apollo: na katero taco šepa? Sprednjo ali zadnjo?

Jap, z ostružki imam jaz izkušnje. Če do tega pride, ti več razložim. Itak je pa vse že na forumu napisano.

Jap, tudi to je res, da pri nas ni (velikih) težav z displazijo pri švicarjih. Večji problem so ostružki Undecided
Logiran
*Brina*
rad pišem

« Odgovor #1229 : torek, 27.09.2005 : 22:26:35 »

Ne, nimam izkušenj, vendar sem se ravno danes s Katjo B. pogovarjala o tem in me je malo podučila (hvala, Katja;) ) Sva imeli dolge debate- hehe Wink
Saj veliko si pa lahko prebreš ravno na njeni spletni strani
http://www.creativ.si/genealog/aika.htm

Za očeta tvoje Nube pa vem, da ima slikane tako kolke, kot ramena in komolce in je vse OK Wink Tako da pomoje ni displazija.. (ki pa je btw 30% podedovana, 70% pridobljena), nisem pa nek strokovnjak, tako da čimprej do veterinarja!
Vzrokov za šepanje pa je lahko več kot ogromno, npr. erlihija, vnetje pokostnice, artitis, poškodba, odkruški, displazija.. V veliko primerih pa pes lahko začne šepati že, če ima samo zatrgan noht!

Seveda bomo upali na najbolje in držali pesti da je vse OK.

Lp, K.
Logiran
Strani: 1 ... 77 78 79 80 81 [82] 83 84 85 86 87 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.