mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 15.08.2024 : 22:24:51

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Beli višavski terier - čvek
Strani: 1 ... 86 87 88 89 90 [91] 92 93 94 95 96 ... 118   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beli višavski terier - čvek  (Prebrano 221406 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
robin
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 427


« Odgovor #1350 : torek, 18.03.2008 : 11:04:53 »

rastalove
Na dijeti vztrajaj dalj časa, jaz bi kupil 3kg briketov za občutljive želodce, pri veterinarju. V razkuhan riž, naj bo dosti vode notri da ne bo tako gosto, bi jaz, ko se pohladi, dal 10 briketkov (namesto piščanca), da se malo namočijo. Cela porcija skupaj naj ne bo večja od 3-4 jedilnih žlic. Samo to naj je večkrat na dan 14 dni. Sčasoma začni delež briketov povečevati in na koncu boš prišla samo na brikete in kar naprej iste brikete za občutljive želodce. Ko boš čez recimo 3 tedne riž ukinila naj dobi suhe brikete in svežo vodo posebej, voda nikoli ne sme biti mrzla voda iz pipe, naj bo mlačna in vsaj 15 minut naj stoji preden jo pije. Ko boš prešla samo na brikete 1 mesec nič drugega niti drobtinice!! Potem pa lahko daješ kakšne dobrote, kot so meso ... ali karkoli, vendar v velikosti 1 čajne žličke in do starosti 4-6 mesecev ga tako lahko navadiš na take male spremembe in nebi smel driskat, vendar ne mu dat kar z danes na jutri en cel obrok konzerve.

Hrkanje, je lahko nedolžno ali pa tudi ne, lahko je malo prehlajen, lahko da preveč energično pije ... Ali hrka potem ko pije?? Omeni to veterinarju bo pogledal, bolj natančen pregled pa je možen šele kasneje ko je večji, če ima seveda neko napako v grlu, zdaj ne vem točno kako se reče, je pa nek problem tam ko so odprtine za sapnik in požiralnik in je potrebno to operirati - ampak sploh ni nujno da je to, pa tudi to ni treba vedno operirat. No ta problem je najbolje opazen tako da mu daš piti mleko in če mu mleko teče iz nosa, potem to res ni dobro.
V glavnem pa mladi dostikrat preveč energično pijejo in se jim zaleti.
Samo ne mu zdaj dati mleka ko ima drisko!
lp
Logiran
rastalove
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 70


« Odgovor #1351 : torek, 18.03.2008 : 11:28:46 »

Živjo robin!

Dieta še vedno traja, le včeraj zvečer se mi je nažalost zgodilo, da mi je piščanca zmanjkalo, zato tudi konzerva. Nisem imela namena prekinit diete (traja že en teden). Ker vidim, da mu odgovarja (tudi po blatu sodim). Veš mogoče firmo teh briketov? Da nabavim. Bom poskusila še tvoj recept.
Vodo pa mu že cel teden prekuhavam, je sobne temperature in stoji, predem mu jo dam za pit.

Hrka, ko se zbudi in ne, ko pije. Pa če preveč laufa in se zadiha, potem spet sledi hrkanje ali pa ko se umiva (liže). Mleka mu pa sploh ne devam za pit. Drugače pa ne driska že zadnje tri dni, dieta in pa antibiotiki so res učinkoviti.

Najlepša hvala, rasta
Logiran
robin
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 427


« Odgovor #1352 : torek, 18.03.2008 : 12:26:12 »

Briketi ki jih je priporočil veterinar našemu Snoopyju, ki je dobil drisko, ko se je vrnil s svojimi lastniki s smučanja v Italiji, so:
********
Snoopko je sicer dobil obsežno terapijo ker se je po vsej verjetnosti okužil s kakšno bakterijo, briketi pa mu ustrezajo jih rad je in se je hitro pozdravil.

Hrkanje pač opazuj in ko boš pri vetu zaradi cepljenja ali česarkoli drugega pa mu pač omeni tudi to težavo, če seveda ne bo prešlo.
lp
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #1353 : torek, 18.03.2008 : 13:47:49 »

Ja edino kar je, jaz ne vem ce so tile briketi dietni najbolj primerni za 8 tednov starega mladica? Predvidevam da so za odrasle pse, jaz bi raje ostala na tej dieti, ki jo imate sedaj in pa eventuelno sprobala kaksno drugo znamko briketov, saj jih imas ogromno.
Logiran
rastalove
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 70


« Odgovor #1354 : torek, 18.03.2008 : 20:03:27 »

Hey!

Nekaj časa bom še ustrajala z dieto, ko pa bom menjala brikete, mu bom dajala ********. Ker zgleda, da mu ********* res ne odgovarja... Bomo vidli čez par dni!

Lp, rasta
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #1355 : torek, 18.03.2008 : 22:08:03 »

Prosim, da se o znamkah tovarnisko izdelane hrane pogovarjate TUKAJ, kjer je prostor namenjen prav tej tematiki.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
rastalove
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 70


« Odgovor #1356 : sreda, 19.03.2008 : 15:31:06 »

OPA, se opravičavam Wink Itak pa nimam paketa, tko da...
Logiran
rastalove
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 70


« Odgovor #1357 : četrtek, 20.03.2008 : 20:51:16 »

 Živjo!

Pa še najin update... Včeraj sva bla pri veternarju, kjer sva po končno pozdravljeni krvavi driski ( Cheesy Grin Cheesy) dobila novo diagnozo... Kužni kašelj  Cry  Undecided Spet sva dobila antibiotike, k dieti pa mu lahko po žlicah dodajam brikete (sem zamenjala firmo- upam, da ne bo nobene krvi!) Kašlja kar precej (najbolj, ko se zbudi), ampak upam, da bo kmalu bolje!

Sicer mi ni jasno kako naj bi ga dobil, ker ni bil z nobenim psom v stiku, mogoče je šel mimo kakšnega kakca, pravi pa veterinar tudi, da se prenaša po zraku... Oh, ja...

Počivava in upava na najbolje!

Lp, rasta
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #1358 : petek, 21.03.2008 : 00:22:17 »

Mladički iz slabo oskrbovanih legel, ki premladi zapustijo mamo, imajo šibek imunski sistem, kar pomeni, da so veliko bolj dovzetni za okužbe in prebavne težave kot mladiči iz ustrezno oskrbovanih legel.

Srčno ti želim, da bi se mali izlizal. Čisto zares.

Na žensko, kjer si malega kupila, bi bila pa jaz na tvojem mestu besna kot hudič!
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #1359 : petek, 21.03.2008 : 10:17:09 »

rasta mi je zelo žal, da se ti je to zgodilo - ampak ne zameri to je točno to kar sem ti že prej enkrat napisala, kupovanje nerodovniškega psa, vprašljivo oskrbovanega (sklepam iz tvojega posta o tem kaj je jedel) in takšnega, ki je veliko prezgodaj šel iz legla. Jaz upam, da je bil vsaj cepljen, ceprav dvomim da je dejansko bil in so vam samo rekli, da je bil ali pa po možnosti nekje celo zrihtali samo žige za knjižico.

Jaz res upam, da so s tamalim vse vredu, kužni kašelj ni šala, sploh ne pri tako majhnem in mladem psu. Prosim sporočaj kako in kaj je z njim in držimo pesti, da bo vse vredu!

Aja, predlagam, da tvoji t.i. "vzrediteljici", ker si tega imena ne zasluži po mojem mnenju poveš kaj se s tamalim dogaja, čeprav dvomim da jo bo interesiralo in da jo vsaj malo "nadereš" zakaj ti je prodala premladega psa, ki ga ni primerna hranila in ki je zdaj zbolel.
Logiran
rastalove
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 70


« Odgovor #1360 : petek, 21.03.2008 : 12:32:23 »

Kalsang: se strinjam, da ima oslabljen imunski sistem, zaradi prehitre odstavitve in ker ni bil dovolj časa hranjen z materinim mlekom (ki je tako kakovostno, da oskrbuje mladičke s vsemi potrebnimi protitelesci, za raznorazne bolezni). Tudi jaz sem jeznakot pes mater in sem ji tudi že poslala mejl, ampak so mi zagotovili, da je od njih šel pes zdrav. Jok brate, odpade! Hvala ti za lepe želje!

McKruster: Brez zamere itak, si mi čisto prav povedala. Mi je žal, ne zaradi psa, ampak zaradi moje neumnosti. Trudim se še toliko bolj in mu nudim dobro življenje, tudi zato, ker ga v prejšnjem domu ni dobil.
V potnem listu so nalepke cepiva, podpis in žig in upam, da je pristno!
Bodo antibiotiki zadostovali za bolezen? Če do jutri ne bo bolje, sva zmejena z veterinarjem, da se slišiva. Upam, da ne bo potrebe. Je pa res, da je danes ponoči precej kašljal  Cry
Prejšnji skrbnici (Namenoma ne uporabljam naziva vzrediteljica) sem poslala strogi mail, ampak mi je zagotovila, da je bil zdrav, prav tako ostala dva. Sem povedala kaj se z njim dogaja, in da njihova prehrana NI bila primerna, prav tako sem povedala, da je šel najmanj dva tedna prekmalu od mame. Pa je samo navedla razlog, da je to njeno prvo leglo in da teh podatkov ni vedela... Ja halo?!? Kaj pa internet, ki je poln informacij?!?!?

Jst stiskam pesti za Tosha, da bo še tole dal skoz, pol pa upam, da bo z zdravjem vse tako kot mora bit!

Hvala za lepe želje, res mi veliko pomeni!

Lp, rasta

Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #1361 : petek, 21.03.2008 : 12:34:46 »

Babi lahko tudi serviraš zakonsko določbo, po kateri mladič ne sme od mame pred dopolnjenim 9. tednom starosti!

Držita se oba!
Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #1362 : petek, 21.03.2008 : 12:42:47 »

V potnem listu so nalepke cepiva, podpis in žig in upam, da je pristno!
To se da preveriti, saj mora ta veterinar imeti karoteko psa ki ga je cepil. Raje preveri, ker šteparji se radi poslužujejo ponarejenih žigov.
LPK

Logiran
scottie
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #1363 : petek, 21.03.2008 : 14:39:51 »

Ojla,
 Z dieto boš morala kar nekaj časa vztrajati, pa tudi kar nekaj vrst briketov boš morda morala zamenjati, preden boš našla tiste, ki mu bodo odgovarjali. Mojemu škotu najbolj odgovarja hrana,kjer ni koruze. Včasih pa tudi med brikete pade kakšen priboljšek pa mu je hrana spet bolj všeč.Ne morem pa se čisto strinjati s tem, da bi lahko psi celo življenje jedli eno in isto vrsto briketov. Sama  sem morala zamenjati kar nekaj vrst briketov, ki jih je najprej z užitkom jedel, čez čas-po nekaj porabljenih vrečah pa jih niti poskusiti ni več hotel, verjamem pa , da imajo tudi psi svoje štose. Pri našem je vrsta in pogostost kakanja odvisna od tega kam greva na sprehod. Če greva v gozd, ki je čez cesto od naše hiše se bo pokakal od 2-3x.  Najbrej bo tako kot mora biti, ostalo pa vedno bolj driska, če pa greva na sprehod v Tivoli pa se pokaka samo 1x, v obliki in količini kot mora biti. Pa je sprehod v Tivoliju sigurno daljši od gozdnega. Vsak dan te kosmatinci naučijo, kaj novega.

LP Barbara
Logiran
tivadar
novinec
*
Sporočil: 42


« Odgovor #1364 : nedelja, 23.03.2008 : 11:03:06 »

Vceraj sem bil v trgovini za zivali in sen tam videl pasjo stranisce kot za macke le enkrat vecje. A se da psa privaditi na wc namesto na papir ali je to stran vrzen denar?
Logiran
Strani: 1 ... 86 87 88 89 90 [91] 92 93 94 95 96 ... 118   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Beli višavski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines