mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 18.09.2024 : 19:20:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Beli višavski terier - čvek
Strani: 1 ... 58 59 60 61 62 [63] 64 65 66 67 68 ... 118   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beli višavski terier - čvek  (Prebrano 223361 krat)
0 članov in 19 gostov pregleduje to temo.
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #930 : petek, 22.09.2006 : 02:08:33 »

Lepo kalsang da si razlozla. Mi smo se takrat pogovarjali o rencanju, ko skusa recimo cuvat kaksno stvar in seveda ce tega ne dovolis, kar recimo jaz ne, takrat skregas, lai pri rencanju na koga kr tako. Taksno rencanje v igri pa je seveda dovoljeno.

Aja, Uros, brez zamero, samo psicka od macos ni ravno primer dobro vzgojonegea visavca, sicer njim ustreza, ampak njene ponotranjene poteze so se kazale v najslabsi luci tudi v nasi tamali in smo imeli s tem kar precej dela, da smo vse skupaj odpravljali.
Logiran
robin
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 427


« Odgovor #931 : petek, 22.09.2006 : 12:12:05 »

Sem zelo premišljeno pisal odgovor včeraj ker sem bil 100% da se bo Kalsang oglasila Cheesy da prekontrolira kaj zdaj mi amaterji kle klobasamo Wink  Kiss

Ja Uma vem, v bistvu na licu mesta najbolje vidiš, kaj neko renčanje pomeni. Tvoji dve poznam in sta v javnosti pridkani punčki, tako da ni dvoma da si se potrudila in pravilno postopala.

Mislim da je Nyny poštekala kaj in kako in se bo znala pravilno odločiti, sicer se bo pa spet oglasila.

Se vidimo jutri Smiley
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #932 : petek, 22.09.2006 : 12:40:24 »

 Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #933 : petek, 22.09.2006 : 16:15:55 »

Poudarek je sicer na tem "v javnosti", ker doma znata bit kr posteni zlehtnobi in usesa postavit v ler... Wink
Logiran
NyNy
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 81


« Odgovor #934 : petek, 22.09.2006 : 22:08:59 »

Ja, v bistvu glede renčanja... Skye renči med igro ko naprimer vleče za en konec pliškoda on za drugega pa jaz... drugače na renči!!! Tako, da torej to mu lahko dovolim...na resnejše renčanje pa še nismo prišli.... še nismo tako daleč  Cheesy
Ko pa bo pa zdaj dobro da vem...kregamo takoj!



Lp, Nina
Logiran
ivy
novinec
*
Sporočil: 24


« Odgovor #935 : ponedeljek, 25.09.2006 : 22:12:24 »

HEJLO!

Evo spet mene malo tle:)

No, mi smo še kr v pričakovanju. Tokrat smo že izbrali kužijia:). Mali beli kosmatinec, kot vsi Cheesy.
Drugač pa vsak dan večje pričakovanje in včasih, ko berem kaj vi doživljate, mi je kr malo žal, da še nisem v tem. Vse ob svojem času.

Uma me je veselilo, da sva se spoznali. Slicer še ne veš ampak tvoj nasvet je takrat bil odločilen za mojo odločitev.
Kako je šlo kaj v soboto? Je bilo kaj uspehov?

Užijte dneve!
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #936 : torek, 26.09.2006 : 07:40:15 »

Zdravo ivy, me veseli da sva se spoznali, upam da se bomo kaj srecali ko bos imela kosmatincka. V soboto je slo tako, tako no, v bistvu ne prevec uspesno, ampak smo se vseeno imeli zelo zelo fajn. Smo vse vzeli bolj kot zabavo, nic drugega, konkurenca pa je bila res zelo huda.
Logiran
ivy
novinec
*
Sporočil: 24


« Odgovor #937 : torek, 26.09.2006 : 23:49:09 »

HEJLO!

Ja itak da se vidimo kaj. Ampak najprej, da ga sploh dobimo. Zdaj pa mamo res že čisto vse doma, z kupom prebranih knjig. Teorijo obvladamo. Sam da vidimo kak bo praksa. Upam, da tudi ok.

Kak pa kaj očka mojega malčka? Kak je šlo "familiji" Wink?

Lepo bodite.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #938 : sreda, 27.09.2006 : 12:25:33 »

Sicer vsi odlicno ocenjeni, ampak za vecje uspehe pa ni zneslo nobenemu, na zalost. Saj se samo malo, pa ga boste imeli pri sebi.

Ce bos imela kaksno koli vprasanje v praksi, lahko vedno poklices, pa tudi Eriko, ko bi ti vedela, kak sem jo jaz na zacetku "morila" s vprasanji, pa mi je vedno pomagala.

Logiran
ivy
novinec
*
Sporočil: 24


« Odgovor #939 : torek, 03.10.2006 : 21:58:24 »

HAJLO!

Hvala Uma!

Škoda, da ni bilo nič. Saj veš. Mlada še je pa bo že nekaj. Kaj pa Blacky? On je ja favorit;)

Ko smo že pri predlogih me zanima čist ono po domače, koliko krat naj mu dam jest in seveda kaj naj to bo. Star bo malo več kot 2 meseca. Sicer sem dobila nekaj nasvetov, da naj bodo to bolj mlečne stvari in da naj bo cca 3 krat na dan. Ampak od vseh teh nasvetov sem res že malo zgubljena.

In pa kak je kaj z veterinarji in vsemi stavrmi povezanimi z tem? Saj veš pregledi (redni morebiti?), cepljenja ipd... Slučajno kak, ki ga predlagaš?

Ok, dovolj vprašanj za danes Cheesy

LP
Ivč
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #940 : sreda, 04.10.2006 : 12:26:57 »

Mlecnih stvari jaz ne priporocam, izjemoma malo skute ali probioticnega jogurta, zmesanega z briketi. Hranis ga najprej z enako hrano kot vzreditelj, to bos dobila tam, kasneje postopoma lahko zamenjas. Mladicki do 3. mesecev bi morali jesti 4-5x na dan. Jaz osebno sem jim hrano pustila cel dan, da so jedli kolikor so hteli. Potem zmanjsujes stevilo obrokov postopoma, nekje do enega leta, ko tile nasi jejo 1 do 2x na dan.

Prvic bodo cepljeni ko ga bos dobila, prav tako bos dobila zraven potni list. Naslednje cepljenje za kuzne je 4 tedne kasneje, obicajno veterinarji forsirajo se tretje, en mesece za drugim. Takrat se obicajno cepi tudi steklina, nekateri pa cepijo kasneje. Jaz sem obe steklino cepila takoj in ni bilo problemov.
Logiran
ivy
novinec
*
Sporočil: 24


« Odgovor #941 : četrtek, 05.10.2006 : 11:59:03 »

HAJLO!

Hvala Uma.

Kaj v dnevu pa si naprimer začela z prvim obrokom?

No zaradi cepljenja sme vprašala, ker sem enkrat šla do enega veterinarja pa mi je rekl da 14 dni po zadnjem cepljenju, ko ga je mel pri vzrediteljih. Katerega veterinarj apa priporočaš? Dobila sme informacijo, da je tisti na Šentiljski v Mariboru kr dober.

Kak pa je potem z izleti v tujino? za to rbaijo čip, ki ga pa dobijo nekoliko kasneje, če se ne mtim? ali?


LP
Logiran
robin
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 427


« Odgovor #942 : četrtek, 05.10.2006 : 14:43:31 »

Uma je pomojem v Egiptu na zasluženih počitnicah Cheesy

Kar se cepljenja tiče, mi prvič cepimo proti pasjim nalezljivim boleznim med 6-8 tednov, naslednje cepljenje proti nalez. bol. naj bi bilo 4 - 6 tednov po prvem cepljenju. Nekateri veterinarji priporočajo še tretje cepljenje, vendar jaz to ne počnem. Po starosti 3 mesece mora biti pes cepljen proti steklini kar je obvezno po zakonu in obenem mu bodo vstavili mikročip. Steklina stane okoli 7500 sit, proti kužnim pa okoli 5000 sit.
Steklino se obvezno cepi vsako leto, kužne pa po želji, jaz vse cepim vsako leto ali pa vsaj na 18 mesecev proti kužnim, ker imamo mladičke ki so zelo dovzetni za okužbe in tudi poginejo lahko od raznih virusov.

Prehrana: vsaj prvi mesec čimmanj spreminjaj, tako "pelji" naprej kot pri vzreditelju, če jim vzreditelj nasuje briketke za mladiče zjutraj ob 7h naprimer in jim pusti do 19h zvečer polne sklede, potem daj tudi ti tako. Ker prvi mesec bo za mladička že tako dosti novega in ga je nepotrebno obremenjevati še s tem. Kasneje pa boš že obroke razdelila na točno določene ure in s tem tudi vzpostavila nek red okoli kakanja in to, vendar kot vem jim gospa Erika pusti polne sklede cel dan in jaz tudi, zato vsaj na začetku ne uvajaj sprememb. Obdrži tudi isto znamko briketov, še dosti časa bo zamenjati če boš tako mislila.
Če vzreditelj daje tudi mlečno (skuta, jogurt, mlečni riž, mleko) potem mu daj tudi ti. Sicer pa raje ne ali pa res v mikro količinah.
Postopno pa mu boš lahko dajala tudi kaj drugega čisto po malo, ker posebne salame bi požrli 2kg in potem kozlali in driskali kot nori Smiley
Sicer ni škodljiva ne mislim to, ampak to je taka stvar da pes nima mere.

Jaz do sedaj ljudem nisem nasprotoval ko so rekli da ga bodo takoj hranili po obrokih ali pa menjali hrano, vendar v bodoče jim bom predlagal da naj en mesec nič ne spreminjajo, ke se je že pokazalo da je za nekatere mladičke pač malo teže zaživeti v novem okolju in so malo bolj občutljivi in novo hrano ne prebavijo in pol po cel dan ne kakajo in kakajo enkrat ponoči .........  Bolje da poje vsako uro pet briketov pa sigurno ne bo nobenih težav.

Pa zelo bodi previdna da zunaj ali v hiši ne požre kaj kar ne sme, v hiši so to predvsem mali predmeti, kar je lahko zelo nevarno in če požre kaj takega da bi se mu zataknilo.... so posledice lahko zelo hude in operacija ........
Zunaj pa lahko požre razne rože in trave, pa zemljo in iztrebke kar ni ravno dobre za prebavo in splošno počutje Roll Eyes Tongue in spet bo bruhanje, krči v želodcu, slabo počutje ....

Lp
Logiran
NyNy
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 81


« Odgovor #943 : petek, 06.10.2006 : 20:55:04 »

Hey!

Prvo cepljenje je za nama, in z eno besedo bilo je GROZNO! Bogi pes! Sicer Skye je bil ful nervozen že kak smo k veterinarju prišli...normalno... Potem gremo do sprejemnice pa vprašamo ki je kdo za cepit pse, pa reče naj pozvonimo na zvonec...pozvonimo....čez 3 minute pride izza vrat človek oblečen v zeleno haljo  Shocked haŁŁo? Jaz wem prvo misla, da je hišnik...no in nismo mogli rečt halo...vi ste vererinar ?? Ker če bi bil, bi blo na koncu malo smešno vse skupaj. No in potem gre Skye na "mizo" ta "hišnik" vzame pač iglo...prvo kot prvo držali sva ga jaz in mama...TAK DA JE BIL RELATIVNO MIREN! čeprav ne dobesedno, ono flegma...to seveda ne... no v gl. štor ga je pičil prvič je Skye pač zacvilo in je potegnil iglo ven!!! KEr se je pomoje sam vstrašo bolj ko pes on sam Shocked Potem gre z iglo na drugo stran in mu je končno ratalo da je izbrizgal tisto cepivo! No nalepi nalepke itd. pa reče samo malo moram nest veterinarju za podpisat... Huh smo misli ok...te že... No in prinese nazaj potni list reče nasvidenje in se obrne...? Nič pregleda, kake tablete, tehtanja... No in potem moji mami vseeno potegne, da to vseeno tak ne more bit! Pa potem gre nazaj po tega, ki je cepil Skyea pa ga vpraša če nebo nič z pregledom in to. No potem prileti z tehtnico in tableto nazaj, ga stehta (ima 3.80kg BajSI Cheesy) in zopet na svidenje. No v gl. potem sem Skye peljala v avto ker ni mel mira (na tla pa ga nisem hotela dat, zaradi bolh ker sem ga pozabla našpricat sram) Potem grem nazaj potrkam zopet Smiley in pride zdaj celo veterinar OSEBNO ven iz svoje ordinacije pa ga vprašam če še lahko mogče postriže kdo kremplje in ga zdaj ko je že ven prišo še pregleda če je vse ok...potem pa mama vseeno vpraša kak si oni predtavljajo to prideš za 5min...postaviš psa na mizo, ne cepi ga veterinar kot bi mogo se obrneš in pustiš tam 7000sit. Ok na računu pa piše cepivo 1700 sit. Potem bi lahko vsi hodili kar samo po cepiva in bi jih doma cepli kar sami, pač tam ki bi se nam zazdelo.  No v glavnem veterinar je bil še za povrh vsega freh in osorn, da on ma delovni čas do 18ure, na vratih pa jim piše do 19h namreč, da zato nam ni cepil psa on in veterinarski tehnik (ki za povrh nosi smeti in čisti tla Angry) NIKOLI VEČ TJA! Razen če bo kaj nujnega, ker je pač najbližje do tja... Drugače pa ni šans! Imeli so pa tako gužvo na blagajni, kot da delijo kaj zastonj. Moja mama je bla čisto adijo, jezna na vse okoli sebe!  Tongue

Tako da ivy, ti si napisala... da so kar dobri tukaj na šentiljski... še vohajo ne tega tam kaj je dobra vetereinarska klinika ... Tako, da od zdaj naprej gre na še samo privatno kliniko za MŽ na Pobrežje ali pa v Pesnico in v naprej naročen! Ker to danes je bla katastrofaaa!  V glavnem, od tam smo šli vsi po vrsti besni edino Skye je bil celi srečni da ni več tam, in prvič je delal silo, da bi šel v avto Grin Grin (kar še nikoli namreč ni) Drugače pa  ko smo prišli domov, bi on normalno norel in dirkal gor in dol, levo, desno...no, znorel se je zdaj pa spi na pojštru  Roll Eyes (ima svojega lepo prosim, ker je stalno skakal po mojem (česar nisem prenesla) zdaj pa ima svojega plišastega Grin)



No, razpisat sem se mogla ker mi je blo grozno...pa ivy če ga boš vseeno peljala sem ga pelji zjutraj zgodaj ko še niso tečni in se jim ljubi delat in ne v petek   Wink



Lp, Nina
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #944 : sobota, 07.10.2006 : 11:53:55 »

NyNy, par nasvetov:

V Ljubljani smo že dolgo navajeni, da se tudi za cepljenje naročimo, in to pri veterinarju, ki mu zaupamo (se pravi naročimo se točno pri določenem veterinarju na točno določeni kliniki). Veterinar potem kužka pregleda v prisotnosti tehnika, naroči ustrezno cepivo, še kaj svetuje in potem, če ima delo, cepi tehnik.

Ko boste naslednjič šli cepit, obdrži kužka v naročju. Bo bolj miren in sproščen, zato bo na mestu vboda manjša oteklina. Vsekakor je to bolje, kot da ga kar dva držita.

Kužka doma opazuj. Če bi imel na cepivo prehudo reakcijo, da bi bil na primer par dni pobit, to povej veterinarju in se zmeni, da naslednjič cepi z drugim cepivom.

Ko si enkrat izbereš veterinarsko kliniko, si je najbolje tam izbrati tudi veterinarja, ki ustreza tebi in tvojemu kužku ter se vedno pri njemu naročit. Na klinikah dela več veterinarjev in eni so boljši, drugi slabši.

Drugače pa vam želim čim manj takšnih obiskov.
Logiran
Strani: 1 ... 58 59 60 61 62 [63] 64 65 66 67 68 ... 118   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Beli višavski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines