mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 20.10.2024 : 21:02:27

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Beli višavski terier - čvek
Strani: 1 ... 31 32 33 34 35 [36] 37 38 39 40 41 ... 118   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beli višavski terier - čvek  (Prebrano 225865 krat)
0 članov in 15 gostov pregleduje to temo.
Pumma
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 198


« Odgovor #525 : sobota, 18.02.2006 : 18:11:08 »

Hei Tina, lepa slika! Rada bi te pa še vprašala za nasvet,.. Kako vi vašo Arwen navajate na čistočo v stanovanju? Ali že zna lulati zunaj? Čakam na tvoj odgovor. Lahko svetujejo tudi drugi. Undecided
Lp Kiss
Logiran
robin
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 427


« Odgovor #526 : sobota, 18.02.2006 : 19:28:35 »

Zdravo Pumma.
Jaz imam zdaj že kar nekaj izkušenj. Sicer večinoma ljudje rečejo ah saj to se hitro navadi, no sam jaz vem, da ni ravno tako. Vse naše pse, ki sem jih dobil pomladi, sploh nismo nič učili, naučili so se sami. Vse pse ki pa smo dobili jeseni ali pozimi, so nam vsaj pol leta lulali po stanovanju, potem pa so se čez poletje naučili.
Tudi mladičke, ki smo jih oddali lani poleti smo super naučili, ravno danes sem dobil v varstvo Analizo iz našega majskega legla 2005 in njeni lastniki pravijo da se jim niti enkrat ni polulala v stanovanju. Te mladičke ki pa smo jih oddali sedaj konec januarja sredi najhujšega mraza, pa vsi lulajo po stanovanju. Njihovi novi lastniki to obvladujejo z ogrado, v ogradi je ležišče na drugem koncu pa papir ali plenična podloga in tako se kuža pač tam polula, seveda imajo kuža tudi spuščenega in najbolje je tja kjer se je že polulal nastaviti eno plenico, ali pa kar na dva tri konce, kjer se je do sedaj že polulal, plenice ne stalno menjavat naj bo malo polulana, da ima vonj in je bolj sigurno da bo šel spet tja. Kakšno polulano plenico odnesi ven pod kakšno drevo in ga večkrat pelji tja in če se tam zunaj polula ga ful, ful pohvali.
Za stanovanje imej pa stalno pripravljeno kakšno dobro univerzalno čistilo v razpršilcu in krpo in vsako mesto kjer je polulal našpricaj in pobriši.
S časom bo uspelo. Ampak ne prej kot čez kakšen mesec. Če pa je dopoldne sam doma pol bo pa lulal še dolgo, ker toliko pa ne more počakati. Zatorej, ogrado!
Naša Barbie je rojena septembra in nam že celo zimo lula v stanovanju, sicer se polula vedno pred vrata, to pomeni da bi šla ven če bi lahko, ampak vrata so pač zaprta in ona ne more počakati in se polula, odrasli psi z lahkoto počakajo, tudi pol dneva, tamali pa pač ne.
Jaz se pač tolažim s tem da bo kmalu pomlad in se bo vse samo od sebe uredilo.
Samo jaz imam ograjen vrt in lahko enostavno odprem vrata in pustim cel dan odprta, če pa to nimaš, ga boš pa res morala ti naučiti. S stalnim nadzorom, kreganjem in hvaljenjem. Ampak kreganje res zaleže samo v tistem trenutku, ko to stori, hvaljenje pa tudi.
 Roll Eyes
Logiran
Pumma
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 198


« Odgovor #527 : sobota, 18.02.2006 : 21:48:08 »

Hvala robin za odgovor!  Kiss
Ja, mi mu nastavljamo plenico samo na enem mestu. Čez noč lula na njo in tudi med tednom dopoldne. Ampak ko smo v kuhinji, naprimer med vikendom mu pa ni jasno nič. Polula se sredi kuhinje, za kar je tudi kregan. (mi ga primemo za kožo na vratu, kot ga je mamica, če je naredil kaj narobe in ve da to ni prav. To sicer ne boli, ampak pes ve za kaj se gre) Ko gre na plenico lulat je zeeloo pohvaljen. Roll Eyes Kakat ne zna plenico, ampak, ko bo topleje ga bomo začeli navajati ven. Marca gre še na pasje igralne urice in kasneje v malo pasjo šolo. Glede razstav malce dvomim, ampak nič ne bom še dokončno rekla. Danes sem kar malo jezna na Luxa, saj sem mu zaupala, da se ne bo polulal na postelji, a kaj ko še gor ni bil je bilo že vse polulano,.. Pa še moja topla dekica,.. Shocked Undecided Sedaj sem ugotovila kako lahko zmatram psa. Tečeva iz kuhinje v vežo in nazaj. (kakšne 10 min.) Na koncu sva zmatrana oba, on pa se samo zlekne v ležišče. Aja, ko sem omenila ležišče moram povedati, da ta kepa raste iz dneva v dan in počasi ''prerašča'' svoje sedanje ležišče in zato razmišljam, da mu bom naslednjega kupila iz blaga.(se dobijo ful udobni) Moram pa reči, da se je po dveh tednih zelo fajn prilagodil na vse. Jokal je samo včasih, ko je bil sam. (no tudi, sedaj, če ga pustiš samega,.. Roll Eyes ) Vem pa, da sem izbrala pravega zase, saj je izredno prilagodljiv in izredno trpežen pes. Grin (padel je že v korito; padel s klopi; se zaletel v omaro, ko je tekel za žogo; letel z maminega naročja; padel po stpnicah; pa tudi bežal je pred eno zmešano kokošjo,.. Shocked Grin )
No, sem že malo zmatrana od tekanja iz veže v kuhinjo itd. Wink (upam, da nas ne boste tožili zaradi mučenja živali, ampak nič ni bilo zanalašč.) Cheesy
Lepo vas pozdravljam in se opravičujem za morebitne slovnične napake, ker se mi ni dalo še enkrat prebirati. Smiley
 KissČau Kiss
Logiran
NyNy
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 81


« Odgovor #528 : nedelja, 19.02.2006 : 12:51:40 »


            Cheesy Ta slika je pa fuuul fajna  Cheesy

robin, mene pa zanima, če je na tej slikici katera od tvojih psičk?


Lp, Nina
Logiran
robin
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 427


« Odgovor #529 : nedelja, 19.02.2006 : 14:02:04 »

Ne Nyny ni moja slikca, sm ti poslal link do te slike na privat sporočilo.
Logiran
NyNy
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 81


« Odgovor #530 : nedelja, 19.02.2006 : 16:31:02 »

Jaz ne morem pregledati sporočila, ker sem mini in ne morem pošiljat / brati sporočil Wink Ampak ni panike, saj me je samo to zanimalo, če je to katera od tvojih.


Lp, Nina
Logiran
robin
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 427


« Odgovor #531 : nedelja, 19.02.2006 : 16:54:20 »

Sem ti poslal še mail, sicer pa mislim da lahko bereš pmje, ker meni kaže da sem ti poslal. Čisto na vrhu foruma desno ti piše imaš novo sporočilo.
Če pa ti ne, je pa tik pod vrhom na levi strani en majhen zelen kvadratek in v njem je ena mala bela puščica, klikni in odpre se ti okno in v tem oknu ti more pisat da imaš novo sporočilo. Vsaj mislim da je tako. Ker jaz sem ti poslal in sistem nič ne reče da sporočilo ni poslano, torej mora biti tam Smiley.
Sicer ga maš pa že na svojem mailu. Wink
Logiran
Pumma
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 198


« Odgovor #532 : nedelja, 19.02.2006 : 17:29:43 »

Ne robin, miniji nimajo/mo možnosti za sporočila,..Presneto, kajne? Undecided
Lp Wink
Logiran
NyNy
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 81


« Odgovor #533 : nedelja, 19.02.2006 : 17:56:54 »

Na "osnovnem" forumu, mi čisto spodaj (tam ko je napisano kdo vse je aktivn na forumu) napiše da imam novo sporočilo ja. Ampak, ko ga kliknem mi potem napiše, da ne morem brati sporočil...tako da res ne gre ne.. Tongue


Lp, Nina
Logiran
Pumma
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 198


« Odgovor #534 : nedelja, 19.02.2006 : 17:59:23 »

Jaz imam že 17 novih sporočil, jooj no. Pro****o! Sedaj sem pa tako firbčna,..... Angry Undecided Lips Sealed
Lp Tongue
Logiran
Pumma
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 198


« Odgovor #535 : nedelja, 19.02.2006 : 18:03:06 »

Meni starši ne bi nikoli pustili, da bi plačali, da bi bila lahko član foruma oz. uporabnik višjega paketa, da ne bi bila še dlje na računalniku. (4000 sit ni malo, vsaj zame ne)
LP
Logiran
robin
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 427


« Odgovor #536 : nedelja, 19.02.2006 : 18:05:57 »

Joj oprostita ker sem vaju samo zdražil, pol pa zgleda res ne gre. Cry
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #537 : nedelja, 19.02.2006 : 23:31:28 »

Pumma, tvoj opis, kako navajaš psička na lulanje, mi ni prav nič všeč. Najprej naj povem, da sem pasja inštruktorica, zato vem, kaj govorim.

Praviš, da ko se polula tam, kjer se ne sme, ga primete za gubo na vratu in stresete, kot ga je tudi njegova mamica. To je velika napaka. Pasje mame svojih mladičev nikoli tako ne kaznujejo, temveč jih od strani odrinejo z zaprtim gobcem in pri tem renčijo. To, da psička grabite za vrat, mu sporočate, da ga boste UBILI. Tako psi ubijajo - zgrabijo za vrat, stisnejo in stresejo... Mama svojih mladičkov ne ubija! S takšnim pristopom ne boste nič dobrega dosegli, samo to, da se vas bo psiček čedalje bolj bal, nazadnje pa se bo začel tudi braniti, tako da bo situacija samo še slabša. Nikoli, prav nikoli, psa ne grabite in tresite za vrat! Pri mladičku pa je to še kako pomembno!

Naj napišem še nekaj o kaznovanju. Psi ne znajo razmišljat o tem, kaj so počeli pred parimi minutami, urami itd., temveč samo o tem, kaj se dogaja v sedanjem trenutku. Zato jih ni enostavno kaznovati. Kazen je učinkovita samo, če psa ujamemo na delu in ga med dejanjem samim kaznujemo. To pa se zgodi zelo, zelo redko. Če tisti pravi trenutek zamudimo, naredimo veliko škode in nič koristi. Psa samo še bolj zmedemo in mu sporočamo, da smo nevarni in nepredvidljivi. Zato pse vzgajamo in učimo s potrjevanjem tega, kar prav naredijo. Na primer, kuža se polula sredi kuhinje. Ne grabi ga za vrat, ne tresi ga, temveč ga takoj odnesi ven. Ne glede na to, kdaj se je polulal, koliko časa je minilo etc. Počakaj, da se spet polula, kar nikoli ne traja tako dolgo, ga IZDATNO pohvali, se z njim poigraj in se vrni noter.

Kuža sam od sebe ne bo ugotovil, kaj želite od njega. To mu morate pokazati in vajo ponavljati. Če ga želite navaditi, da ne bo lulal v stanovanju, ga nesite ven takoj po vsaki jedi, takoj ko se zbudi zjutraj ali čez dan, tik preden greste spat oziroma vsake dve uri. Sliši se zapleteno, ampak to je edini način. Ko vas ni doma, pa je na voljo plenička. Ko se vrnete, ga najprej peljite ven. Vsakič, ko se polula zunaj, ga izdatno pohvalite. Kuža je verjetno zmeden, ko ste doma, ker te situacije ne povezuje z lulanjem na pleničko. Psi ne posplošujejo. Zanj plenička pomeni kraj, kjer lula, ko je sam, ni mu pa jasno, kje naj lula, ko ste doma. To mu morate povedati vi, ampak na prijazen način, da se vas ne bo bal.

Če imaš še kakšno vprašanje, mi ga lahko postaviš.

Vsekakor ti pa želim veliko prijetnih trenutkov s tvojim kužkom.
Logiran
Pumma
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 198


« Odgovor #538 : ponedeljek, 20.02.2006 : 16:14:27 »

Hvala za odgovor, ampak moj pes sedaj že lula zunaj in kaka tudi. Nikoli več se ne polula notri in nikoli ni preveč agresiven. Glede tistega, da to pomeni, da ga bomo ubili pa ti povem takole. Moj oče ima prijatelja, ki je bivši kinolog in nam je tako priporočal. To psa ne boli popolnoma NIČ. Mi ga ne tresemo kot, da ga hočemo ubiti, pač pa samo malo pocukamo. Pes se je odlično navadil lulati in kakati zunaj, tako, da ne vidim problema. Nismo mučeniki za psa, saj ga včasih še preveč razvajamo.  Huh
Lp Tongue
Logiran
Pumma
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 198


« Odgovor #539 : ponedeljek, 20.02.2006 : 16:22:35 »

Aja, inštruktorica mi je priporočala, naj bomo z terierji dosledni. Sedaj si me razumela napačno. Psa ne mečemo ali grdo ravnamo z njim. Videla sem primer višavca, ko ga je gospa vzgajala napačno in sicer tako, da ga je samo razvajala. In kaj je rezultat? Lula, kaka notri in zanjič jo je grdo ogrizel, saj se je obrnil proti njej. Videla pa sem zelo dobro izšolana višavca, ki sta lepo ubogala lastnika. Verjemi, do psa nismo še zdaleč agresivni, saj ga imamo nadvse radi. Oprosti, ampak mi je zvenelo to kot, da mučim psa, da ga hočem uničiti in da si ne zaslužimo psa. Imamo kar precej izkušenj, saj se sorodniki ukvarjajo s šolanjem in nam dajejo priporočila. Pes sedaj že vedno popraska po vratih in ga izpustimo ven.
Če me imate pa za mučiteljico, vredu.
Logiran
Strani: 1 ... 31 32 33 34 35 [36] 37 38 39 40 41 ... 118   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Beli višavski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines