o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
četrtek, 20.02.2025 : 18:04:02
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 3
| Tema:
Beli višavski terier - čvek
Strani:
1
...
47
48
49
50
51
[
52
]
53
54
55
56
57
...
118
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Beli višavski terier - čvek (Prebrano 235301 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Pumma
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 198
Re: Beli višavski terier
«
Odgovor #765 :
nedelja, 26.03.2006 : 21:09:40 »
Hvala Pika Poka. Lux je prav počaščen.
Glede oprsnice ali ovratnice se pa sama odloči. Jaz sem samo posredovala informacije. Ni nujno, da se pes ne bi mogel navaditi ovratnice, če bi prej nosil oprsnico. To je čisto odvisno od posameznega psa. Lepo se imejte.
Pa-pa!
Logiran
Pumma
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #766 :
nedelja, 26.03.2006 : 21:14:53 »
Aja moram pa povedati, da če se že odločiš za ovratnico, naj jo ima za začetek samo po nekaj časa na dan gor, da se privadi na ta občutek. Naš naprimer jo ima gor samo, ko greva na sprehod in se prav reazveseli, ko pomaham z njo proti njemu in takoj priteče. Na začetku se je meni kakšen teden malo upiral, sedaj pa že krasno hodi.
lP
Logiran
robin
rad pišem
Spol:
Sporočil: 427
«
Odgovor #767 :
nedelja, 26.03.2006 : 21:48:22 »
Ja Pumma a veš da to pa sploh nisem vedel da v šoli ne odobravajo oprsnice, sicer mi ki razstavljamo itak takoj začnemo z ovratnico, ker mora biti kuža pač navajen da se ga vodi na ta način in tudi če ga malo povlečeš se ne sme upirat ampak ti mora lepo sledit brez kakršne koli panike.
Moram pa še jaz pohvalit Luxsija!! Kako vama gra v šoli?
Logiran
Pumma
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #768 :
nedelja, 26.03.2006 : 21:57:54 »
Hvala Uroš! Trenutno imamo sestanke samo lastniki, še brez psov, saj so imeli težave z snegom in bolj debatiramo med sabo. Ta teden pa greva na sestanek že skupaj.
Lp in pozdravi svoje nove pupike invsi ostali počohajte svoje kuže!
Logiran
Uma
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.309
«
Odgovor #769 :
ponedeljek, 27.03.2006 : 11:06:45 »
Torej za westije enostavno ni priporocljiva ovratnica ker jih enostavno se bolj spodbuja k vlecenju, tako ali tako so nagnjeni k temu da bi sli po svoje, sploh mladici in ce jim od zacetka pokazes da gre to zelo lahko, brez napora in kaksnih slabih izkusenj, potem jih je kasneje se toliko tezje odvadit tega. Mi uporabljamo oprsnico samo kot varnostni pas v avtomobilu in pri temu bo tudi ostalo. Odlocitev pa je tako kot vedno priporocena vsakemu posamezniku.
Glede sole, pa je moj predlog, da tudi ce se za sprehode odlocite uporabljati oprsnico, ga takoj navadite na ovratnico in kasneje ne bo tezav.
Logiran
spliš
novinec
Sporočil: 14
«
Odgovor #770 :
ponedeljek, 27.03.2006 : 15:27:39 »
Mi smo že na poti od vzrediteljev začeli z uporabo ovratnice, pa nikoli niti za delček sekunde pri tem ni bilo nobenih težav. Pravzaprav se je zdelo, kot bi bila Miša z ovratnico že rojena.
Gledam pa dva kužka, ki sta na ovratnicah, višavčka, pa tema dvema sploh ni jasno, da ne moreta kar po svoje za kakšnim psom teči, da bi ga ornk naziti. Večino sprehoda izgleda, da sta na zandjih dveh tacah. Po mojem da če bi imela ovratmici, bi jima bilo to že zdavnaj jasno.
Logiran
spliš
novinec
«
Odgovor #771 :
ponedeljek, 27.03.2006 : 15:29:08 »
Se opravičujem. Da bi ga "ornk" nazijala, sem mislila napisati.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
Spol:
«
Odgovor #772 :
ponedeljek, 27.03.2006 : 15:35:51 »
To da sta taksna pa je problem lastnikov, ki se jim ni zdelo vredno da bi svojega psa naucili, da ne sme vlect kamor mu pase, pa sploh ni potrebno da zna solski poleg, samo da ravno ne divja kot bedak naokoli.
Logiran
petea
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 88
«
Odgovor #773 :
ponedeljek, 27.03.2006 : 21:50:11 »
Pri svojem prejšnjem psu sem - zaradi njegove velikosti in teže (landser) preizkusila vse načine - oprsnica, ovratnica (navadna in zatezna) in halti. Pri oprsnici je bil pes najmanj vodljiv, pri ovratnici so bile težave z 'ribanjem' vrata in posledično z manjšo količino dlake na vratu (dejansko se je naredila ovratnica
), s haltijem sem pa bila najbolj zadovoljna, ker je bil pes najbolj vodljiv pri moji najmanjši uporabljeni sili. In oba sva uživala.
Pri manjšem psu so te razlike manj opazne, a so vseeno prisotne.
V pasji šoli - začetni tečaj, sem se na začetku kljub nasprotovanju inštruktorja odločila, da bom Rubija kot edina v tečaju vodila na haltiju. Razlog, zakaj mu je nasprotoval, je bil ta, da na
izpitih
lahko psi nosijo samo navadne (
usnjene ali kovinske zatezne
) ovratnice, ne smejo imeti navadnih ovratnic iz blaga, najlona, haltijev, oprsnic...
Pumma, verjetno je tudi pri tebi glavni razlog v tem. Dejstvo je, da je na izpitu čudno za psa, če ima naenkrat nekaj čudnega in novega okoli vratu... Lahko odreagira drugače, sploh, ker je (oz. sta) že tako pod stresom zaradi samega dogodka.
Tudi jaz sem, vendar na lastno iniciativo (ko sem izboljšala hojo 'poleg'), prešla na ovratnico, preprosto zato, ker imam psa navajenega na ovratnico pri naših sprehodih.
Oprsnica pa seveda v primerjavi z ovratnico manj duši psa, manj poškoduje vrat in sapnik, seveda pa se pes lažje z vso silo zaganja naprej.
Logiran
spliš
novinec
«
Odgovor #774 :
ponedeljek, 27.03.2006 : 22:18:02 »
Dajte mi nekaj povedati, prosim. A vaši višavčki kaj trzajo na muce? Mislim na tiste, ki jih nimajo doma, da bi se mogoče nanje privadili. Na sprehodih, na primer. Ker naši Miši se totalno strga, ko vidi mačka. Drugače je res pridna kužika, razumna, lepo se zna obnašat (če hoče, saj vemo kako je to pri višavcih), ampak če pa vidi mačko, se ji pa naredi tema v možganih in je nihče ne ustavi.
Smo jo že iskali po gozdu več ur, ker je tekla za mačkom. Pa mula pod kakim drevesom nepremično sedi in bulji gor v mačko. In to lahko res traja več ur, preden jo "lociraš". A to vsi višavci počnejo, a se da kaj narediti, da bi mačke pustila vsaj malo pri miru?
Logiran
taja75
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 96
«
Odgovor #775 :
torek, 28.03.2006 : 08:53:03 »
Jaz sem veliko brala o tem, da višavčki strašno radi letajo za mačkami in zato smo našo Luno že po 1 tednu pri nas peljali k mojim staršem, da se spozna s hišno muco, ki ima rada kužke (navajena je bila naše prejšnje psičke).
V bistvu nas je bolj skrbelo, kako bo na srečanje z muco odreagirala Luna. Pa jo je ovohavala, mahala z repom ...
Zdaj, kadarkoli vidi muco, ji ob tem spodbudno govorim: "Glej Luna, muca. Pridna Luna, pridna muca ... :-)..."
In potem kuža logično sklepa, da muca ni nič posebnega oz. da je srečanje z muco nekaj lepega - kot srečanje z drugim kužkom...
Zdi se mi pomembno, da se kuža zelo kmalu spozna z muco in da nikoli (res nikoli!) in od nikogar spodbujen k temu, da bi tekel za mačko ...
Našo prejšnjo psičko (rottwelerko) smo prinesli v hišo, 1 teden za njo pa mlado muco. Vseskozi sta bili najboljši prijateljici in ko je SIba (psička) imela leglo, je ponoči mačka splezala skoti okno k njej in imela zraven svoje mladičke. Tako nas je zjutraj, ko smo prišli k psički, na kupu pričakalo 6 malih (2 tedna starih) rotijev in 3 nekaj ur stare mucke, pa seveda obe mamici
TO je dogodek, ki ga ne bom pozabila nikoli v življenju
Logiran
Uma
tukaj sem doma
Spol:
«
Odgovor #776 :
torek, 28.03.2006 : 09:20:35 »
Jaz s tezkim srcem priznam, da se nasa Uma mack boji in to posteno, sicer smo jo hitro navadli na muce pri najboljsi prijateljici in se je tudi zelela igrati z njimi, potem pa jih je enkrat po nesreci dobila od ene macke izpod avta, pa je bila na fleksiju, samo moj ni videl da je macka tam spodaj, naenkrat je samo zacvilila, zdaj pa sicer leti za macko, pa iz razdalje ful laja na njo, ko pa pride blizje, pa zbezi tak, da se kr kadi za njo. Tamala pa seveda dojema muce kot igracke.
Logiran
robin
rad pišem
Spol:
Sporočil: 427
«
Odgovor #777 :
torek, 28.03.2006 : 09:27:11 »
O taja kakšna lepa zgodba!
Res je, kužki in seveda Višavci lahko sobivajo z zajčki, hrčki, mucami....., samo navadit jih je treba pa nič spodbujat kakšnega preganjanja, jaz sem bil še čisto od začetka malo "trapast" bi se temu reklo in mi je blo fino da preganja mačke in ptiče, zdaj pa imamo čisto drugo politiko, zdaj še ptičov več ne preganjajo.
Pri nas pa je lani Pikica ko je bila noseča tudi zbežala pred muco, ampak naju je obadva tako prestrašila, zvečer sva šla še malo ven da se malo premiga in kaka, ker je bila res že visoko noseča, mačka pa naju je dobesedno napadla, kar skočila je iz grma in začela pihat. Ampak je zdaj Pikica dokaj ravnodušna do mačk.
Logiran
spliš
novinec
«
Odgovor #778 :
petek, 31.03.2006 : 23:23:08 »
O, Taja75, to pa je res en lepših zgodb iz živalskega sveta, kar sem jih kdaj slišala. Super, da si lahko to doživela.
Mi naše Miše res nikoli nismo spodbujali h kakšnemu "lovu" na mačke, ker smo ljubitelji res vseh živali. Ne vem, se mi zdi, da ima to v krvi in da če res ne začneš v rani mladosti česa načrtno početi, da ta nagon nekako zakoplješ nekam notri v kužka, da je to potem tako. Tako, da ko Miša zagleda mačko in če ni na vrvici, potem ostane od Miše samo en bel krog čisto pri tleh, ki šiba z nadsvetlobno hitrostjo, pri krajeh pa se noge vrtijo na 1000 obratov.
Pa papigo nam je tudi eno že fentala. Pa kaj moremo, slučajno je nekako ušla iz kletke, ko nikogar ni bilo doma in je Miša pač šla v akcijo. Še naslednji dan ji je iz gobca ob tistem postrani pogledu gledalo zeleno perje. Ja, naš pes je lovec.
Kaj pa miške po polju? A to tudi lovijo vaši višavci? Tako v preži, počasi, prihuljeno se plazijo, potem pa na enkrat bliskovit skok in pristanek na mišji luknji in začne se kopanje in kopanje, da iz zemlje gledata le še rit in rep. Da o tem, kakšna je, ko nas končno pogleda iz tiste svoje luknje, ne govorim. Črna kot hudič.
Logiran
taja75
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 96
«
Odgovor #779 :
sobota, 01.04.2006 : 08:20:22 »
Hehe spliš, naša Siba je tudi lovila miške in dostikrat je kakšno tudi ulovila. Zanimivo je bilo to, da jo je vedno tako nežno držala v gobčku, da je ni poškodovala in smo miško na koncu lahko spustili
Pa to da strašno radi kopljejo po zemlji mi je znano že od bratovega višavčka, ki je že lani, kot mladiček kopal takšne luknje, da mu je ven gledala dobesedno le še rit
BOmo videli kako bo pri naši Luni, bolje, da ne pametujem kaj preveč, da se mi ne bo potem vse maščevalo
Logiran
Strani:
1
...
47
48
49
50
51
[
52
]