Ojla!
Weimi, nadam se da je Ziva ok, da je prizdravila i da se vraca u normalu, te da vise nikad nece morati na operaciju. Kad sam vidjela sve one slike kako lezi u boli steglo me oko srca, jer tako je slicno, jos gore bilo s mojim Faustom. Sto kaze doktor u vezi agilitija, da li on odobrava nastavak s agilitijem, s obzirom na to da je imala torziju?
Weimi ekipo, radujemo se slikicama sa vaseg druzenja, odnosno piknika. Nemojte dugo cekati na postavljanje slikica!!!!
I kod nas u Belgiji se ovaj vikend vrijeme pogorsalo, ali fala bogu, u nedjelju je padala kisa samo rano u jutro, pa smo ostatak dana imali sunce i oblake, sto je bilo odlicno, jer smo bili na specijalki koja se odrzavala vani na otvorenom.
Pa evo da podijelim sa vama ukratko dozivljaje vezano za nase sivce.
Ovaj vikend je za nas bio doista nezaboravan.
U nedjelju smo poveli Allegra, Lolitu, Witsea i Chevy na
Klupsku Specijalku Weimaranera u Nizozemskoj, gdje vec jedno desetljece svake godine redovito pobjedjuju isti psi. Ove godine po prvi puta je
prijavljen rekordan broj od 136 weimaranera, no ovu godinu Nizozemci nece rado pamtiti.
Iako su opet pozvali suce koji preferiraju engleski, radni tip weimaranera
(gosp.
S.Hollings iz poznate uzgajacnice weimaranera
"Gunalt" koja je vec preko cca 30 god. vodeca uzgajacnica weimaranera u UK i gdja
J. Turner, takodjer iz UK), uvjereni kako ce ti suci opet odabrati isti tip vajmaranera koji dominira kod clanova NL Weimaraner kluba, ove godine suci su na sveopce iznenadjenje odsudili u korist americkih vajmaranera - sto je nasoj ekipi iz Belgije donijelo apsolutnu pobjedu (u dugodlakim vajmarcima takodjer 90% pobjeda u klasama i BOB odnijeli psi iz Belgije).
Ja sam se pripremila na najgore. Oko nas sve radne linije, engleski tipovi vajmija: teske gradje, bez pigmenta, skroz, skroz svijetle dlake, totalno drugi tip od onoga sto mi imamo i uzgajamo...a suci iz Engleske. Rekoh sebi, "
skuliraj se i moli boga da nam pesi budu plasirani bar medju prva tri u klasi, bit ce to fantastican rezultat ak bu tak..."
I tako, sve je pocelo sa nasom malom zvijezdicom
Lolitom Grey Classic's Gotta Kick Ass... i onda je mala pobrala sve kaj se pobrati dalo (
BEST IN SHOW PUPPY '08). Pa tako za njom onda i Chevy, pa Witse i na kraju
Allegro, koji je opet privlacio poglede svojom pojavom i temperamentom, odnijevsi tako apsolutnu pobjedu:
BEST IN SHOW SPECIALTY '08!!!!!!!!!!
Najsimpaticnije mi je bilo kad sam kasnije procitala prvo sto je pisalo u Allegrovoj ocjenskoj listi da je sudac rekao: "
very smart dog", od srca smo se tome komentaru nasmijali - to je valjda zato, kaj je jedini na specki bio izlagan na
free.
Da ne duljim, Allegro je od jucer postao i
SAMPION NIZOZEMSKE, a vise o samoj izlozbi i rezultatima mozete pogledati ovdje:
http://www.weimaraners.be/update.htmlJako smo sretni i ponosni, ne moram vam reci da smo to jucer odmah proslavili sampanjcem i fricesima
Jedan nas prijatelj je na sve to imao simpatican komentar:
Da, to je bio njihov vjencani poklon vama!Eto, nadam se da cemo za par godina dozivjeti i to, da bude koja dobra specka sa dobrim sucima u Sloveniji i Hrvatskoj, pa da imamo jos vece piknike sa jos vecom weimi ekipom i jos vise druzenja na obostrano zadovoljstvo
...
Toliko od nas,
srdacan pozdrav!
Kiki & ekipa!