o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
torek, 26.11.2024 : 01:26:23
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 3
| Tema:
Beli višavski terier - čvek
Strani:
1
...
32
33
34
35
36
[
37
]
38
39
40
41
42
...
118
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Beli višavski terier - čvek (Prebrano 227977 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
Pumma
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 198
Re: Beli višavski terier
«
Odgovor #540 :
ponedeljek, 20.02.2006 : 16:24:43 »
Ok, oprosti, sem pretiravala. Danes mi gre vse narobe in očitno ste vi postali moja današnja žrtev. Kalsang, bom upoštevala tvoj nasvet za naprej. (Zeeelooo slab dan,..)
Lp
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.406
«
Odgovor #541 :
ponedeljek, 20.02.2006 : 16:36:36 »
Ni problema... Nisem te imela za mučiteljico, saj veliko ljudi zmotno misli, da je grabljenje psa za vrat pravi vzgojni prijem. Gre zato, da včasih dobronamerno uporabimo nekaj, kar pes razume čisto drugače. Prav ta prijem je bil včasih zelo razširjen, vendar na žalost popolnoma neprimeren. Nekateri, tudi inštruktorji, še vedno vztrajajo pri njem, ampak narediš lahko veliko škode. Mislim, da se ta napaka pojavlja pri kar 80% skrbnikih in psov, ki k nam pridejo na svetovanje...
Seveda pa tudi pretirano razvajanje ni dobro, saj je tudi to neskončen vir težav...
Najboljša je srednja pot, kot sva obe ugotovili!
Želim ti, da bi se ta slab dan kmalu končal. Pozdravi svojega kosmatinčka!
Logiran
Pumma
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 198
«
Odgovor #542 :
ponedeljek, 20.02.2006 : 20:01:38 »
Najlepša hvala ti in oprosti,..
Bom upoštevala tvoj nasvet.
Lep pozdrav!
Logiran
robin
rad pišem
Spol:
Sporočil: 427
«
Odgovor #543 :
ponedeljek, 20.02.2006 : 22:12:45 »
Luuukaaa, kako je Tigy?? A je fejst poreden. A ti je že kabel za internet zgrizu
?
Logiran
taja75
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 96
«
Odgovor #544 :
ponedeljek, 20.02.2006 : 23:17:34 »
Evo, naša Luna. Čisto "frišne" slikce, od 15min nazaj
Logiran
robin
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #545 :
ponedeljek, 20.02.2006 : 23:24:41 »
Ooooo Taja, tale Lunca je pa prav lušna.
Logiran
taja75
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #546 :
torek, 21.02.2006 : 10:12:23 »
Ravno včeraj sva jo gledala z možem in ugotavljala, da je že full zrasla
Pa navihana je tudi vsak dan bolj. Zdaj je pogruntala, da hčerka vedno pusti umazane nogavice v kotu svoje sobe. In čeprav ima tja prepovedan vstop, se v trenutku, ko ima priložnost splazi notri, ukrade nogavico in šiba po celem stanovanju z njo. Enako v kopalnici, kamor tudi nima vstopa - samo čaka, kdaj bo prišla do kakšne nogavice, če ostane katera na tleh
Logiran
robin
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #547 :
torek, 21.02.2006 : 10:17:48 »
Ja seveda nogavice obožujejo, pa papirnate robčke (uporabljene) tudi. Packi, kaj češ. Drugače je pa res lepa, ma lepo dlako in ušeska. Do poletja bo že prava lepotica, pa tudi vzgojena bo že, tako da bo samo veselje z njo.
Logiran
taja75
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #548 :
torek, 21.02.2006 : 10:46:27 »
Ojej, do papirnatih robčkov pa še ni prišla, groza ...
Ta teden imamo vpis v malo šolo, potem se pa verjetno že kmalu začne, tako da računam da bo do poletja osnove že obvladala
"Sedi" že vadiva, pa "fuj" razume in upošteva nad pričakovanji dobro.
Tudi na flexiju gre tako zelo lepo, da se vsi, ki jih srečava samo čudijo.
Še mož, ki je bil vseskozi, ko smo se pogovarjali o tem, da bomo imeli kužka bolj "mlačen", je navdušen nad njo
Logiran
pia15
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 171
«
Odgovor #549 :
torek, 21.02.2006 : 17:48:38 »
Tule se prodaja 4letna viašvka *****
Logiran
robin
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #550 :
torek, 21.02.2006 : 18:47:08 »
Ja res se iščejo dobri novi lastniki za zelo lepo vzgojeno in lepo 4 letno višavko.
( Ni naša!!)
Vseeno pa bi ji radi pomagali najti primeren nov dom, pač okoliščine so take da ne gre drugače.
Če bi se kdo zanimal za posvojitev prijazne Lune lahko kontaktira tudi mene, moj telefon je na moji spletni strani.
Logiran
taja75
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #551 :
torek, 21.02.2006 : 20:18:15 »
Hej, lastnica je preklicala oglas
Tako da psička ostaja pri njih, česar sem iskreno vesela, saj se tudi meni razlog za oddajo ni zdel upravičen!
Logiran
robin
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #552 :
torek, 21.02.2006 : 21:12:32 »
Ja vem.
Jaz vsaj enkrat na leto posredujem pri podobnih problemčkih, če vem da je kuža v redu, me sploh ne zanima zgodba lastnika, pač kužku najdemo nov dom. Meni je to mimogrede in mi samo malo popestri vsakdan, saj tako ali tako dnevno kontaktiram z interesenti za nove kužke in eden od stotih bi pa tudi odraslega vzel, saj zakaj pa ne. Meni se je oglas zjutraj zdel tudi zelo čuden, ampak res mene konec koncev ljudje sploh ne zanimajo, če hočejo psa dati stran imajo pač svoje razloge, pa naj bodo opravičeni ali ne. V obeh primerih je za kuža bolje da gre in to v preverjen nov dom.
Kako pa se bo ta zgodba končala, bomo pa še videli, jaz upam da v vsakem primeru dobro za Luno. To da bi šla k nekomu drugemu pa jaz sploh ne vidim kot tragedijo. Psi so res zelo prilagodljivi in če se jim v novem domu dobro godi te pozabijo v treh dnevih. Verjemite mi to je že parkrat preverjeno.
Mi imamo trenutno v varstvu višavko Analizo, ki smo jo lani poleti prodali krasni družini iz Vrhnike. Psička je pri nas tretji dan in ne kaže niti malo znakov domotožja. Spi sicer pri meni v sobi, ampak celo noč ni niti pisnila niti ne lulati niti nič. Edino kar opazim da jo moti je to da imamo več psov, ker je pač navajena da je edinka in bi imela rada tudi malo mir, tako da jo odnesem malo k babici in leži tam pri njej, kot da je tukaj doma.
Tako da tudi če bi se Luna oddala primernim ljudem ji nebi bilo nič hudega.
To je pač moje mnenje, seveda pa velika večina ljudi znori ko sliši da se 4 leta star pes oddaja, ker sami bi pač "umrli" če bi se njihovemu kaj zgodilo. Vem, ampak mene ljudje res ne ganejo, moje življenje so psi in samo psi in vem da bi bila Luna veliko bolj srečna če bi bila lahko še naprej edinka, ker nekatere psice se navadijo biti edinke in težko prenašajo "konkurenco", spet druge se družbe razveselijo, vendar njena lastnica se je pač odločila za še enega psa...................... Zakaj? Kako?...... Saj sploh ni važno. Našteje lahko sto tisoč primernih razlogov. Resničnih ali pa ne in kako naj zdaj mi vemo kakšno je dejansko stanje. Vseeno pa vztrajam pri svojem, če nekdo izrezi da kuža da stran, potem naj ga da. Vsakega psa iz naše vzreje bi takoj brez vprašanj vzeli nazaj in smo ga že in tudi naprej smo ga takoj oddali in ima se popolnoma dobro. Ja res mu ta izkušnja ni koristila, ampak tudi škodovala mu ni, ker je takoj v trenutku ko ni bil več zaželjen odšel. Ko so me omenjeni nesojeni lastniki našega mladička poklicali, da ga pač ne obvladujejo, da jim lula in kaka po vsem stanovanju....... Sem samo rekel pripeljite ga nazaj in ga bomo še nekaj časa učili, ne oni ga sploh nebi več imeli, prav sem rekel pripeljite ga. Na kraj pameti mi ne pride da bi jih pregovarjal, da so polnoletni in da so se vendar zavestno odločili za psa in da je pes njihov in da so odgovorni zanj.
Prav tako danes gospodično, ki oddaja Višavko nisem nič prepričeval naj to ne stori, me res sploh ne zanima, takoj pa sem bil pripravljen poklicati vse ki so se pri nas v zadnjem času zanimali za Višavčka in s tem pomagati psički in mogoče osrečiti kakšno prijetno gospo, ki bi jo z veseljem sprejela.
Pač počakajmo in bomo videli kako bo.
Logiran
taja75
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #553 :
sreda, 22.02.2006 : 09:56:12 »
Deloma ti dam prav, robin, sploh kadar lastnik spozna, da mu je kuža "odveč", pa je še vedno toliko racionalen, da mu najde nov dom.
Obsojam seveda najbolj tiste, ki začno kužka potem zanemarjati!
Kljub temu, pa se mi zdi neogovorno od lastnika, da se skoraj čez noč odloči, da ne bi imel več kužka!
Mi npr. smo se na prihod kužka pripravljali od lanskega poletja. Ves čas iskali + in -, kaj in koliko se nam bo spremenilo ...
Mogoče v tem primeru, še bolj obsojam lastnico, ker si je umislila "novo igračko" in zdaj je stara nezanimiva, oz. jo je lažje oddati, kakor pristopiti k problemu in kužkoma omogočiti prijetno sobivanje.
Verjamem pa, da znajo razlogi za oddajo kužka biti tudi dobri/utemeljeni, vendar mene vsekakor vedno zanima tudi lastnikova zgodba!
In, kot praviš, da te kuža, če pride v dober dom pozabi v parih dneh ... pred leti, ko sem bila še otrok smo imeli simpatičnega mešančka. Po cca. 5 letih, sta se mami in oči odločila, da ga oddamo, ker se kuža nikakor ni mogel navaditi, da je dopoldneve preživljal sam ter je cele dopoldneve jokal in lajal (so nam povedali sosedi). Vem, da je kuža prišel v krasno družino in se mu je godilo zelo dobro, vendar ko smo ga po pol leta prišli obiskat (prej ne, ker smo se dogovorili, da mu pustimo, da se novih lastnikov navadi in jih sprejme za svoje), nas je bil tako vesel, da tega ne znam opisati! Ko smo odhajali in sem odprla vrata od avta, je takoj skočil notri in želel oditi z nami! Tega trenutka ne bom nikoli pozabila!
Logiran
robin
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #554 :
sreda, 22.02.2006 : 10:21:09 »
Ja Taja popolnoma verjamem tvoji izkušnji z oddanim kužkom. Res hudo. Mogoče se nisem prav izrazil, ko sem rekel da te kuža takoj pozabi, ne pozabi te gotovo tako rekoč nikoli, sploh če sta imela res pristen odnos. Hotel pa sem reči, če se mu v novem domu res dobro godi skoraj ne kaže znakov neugodja, res na začetku išče tisti svoj kotiček kjer bo odsmrčal svoj dnevni počitek in prostor na vrtu kjer se bo polulal in take stvari. Ampak s kakšnim jokanjem in "upiranjem" pe res nimam izkušenj v teh primerih. To da bi se razveselil bivšega gospodarja, to pa je sigurno.
Sicer pa zaključimo to zoprno temo, oh me je kar malo zamorilo.
Lepo pozdravljam vse vas in vaše kužke in veliko lepih skupnih dni.
Logiran
Strani:
1
...
32
33
34
35
36
[
37
]