o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
nedelja, 03.11.2024 : 21:35:44
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 7
| Tema:
weimaraner - čvek
Strani:
1
...
7
8
9
10
11
[
12
]
13
14
15
16
17
...
155
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: weimaraner - čvek (Prebrano 339303 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Agnes
Neža Vilhelm
midi
Spol:
Sporočil: 2.127
Setri so carji!
Re:weimaraner
«
Odgovor #165 :
ponedeljek, 02.08.2004 : 13:34:02 »
Angelsnoweim, tisto je bila Jasna, ki ima Aresa. Jaz sem bingljala zraven in samo cohala malcka. Prijavnico bom poslala.
Kirka, jaz ne organiziram razstave, ampak sem samo posredovala informacijo. Glede na to, da je to razstava lovskih psov, upam, da se je bo udelezilkaksen weimeraner. Obvesceni so vsi clani DLP ja (vclanjeni so tudi nekateri vodniki weimerancev). Sama sem prijavila svojega mlajsega setra. Upam, da se vidimo. Lp Neza
Logiran
Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
kemist
rad pišem
Spol:
Sporočil: 267
«
Odgovor #166 :
torek, 03.08.2004 : 11:16:25 »
ce zanima katerega izmed ljubiteljev, na pikakomu nekdo oddaja/prodaja 12 tednov starega rodovniskega weima.
lp
k.
Logiran
ninci
gost
«
Odgovor #167 :
torek, 03.08.2004 : 11:35:06 »
Citat: kemist , torek, 03.08.2004 : 11:16:25
ce zanima katerega izmed ljubiteljev, na pikakomu nekdo oddaja/prodaja 12 tednov starega rodovniskega weima.
lp
k.
Gre za prodajo! In sicer samicke..
LP nina
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
Spol:
Setri so carji!
«
Odgovor #168 :
sreda, 04.08.2004 : 08:59:10 »
Bom prepisala oglas iz med.over.net:
Nujno prodam cistokrvno, rodovnisko, cipirano psicko pasme weimraner. Stara je 12 tednov. Samo dobrim ljudem, zazeljen vrt. Telefon: 031 369 408.
Lp Neza
Logiran
Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
kaja
midi
Spol:
Sporočil: 6.951
Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf
«
Odgovor #169 :
sobota, 28.08.2004 : 19:02:57 »
Vceraj mi je prisla pod roke zadnja, septembrska stevilka revije Moj pes. Prav z veseljem sem jo odprla saj je ponujala zanimivo branje: predstavitev weimaranca. O samem tekstu nimam pripomb, me je pa res razocaralo, ko sem videla, da je predstavljen pes, ki sploh nima rodovnika, zraven pa spet ena tistih neumnih razlag, ces papirjev pa nima, ker je mamica samo druzinski pes.
Zalostno, da v celi Sloveniji niso nasli nekoga, ki s to pasmo dela in ki bi znal povedati o njej kaj vec kot to, da predstavljeni pes na zalost nima rodovnika, ker je potrebno za vzrejno dovoljenje opraviti veliko zahtevnih lovskih izpitov. Torej? Brez pravega karakterja in brez opravljenih za pasmo predpisanih lovskih preizkusenj je na sliki le se en potomec dveh psov, ki ne ustrezata standardu - mesanec.
lp
Logiran
http://baguette.moj-album.com/
pia_in_co.
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.252
«
Odgovor #170 :
sobota, 28.08.2004 : 19:29:17 »
kaja:Tudi jaz sem se zgrozila ko sem to zagledala(poleg vsega je psica se na prvi strani
). Ce ze ne najdejo primerkov v Sloveniji pa naj gredo v tujino(ma niti ni treba dalec da najdes rodovniskega weimeranercka je dosti samo na hrvasko)...
Lp,Pia
Logiran
kemist
rad pišem
Spol:
Sporočil: 267
«
Odgovor #171 :
sobota, 28.08.2004 : 21:24:47 »
revija - skupaj s par cvetkami (v avgustovski reviji niso objavili ze placanega in profesionalno obdelanega oglasa psarne in legla, v tokratni pa objavljajo oglas tipa, ki bi paril svojga pitbulcka....mislim cel fakof) ste dejansko dokazali profesionalnost!
Mislim prav, da je bila to pika na i, da dokoncno odpovem narocanje cajtunga.
LP
K.
www.kyala-kennel.com
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
Spol:
Setri so carji!
«
Odgovor #172 :
sobota, 28.08.2004 : 21:36:01 »
Citat: pia_in_co. , sobota, 28.08.2004 : 19:29:17
Ce ze ne najdejo primerkov v Sloveniji pa naj gredo v tujino(ma niti ni treba dalec da najdes rodovniskega weimeranercka je dosti samo na hrvasko)...
Pia, tudi pri nas je ze kar precej rodovniskih weimerancec. Njihovi vodniki pa dovolj zagrizeni in podkovani, da bi lahko kdo napisal besedo ali dve o pasmi. Mislim svasta. Bomo priobcili revijo, da bom lahko kaj komentirala. Lp Neza
Logiran
(Albert Camus)
Agnes
Neža Vilhelm
midi
Spol:
Setri so carji!
«
Odgovor #173 :
nedelja, 29.08.2004 : 17:57:49 »
Moram napisati, da je podpredsednica Drustva ljubiteljev pticarjev ze poslalo mail uredniku revije in ga opozorila na napake v clanku ter ga poprosila, naj v bodoce za opise pasem poklice poznavalce pasme in preskusenj. Fino bi bilo, ce bi se to lahko tudi znaslo v sami reviji. Lp Neza
Logiran
(Albert Camus)
kirka
še malo sramežljiv
Sporočil: 75
«
Odgovor #174 :
petek, 03.09.2004 : 13:43:20 »
He, zdajle grem kupit to revijo - da si preberem ta 'zloglasni' članek o weimarancih - res nekoliko razočarajoče, da niso mogli poiskati weimaranca s papirji - kot je zapisala že Agnes, tudi v Sloveniji se jih najde že kar nekaj. Za naslednjič jim jaz ponudim mojo mrcino - ki brez pretirane hvale, resnično obvlada poziranje
pa še papirje ima.
(No, vzrejnega sicer nima, pa ne po moji krivdi - v pravilniku namreč piše, da 'mora pes prinesti raco iz globoke vode', vendar pa moj 'šarmer' o 'namakanju v globoki vodi' noče niti slišati
Glede na to, da se že dve leti brezuspešno trudim (in sem že do konca frustrirana, ker imam psa neplavalca), da bi ga spravila v vodo še kaj dalj kot le do kolen, je zadeva (skupaj z raznimi lovskimi preizkusi) očitno obsojena na propad.) LP
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
Spol:
Setri so carji!
«
Odgovor #175 :
petek, 03.09.2004 : 14:59:54 »
Citat: kirka , petek, 03.09.2004 : 13:43:20
He, zdajle grem kupit to revijo - da si preberem ta 'zloglasni' članek o weimarancih - res nekoliko razočarajoče, da niso mogli poiskati weimaranca s papirji - kot je zapisala že Agnes, tudi v Sloveniji se jih najde že kar nekaj.
Saj ni glavni problem v tem, da je napisal lastnik weima brez papirjev. Tezava je v tem, da clanek ni korektno napisan. Bom sestavila seznam popravkov in ga obesila sem. Lp Neza
Logiran
(Albert Camus)
Bambi
odvisnež
Spol:
Sporočil: 682
«
Odgovor #176 :
petek, 03.09.2004 : 15:01:57 »
Kirka, ma kaj se sekiraš, daj oglas, da prostituiraš svojega samca, pa naštepaj kako nerodovniško leglo! Saj nima veze, če psički ne bojo rodovniški, ko so pa takoooooooo lepi, pa tke lepe plave očke imajo
. Njihovi lastniki pa se bojo lahko hvalili, da papirjev ne rabijo, ker bo pes le ljubljenček, ampak saj oče je pa rodovniški!
Lp, vaša Bambi s tičem na rami
(modročelo amazonko, da ne bo pomote)
p.s.: če bo pa kak samec iz legla bolj šarf zaradi oddaje pri 4ih tednih, pa se lahko kaj zmenimo za vrkižanje v moje bandoge, saj veš...
Logiran
kirka
še malo sramežljiv
Sporočil: 75
«
Odgovor #177 :
torek, 07.09.2004 : 09:49:41 »
Bambi, nič ne bo - moj pasji Romeo ima totalno prepoved skakanja 'čez plot' - sem pač 'žleht' lastnica
. Sicer pa zverina trenutno niti nima časa za weimaranske Julije, ker je preveč zaposlen z osvajanjem sosedove ovčarke (že navsezgodaj začenja s prepevanjem pasjih balad - upam, da se sosedom v naslednjih dveh tednih ne bo zmešalo
, se pa bojim, da bo ostalo samo pri 'cedenju' slin.
.
Agnes, ti kar sestavi seznam cvetk - sem prebrala članek in moram reči, da je pisec ustrelil kar nekaj ' kozlov' (npr. že to, da so pasmo opisali kot 'umirjeno' me je totalno vrglo iz tira - rezultat 'umirjenosti' je med drugim tudi oddaja/prodaja tiste psičke iz oglasa, ki je bil objavljen nekaj postov nazaj - tipičen primer, ko so si ljudje omislili psa na podlagi nepravilnih informacij o pasmi). Poleg tega pa se bo slovenska kinološka stroka morala odločiti glede poimenovanja pasme (weimaranec /weimarec/weimarčan) LP
Logiran
MISSA
odvisnež
Spol:
Sporočil: 813
«
Odgovor #178 :
torek, 07.09.2004 : 20:21:41 »
LP!
Tole poimenovanje je tudi mene zmedlo. Na razstavi je g. Vidic "po svoje" poimenoval pasmo. Če ne bi stal zraven psa, ne bi vedela za kaj gre.
Sicer pa sem imela priložnost se pocartat pri enem krasnem primerku, ki mi je bil zelo všeč. Skoraj tako všeč kot...
LP.Miša
Logiran
Angelsnoweim
rad pišem
Spol:
Sporočil: 372
«
Odgovor #179 :
nedelja, 26.09.2004 : 23:09:45 »
Some GREAT, GREAT news from weimaranerworld of Croatia.
Interested?
Have a look:
http://www.farmamed.hr/forum/viewtopic.php?t=5272&postdays=0&postorder=asc&start=0
Puno toplih pozdrava vlasnicima Aresa!
Javit ću Vam se uskoro mailom sa slikama Vašeg prelijepog Aresa, on je na CACIB Maribor u grupi trebao osvojiti prvo, a ne drugo mjesto!!! Ovo Vam najozbiljnije velim!
Logiran
Strani:
1
...
7
8
9
10
11
[
12
]