mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 19.10.2024 : 13:25:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Beli višavski terier - čvek
Strani: 1 ... 61 62 63 64 65 [66] 67 68 69 70 71 ... 118   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beli višavski terier - čvek  (Prebrano 225604 krat)
0 članov in 12 gostov pregleduje to temo.
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #975 : ponedeljek, 23.10.2006 : 13:29:51 »

Uma, bomo videli, kako ne boš na UV drvela s svojo psičko...  Grin Grin

Tako si živčen, hočeš vedet, se pripravit, negotovost te ubija.  Undecided Huh Sad Shocked

Še kako šteješ dni do UV, pa potem v čakalnici fige držiš, da se bo kaj pokazalo na zaslonu!  Wink Smiley
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #976 : ponedeljek, 23.10.2006 : 13:35:13 »

Mislim da vseeno nebom sla, sicer pa saj ves zarecenega kruha se najvec poje Wink

Sicer sem ze razmisljala o tem ali da ali ne na ultrazvok in sem prisla do zakljucka, da je to cista zguba denarja in casa, pa zivcev tudi. Ce bi bili ultrazvoki tako natancni, da bi lahko prikazali tudi stevilo mladicev (100%) pa se celo spol ali kaj potem nebi rekla. Tako pa samo zaradi da ali ne, ne vem no.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #977 : ponedeljek, 23.10.2006 : 13:37:05 »

Bomo videli, ko bo prišel čas....  Wink

Res je, da ti UV samo potrdi brejost, ampak te potrditve si še kako želiš.  Roll Eyes

Če ti bo uspelo ne it, pa svaka ti čast! Potem imaš pa res dobre živce!  Cool
Logiran
taja75
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 96


« Odgovor #978 : ponedeljek, 23.10.2006 : 13:48:01 »

Pri 2,5 letih je pozno? Uh  Shocked   Meni se je to vedno zdela nekako najprimernejša starost, res pa je, da da je to zraslo popolnoma na mojem zeljniku  Roll Eyes Wink Smiley
Naša Luna bo novembra stara 1 leto, prvo gonitev je imela julija oz. avgusta letos. Se pravi, da bo nekje decembra oz januarja druga gonitev ... itd ... ves čas sem imela v mislih, da jo bomo prvič parili poleti 2008, ko bo stara 2,5 leti. A bi bilo potemtakem bolje, da jo parimo že eno gonitev prej (to je njeno 4. zaporedno gonitev), pozimi 2007/08?

Aja, sosedova psička ni "edinka", imajo še eno višavko, starejšo (cca. 5 let), ki so jo parili 2krat, vendar je imela obakrat pri kotitvi tašne probleme (prvič 2 mrtvorojena, drugič 1 mrtev, drugi rojen s carskim rezom ..), da so se odločili, da je ne bodo več parili.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #979 : ponedeljek, 23.10.2006 : 13:56:08 »

Ja pri visavskih terierjih se ne priporoca pariti prepozno, priporocljivo je prvic med 18 meseci in 2 leti in raje potem daljso pavzo. V teh primerih je po izkusnjah vzrediteljev namrec manj tezav pri porodu, kot ce ima psicka prvic mladice kasneje.

Zdaj pa vem kateri so vasi sosedi in katera je ta visavka. To kar se je njej zgodilo je pac genetsko povezano, razlogi pa so spet razlicni, glavni razlog je nekvalitetna vzreja, ni pa nujno, vsake toliko je pac kaksna psicka tako genetsko nagnjena. Tako da kadar se kupuje psico za vzrejo je potrebno na ta faktor pri visavcih zelo pazit.
Logiran
ivy
novinec
*
Sporočil: 24


« Odgovor #980 : torek, 24.10.2006 : 22:47:36 »

HAJLO DRUŠČINA!

Vi že pri naraščajih jaz pa še zmeraj pri navajanju na prava mesta za kakanje in lulanje, da se vsega kar vidiš ne poje...

Naš ori ima nenormalen fetiš na prste na nogah. Zelo rad jih pajsne, pa se lahko še tolikokrat zadereš fuj Cheesy. Kaj čmo mam pač lepe noge Grin, no bolj prste.

Imam pa spet nekaj vprašanj.
1. Naš malček ima tak zadah, da jej joj. Kaj predlagate? Ščetkanje zob, kostike za glodat... skratka kaj menite, da bi najbolj učinkovalo pa, če to ni ščetkanje bom najbolj vesela. tako in tako imam sto in eno privajanje pa bi morebiti to pustila za kasneje:).

2. Prav tako pa ma naš mali smradek očitno težavice, z prebavo ali plini v teleščku. Namreč tamali tako prdi, da je joj. Zadnjič sem se z mojimi doma skregala ker nisem mogla verjet da je on Cheesy. Joj joj. So to briketi? Namreč kaj drugega ne dobiva. Razen kostiko, da malo gloda (kupljena za mladičke za dlesni itd....). Papama pa Eukanubo. Raje naj kaj drugega jeva? Prebava pa je normalna. No po vsakem obroku pa še tu pa kdaj vmes.

3. Še zmeraj imamo celo norijo glede ovratnic. Malemu smo iz prejice spletli kitko, da se navadi na nekaj okoli vratu. Z tem je sedaj ok. Ko pa damo gor ovratnico pa je cela norija. Res zelo dramatično odreagira. Sem parim ljudem pokazala, ko majo psa pa vsi pravijo da je normalno, ko ga pa vidijo pa vsak reče pri nas ni bilo take krize. Zraven kitke, ki je sedaj ves čas na njem ima na sebi občasno ovratnico vendar takrat ne hodi. Očitno meni, da ga tako ovira da še hodit ne more:). Takrat pobegne kr v postlo pa ajat.

4. Še mali nasvet rabim glede tega kako naj malemu dopovem da je nekaj fuj. Mislim, da zmam biti odločna in jasna ampak to očitno zaleže samo v človeškem svetu:). Kak predlog? Kaj mu rečt, zaploskat zraven... kakoli?

Grem dalje kontroliati malčka da mi ne zgloda mize:)

Prijazen dan!
Logiran
taja75
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 96


« Odgovor #981 : sreda, 25.10.2006 : 09:30:10 »

Pri nas je sicer bila panika, ko smo ji dali gor ovratnico, vendar je kmalu na to pozabila. Poskusi tako, da mu jo čisto zrahljaš, da mu bo "plesala" okoli vratu, pa nikar ne obupaj  Wink

Kar zadeva fuj .... pri nas je sam FUj, deloval "cele" 3 dni. POtem je bila tako domača, da je ni več ganil. Zato sem ob glasnem Fuj, še plosknila in potem je zaleglo. Tako naredim še danes, ko samo FUJ ne zaleže  Cool
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #982 : sreda, 25.10.2006 : 09:36:38 »

Torej: glede zadaha in plinov, zamenjajta hrano! Za zobke pa mu daj te razne kosti za grizenje in kakšne te zelezene kosti za ciscenje zob, na scetkanje pa tudi pocasi navajaj. Definitivno skratka zamenjaj hrano.

Glede ovratnic, daj mu se malo casa, spleti mu debelejso prejico ali kupi kaksno cisto tanko in rahlo ovratnico. Druga varianta pa je sok terapija, daj mu ovratnico gor in ignoriraj vse poskuse njegovega pridobivanja pozornosti in cudnega obnasanja, pusti mu jo gor cez noc, skratka dolgo in naj se ti nic ne smili, ker bo sigurno delal celk teater iz tega.

Glede fuj, pazi na ton v katerem ta fuj izgovoris, vecina ljudi uporabi tak nezen fuj in pol se psu rahlo "fucka" kaj si rekel, fuj mora bit v resnem, nizkem tonu. Ce res ne pomaga drugega, si naredi iz kaksne konzerve ropotalnico in istocasno reci fuj ter zaropotaj, malo se bo prestrasil, hkrati bos pa povdarila ta fuj. Pazi, da tega ne uporabljas prepogosto, ker se na to tudi navadijo.
Logiran
ivy
novinec
*
Sporočil: 24


« Odgovor #983 : sreda, 25.10.2006 : 10:03:29 »

HAJLO!

Hvala za odgovore.

uma imam kostiko zeleno za tamelega kao prav za malldiče, vendar je kostika užitna in se z njegovim grizenjem nekoliko topi in se mu je na nebo prilepla zadnjič pa kot da se je hoto dušit z njo in sem to raje kr vstran vzela. Maš mogoče kake v mislih, ki bi morda bile takšne, da nama tega ne bi povzročale.

Kar se tiče briketov imam to kar sva dobila, ko sem ga vzela pri vzreditelju. Mam pa doma royal canin se ti zdi to boljše?

Lep dan vsem še naprej! Danes je sonček:)
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #984 : sreda, 25.10.2006 : 10:18:08 »

Jaz kupujem kr tiste kosti, ki so taksne zelene, v obliki zobne scetke, dobi se jih skoraj v vsaki trgovini za zivali. Jasno, da se te kosti kr topijo, ko ostane se majhen delcek, ga je potrebno vzet stran, zato ga po nesreci ne pogoltne.

Vem, da sta to dobila, saj nekatere reakcije se sele kasneje pokazejo, tako da kr zamenjajta. Jaz osebno z RC-jem nisem bila zadovoljna, nekateri pa so. Hrana ni slaba v osnovi, tako da lahko poskusita.
Logiran
ivy
novinec
*
Sporočil: 24


« Odgovor #985 : nedelja, 29.10.2006 : 12:13:28 »

HAJLO!

Z Nyny in njenim navihancom sva se dobili. Moram rečt da je Ori ne glede na starst kr pogumen pri igranju z starejšimi kužki.

Uma zamenjali smo hrano vse je ok. Razen prve dni je jedo normalno (prve dni ko smo zamenjali hrano) torej dan, dva, sedaj pa ful malo je. Na paketu od RC piše da mora dobiti 150 g na dan oni priporočajo 3 obroke. Ampak moj Ori če od 50g poje mogoče 20 al pa 30. Kaj naj naredim? Misliš, da je kaj narobe al bo popapal kol mu je in kol rabi?
Naj mogoče hrano pustim kr v sodelici?

Lep dan!
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #986 : sreda, 01.11.2006 : 14:00:30 »

Jaz nebi prevec upostevala tistih njihovih tabelc, naj ima vedno dovolj na voljo in bo ze jedel ko bo lacen.
Logiran
ivy
novinec
*
Sporočil: 24


« Odgovor #987 : četrtek, 02.11.2006 : 10:46:57 »

Uma hvala za vse!

Ker sem pa taka radovednica me zanima še par stvarai.

In sicer:
- kdaj se morajo malemu postavit uhice pokonci?
- slišala sem različne termine pa sem malenkost v negotovosti koliko pred cepljenjem mora pojest tabletko za radglistitev?
- ker imam fantka in smo opazili da še nima jajčk me zanima kdaj to "zraste" oz se razvije? Je kaj narobe?

Zdaj pa res dovolj počasi Grin

Hvala za pomoč šeenkrat!

Lep sončen dan!
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #988 : četrtek, 02.11.2006 : 12:50:06 »

Za usesa je cisto odvisno, tam do 4. meseca bi se morale dvigniti, prav tako spustiti jajcka. Glede jajck opazuj kako in kaj, ker ce se ne spustijo bo treba k veterinarju.

Pred cepljenjem mora pojesti tabletko za razglistenje, najboljse kaksen dan ali dva prej, kupi jo pri veterinarju, das mu pa polovicko zaenkrat se.
Logiran
NyNy
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 81


« Odgovor #989 : četrtek, 02.11.2006 : 22:58:08 »

Jaz sem mu dala tabletko en teden prej, ker nam je v predčasnem obisku (brez psa) tako rekel.
Glede tablete pa je odvisno katero vrsto daješ. Pri enih tako malemu daš četrt pri drugih pa pol ja kot je že Uma napisala... Wink

ivy kdaj greta na cepljenje? Tongue


Lp, Nina
Logiran
Strani: 1 ... 61 62 63 64 65 [66] 67 68 69 70 71 ... 118   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Beli višavski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines